Kerätään käyttökokemuksia

Utelias

Koska keskustelu homeopatian toimivuudesta näyttää olevan varsin vilkasta, olisi mielenkiintoista kerätä käyttökokemuksia: sekä myönteisiä että kielteisiä. Todenmukaista lopputulosta ei välttämättä saada aikaan johtuen keskustelun kiivaudesta, mutta katsotaan?

21

9661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tepsu

      Parannuin astmasta täysin homeopaattisen lääkkeen kautta.Astma todettiin 4v sitten.Lääkitys aloitettiin, sain 3 kertaa astmakohtauksen,kerran jopa ambulanssilla sairaalaan!Avaavia lääkkeitä vaihdettiin vahvemmaksi koko ajan. Ilmestyi toinen harvi: refluksitauti joka aika yleinen astmaatikolla.Siis lääkettä lisää kehoon happosalpaajien muodossa.Siinä sitä oli oravanpyörää.Kyllästyneenä vaivoihini( ammatikin oli jo suuresti vaarassa) otin yhteyttä homeopaattiin. Alkoi varsin milenkiintoinen taival.Koska homeopatiassa katsotaan ihminen kokonaisuutena, käytiin kaikki oleellinen läpi.Niin löytyi lääke mutta siihen katosi myös astma!! Jouduin vielä sairaalaan lisätutkimuksiin jossa piti katsoa jatkanko ammattiani vai en.!! YLLÄTYS YLLÄTYS:Lääkärit olivat huuli pyöreänä koska astma oli täysin kadonnut. Nyt olen ollut 1,7 kk ilman minkäänlaista lääkitystä koska myös astman mukana hävisi refluksitautikin.Myös tyttärellä 4vuotiaana alkanut jatkuva päänsärky väheni ja lopulta katosi homeopaattisella lääkityksellä. ( päänsärkyä jatkui 6vuotta).
      Tässäpä käyttökokemuksia eikä ole todellakaan ollut valittamista!!!!

    • jonkin verran käyttänyt myös

      Itse en ole käynyt homeopaatin vastaanotolla, mutta hoidan sillä
      - satunnaiset päänsäryt (krapulapäänsärkyyn ei auta, lihasperäisiin kyllä)
      - alkavat flunssat (en ole ollut flunssan vuoksi poissa töistä muutamaan vuoteen)
      - hammaslääkärikäynneistä toipumiset (otan ennen ja jälkeen).
      Otin homeopaattista valmistetta myös ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen. Verenvuoto oli tosi vähäistä ja toipuminen nopeaa. Lääkärin määräämää särkylääkettä en tarvinnut kotona lainkaan.

      • tepsu

        homeopaattisista lääkkeistä löytyy myös apu krapulaan ja varsin hyvä sellainen.On myös oiva apu oksennustaudissa.
        Mieheni sai töissä aika ikävän näköisen haavan teräaseesta. Kun tietää että miehet eivät kovin mielellään mene lääkäriin( ei tietenkään kaikki miehet, enkä heitä parjaa millään muotoa:).Oli mies parka aika onneton kotiin tullessaan.Annoin heti ensiapu lääkkeen ja sen jälkeen valitsin lääkkeen jossa oli verenmyrkytystä estävää ainetta. Voila!! pari päivää ja haava parani ilman mitään ongelmia.Tänä päivänäkin mies kuljettaa työmaalla homeopaattista lääkelaukkua mukanaan ensiapuna.Myös koirani haavoihin ja shokkiin oltuaan tappeluissa, lääkkeet ovat ollet oiva apu.!!! Verenvuoto lakkaa aika nopeasti. Jos olet kiinnostunut, markkinoilla on olemassa Merja Lindströmin kirjoittamia Itsehoito oppaita juuri tälläisiin ensiapuihin.


    • mariap

      Kirjoitin jo omat kokemukseni tuolle kiivaskeskusteluiselle palstalle. Siirrän sen nyt tähän oikeampaan paikkaan.

