Pankkien palvelumaksut

Riistoa

Pienessä paritaloyhtiössämme on tilitapahtumia yksi tai kaksi kuukaudessa ja joskus ei ollenkaan. Ottaa päähän kun pankkien yritystileissä on niin kalliit palvelumaksut. Kuukaudessa 12-13 euroa ja jos ei ole muita tapahtumia saattaa tili mennä palvelumaksun vuoksi miinuksille.

Miten te muut pienien yhtiöiden asukkaat hoidatte pankkiasiat? Onko mitään estettä tai seuraamuksia, jos maksuliikenteen alkaisi hoitamaan erillisen yksityistilin kautta?

10

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eli haluat kavaltaa muiden osakkaiden rahat??

      • Riistoa

        Siis meillä ei makseta vastikkeita vaan laskut maksetaan puoliksi sitä mukaa kun niitä tulee. Ja kyseessä on siis paritalo. Miten ihmeessä tuossa voisi kenenkään rahoja kavaltaa????


    • WOD

      Miksi ette lopeta koko tiliä? Hoidatte laskut niin, että maksatte ne omilta tileiltänne, esim. vuoron perään ja sitten toinen maksaa osuutensa toiselle. Mikään ei velvoita pitämään tiliä taloyhtiön nimissä. Näin käsittääkseni toimitaan paljonkin esim. juuri pienissä paritaloyhtiöissä. Ei maksun saajaa kiinnosta se, kuka laskun maksaa kunhan vain maksun saavat.

      • Riistoa

        Kiitos, tuleehan täällä asiallisiakin vastauksia. :) Juuri tuota mietin. Lähinnä ajattelin, että jos vaikka verottajalla on jotain vaateita.


      • exparitalosta
        Riistoa kirjoitti:

        Kiitos, tuleehan täällä asiallisiakin vastauksia. :) Juuri tuota mietin. Lähinnä ajattelin, että jos vaikka verottajalla on jotain vaateita.

        Ette tosiaan tarvitse tiliä.
        Maksut omilta tileiltä vain.
        Ei kiinnosta verottajaa lainkaan mistä maksut maksettu!


    • veio

      "Ottaa päähän kun pankkien yritystileissä on niin kalliit palvelumaksut. Kuukaudessa 12-13 euroa ja jos ei ole muita tapahtumia saattaa tili mennä palvelumaksun vuoksi miinuksille."

      Teidän täytyy nostaa vastiketta aika reippaastikkin jos se tuollaisten summien takia menee miinukselle.

      Olisi hyvä että tilillä on pelivaraa jos jotain hajoaa.

      • näinmeillä

        Ei järkevästi hoidetussa paritalossa vastiketta makseta, eikä tarvita mitään taloyhtiön tiliä. Laskut maksetaan periaatteella 50 / 50 % ja veden kulutus huoneistokohtaisten mittarien mukaan. Liian yksinkertaista?


    • qpwoaq

      Eihän laskuja makseta välttämättä 50/50-periaatteella. Asunnot voivat olla erikokoisia ja maksut määräytyvät yhtiöjärjestyksen mukaisesti.

    • hallintomies

      Osakeyhtiössä mikä paritaloyhtiökin on, on oma yhtiön pankkitili ainut järkevä ratkaisu kirjanpitoa ja verottajaa silmälläpitäen.
      Taloyhtiön hallinto nyt vaatii tietyt kuviot, ei niistä pääse yli eikä ympäri. Ihmettelen monia taloyhtiöitä joissa kukin yrittää asua kuin omakotitalossa ymmärtämättä että ei asu sellaisessa ja saa tehdä mitä lystää.

    • Paritar2015

      Eikä ole. Meillä osakeyhtiämuotoinen paritalo, jossa ei ole kerätä vastiketta. Meillä on yhteinen kiinteistövero, kiinteistövakuutus ja jätelaskut. Maksetaan ne naapurin kanssa siten, että menee neliöiden mukaan ja jätelasku puoliksi. Minä maksan laskut omalta tililtäni ja naapuri antaa rahat ja saa sitten kuitit. Ei mitään yhtiön tiliä. Verottajalle kerran vuodessa palautetaan lomake, kun muutoksia ei ole tullut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe