No niin talvivaara intoilijat.

lisää vettä myllyyn

Nyt tulee tietoa taas
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/usassa musta perjantai, talvivaaralta taloustietoa/201411709998

TÄNÄÄN. Talvivaaran Kaivososakeyhtiö julkaisee yleiskuvauksen toimintansa tuloksesta ja taloudellisesta asemasta tänään.

Yrityssaneerauksessa oleva Talvivaara Kaivososakeyhtiö sai Finanssivalvonnalta poikkeusluvan tammi-syyskuun osavuosikatsauksen julkaisemisesta.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj

Toimitusjohtaja: Perä Pekka Heikki Juhani (PRH)


Talvivaaran on kerrottava myös Talvivaara Sotkamon konkurssin vaikutuksista Kaivososakeyhtiöön sekä yhtiöiden välisistä liiketoimista konkurssiin asettamisen jälkeen.

2

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • njooooh

      intoillaan nyt vielä hetki.
      http://www.kauppalehti.fi/etusivu/talvivaara sotkamo paatymassa julkisselvitykseen/201411710214

      Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n tuotannollista toimintaa harjoittavan tytäryhtiö Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssissa on siirryttävä julkisselvitykseen, vaatii Konkurssiasiamiehen toimisto.

      Konkurssiasiamies esitti perjantaina Espoon käräjäoikeudelle, että konkurssissa siirryttäisiin julkisselvitykseen. Asiamiehen mukaan konkurssipesän pesänhoitaja, velallisyhtiö ja suurimmat velkojat ovat puoltaneet julkisselvitykseen siirtymistä.

      Konkurssiasiamies Helena Laineen allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan, että julkisselvitykseen siirtymiseen Talvivaara Sotkamon konkurssissa on laissa tarkoitettu muu erityinen syy.

      Vesienkäsittely ja ympäristövahinkojen estäminen edellyttävät julkisselvitystä.

      ”Vesien, jätevesien ja kierrätysliuoksen asianmukaisen käsittelyn turvaaminen ja ympäristövahinkojen estäminen valtion varoin on erityinen syy siirtyä Talvivaara Sotkamon konkurssissa julkisselvitykseen.”

      Tiedotteen mukaan konkurssipesään kuuluvalla kaivosalueella on varastoituna noin kahdeksan miljoonaa kuutiometriä jätevesiä ja valumavesiä.

      ”Lisäksi käynnissä oleva bioliuotusprosessi tuottaa jatkuvasti metalleja sisältävää kierrätysliuosta, josta metalli otetaan talteen metallien talteenottolaitoksella. Sekä varastoitujen vesien että kierrätysliuoksen asianmukainen käsittely edellyttää konkurssipesältä välittömiä ja laajoja toimenpiteitä. Käytännössä konkurssipesän on pidettävä liuoskierto ja metallin talteenottolaitos käynnissä", tiedotteessa taustoitetaan.

      Pesänhoitajan arvion mukaan ympäristöturvallisuuden kannalta "välttämättömät kulut" ylittävät konkurssipesän tulot kuukausitasolla usealla miljoonalla eurolla. Tiedotteessa huomautetaan, että näiden kulujen lisäksi konkurssipesän pitää pystyä kattamaan tavanomaiset pesänhoidosta aiheutuvat kulut.

      ”Konkurssipesällä ei siten ole riittävästi varoja tai tuloja varastoitujen vesien ja kiertoliuoksen asianmukaiseen käsittelyyn. ”

    • niinpäniin

      jotta silleen
      http://www.kauppalehti.fi/etusivu/emo-talvivaaran konkurssi yha hyvin todennakoinen/201411710189

      Pörsslistattu Talvivaaran Kaivososakeyhtiö on edelleen vaikeassa tilanteessa, arvioi analyytikko.

      Osaketutkimusta tarjoavan Inderesin analyytikko Antti Viljakainen arvioi, että Talvivaaran perjantainen selvitys ei muuttanut juurikaan kokonaiskuvaa yhtiön tilanteesta. Tilanne on hänen mukaansa edelleen vaikea.

      Talvivaara julkisti Fivan poikkeusluvalla osavuosikatsauksen sijasta perjantaina yleiskuvauksen toiminnastaan. Siinä yhtiö mm. kertoi, että Espoon käräjäoikeus on antanut Talvivaaran saneerausohjelmaehdotukselle jatkoaikaa 30.1.2015 saakka. Lisäksi yhtiö ilmoitti kassavaroikseen 5,5 miljoonaa euroa.

      ”Yhtiö on pystynyt sitkeästi pystyssä ja järjestämään itselleen jatkoaikaa. Näköjään vielä jatkoaikaa löytyi”, analyytikko toteaa.

      ”Olennaista uutta tietoa emme saaneet, kuten arvelinkin. Mielenkiintoista katsauksessa on kuitenkin tiedot Nyrstar-sopimuksesta”, analyytikko huomauttaa.

      Talvivaara muistuttaa katsauksessaan, että Talvivaara Sotkamon konkurssi on sopimusrikkomus Nyrstarin kanssa solmitun laina- ja sinkin tuotevirtasopimuksen väliaikaisessa keskeytyssopimuksessa.

      ”Tämän vuoksi Nyrstar on oikeutettu vaatimaan Talvivaara Sotkamon nostaman ja yhtiön takaaman 12,8 miljoonan euron lainan takaisinmaksua osittain tai kokonaan. Mikäli Nyrstar vaatisi takaisinmaksua, Yhtiöllä ei ehkä ole riittäviä rahavaroja tai muuta saatavissa olevaa rahoitusta lainan maksamiseksi eikä se sen vuoksi pysty välttämättä jatkamaan toimintaansa”, yhtiö tiedotti.

      Analyytikon mukaan tilanne on haastava Talvivaaralle.

      ”Talvivaara on todella ahtaalla, jos Nyrstar aloittaa tämän osalta perimistoimenpiteet, kun kassasakin on vain 5,5 miljoonaa euroa. Käytännössä Talvivaara ei kykenisi maksamaan tuota summaa. Tämäkään ei muuta isoa kuvaa Talvivaarasta, sillä kuka tahansa velkoja voisi hakea sitä halutessaan konkurssiin. Sen jälkeen asiaa käsiteltäisiin normaalien prosessien puitteissa”, analyytikko arvioi.

      Viljakainen arvioi, että Nyrstarin kannalta parempi vaihtoehto olisi, että Talvivaara jatkaisi jossain muodossa toimintaansa ja tuotevirtasopimus ei katkeaisi. Talvivaara on taannut Talvivaara Sotkamon ja Nyrstarin vuonna 2010 solmimassa sinkin tuotevirtasopimuksessa määritetyn terminointimaksun: Talvivaara Sotkamon konkurssipäivään asti laskettuna terminointimaksu olisi yhtiön mukaan noin 206 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan maksu lasketaan suhteessa niihin sinkkitonneihin, joita tuotevirtasopimuksen mukaisesta kokonaismäärästä on terminointihetkellä toimittamatta.

      ”Emo-Talvivaaran konkurssin tapauksessa sinkin tuotevirtasopimus katkeaisi. Uusi toimija saisi myydä sinkkiä omilla ehdoillaan”, analyytikko toteaa.

      Analyytikko tähdentää, että hänen mielestään todennäköisin ratkaisu on edelleen se, että pörssilistattu emoyhtiö Talvivaara menee konkurssiin. Talvivaara ilmoitti perjantaina, että se jatkaa toimintaansa toistaiseksi tavoitteenaan varmistaa ”riittävä rahoitus sellaiseen konsortioon osallistumiseksi, joka ostaa kaivoksen liiketoiminnan Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä”.

      ”Julkisten tietojen valossa näyttää erittäin epätodennäköiseltä, että Talvivaaran Kaivososakeyhtiö saisi kasaan sijoittajakonsortion ja selviäisi omasta yrityssaneerauksestaan. Mielestäni on selvästi todennäköisempää, ettei näin tule käymään”, arvioi Inderesin Viljakainen.

      Talvivaara huomauttaa riskeissään, että saneerausohjelmaa ei ehkä hyväksytä ja toteuteta ja osakkeenomistajat saattavat menettää koko sijoituksensa yhtiössä, jos riittävää rahoituksen kokonaisratkaisua Talvivaaran osallistumiseksi kaivostoiminnan hankkimiseen Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä ei saavuteta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5584
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2383
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2322
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    Aihe