Keksi oma uskonto! (Älkää ottako liian vakavasti)

santiny

Koska sain tästä niin upean idean niin eiköhän tehdä tälle oma ketju. Eli nyt keksitään oma jumala seurakuntineen kaikkineen. Pohjana saa käyttää jotain nykyistä jumalista, mutta olisi suotavaa esittää joitain parannusehdotuksia. Jotta kaikilla olisi kivaa, pidetään mölyt mahassa, jookosta. Tämä ei ole arvokeskustelu vaan enemmänkin sitä "millainen jumala olisit" -tason yleistä ei-niin-vakavaa löpinää. Nyt saa olla luova. Lentävät spagettihirviöt ovat enemmän kuin tervetulleita!

Jos joku muistaa valtiopelin niin ehkä vähän samaan tyyliin. Laitan itsekin jotain stooria, jos saan ajatukseni kirjalliseen muotoon.

7

2866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • morso1997
    • Eli tässä uskonnossa ei oo jumalia eikä ylimyksiä, mut esim puilla ja muilla tarpeeks vanhoilla on oma henki. Ihmiset ei kuluttais luontoa ja eläis sopusoinnussa luonnon kanssa, ja olis niin tasa-arvoisia ku voi. Vanhuksia kunnioitettaisiin heidän runsaan elämänkokemuksensa myötä, mutta muunlaista hierarkiaa ei olisi. Ihmiset huolehtis toisistaan ja luonnosta. Rahaa ei olisi. Ihmiset menisivät usein mietiskelemään metsään ja viettäisivät enemmän aikaa perheen, tuttujen ja tuntemattomienkin kanssa.
      Kuoleman jälkeen ihminen joutuu ensin joksikin aikaa aavetilaan jotta voisi esim katsoa kuinka muut pärjäävät ilman häntä. Sitten hän siirtyisi asumaan henkimaailmaan, ja kun on päässyt kuolemastaan yli, syntyy uudelleen eikä muista edellisestä elämästä mitään.

    • (Saatan tehdä useita uskontoja, koska haluan kokeilla eri vaihtoehtoja...)

      Siirrän Herreläisyyden tänne.

      Kyseessä on uskonto, jonka ylipappina toimii Ebzu ja Herre on jumala, jota voi rukoilla jos viitsii, mutta pitää tietää, että Herreä ei aina kiinnosta vastailla teidän probleemeihin ehkä jos tykkään sinusta tarpeeksi voin jotain tehdä.

      Uskonnon arvojärjestys on seuraava;
      I. Jumala Herre
      II. Ylipappi (Ebzu)
      III. Suurinkvisiittori
      IV. Papisto ja oppineisto
      V. Inkvisition työläiset
      VI. Rivijäsenet
      VII. Kirotut
      VIII. Toisinajattelijat

      Herreläisyys sallii naisten aseman pappeina, joka selviää ylipapista... Sekä Herreläisyys sallii MONIAVIOISUUDEN ainoastaan miehille, jotka saavat pitää montaa vaimoa, naisella saa olla vain yksi mies, ja Herreläisyys pitää pyhänä kirjana kaikkea minkä Herre ilmoittaa pyhäksi.

      Arvoasteikosta sanon, että jokainen herreläisyyteen liittyvä on ensiksi "rivijäsen", mutta hän voi opetella ja osoittaa uskollisuuttaan jolloin hän pystyy korottumaan joko kahdelle linjalle, joista ensimmäinen on papisto ja oppineisto, sekä sitä kautta ylipapiksi joita on vain yksi kerrallaan. Toinen linja on Inkvisition työläisestä suurinkvisiittoriksi, joita on vain yksi kerrallaan kuten ylipappeja sekä suurinkvisiittori on aina ylipapin alapuolella. Tämän lisäksi urapolku alaspäin tekee ihmisestä "kirotun" ja jos hän jatkaa samaanmalliin "toisinajattelijan", he ovat epäpuhtaita ja iljetys Herrelle. Heitä saa piiskata joka päivä viisikymmentä kertaa.

      Inkvisitioon kuuluvien tehtävä on hankkia uusia jäseniä keinoilla millä hyvänsä ja suurinkvisiittori johtaa inkvisition toimintaa. Papistoon ja oppineistoon kuuluvat sen sijaan pyrkivät saamaan uskonnolle mainetta pyrkimällä johtoasemiin aloillaan ja vastaamalla jumalattomien kysymyksiin.

      Herreläisyys hyväksyy opeikseen REINKARNAATION, joka tarkoittaa jälleensyntymistä, jossa ihmisen sielu menee ihmisen ruumiiseen, eli se on eri asia kuin sielunvaellus, jossa sielu voi mennä vaikka eläimen tai kasvin ruumiiseen. Reinkarnaatiokierre päättyy vasta kun jäsen on Herren hyväksymänä ja armahtama; muut uskonnot eivät tuo tätä armoa vaan ne estävät kierteen katkaisun ja niiden seuraajat syntyvät uudestaan ja uudestaan kunnes Herre armahtaa heidät johdattamalla heidät Herreläisyyteen.

      Herreläisyys hyväksyy homouden (ainoastaan koska tarvitsemme jäseniä) ja kieltää ympärileikkauksen tekemisen Herreläisyyden nimissä, kasteen ja muun roskan joka ei hyödytä vaan sen sijaan Herreläiseksi liitytään menemällä temppeliin ja kertomalla halustaan liittyä sitten vannotaan seuraava vala;

      "Minä N.N. lupaan ja vannon olevani uskollinen ainoalle Jumalalleni Herrelle ja totisesti sallin itseni tapettavan jos eroan seurakunnasta, sillä säännöt sanovat, että ainoastaan kuolema erottaa Herrestä! Eläköön jumala! Eläköön Herre!"

      Sitten temppelissä jäsenestä otetaan sormenjälkinäyte, osoitetiedot, puhelinnumerot, nimi, sukupuoli, ikä ja useita valokuvia, jotta jäsen ei pysty kuvittelemaankaan eroavansa.

      Inkvisitiossa opetetaan taistelulajeja ja itsepuolustusta, sekä aseiden käyttöä jotta voi puolustaa temppeliä hyökkäyksiltä sekä käännyttää ihmisiä herreläisiksi.

      Herreläisyydessä on seuraavat asiat luokiteltu synneiksi;
      I. (Ainoastaan oppineistolle ja papistolle) Tietämättömyys, josta ei haluta edes päästä eroon.
      II. Herren pilkka.
      III. Monijumalaisuus.
      IV. Moniaviosuuden halveksuminen.
      V. (Ainoastaan inkvisiolle) Hyödyttömyys [eli inkvisition jäsen ei ole liittänyt ketään temppelin yhteyteen tänä vuonna]

      Edellisisstä synneistä joutuu kappalemäärän mukaan maksamaan kympin lisämaksun joka vuosi. Lisäksi uskonnon rikkaimpien jäsenten tulee tukea uskonnon leviämistä vähintään 40% tuloistaan; tämä tapahtuu koulutukseen puuttumisella ja ihmisten lahjomisella uskontoon.

      Eronneiden (kuolleiden) jäsenten omaisuus menee temppelin (ja uskonnon) hyväksi, eli se takavarikoidaan ellei jälkeläiset ole herreläisiä. Tämän lisäksi jokaisella miehellä tulee olla viikset tässä tosiuskonnossa.

    • Anonyymi

      Puurouskonto PUURO SYÖDÄÄN VIKISEMÄTTÄ ja meillä on pyhä pyllynalle.

    • Anonyymi

      Uskontoon sairastuneet vieraantuvat usein todellisuudesta.

    • Anonyymi

      Okei siis niinku oon myöhäs mut
      Mun uskonnon nimi ois tyylii Sarhala ja sen ylistetty henkilö olisi Sarha ja juu, ois niinku keskiyön uinti palvomis juttui loll

    • Anonyymi

      Uskonnot ovat propagandaa mutta nyt kun tätä leikkiä leikitään niin selvä! Uskontoni olisi Lifeismi. Arvoja olisi tasa-arvo,onnellisuus,terveys ja luonto. Uskonnossani uskottaisiin ikään kuin siihen että kun kuolee niin ruumis jää maahan ja sielu nousee taivaaseen. Elämä olisi pyhä ja mitä paremmin sen elät sitä paremmin asiasi on taivaassa. Taivassa olisitte kuin henkiä jotka lähettää apua vielä eläville. Elämän tavoite olisi ns valmistautua taivaassa oloon ja oppia ja ensin asioista ja arvostaa sitä kun sinne pääsee. Lifeismissä myös uskottaisiin että luonnolla olisi salaisia voimia ja esim unesi ja satunnaiset hyvät ideasi osittain kesksittäisiin taivaassa niiden yrittäen neuvoa sinua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      63
      930
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      363
      688
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe