Tyttö Kiinasta?

Kyselijä?

Olen jo useamman vuoden miettinyt adoptiota, mutta ajatellut sen olevan sinkulle naiselle mahdotonta.

Luin juuri tämän planin artikkelin:
https://plan.fi/kadonneiden-tyttojen-hinta-kiinalle-kallis

Minulle tuli tuosta artikkelista jälleen vahva tunne, että voisin ihan oikeasti tarjota jollekin pienelle tytölle hyvän elämän. Hän saisi täälä suomessa noin 15 hengen tiiviin yhteisön, joista kaikki varmasti häntä rakastaisivat ja ottaisivat omakseen.

Luin joiltakin Amerikkalaisilta adoptiosivuilta, että sairastettu masennus on este adoptioon. Olen sairastanut masennuksen, johtuen parisuhteen puutteesta. Nyt olen tottunut ajatukseen, etten ehkä koskaan löydä kumppania.
En ole huono ihminen, vaikka niin joku saattaa luulla, koska onhan parisuhde itsestäänselvyys monelle. En liiku paikoissa joissa tapaisin miehiä, tai jos tapaan, on se hyvin harvinaista. Nettideittailua kokeilin, mutta petyin siihen, koska sieltä sai lokaa niskaan, vaikka olin harvinaisen kohtelias.

Jotenkin tuntuu, että olisin hyvä äiti ja olisin valmis äidiksi pienelle ihmiselle.
Olen 2 lapsen kummi ja 5 lapsen täti. Lapset viihtyvät kanssani, ja minä viihdyn heidän kanssaan. Talouteni on kunnossa ja vietän rauhallista elämää.
Haluaisin oman perheen. Lapsi täydentäisi elämäni. Meistä tulisi perhe, jollaista olen halunnut jo pitkään lapsuudenperheen lisäksi.

Käsittääkseni adoptio on melko kallis. Amerikkalaisilla sivuilla luki, että se maksaa jopa 20 000$. Onko joku tehnyt pienten lasten avun tarpeesta bisnestä? Vai mikä tässä prosessissa maksaa noin hurjasti?

Maksoin koirastani, jolle tarjosin toisen kodin, mutta jotenkin tuntuu hassulta jos elämäikäisen sitoumuksen tekemisestä ja hyvän kodin tarjoamisesta uudelle perheen jäsenelle pitää maksaa hyvin suuria summia. Lapsellehan tarjotaan parempi tulevaisuus. Ei lapsi ole kauppatavaraa. Ymmärrän, että arvioinnit maksavat, mutta että noinkin paljon. Mieluumminhan suurimman osan noistakin rahoista laittaisi lapseen.

Miksi adoptioprosessi saattaa kestää monia vuosia, jos kodittomia lapsia on ulkomailla miljoonittain?

Onko mahdollista hakea adoptiolapsi suoraan kohdemaasta ilman välikäsiä?

Minulla on kansainvälisiä ystäviä, jotka voisivat kohdemaassa toimia tulkkina ja apuna.

Tietysti otan asiasta muutenkin selvää, mutta ajattelin kirjoitta tämän viestin tällekin palstalle, josko täältä sattuisi saamaan asiasta tietäviltä kommentteja.

(Sinkkuna hedelmällisessä iässä voisin hankkia tietysti oman lapsenkin, mutta jotenkin adoptio tuntuu oikeammalta vaihtoehdolta, sillä maailmassa on jo syntyneitä monia rakastavaa kotia kaipaavia lapsia.)

2

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yh-adoptioäiti

      Ihan ensimmäiseksi huomio siihen, ettei adoptio ole hyväntekeväisyyttä. Adoptio on paljon isompi prosessi kuin vain tarjota kodittomalle lapselle koti. Lapsen kannalta adoptio on sekä valtaisa menetys että suuri onni, jokaisella adoptioon vapaana olevalla lapsella on takanaan hylkäämiskokemus eli ero biologisesta äidistä, monilla näitä hylkäämiskokemuksia voi olla useitakin erilaisista hoitajamuutoksista johtuen, Lapset ovat usein olleet vauvaiän isoissa lastenkodeissa, joissa lapsentahtinen hoito ei milloinkaan toteudu eikä yksilöllisiin tarpeisiin hyvässäkään hoitopaikassa kyetä vastaamaan. Nämä ja mahdolliset muut tekijät ovat aiheuttaneet lapsille jo varhaisessa kehityksessä muutoksia/traumoja eli adoptiovanhemmuus on aina erityistä vanhemmuutta ja se voi olla hyvinkin vaativaa eli lapset voivat tarvita paljon erilaisia tukitoimia uudessa kodissaan jopa vuosia. Osa adoptiolapsista toki pärjää ihan mukavasti eli en nyt tarkoita pelotella, mutta nämä asiat on hyvä tiedostaa ja ymmärtää ettei hyväntekeväisyys siis riitä kovin pitkälle elämässä adoptiolapsen kanssa.

      Adoptoiminen ulkomailta on mahdollista yksin elävälle, mutta adoptointi on luvan varaista toimintaa ja se alkaa aina sosiaalityöntekijöiden arvioinnilla (adoptioneuvonta), joka kestää puolesta vuodesta puoleentoista vuoteen. Jos pariskunta/yksinhakija todetaan soveltuvaksi adoptiovanhemmaksi, hänellä on mahdollista hakea adoptiolupaa Valvirasta (lupa voimassa kerrallaan 2 vuotta). Yksinhakijoille on rajallisesti tarjolla maita, joista suomalainen voi adoptoida... tarkempia tietoja löytää Helsingin kaupungin, Interpedian tai Pelastakaa Lapset ry:n nettisivuilta asiasta ja adoptioprosessista.

      Itsenäiset adoptiota eli ilman palvelunantajaa tapahtuneet on tehty nykyisellä lainsäädännöllä melko lailla mahdottomiksi. Tämän on tarkoitus suojella ulkomailla olevia lapsia lapsikaupalta eli viranomaisten tarkoitus on kaikin tavoin varmistaa, että lapsi on oikeasti vapaa adoptioon (hänellä ei ole ketään sukulaista omassa maassa, joka voisi hänestä huolehtia, hänelle ei löydy adoptio/sijaisperhettä omasta maasta, häntä ei ole väkisin/huijaamalla viety biologisilta vanhemmilta tai häntä ei ole ostettu vanhemmilta... näitä kaikkia valitettavasti maailmalla myös tapahtuu).

      Adoptio on maksullista palvelua niin Suomessa kuin ulkomaillakin, mutta lähinnä näillä maksuilla katetaan erilaisia toiminnasta aiheutuvia kuluja eli rahalla ei voi adoptiolasta ostaa. Ulkomailta adoptio aiheuttaa myös kustannuksia perheelle, koska lapsi noudetaan syntymämaasta eli tällöin tulee lentomatkoista, asumisesta ym. maksuja.

      Otapa nyt palvelunantajilta perusasiat selväksi ensin ja jos adoptio vielä sen jälkeen tuntuu itselle sopivalta tavalta saada lapsi, niin sitten yhteys oman kunnan sosiaalitoimistoon adoptioneuvonnan aloittamiseksi (joko hoitavat sen kunnassa omana toimintana tai ostavat Pelastakaa Lapsilta, asiakkaalle neuvonta on maksutonta).

      Mikäli haluat vain auttaa kiinalaisia tai muun maalaisia lapsia, niin on olemassa paljon hyväntekeväisyysjärjestöjä, joiden kautta se on mahdollista.

    • 2003Adoptiolapsi

      Minulla on vain äiti ja olen Kiinasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe