Suomalainen mies kuoli kadun ylityksessä

Ollaan varovaisia..

13

545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kokemusta?

      Eiköhän syy enemmän turistin, joka lähtee ylittämään hyvin vilkasta nelikaistaista tietä ja vasemman puoleista liikennettä. Monesti illallisen aikaan ollaan jo pienessä sievässä. Kolmen viikon aikana sai itsekkin skoottterilla muutaman kerran väistellä näitä kadun ylittäjiä. Kannattaisi aloittajan joskus käydä itse KL:ssa ja katsoa miten turistit käyttäytyvät paikan päällä.

      • Ei kokemusta itellä

        Miten pääsee kadun yli, ylittämättä katua?? Kerro jos tiedät, ihan yleisen turvallisuuden nimissä.


    • kyläpahanen

      Nelikaistaista tietä :-DD

      • BrizaBeach

        Joko et ole KL:ssä käynyt tai sitten poistunut kertaakaan hotellilta, jos nelikaistainen tie aiheuttaa naurua. Khao Lakin keskustan läpi kun menee molempiin suuntiin kaksi varsinaista, välillä jopa kolme kaistaa paikallisesta ajotavasta johtuen! Itse olemme omilla reissuilla nähneet aina vähintään yhden onnettomuuden kyseisellä tiellä, mutta tähän asti kyseessä olleet paikalliset ja vahingot suhteellisen pieniä.


    • kohtalo_

      Surkea loppu (lomalle).

    • tärkein mukaan

      Toivottavasti oli vakuutukset kunnossa, ja tämä ei ole mitään v*ttuilua. Tärkeä asia jonka liian moni vielä tänäkin päivänä jättää huomioimatta.

      • Näitä aina tapahtuu

        Eipä taida kyseinen mies enää vakuutuksiaan miettiä? Surullinen tapaus. Oli vakuutuksia tai ei.


    • Kuten thaimaassa on melko tavallistakin, ei liikennesuunnittelussa paljon jalankulkijoiden varaan lasketa. Vain suurissa kaupungeissa olen nähnyt ylikulkusiltoja jalankulkijoille.

      Suojateitäkään ei ihan äkkiä tule mieleeni, ainakaan khao lakissa. Voin toki olla väärässäkin, mutta mielikuvaa niistä ei ole. vai onko yksi keskustassa?

      Aika vähän Thaimaalaisia näkee jalan kulkemassa. Lyhellekkin matkalle helposti otetaan skootteri alle. Siksi meidän farangien liikkumista siellä pidetään kaottisena, samoin kuin me pidetään Thailiikennettä. Jalankulkijan kyllä kannattaa olla enemmän kuin hyvin varovainen kadun ylityksissä.

      Kyllähän khao lakissa löytyy neljä kaistaa ainakin nang thong marketille saakka. keskellä on vielä koroke.
      Matkavakuutus kannattaa kyllä ottaa. Se ei ole kovin suuri kustannus, koko matkabudjettia ajatellen. Ei sitten jää omaisten maksettavaksi erikoiskuljetus, joka varmasti on hinnakas, jos huonosti käy.

      Noi suojatiet kyllä jäi mietittymään, onko yhtään.? Itse kun liikun skootterilla nykyisin khao lakissa, niin ei niin suojateitä ole tarvinnut. keskustassakin tulee käytyä vain kerran pari matkalla.

      • Khao Lak

        Yhdet suojantien bongasin viime kuussa Nang thong risteyksessä. Lisäksi risteykseen oli ilmestynyt liikennevalot.

        Nykyään viisi kaistaa aivan risteyksen kohdalla (etelän puolella) joista yhdestä käännytään rannalle päin.

        Risteys ennen liikennevaloja/suojatietä...
        https://maps.google.fi/maps?hl=fi&ll=8.645055,98.252648&spn=0.000011,0.005681&t=m&z=18&layer=c&cbll=8.645176,98.251647&panoid=hvrWoEdkJ1ZU5-N_9dq6CQ&cbp=12,202.05,,0,1.69


      • Näinkö menee

        Ymmärsinkö oikein? Kannattaa liikkua ennemmin skoballa kun kävellä? Skoottereillekko tapahtuu vähemmän kun jalankulkijoille?


      • Näinkö menee
        Näinkö menee kirjoitti:

        Ymmärsinkö oikein? Kannattaa liikkua ennemmin skoballa kun kävellä? Skoottereillekko tapahtuu vähemmän kun jalankulkijoille?

        Siis onnettomuuksia.


      • Näinkö menee kirjoitti:

        Siis onnettomuuksia.

        Jokainen Thaimaalainen tuntee jonkun joka on ollut skootterionnettomuudessa, ettei sitä voi turvalliseksi sanoa. Skoottereitakin on paljon. Monet myös ajavat päihtyneenä siellä skootterilla. Myös ilman kypärää, itsekin siihen syyllistynyt, myönnän häpeissäni. Kaipa jokainen suomalainenkin taas tuntee jonkun joka on ollut auto-onnettomuudessa.

        Skoottereihin on siellä kuitenkin totuttu, koska niitä on jokapuolella, ja paljon. Thaimaalaiset eivät juurikaan perusta kävelemisestä, joten etenkin turistikohteiden ulkopuolella jalkakäytävät on täynnä kauppojen tavaraa, ja mainoksia, koska siellä ei juuri kukaan kulje jalan. Niin ei sitten jalankulkijoihin suhtaudutakkaan samoin kuin meillä suomessa.

        Khao lak on oivallinen ensimmäinen paikka thaimaassa ajaa skootterilla, koska eihän siellä ole kuin yksi tie, ja pari sivukujaa, näin karrikoiden. Myös pientareet ovat leveät jossa on tilaa ajella. Kuitenkin käännyttäessä ja tienylityksissä kannattaa olla mielummin ylivarovainen. Pysähtyy sitten vaikka reilusti, ja odottaa, että tie on selvä. Niin monet paikallisetkin tekevät.

        Ennen skootterin selkään hyppäämistä kannattaa ehkä kuitenkin vaikka ajaa lenkki taksilla, ja kuvitella itse ajavansa. Koska *vääränpuoleinen* liikenne voi sekottaa väistämissääntöjä, ryhmittymisiä jne. Ainakin itselle olisi sattunut varmaan parikin kolaria, kapealla tiellä väistäessä oikealle vastaan tulijaa.

        Myös se on hyvä tiedostaa etenkin khao lakin rinnettä mukailevalla tiellä, joka on todella mutkainen, että monet autoiljat antavat äänimerkin ilmoittaakseen ohittavansa. Siitä ei pidä säikähtää.

        Eikä paikallisten kanssa kannata ajaa kilpaa. Antaa vain kiireisten mennä ja ohitella, minnekäs sitä lomalla olisikaan kiire :)


    • helikeni

      khao lakin keskustassa 2 suojatietä, bang niangilla 1 :D eli ei kovin hääppöset oo, yli voi juosta jos uskaltaa ja ei tuu ketään seuraavaan 5 sekuntiin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8855
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1227
    Aihe