      Minä en alunalkaen uskonut homeopatiaan ollenkaan, itseasiassa en edes tiennyt mitä se oli. Mutta Intiassa kun asuin ja halusin kokeilla atooppiseen ihottumaani jotain muuta hoitoamuotoa (koska koululääketiedehän ei pysty sitä parantamaan pysyvästi), niin mietin valitsenko homeopatian tai ayurverdan. Valitsin homeopatian, koska jonkinnäköiseksi antioksidanttihoidoksi niitä silloin luulin.
      Ja kun Intiassa halvalla sinne pääsi, niin menin kokeilemaan. Pitkään naureskelimme mieheni kanssa homeopaatin omituisille kysymyksille ("häiritsevätkö ryppyiset lakanat sinua"?). Homeopaatti passitti minut vastaanotolle lähes viikottain ja siinä tuli puolen vuoden aikana eteen kaikki pienimmätkin vaivat. Ja niistä valitin. Ja uteliaisuuttani siellä kävin.

      Tulin Suomeen ja unohdin lääkkeet kuudeksi vuodeksi. Jätin ne vähitellen pois, koska siihen mennessä en ollut huomannut mitään mainittavia paranemisia minkään valittamani asian suhteen. Enkä vieläkään uskonut homeopatiaan.

      Nyt tänä syksynä olen jälleen muuttanut ulkomaille ja poikani yleistila huononi jatkuvasti. Lääkäri otti verikokeita, ei löytänyt mitään, vaan kohotti vain olkapäitään ja laittoi stressin tiliin - ja sitten muistin jälleen homeopatian.
      Avot - viikon jälkeen mustat silmänalukset olivat läheteneet, jatkuva uupumus ja lattialla makaaminen poissa sekä ainainen valitus tiessään.

      Samalla muistin, että ne Intian aikaiset pienet vaivani ovat olleet poissa jo kuusi vuotta: kertaakaan minulla ei ole enää ollut punaista ja kipeää silmää flunssien yhteydessä (se vaivasi minua kymmenen vuoden ajan jopa 5-6 kertaa vuodessa) eikä kertaakaan minulla ole enää flunssa painunut keuhkoputkiin tämän jälkeen (keuhkokuume oli aikanaan ikuinen pelkoni flunssien yhteydessä). En muista, milloin olen ollut sellaisessa röhässä ja köhässä, jota joka talvi kävin yths:ssä yskimässä.
      Mitä atooppiseen ihottumaani tulee, niin sekin on poissa, näin poissa se ei ole koskaan ollut koko elämäni aikana. Sitä en kyllä tiedä, paransiko homeopatia sen, koska ihottuma jatkui vielä pari vuotta hoidon lopettamisen jälkeen (homeopaatti kyllä sanoi, että sitä pitäisi hoitaa parikin vuotta, mutta en minä jaksanut, koska en nähnyt nopeita tuloksia). Oli syy mikä tahansa, niin ensimmäistä kertaa elämässäni minun ei tarvitse edes rasvata ihoani.

      Kuusi vuotta tässä siis meni, että aloin uskomaan homeopatiaan. Uskon siihen eritoten niissä tapauksissa, joihin koululääketieteellä ei ole vastausta. On monia sairauksia, joista koululääketiede hoitaa vain oireita, eikä syitä (esim. atooppinen ihottuma). Ja tämä on se, mikä koululääketieteessä mättää.

      Uskon siis homeopatiaan, vaikka en ymmärräkään miten se voi toimia: eikö yksi flunssa sairasteta aina erikseen? Miksi sitten se ammoinen hoito on hoitanut kaikkien flunssieni jälkitaudit ja sivumuodot....

      • gemma

        hei!

        itse sain avun homeopatiasta atooppiseen ihottumaan ja pahaan masennukseen .
        en itsekään uskonut homeopatiaan , mutta ajattelin etten menetä mitään vaikka kokeilen.
        olen syönyt viittä eri lääkettä ja paranemiseen meni kolmisen vuotta.
        jos nykyään tulisi jotain vaivoja niin menisin homeopaatille hoidattamaan itseäni , sen verran positiivinen vaikutus sillä on ollut koko elämääni :).
        kyllä se homeopatia toimii (ainakin joillakin ) vaikka siihen ei uskoisikaan.


      • Apropoo

        Eipä näy kiihkoilevasti suhtautuvien vastustajien kommentteja tässä viestiketjussa. Tuolla ne omissa ketjuissaan riehuvat ja paasaavat tiedettä ja sen sellaista. Mutta tänne eivät uskalla tulla. Mitäpä ne toisen hyviin kokemuksiin osaisivatkaan sanoa. Jauhakoon sitä omaa juttuaan ihan rauhassa.

        Onnea teille kaikille jotka olette homeopatiasta helpotusta saaneet! Se kai on tärkeintä eikä se miten nykytiede suhtautuu.


      • tepsu
        Apropoo kirjoitti:

        Eipä näy kiihkoilevasti suhtautuvien vastustajien kommentteja tässä viestiketjussa. Tuolla ne omissa ketjuissaan riehuvat ja paasaavat tiedettä ja sen sellaista. Mutta tänne eivät uskalla tulla. Mitäpä ne toisen hyviin kokemuksiin osaisivatkaan sanoa. Jauhakoon sitä omaa juttuaan ihan rauhassa.

        Onnea teille kaikille jotka olette homeopatiasta helpotusta saaneet! Se kai on tärkeintä eikä se miten nykytiede suhtautuu.

        Kiva kuulla että muillakin kuin itselläni on ollut apua homeopatiasta! Se homma toimii todella. olen 100 % samaa mieltä kanssasi.


      • Kustos
        Apropoo kirjoitti:

        Eipä näy kiihkoilevasti suhtautuvien vastustajien kommentteja tässä viestiketjussa. Tuolla ne omissa ketjuissaan riehuvat ja paasaavat tiedettä ja sen sellaista. Mutta tänne eivät uskalla tulla. Mitäpä ne toisen hyviin kokemuksiin osaisivatkaan sanoa. Jauhakoon sitä omaa juttuaan ihan rauhassa.

        Onnea teille kaikille jotka olette homeopatiasta helpotusta saaneet! Se kai on tärkeintä eikä se miten nykytiede suhtautuu.

        Kun nyt kerran tätä vartavasten pyysit. Katsotaan vilahtavatko Aurumin sakset täälläkin. Tosin en tunnista itseäni tuosta luonnehdinnasta "riehuja".

        Siispä: Mistä tiedätte varmasti, että näissä paranemiskokemuksissa oli kyse nimenomaan homeopatiasta? Minulle tulee mieleen lukuisia muitakin vaihtoehtoja:

        - Esirukous. Lehdissä on ollut lukuisia keromuksia rukouksen voimasta tautien parantamisessa. Mistä tiedät, ettei joku tuttava ole rukoillut puolestasi ja pyytänyt taudin parantamista? Monet seurakunnat harrastavat myös yleisiä esirukouksia. Luulisi niiden vaikutuksen olevan lievempi, mutta saattaisi hyvin riittää pienempään vaivaan.

        - Kaukoparantaja. Olisiko joku tuttusi vihjaissut jollekin kaukoparantajalle vaivoistasi ja tämä sitten olisi vastoin tapojaan sinkauttanut parantavan pulssin sinua kohti ilman maksua?

        -Reikihoitaja. Esim. ruuhkabussissa saattaa huomaamattaan joutua hyvinkin läheiseen fyysiseenkin kontaktiin vieraiden ihmisten kanssa. Joku niistä voi olla reikihoitaja, josta välittyy parantavaa energiaa ja vaivat helpottavat.

        - Vyöhyketerapia. Muistatko, oliko sinulla kivi kengassä tautisi aikana? Jos oli, saattoi se painaa jalkapohjassasi juuri sitä pistettä, joka avasi energiakanavat ja aktivoi parantavan prosessin juuri sillä hetkellä sairaana olevassa elimessä.

        - Astrologia. Mitä jos sinulle olisi käynyt niin hyvä tuuri, että sinun tähtimerkkisi taivaankappaleet olivat juuri silloin niin edullisessa asennossa toisiinsa nähden, että kosminen parantava voima osui parhaimpaan mahdolliseen aikaan juuri sinuun?

        - Aromaterapia. Liikuitko sairautesi aikana lähimarketin maustehyllyjen välissä tai kosmetiikkaosastolla? Tuollaiset paikat ovat täynnä erilaisia tuoksuja ja on ihan mahdollista, että osuit juuri sopivaan aromikombinaatioon, joka hävitti vaivasi.

        - Parantavat kivet. Onko kotisi/työpaikkasi/työmatkasi/oleskelupaikkasi lähellä kiviä? Joillakin niistä on ihmeellisiä voimia, varsinkin jos niitä yhdistelee erilaisiksi sommitelmiksi. Varsinkin poikalapset ovat alttiita tälle, koska heillä on taipumusta keräillä kiviä taskut täyteen.

        - Sähkökentät. Elinympäristömme on täynnä erilaisia sähköisiä kenttiä. Erityisen haitallista on, jos sähkölaitteiden pistotulpat ovat "väärin päin" pistorasioissa. Netissä on kuvattu dramaattisia parantavia vaikutuksia, kun pistotulpat on käännetty oikein. Miten on? Irroititko/kiinnititkö sähkölaitteita verkkoon parantumisesi aikana? Tai ajatko/matkustatko sellaisella autolla jossa akku on takana? Ruotsalaiset väittävät, että tällaisessa autossa päävirtajohto aiheuttaa magneettisen kentän, jolla voi olla terveysvaikutuksia. Esim. Volvon magneettikenttää pidetään haitallisena, kun taas magneettinappeja mm. istuinsuojissa taas hyödyllisinä. Eli vaikutukset ovat arvaamattomat.

        - Maasäteily. Pari viimeistä vuotta ovat olleet hyvin epänormaaleja sateiden suhteen. Kuivuus ja toisaalta runsaat sateet näkyvät viiveellä pohjavesissä ja vesisuonten paikat ja sen mukana maasäteilyn voimakkuudet ovat saattaneet muuttua paljonkin viime aikoina. Tällä on hyvinkin voinut olla vaikutusta terveydentilaasi. Tai muutitko asuntoa tai nukkumapaikkaasi siinä yhteydessä kun tervehdyit?

        Tässäpä muutama selitys kokemuksillenne. Ne ovat minun mielestäni aivan yhtä todennäköisiä kuin homeopatiakin. Miksi siis väitätte, että juuri homeopatia oli syy paranemisillenne? Tai kysytään niin kuin te homeopaatitkin mielellänne teette: Voitteko todistaa, että vaivanne paranemisen takana ei ollut jokin yllä mainitsemistani seikoista?


      • Tellurium
        Apropoo kirjoitti:

        Eipä näy kiihkoilevasti suhtautuvien vastustajien kommentteja tässä viestiketjussa. Tuolla ne omissa ketjuissaan riehuvat ja paasaavat tiedettä ja sen sellaista. Mutta tänne eivät uskalla tulla. Mitäpä ne toisen hyviin kokemuksiin osaisivatkaan sanoa. Jauhakoon sitä omaa juttuaan ihan rauhassa.

        Onnea teille kaikille jotka olette homeopatiasta helpotusta saaneet! Se kai on tärkeintä eikä se miten nykytiede suhtautuu.

        Itsekin olen jo kyllästynyt loputtomiin väittelyihin tieteellisistä kysymyksistä ja ehkä parempi antaa asiasta kiinnostuneiden jatkaa kiistelyään toisella palstalla keskenään. Mielenkiintoista kuulla ihmisten henkilökohtaisia kokemuksia. Itse olen käyttänyt homeopatiaa esim. koirieni hoidossa. Niistä on ollut hyvä apu mm. synnytyksissä, leikkauksissa, tulehduksien ja eroahdistuksen hoidossa.


      • Aurum
        Kustos kirjoitti:

        Kun nyt kerran tätä vartavasten pyysit. Katsotaan vilahtavatko Aurumin sakset täälläkin. Tosin en tunnista itseäni tuosta luonnehdinnasta "riehuja".

        Siispä: Mistä tiedätte varmasti, että näissä paranemiskokemuksissa oli kyse nimenomaan homeopatiasta? Minulle tulee mieleen lukuisia muitakin vaihtoehtoja:

        - Esirukous. Lehdissä on ollut lukuisia keromuksia rukouksen voimasta tautien parantamisessa. Mistä tiedät, ettei joku tuttava ole rukoillut puolestasi ja pyytänyt taudin parantamista? Monet seurakunnat harrastavat myös yleisiä esirukouksia. Luulisi niiden vaikutuksen olevan lievempi, mutta saattaisi hyvin riittää pienempään vaivaan.

        - Kaukoparantaja. Olisiko joku tuttusi vihjaissut jollekin kaukoparantajalle vaivoistasi ja tämä sitten olisi vastoin tapojaan sinkauttanut parantavan pulssin sinua kohti ilman maksua?

        -Reikihoitaja. Esim. ruuhkabussissa saattaa huomaamattaan joutua hyvinkin läheiseen fyysiseenkin kontaktiin vieraiden ihmisten kanssa. Joku niistä voi olla reikihoitaja, josta välittyy parantavaa energiaa ja vaivat helpottavat.

        - Vyöhyketerapia. Muistatko, oliko sinulla kivi kengassä tautisi aikana? Jos oli, saattoi se painaa jalkapohjassasi juuri sitä pistettä, joka avasi energiakanavat ja aktivoi parantavan prosessin juuri sillä hetkellä sairaana olevassa elimessä.

        - Astrologia. Mitä jos sinulle olisi käynyt niin hyvä tuuri, että sinun tähtimerkkisi taivaankappaleet olivat juuri silloin niin edullisessa asennossa toisiinsa nähden, että kosminen parantava voima osui parhaimpaan mahdolliseen aikaan juuri sinuun?

        - Aromaterapia. Liikuitko sairautesi aikana lähimarketin maustehyllyjen välissä tai kosmetiikkaosastolla? Tuollaiset paikat ovat täynnä erilaisia tuoksuja ja on ihan mahdollista, että osuit juuri sopivaan aromikombinaatioon, joka hävitti vaivasi.

        - Parantavat kivet. Onko kotisi/työpaikkasi/työmatkasi/oleskelupaikkasi lähellä kiviä? Joillakin niistä on ihmeellisiä voimia, varsinkin jos niitä yhdistelee erilaisiksi sommitelmiksi. Varsinkin poikalapset ovat alttiita tälle, koska heillä on taipumusta keräillä kiviä taskut täyteen.

        - Sähkökentät. Elinympäristömme on täynnä erilaisia sähköisiä kenttiä. Erityisen haitallista on, jos sähkölaitteiden pistotulpat ovat "väärin päin" pistorasioissa. Netissä on kuvattu dramaattisia parantavia vaikutuksia, kun pistotulpat on käännetty oikein. Miten on? Irroititko/kiinnititkö sähkölaitteita verkkoon parantumisesi aikana? Tai ajatko/matkustatko sellaisella autolla jossa akku on takana? Ruotsalaiset väittävät, että tällaisessa autossa päävirtajohto aiheuttaa magneettisen kentän, jolla voi olla terveysvaikutuksia. Esim. Volvon magneettikenttää pidetään haitallisena, kun taas magneettinappeja mm. istuinsuojissa taas hyödyllisinä. Eli vaikutukset ovat arvaamattomat.

        - Maasäteily. Pari viimeistä vuotta ovat olleet hyvin epänormaaleja sateiden suhteen. Kuivuus ja toisaalta runsaat sateet näkyvät viiveellä pohjavesissä ja vesisuonten paikat ja sen mukana maasäteilyn voimakkuudet ovat saattaneet muuttua paljonkin viime aikoina. Tällä on hyvinkin voinut olla vaikutusta terveydentilaasi. Tai muutitko asuntoa tai nukkumapaikkaasi siinä yhteydessä kun tervehdyit?

        Tässäpä muutama selitys kokemuksillenne. Ne ovat minun mielestäni aivan yhtä todennäköisiä kuin homeopatiakin. Miksi siis väitätte, että juuri homeopatia oli syy paranemisillenne? Tai kysytään niin kuin te homeopaatitkin mielellänne teette: Voitteko todistaa, että vaivanne paranemisen takana ei ollut jokin yllä mainitsemistani seikoista?

        Oikeassa olet: Aurumin sakset vilahtelevat tässä vaiheessa ;). Hyvä Kustos, ketjun aloittaja toivoi keskustelua homeopatian käytännön kokemuksista. Yritetään pitää keskustelu siinä aiheessa eikä aloiteta jokaisessa ketjussa kiistelyä ja todistelujen hakua homeopatian tehokkuudesta oli alkuperäinen kysymys sitten mikä tahansa. Kirjoittamasi teksti on varmasti keskustelemisen arvoinen, mutta aiheesta voisi aloittaa vaikka uuden ketjun, johon jokainen voisi halutessaan osallistua.


      • tepsu
        Tellurium kirjoitti:

        Itsekin olen jo kyllästynyt loputtomiin väittelyihin tieteellisistä kysymyksistä ja ehkä parempi antaa asiasta kiinnostuneiden jatkaa kiistelyään toisella palstalla keskenään. Mielenkiintoista kuulla ihmisten henkilökohtaisia kokemuksia. Itse olen käyttänyt homeopatiaa esim. koirieni hoidossa. Niistä on ollut hyvä apu mm. synnytyksissä, leikkauksissa, tulehduksien ja eroahdistuksen hoidossa.

        Minä myös olen saanut apua koirieni hoidossa. Vanhemmalla narttu koirallani löytyi juoksujen jälkeen nisän vierestä patti.Kauhistelin koska epäilin sen olevan nisäkasvain.Otin yhetyttä meitä hoitavaan homeopaattiin ja sain apua.Aloitin kuurin koiralle.Kävin myös eläinlääkärillä joka oli sitä mieltä että patti on leikattava jos se alkaa suurenemaan tai tulee muita patteja viereen. Jatkoin homeopaattista kuuria ja patti katosi.Heti oli siisn eläinlääkäri leikkuuttamassa koiraa. Ja kun näissä tapauksissa on aina oma riskinsä, patti voi muuttua aggressiiviseksi ja levitä. Otin riskin lääkkeen muodossa. Juoksujen jälkeen ilmestyi syksyllä uusi patti. Nyt eläinlääkärikin myönsi että se saattaa olla ns maitorauhas tukkeutuma koska häviää. nisäkasvain kun ei häviä.!! Taas aloitin kuurin ja nyt näyttää että patti on taas pienenemään päin. Ja koira on energiaa täynnä. Myös nuoremman koirani haavat olen saanut parenemaan homeopaattisilla lääkkeillä. ( ei ollut ell lähettyvillä.) Samoin katkennut kynsi joka katkesi aivan tyvestä saatiin lääkkeillä rauhoittumaan ja kipua lievemmäksi.


      • JaP

        Kerronpa oman kokemukseni. Minua kiusasi vuosikausia kutiava ihottuma jalassani. Eräs tuttavani suositteli minulle homeopaatilla käyntiä, hän kun oli itse kuulemma saanut sieltä apua ihottumaan. En tiennyt homeopatiasta mitään, arvelin sen olevan jonkinlaista yrtti- tms. luonnonmukaista hoitoa. Olin siis täysin valmis kokeilemaan, mutta halusin ensin lukea aiheesta, jotta tietäisin mistä on kyse.

        Luettuani ja selvitettyäni itselleni homeopatian perusperiaatteet, totesin sen perustuvan täysin älyvapaisiin, nykyisen kemian- ja fysiikantietämyksen vastaisiin teorioihin. En siis todellakaan tuhlannut rahojani tai aikaani moiseen.

        Ihottumani kuitenkin parani ajan myötä, eikä ole vaivannut enää vuosiin. JOS olisin mennyt tuolloin homeopaatille, voin hyvin kuvitella, kuinka kunnia tuostakin paranemisesta olisi todennäköisesti mennyt homeopatialle. Varsinkin, kun tuttavani kertoi, kuinka homeopatia alkaa todennäköisesti auttamaan vasta kuukausien kuluttua ja vaivat voivat aluksi jopa pahentua.

        Pointtini on, että moni vaiva tai jopa sairaus paranee spontaanisti. Tällaiset spontaanit paranemiset eivät todellakaan kelpaa todisteeksi siitä, että "oikealla" tavalla ravisteltu vesi (jossa ei ole yhtään molekyyliä ns. vaikuttavaa ainetta) auttaisi yhtään mihinkään vaivaan, paitsi korkeintaan janoon.


    • Vanhat Herrat

      Mietimme tässä toveriporukalla yhtä asiaa. Monista viesteistä käy ilmi, että homeopatia on auttanut, mutta missään viestissä ei ole lääkkeen nimeä. Eikö niille anneta nimiä vai eikö homeopaatti halua kertoa rohtonsa nimeä?

      • tepsu

        Lääkkeitä on monenlaisia ja niitä löytyy uskomaton määrä. mikä lääke käy toiselle, se ei välttämättä käy toiselle.On olemassa Flunssaan, belladonnaa, pulsatillaa, aconitumia... on myös lääkkeitä tapaturmiin esim arnica,ruta... Oireet täytyvät olla lähellä lääkkettä jotta sadaan paras vaikutus.Perheessä voi olla kaikki jäsenet erilaisia ja kaikille määrätään erilainen lääke( ei aina.)Aina täytyy olla oireet lähellä lääkkeen kuvausta ettei saakaan oiretta itseensä.( krapula lääkkeestä voi tulla krapula ilman viinaa jos oire ei täsmää.) Toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitin. Kirjastosta saa uskomattoman paljon tietoa homeopaattisista lääkkeistä ja oirekuvista. Kannattaa lukaista jos vain yhtään kiinnostaa!!


      • maria p

        Minun ei varmaan pitäisi vastata tähän kysymykseen, koska en ole asiantuntija... Mutta ymmärtääkseni yksi ja sama lääke ei tehoa eri ihmisille. Ei siis ole yhtä lääkettä, joka parantaisi päänsäryn kaikilla ihmisillä, vaan jokaiselle ihmiselle on se oma oikea lääke.

        Minun intialainen homeopaatti ei suostunut kertomaan lääkkeitään. Hän olikin sellainen maestro, joka piti salaisuuden itsellään.

        Kerroin aikaisemmin, kuin lapseni yleistila koheni homeopatian ansiosta, mutta lääkäreillä ei ollut vaivaa parannusta. Lääke löytyi sen perusteella, että mikä elämäntilanne aiheuttaa ongelmia.
        Kysyin itseasiassa homeopaatilta apua lievään ripuliin. Vatsa porisi jatkuvasti. Hän kysyi, voisiko ripuli johtua stressistä? Joo-o, olemmehan vasta muuttaneet, on uusi koulu, uusi kieli, uudet kaverit, uusi koti. Voisiko hän pelätä? Joo-o, onhän hän vähän aranpuoleinen tyyppi ja varmasti häntä pelottaa, eihän hän ole vasta kuin 4-vuotias.
        Näin löytyi lääke Gelsenicum (onkohan oikein kirjoitettu). Ripuli poistui heti päivän-kahden jälkeen, vaikka sitä oli jatkunut jo 3-4 viikkoa. Neljän-viiden päivän jälkeen katosi mustat silmänalukset ja 10 päivän jälkeen hän lopetti lattialla makaamisen ja apaattisuuden.

        Ehkä homeopaatti ei näe tätä selitystä näin yksinkertaisena. Mutta näin minä maallikko asian ymmärrän.


    • anne.original

      Mieheltäni poistettiin tänään 2 viisaudenhammasta (vasen ylä- ja alahammas). Eilen illalla hän aloitti globuleiden oton, Arnika C30, 10 globulia. Tänäaamuna ennen toimenpidettä hän otti vielä kerran samanlaisen satsin. Kun sitten jälkikäteen puudutus alkoi loppumaan, niin otti taas annoksen.

      Lopputulos: Verenvuoto loppui suhteellisen nopeaan eikä puudutusaineen vaikutuksen loppumisen jälkeen ole suurempia särkyjä ollut. Vähän se tietysti koskee, mutta sanoo, että ei paljoa.

      • Tellurium

        Vaikka yleensä homeopaattinen lääke valitaankin ihan yksilön mukaan, niin voidaan sanoa, että arnica on todella hyvä "yleislääke". Se auttaa esim. onnettomuustilanteissa kipuun, turvotukseen, ehkäisee verenvuotoa ja nopeuttaa yleensäkin paranemista. Samaten leikkauksissa arnica on hyvä antaa ennen ja jälkeen operaation. Se rauhoittaa mieltä, lievittää jälkikipuja, ehkäisee tulehdusta ja auttaa toipumisessa. Itse käytin sitä viimeksi yli 13-vuotiaan koirani tunnin kestäneessä leikkauksessa ja eläinlääkäri apulaisineen tokaisi, ettei vielä koskaan ollut nähnyt koiran noin nopeaa toipumista suoraan leikkauspöydältä, kun tämä pinkaisi herätyksen saatuaan juoksuun ja halusi mahdollisimman nopeasti vastaanotolta pois :).


      • JaP

        Itseltäni poistettiin 4 viisaudenhammasta viime vuonna kahdessa erässä. En ottanut ennen toimenpidettä minkäänlaisia lääkkeitä.

        Verenvuoto loppui molemmilla käynneillä lähes heti operaation jälkeen ja särkyä ei ollut lainkaan (ei edes "vähän koskenut"), sillä otin kotiin päästyäni lääketieteellisesti tehokkaiksi todettuja särkylääkkeitä.

        Miksi miehesi ei muuten luottanut puudutuksessa homeopaattisiin valmisteisiin, vaan käsittääkseni sai hammaslääkäriltä ihan oikean puudutuspiikin? Entä mikä oli homeopaattisten "lääkkeiden" tarjoama apu miehesi tapauksessa, verrattuna esim. omiin kokemuksiini?


      • utelias
        JaP kirjoitti:

        Itseltäni poistettiin 4 viisaudenhammasta viime vuonna kahdessa erässä. En ottanut ennen toimenpidettä minkäänlaisia lääkkeitä.

        Verenvuoto loppui molemmilla käynneillä lähes heti operaation jälkeen ja särkyä ei ollut lainkaan (ei edes "vähän koskenut"), sillä otin kotiin päästyäni lääketieteellisesti tehokkaiksi todettuja särkylääkkeitä.

        Miksi miehesi ei muuten luottanut puudutuksessa homeopaattisiin valmisteisiin, vaan käsittääkseni sai hammaslääkäriltä ihan oikean puudutuspiikin? Entä mikä oli homeopaattisten "lääkkeiden" tarjoama apu miehesi tapauksessa, verrattuna esim. omiin kokemuksiini?

        et saa pointseja, joten vaihda kanavaa:)


    • aconitumit ja arnikat aina ...

      Kaikki alkoi tytön korvakierteestä. En todellakaan uskonut homeopatiaan mutta tympäännyin lääkärissä laukkaamiseen. Kun ikinä ei selvitty korvakontrolliin asti ilman uutta kuuria.
      Soitin taas kerran nuhan alkaessa tutulle homeopaatille että mitäs ne sun pillerit olikaan ja Pulsatillaa hän määräsi. Ja se tepsi!
      Kohta sain rintatulehduksen, soitin taas hänelle että mitä nyt. Sain Bryoniaa. Ja taas päästiin ilman kuuria yli.
      Siitä kiinnostuin homeopatiasta enemmänkin ja ensiavuksi kyllä aina turvaudun homeopaattisiin ja muutenkin keveimpiin hoitoihin. Antibioottien syöttö on meillä vedetty minimiin.

    • Mäkikuismanen

      Minun kilpirauhasen vajaatoiminta, aika pahakin korjautui homeopatialla ruokavaliomuutoksella liikunnalla (vaatii aina toki omaa tahtoa ja voimaa kaikki asiat

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      420
      2916
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      98
      2237
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      336
      1874
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1873
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1707
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    7. 157
      1196
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1032
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe