Asunnot ed. 10 % yliarvossa, yhtä kallita kuin 2007 tosiasiassa

lueppa

La vivienda en España todavía está sobrevalorada un 10%, según sus cálculos, que toman en consideración, entre otras cosas, los años de salario que ha de dedicar una familia española para costearse un piso. Los 5,8 años de salario combinado que se requieren en España nunca hicieron falta en Reino Unido o Estados Unidos, incluso cuando el mercado estaba en su pico.

Comprar una vivienda en España a día de hoy es tan caro como lo era hacerlo en 2007, sostiene la firma Consciente de que puede sonar raro, Exane sostiene que comprar una vivienda en España a día de hoy es tan caro como lo era hacerlo en 2007. En primer lugar, alega que la ratio de esfuerzo (affordability) se ha deteriorado desde el 26,7% de finales de 2012 al 33,2% a finales de 2013 debido al fin de las ayudas fiscales a la compra de vivienda.

A esto se suman la merma de los ingresos disponibles de los particulares por la mayor carga fiscal y el aumento de los precios de las hipotecas. Los créditos para la compra de vivienda se han encarecido de los 70 puntos básicos de media del periodo 2006 a 2008 a los más de 250 puntos básicos desde principios de 2013.

Otros factores determinantes para la recuperación del mercado inmobiliario que aún no pintan bien son la evolución demográfica, las perspectivas sobre el desempleo y las existencias de pisos, destaca el analista Santiago López en su informe.

La reducción del 5,6% de la población en los próximos diez años que anticipa el INE puede frustrar las expectativas más alcistas sobre el precio de la vivienda, porque la disminución demográfica se ceba sobre los que tienen entre 20 y 49 años, precisamente los que suelen comprar casas.

Sobre el paro, Exane admite que la reforma laboral permitirá crear empleo con aumentos del PIB superiores al 1%, y que España crecerá un 1,5% en 2015 según el consenso de expertos. Pero considera que la potencia de este motor para impulsar al alza los precios de la vivienda es escasa. «Es improbable que el empleo mejore significativamente a medio plazo y las existencias inmobiliarias son de 800.000 unidades» que tardarán al menos tres años en liquidarse, enfatiza.

En el mismo sentido se pronunció este jueves el gobernador del Banco de España, Luis María Linde. Tras destacar que la inversión residencial «ha ralentizado su trayectoria contractiva», afirmó que «aún continúa en registros negativos, al tiempo que el stock de viviendas sin vender sigue siendo elevado».

15

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+15

      Sinä varmaan kerrot suomeksi pääkohdat tuosta kopioimastasi?

    • ei toivoa noususta

      Asuntojen hintojen laksua tiedossa iankin seuraavat 3-4 vuotta.
      Yli 800.000 myynnissä.

    • Hyvä ja halpa

      Asunnon hintojen nousuilla eikä laskuilla ole mitään merkitystä, jos ei ole tarvetta juuri nyt myydä. Mikäli asunnon vaihto on kyseessä niin vastaavasti uusikin saattaa olla edullisempi tai sitten ei.

      Heikossa markkinassa hinnat tuskin nousevat, mutta mistä niitä sopivia ja mielenkiintoisia kohteita löytää. Netissä on näennäisesti paljon kohteita myynnissä, mutta kun käy muutaman hyvältä vaikuttavan katsomassa, niin tajuaa todellisen tilanteen. Hyviä ja edullisia kohteita hyvällä sijainnilla ei helpolla löydä.

    • 20+10

      On siellä pohjalla jo käyty, Espanjahan on EU:n talousveturi tällä hetkellä 0,8% kasvullaan.

    • ei turhia kuluja

      Missään nimessä ei kannata ostaa Espanjasta asunto, kun vuokralla voi elellä halvalla ilman huolia!

      • Ilmainen neuvo

        Kummia kirjoittelet ja neuvot. Kun hinnat on halvimmillaan, silloin ostetaan. Eihän niitä asuntoja osteta silloin, kun ne on kalleimmillaan.


      • -------
        Ilmainen neuvo kirjoitti:

        Kummia kirjoittelet ja neuvot. Kun hinnat on halvimmillaan, silloin ostetaan. Eihän niitä asuntoja osteta silloin, kun ne on kalleimmillaan.

        Oletko varma , että ovat juuri nyt halvimmillaan ?
        Ikävää , jos totuus paljastuu vasta , kun olet myymässä asuntoasi.


    • Hyvät asunnot hyvillä paikoilla pitävät hintansa edelleen - kukaan ei siis myy.

    • realihinta 12/2014

      >> Hyvät asunnot hyvillä paikoilla pitävät hintansa edelleen - kukaan ei siis myy.

      Tuo on perinteinen kiintestövälitäjien kestomantra, aina on oikea aika ostaa ja myydä ja "hyvät kohteet pitävät aina hintansa" (joka ei todellisuudessa pidä paikkaansa).

      Kyseessä on toisinaan myös omistajan itsepetoksellinen itselohduttelu ostettauaan asunnon kuplahinnalla.

      Paljonko nuo hyvät asunnot hyvillä paikoilla maksoivat kiinteistökuplan huipulla ja paljonko ne maksvat nyt?

      Miksi "kukaan ei myy"? Voisiko syynä ole se, että kulpahinnoilla hankitusta asunnosta on raskaasti velkaa ja sen realistisella markkinahinnalla viimein myytyksi saatuaan olisi edelleenkin velkaa.

      Osa kuplahinnalla ostaneista ei ihan heti riskeeraa ostohintojaan nähdä ja osa on valitettavasti todella vaikessa tilanteessa jos ja kun henkilökohtaiset olosuhteet pakottavat ko. asunnon myymään nykyisessä markkinoiden realitilanteesa.

      • 4+15

        Itse ostin sellaisen kämpän josta oli maksettu 10v sitten 110 tuhatta enemmän, tiedä sitten oliko hyvä ostos, ihan sama ;)

        Ja jänkkääjille, kuulin tästä sivulliselta, jolla ei osaa arpaa, mutta tiesi missä talouden tilanteessa myyjä oli.


      • Tunnen aika monta kiinteistövälittäjää täällä, sekä suomalaisia että englantilaisia. Kaikilla on sama murhe - hyviä (lue: helposti myytäviä) asuntoja on liian vähän tarjolla. Tuolla on monenmoista kanikoppia pitkin mäkiä, mutta niistä on viisi kilsaa lähimpään kauppaan ja kuppilaan.

        Kun hinnat lähtivät laskuun ne, joille tuli paniikki ja pakkomyynnin paikka myivät ja sen jälkeen tarjonta muuttui toisenlaiseksi. Uusia kämppiä on tarjolla vaikka kuinka, yhden makkarin luukkuja myydään samaan hintaan kuin Harjavallassa.

        Mutta miksi ruikuttaa ja selittää itsepetoksellisesta itselohduttelusta? Eihän tässä kellään mitään hätää ole. Vai onko sulla?


    • realihinta 12/2014

      >> Itse ostin sellaisen kämpän josta oli maksettu 10v sitten 110 tuhatta enemmän, tiedä sitten oliko hyvä ostos, ihan sama ;)

      Riippu mm. siitä millainen tuo hinnanpudotus on _prosenteissa_ kuplahintoihin nähden ja vastaako asunnon hinta nykyisiä realistisia markkinahintoja tuossa kohteessa, sekä tietenkin itse kohteen sijainnista, rakennustasosta, ylläpidosta ja mahdollisista tulevista kiinteistöön kohdistuvista remonteista.

      Oleellisinta tientenkin on se, että itse on hankintaan tyytyväinen ja se vastaa omia tarpeita ja elämäntilannetta pidemmälläkin aikavälillä.

      Vaikea sanoa miten lähellä pohjahintoja Espanjan asuntojen hinnat nykyisin keskimäärin ovat. Kuitenkin nyt edelleenkin myymättömien ja keskeneräisten kohteiden määrä vaikuttaa olevan radikaalin suuri, eli toipuminen riskeeraa ottaa vielä runsaasti aikaa.

      Hyvin paljon saa Espanjan talous ja työttömyystilanne kuitenkin kypsyä ja tasapainottua ennekuin asunnoille alkaa olla suurempaa kysyntää (varsinkaan natiivien toimesta) ja vaikutusta hintatasoon.

      Samaan aikaan verokirityksien vuoksi osa espanjalaisia paremman maksukyvyn omaavista ulkomaalaisista on suuntaamassa tai jo suunnannut toisaalle. Poismuutto ei nyt kuitenkaan liene kovin massiivista, ehkä enempikin marginaalista.

    • vuokralla vaan

      Helpphan se on ostaa mutta kun tulee myynnin aika. Voipi kestää 10 v. että pääsee eroon jos pääsee ja millä hinnalla.

      Parempi olla vaan VUOKRALLA!

    • Bussilla vaan

      Ei kannata autoakaan ostaa, tulee vaan kuluja ja arvo laskee. Bussilla vaan tai kävellen.

      • No hei. Ei kaikki asiat ole kannattavuuskysymyksiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe