Hitsareita Pohjois-Norjaan - 2 kpl

Ibos

Laivankorjaustelakan vetovaunun hitsaamista. Puikko ja täytelanka. Joulu- ja tammikuu. www.ibos-no

2

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ibos

      www.ibos.no

    • TROMSÖ

      iikingeistä on tullut nörttejä: Norjassa IT-ala kiinnostaa merenkulun ja öljynporauksen ohella
      Meri tuo Norjaan vaurautta monessa muodossa. Vesistä nousee kalaa ja pohjasta kaasua ja öljyä. Tromssassa veneet voivat olla vedessä läpi vuoden.

      Nuori norjalainen haluaa nykyisin töihin IT-alalle. Kongsberg Gruppen on Norjan suosituin työnantaja. Kahdenkymmenen mieluisimman työnpaikan joukossa on myös perinteisiä merenkulun ja öljy- ja kaasualan yrityksiä.
      Ulkomaat

      KSAT kerää dataa asiakkaille ympäri maailman. Yhtiö on perustettu Tromssassa ja sillä on kotipaikkansa lisäksi konttorit Oslossa ja Huippuvuorilla. Henkilökuntaa on 130. Pohjoisesta on helppo tähytä avaruuksiin. KSAT:in asiakkaita ovat muun muassa Yhdysvaltain avaruustutkimuskeskus NASA, Euroopan avaruusjärjestö ESA ja Norjan ilmatieteiden laitos. Avaruusteknologia on erityisesti insinööriopiskeilijoiden suosiossa.
      Ulkoministeriökin mahtuu mukaan

      Tromssalainen Nordlys-lehti listaa unelmatyöpaikkoja. Niitä ovat maan suurin finanssikonserni DNB, Statoil ja tili-, vero- ja lakipalveluiden konsulttiyhtiö Ernst & Young. Pankkien lisäksi suosituimpien yritysten listalta löytyvät myös kauneusjätti L´Oreal ja Coca Cola sekä lentoyhtiö SAS. Norjalaisnuori mielii myös puolustusvoimiin tai ulkoministeriöön. Rolls-Royce on työpaikkana suosituimmuussijalla 20. Norjalaisten keskipalkka oli 4700 euroa vuonna 2014.
      Suomen talouspulmat lisäävät Norjan vetovoimaa

      Suomalaisten työpaikkojen katoaminen lisää muuttoliikettä. Pohjoisessa siteet naapurimaiden välillä itä-länsisuunnassa ovat perinteiset ja luontaiset. Nokian alasajo esimerkiksi Oulun seudulla on lisännyt työikäisten ja yritysten kiinnostusta Norjan markkinoille. Myös Tromssan ja Oulun väliset suorat lennot lisäävät yhteydenpitomahdollisuuksia. Vientiyrityksiä avustava BusinessOulu on perustanut konttorin Tromssan keskustaan. Suomi-talolla on vapaata toimistotilaa. Kansainvälisten asioiden koordinaattori Maja Terning Business Oulusta kertoo, että Pohjois-Norjaan tarvittaisiin monenlaista työvoiimaa.

      – Tromssassa tarvitaan ICT-alan osaajia, verkkokoodareita, rakennus- sähkö- ja putkimiehiä. Tässä meillä on kovaa kilpailua esimerkiksi Baltian maiden kanssa. Norjassa puhutaan enemmän ja enemmän siitä, että Suomesta saa työvoimaa, mutta paljon on vielä tehtävää sen eteen, että oikeat tahot löytävät toisensa.

      Suomalaiset empivät Norjaan lähtöä usein puutteellisen kielitaidon vuoksi. Myös kontaktien puute askarruttaa. Työn hakeminen Norjassa vaatii samaa kuin Suomessa: Helppoa se ei ole, mutta mahdollisuuksia on, kun sitkeyttä riittää, muistuttaa Maja Terning.
      YLENEWS

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe