Explorius vastaa

Explorius vastaa

Tällä palstalla on esitetty erilaisia syytöksiä Exploriuksen toimintaa kohtaan.

Erimielisyystilanteissa haasteellista on aina jokaisen tilanteessa osallisena olevan henkilön tunnetilan huomioiminen. Sekä me että yhteistyöjärjestömme pyrimme omissa toimissamme ratkaisuihin, joissa otetaan huomioon sekä vaihto-oppilaiden että vapaaehtoisten isäntäperheiden oikeudet.

Explorius ja sen yhteistyöjärjestöt kunnioittavat vaihto-oppilaiden ja isäntäperheiden yksityisyydensuojaa emmekä missään tilanteessa lähde kommentoimaan yhdenkään oppilaan asioita julkisesti.

83

816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tunnetila?

      "vaihtari heitteillä10.10.2014
      Mäkin sanoisin että älä valitse Exploriusta. Oon muilta vaihtareilta kuullut hyviä juttuja näistä vapaaehtoisvoimalla toimivista järjestöistä, kuten YFU:sta. Itse olen tällä hetkellä USA:ssa, mutta lentolippuja varailemassa kotiin, Cetusalta ollut todella huonoa toimintaa eikä Exploriuksessakaan juuri kehuttavaa. Täällä ei ole sujunut yhtään mikään ja harmittaa lähteä kotiin kun tätä kokemusta oli niin pitkään odotettu ja nyt unelmat romutettu..."

      • Terkut******sinne

        Jos suurelle "Explooriukselle" nyt tuli joku pska " tunnetile" näistä " syytöksistä" niin haluaisin sanoa seuraavaa:

        TE NIiN ANSAITSETTE SEN!

        Ja hyvä jos teiltä löytyy edes joku tunnetila, koska siitä on hyvä alkaa miettiä sitä mitä on tullut tehtyä ja tekemättä jättämättä. Ja siitä voi hyvinkin alkaa Exploriuksen muutos paremmaksi järjestöksi ja työntekijöistä voi jopa tulla parempia ihmisiä.
        Koskee myös kaikkia muita ns. Vaihto-opiskelun järjestäjiä.


      • Karvaatkokemukset

        Alaikäisten ja nuorten aikuisten tunnetillan huomioon ottaminen ja epäammattimainen käyttäytyminen vaikuttaa olevan yksi Exploriuksen puutteita. .."sekä me että yhteistyöjärjestömme pyrimme omissa toimissamme ratkaisuihin, joissa otetaan huomioon sekä vaihto-oppilaiden että vapaaehtoisten isäntäperheiden oikeudet". Toiminta kohdistuu ala-ikäisiin joilla on erityinen turvan ja huolenpidon tarve. Lapsen oikeuksien julistusta käytetään maailmanlaajuisesti valtioiden välisenä ihmisoikeuskirjana mutta nämä pahapaineiset vaihtariyritykset ja niiden pahamaineiset alajärjestöt eivät vaikuta aina olevan tietoisia velvollisuuksistaan.


      • karvaatkokemukset

        Ja mainetta kohottaakseen tekevät samalla hyväntekeväisyystyötä Afrikassa. Toivottavasti ainakin siellä kunniottavat myös ala-ikäisten ihmisoikeuksia.


      • TörkeänBisneksenMies

        Hyväntekeväisyystyön mainostaminen osana Tom Ericssonin yritystoimintaa ja kielimatkabisnestä on kyllä falskiuden huippu!!!!


      • Karvaatkokemukset
        Karvaatkokemukset kirjoitti:

        Alaikäisten ja nuorten aikuisten tunnetillan huomioon ottaminen ja epäammattimainen käyttäytyminen vaikuttaa olevan yksi Exploriuksen puutteita. .."sekä me että yhteistyöjärjestömme pyrimme omissa toimissamme ratkaisuihin, joissa otetaan huomioon sekä vaihto-oppilaiden että vapaaehtoisten isäntäperheiden oikeudet". Toiminta kohdistuu ala-ikäisiin joilla on erityinen turvan ja huolenpidon tarve. Lapsen oikeuksien julistusta käytetään maailmanlaajuisesti valtioiden välisenä ihmisoikeuskirjana mutta nämä pahapaineiset vaihtariyritykset ja niiden pahamaineiset alajärjestöt eivät vaikuta aina olevan tietoisia velvollisuuksistaan.

        Explorius on vastuussa toiminnastaan ja toimintatavoistaan ja myös alajärjestöjensä toiminnasta. USA on maailman ainoa maa, joka ei ole pannut sopimusta toimeen (Lasten oikeuksien julistusta). Niin Explorius ja STS ja muutkin kyllä mainitsevat informaatiomateraalissaan että USAkultturissa aikuisilla on esim. enemmän auktoriteettia mutta eivät informoi siitä ettei järjestöt aina nuoria/alaikäisiä kuuntele, tai ota huomioon nuorten/ala-ikäisten mielipiteitä tai tunnetiloja. Alaikäisiä saatetaan haukkua ja uhkailla ja heidän kontaktit omaisiin voidaa kieltää vaikka ala-ikäisellä ei sattuisi olemaan muuta turvaverkostoa jne. Vaihto uuteen perheeseen voi tapahtua ilman että on saanut tietoja perheestä etukäteen jne. Silloin on mahdotonta ylipäätään ottaa kantaa asioihin.


    • dodo1

      Exploriuksessa ei taida olla oikeita ihmisiä töissä, kun kukaan ei ole allekirjoittanut viestiä nimellään. Kuulostaa vähän epäilyttävältä ja aika tyly viesti muutenkin.

    • Totuus alkaa valjeta

      Mitään ei myönnetä, vaan kaikki kiistetään, on periaate, jota Exploriuskin näyttää noudattavan. Ikäviä asioita ei haluta kommentoida edes yleisellä tasolla, mieluummin vaaditaan kirjoitusten (=faktojen) poistamista ja toistellaan sitä diipadaabaa, kuinka joka päivä tehdään kaikki vaihto-oppilaiden hyvinvoinnin eteen jne.
      No, nuorten sana kiirii ja ennenpitkää totuus valkenee yhdelle sun toiselle.....

    • Vastaa mihin?

      Ja mihinkähän tämä vastaus mahtaa olla osoitettu?

      Tällä palstalla ei mielestäni ole kukaan odottanut vastausta tai kommentointia mihinkään yksittäiseen tapaukseen. Exploriuksen, sekä sen yheteistyökumppaneiden toimintaa viime vuosilta on arvosteltu ja siihen pitäisi olla kaikilla oikeus. Sen verran likaista peli on!

      Tuskin Exploriuksen Suomen toimistossakaan kuvitellaan, että nämä törkeydet pysyvät loputtomiin salassa suomalaisilta kuluttajilta??

      Mitä tekemiinne ratkaisuihin tulee, niin eiköhän se ole Exploriuksen etu, minkä tekemissänne ratkaisuissa ensisijaisesti otatte huomioon...

    • Puppeliss

      Uppeliss

    • Eki52

      Ylireagointia kyllä.

    • ExploriusVaihtariPuhuu

      Exploriuksen pettämä
      14.3.2014 15:30
      Ehkä vähän jäljessä tämä viesti, mutta toivottavasti huomaat.

      Älä missään nimessä valitse Exploriusta! Kyseinen järjestö ei piittaa vaihtareistaan lainkaan. Explorius ylpeänä ilmottaa paikallisten aluevastaavien valitsevan perheet huolella, mutta todellisuudessa kaikki on sattumanvaraista. Esitin toiveen perhettä vaihtaessani, että pääsisin perheeseen, jossa ei tupaikoida ja jossa ei ole koiria, koska minulla on astma ja paha eläinallergia, mutta minut sijoitettiin perheeseen, jossa oli kolme koiraa, ja jonka vanhemmat tupakoivat sisällä. Perhe onneksi paljastui mukavaksi, mutta aluevastaavan ei tulisi riskeerata vaihtarin terveyttä. Myös ensimmäinen perheeni tupakoi, vaikka olin hakupapereissa kertonut astmastani.

      Vaihtaessani perhettä aluevastaava toimi hyvin epäammattimaisesti ja pölähti vain paikalle, jolloin ensimmäinen host äitini haukkui minut lyttyyn. Samaa olin saanut sietää jo sinne menostani asti, ja siitä syystä olinkin perhettä vaihtamassa. Aluevastaava ei puolustanut tai lohduttanut minua ja jälkeenpäin sanoi tökerösti, että olisin saanut käyttäytyä paremmin, jotta perheeseen saataisiin helposti sijoitettua lisää vaihtareita. Itse en kuitenkaan ollut tehnyt mitään väärää!

      Explorius ei tiedottanut Suomeen perheeni vaihtamisesta. Äitini sai kuukausia jälkeenpäin kuulla siitä virallisesti, vaikka minä olin hänelle tietenkin jo kertonut.

      Exploriuksen oli tarkoitus lähettää paikallisen järjestön vastaava tarkistamaan, että vaihtarit voivat hyvin. Vastaava lupaili sähköposteissa tulevansa, mutta häntä ei koskaan kuulunut.

      Kun kotiinpaluun aika läheni, Explorius käski meidän vaihtareiden hankkia todistukset koulusta etukäteen. Ilmoitin heille sähköpostilla, että kokeemme arvioidaan vasta kesällä, joten emme saa niitä etukäteen ja kysyin, josko Explorius voisi varmistaa todistuksen saamisen. Vastaus oli hyvin tökerö käsky antaa koululle kirjekuori ja tarpeeksi postimerkkejä Suomeen, tuoden hyvin selkeästi esille Exploriuksen "ihan ku meitä kiinnostais"-ajatusmaailman.

      Kotiinpaluun jälkeen Explorius järjesti returnee illan, johon itse en sen sijainnin takia lähtenyt. Kaverini kuitenkin kävi paikalla. Heiltä oli kyselty, josko he haluaisivat joko yksin tai kaverin kanssa kiertää kouluja kertomassa järjestöstä, ja kaverini ilmoitti meidät molemmat vapaaehtoisiksi. Myöhemmin hän laittoi myös viestiä, kun järjestöltä ei mitään kuulunut. Muutaman viikon odotuksen jälkeen hän laittoi jälleen viestiä, eikä mitään vastausta - edes kieltävää - tullut vieläkään.

      Myöhemmin Explorius kysyi minulta sähköpostitse, pääsisinkö kertomaan vaihtarielämästä heidän infoiltaansa ja ilmoitin pääseväni. Kysyin aikaa ja paikkaa, mutta vastausta ei kuulunut. Infoilta tuli ja meni, mutta Exploriusta ei kiinnostanut laittaa edes viestiä.

      Jos siis haluat järjestön, joka ei voisi vähempää välittää sinusta, valitse toki Explorius.

      • Yllättynyt

        Siis Exploriuksen maajohtaja hyväksyi sinut vaihto-oppilasohjelmaan, vaikka olit hakupapereissa ilmoittanut vaikeasta eläinallergiasta (useita eri eläimiä?) ja diagnosoidusta astmastasi???
        Jasså, varsin mielenkiintoista...!!!!
        Kiitos tiedosta.


    • Exploriuksesta
    • SelittelytEiAuta

      "Explorius vastaa" on jokseenkin lapsellinen keino yrittää hallita ja rajoittaa julkista keskustelua yrityksen surkeasti hoitamista vaihtarimatkoista.
      Palstan lukijana ja kirjoittajanakin olen pannut merkille, että koko ala on melkoisen arvostelun kohteena, eikä syyttä! Explorius on kuitenkin ainoa vaihto-oppilasjärjestö, jonka edustajan olen nähnyt kirjoittaneen läpinäkyviä selityksiä ja halunneen ilm. keskustelujen lopettamista. Kuinkas kävikään? Maajohtaja Husu-Peltonen teki itsensä naurunalaiseksi ja joutui pyytämään omien vastaustensa (selitystensä) poistamista! :D Kirjoituksia kuitenkin riittää maailman lehdistössä ja somessa Explorius Assen ja sen yhteistyökumppaneiden ala-arvoisesta toiminnasta pilvin pimein!
      Ei petettyjä ja väärin kohdeltuja ihmisiä niin vain vaienneta, varsinkaan jos heidän lapsiaan on kohdeltu kaltoin!
      On aivan varmaa, että törkeydet tulevat julki, ellei "suolipalstalla", niin jossain muualla!!
      Ainoa lääke tähän on vaihto-oppilastoiminnan siistiminen ja järjestöjen focus johonkin muuhun kuin "sendingin ja hostingin" (lainattu jltkn palstan kirjoittajalta) maksimointiin...!!!

      • ExploriusSensuuria

        Exploriuksen harjoittama sensuuri näillä sivuilla näköjään jatkuu....!?
        Onpa kova tarve saada tietyt asiat ja paljastukset pois ihmisten silmistä.
        Tämähän kertoo siitä, että asioiden ON TULTAVA JULKI !!!!
        Onneksi suomi24 ei ole ainoa foorumi ja media...


    • ExploriusSensuurista

      Eiköhän nämäkin monet uutiset ja kirjoitukset antaisi aihetta Exploriukselle yhteistyökumppaneineen kunnioittaa vaihto-oppilaita ja heidän perheitään vähän muullakin tavalla kuin yksityisyydensuojalla, mikä käytännössä näyttää tarkoittavan keskustelun kieltämistä ja sensuroimista yrityksen ala-arvoisista toimista!!!

    • Venkoilua

      Kylläpäs on touhua! Varsinaista venkoilua!!! Ensin Exploriuksen maajohtaja osallistuu henkilökohtaisesti suomi-palstan keskusteluun ja esittelee vieläpä itsensä maajohtaja Anu Husu-Peltoseksi. Maajohtajan peitetarinat ja selitykset eivät menneet läpi lukijoihin, vaan faktaa tämän yrityksen touhuista alettiin ladata entistä enemmän sivuille ja tietolähteitä. Sitten itsensä nolannut Husu-Peltonen poistatti omat selityksensä ja vaati ilmeisesti siinä samassa muutaman muunkin jutun ja koko ketjun poistamista.

      Taisi nolottaa pikkasen enemmänkin, kun piti poistaa myös Exploriuksen nettisivuilta oma nimi ja asema...? :D
      Valheet ja rötökset, niin kuin muutkin venkoilut tulee yleensä enemmin tai myöhemmin julki!
      Jokainen voi arvioida tämänkin peittely-yrityksen perusteella, kannattaako Exploriukseen luottaa!

    • Goplorius

      Upupup

    • tosiasiat.tässä

      Älkää lähtekö vaihtareiksi. Niin kauan kuin on enemmän halukkaita lähtijöitä ja maksajia kuin on kunnollisia sijoituspaikkoja, hyötyjiä riittää. Kurjat, köyhät sijoituskodit ottavat rahaa vastaan hemmoteltuja nuoria, jotka luulevat pääsevänsä loistoon ja luksukseen. Herätkää!

      Vain harvan unelma toteutuu. Useammin toteutuu pahin painajaisuni. Älkää lähtekö vaihtareiksi! Älkää lähtekö minkään järjestön kautta!!!

      Ulkomaille ehtii myöhemminkin, kun on enemmän järkeä päässä ja selviytymiskeinot huomattavasti paremmat. Eikä edes maksa paljon.

      • HalooHei

        Nuoret eivät todellakaan odota luksusta, vaan normioloja ja normaaleja aikuisia. Sikolätit torakoineen, asuntovaunut, strippiluolat ja talouskurjimuksessa elävät päihde- ja mentaaliongelmaiset hostvanhemmat tai pedofiilit eivät ole sitä, mitä nuoret odottavat ja mitä sopimukset lupaavat, vaikka se järjestön mielestä onkin ok!!!!


      • noheiheihaloo
        HalooHei kirjoitti:

        Nuoret eivät todellakaan odota luksusta, vaan normioloja ja normaaleja aikuisia. Sikolätit torakoineen, asuntovaunut, strippiluolat ja talouskurjimuksessa elävät päihde- ja mentaaliongelmaiset hostvanhemmat tai pedofiilit eivät ole sitä, mitä nuoret odottavat ja mitä sopimukset lupaavat, vaikka se järjestön mielestä onkin ok!!!!

        Mieti, miksi hyvinvoiva normaali perhe ottaisi vaivoikseen levottoman suomalaisnuoren sekoittamaan perheen hyvän elämän. Mitä hyvää se nuori toisi perheen elämään?

        Kyllä hostperheet ovat juuri noita mainitsemiasi talouskurjimuksessa eläviä päihde- ja mentaaliongelmaisia, jotka tarvitsevat sen nuoren lypsylehmäkseen.


      • HalooHei

        Joo, olet varmaan oikeassa sen suhteen, ettei järjestöjen markkinoima kulttuurinvaihto ole se motivaattori, jonka myötä perheet ottavat vaihtarin! Kyllä syyt ovat aivan jotain muuta eli juurikin nämä kurjuudet, joihin haetaan helpotusta! Yksinhuoltajat hakevat jopa luvattua lastenhoitoapua, vanhukset seuraa ja apua, köyhät perheet taloudellista helpotusta jne. On niin väärin, että yritykset mainostavat täysin harhaanjohtavasti tätä hommaa...
        Suomalaisnuoret ovat sopeutuvaisia ja kyllä normaalioloissa ja oikeudenmukaisesti kohdeltuina hoitaisivat vaihtarivuoden omalta osaltaan moitteettomasti. Nythän on vuosikausia nostettu esiin nimenomaan nämä järjestöjen törkeydet...


      • Liiliinen
        noheiheihaloo kirjoitti:

        Mieti, miksi hyvinvoiva normaali perhe ottaisi vaivoikseen levottoman suomalaisnuoren sekoittamaan perheen hyvän elämän. Mitä hyvää se nuori toisi perheen elämään?

        Kyllä hostperheet ovat juuri noita mainitsemiasi talouskurjimuksessa eläviä päihde- ja mentaaliongelmaisia, jotka tarvitsevat sen nuoren lypsylehmäkseen.

        No pakko kyllä sanoa, että eivät kaikki ole.... (vaikka jotkut saattavat ollakkin). Itse olin vaihdossa ja perheeni hostasi meitä (perheessä oli minun lisäksi toinemkin vaihtari) silkasta hyvyydestä ja mielenkiinnosta eri kulttuuria kohtaan. Olin siis USA:ssa vaihdossa. Perhe otti todellakin meidät vaihtarit osaksi omaa perhettään ja matkustelimme eri puolella osavaltiota ja perhe näki paljon vaivaa, että viihdyimme! Tosi ikävää kylläkin, että jotkut perheet ottavat vaihtareita vääristä syistä, mutta joukossa on paljon niitäkin, jotka oikeasti ottavat vaihtareita hyvää hyvyyttään.


    • P4ppaBetalar

      Nyt niitä valoja tauluun.Hyvällä omatunnolla lapset lähtee ulkomaille vuodeks ottaan helppoa ja chillaamaan, kun porukat pulittaa sen 10 tonttua plus muut kulut. Käykää lukio kunnolla ja menkää yliopistossa vaihtoon. Sillon vältytään monilta suruilta.

      • Näinonnäreet

        Totta turiset!


    • HyihyiExpo

      Sitten taas esimerkkiä Exploriuksen törkeyksistä..
      Tällä kertaa valitsimme jälleen suomalaisnuoren kokemuksen:

      Anonyymi 31. heinäkuuta 2014 13.29
      Moikka! Itse olin menossa ensin Japaniin Exploriuksen kautta, mutta mitään tietoa ei tullut yli puolenvuoden odotuksen jälkeen. Sitten pyysin maan vaihtoa ja sain mahdollisuuden mennä Englantiin. Odotin n.3-4 kuukautta ja sain perheen.Olin nimenomaan pyytänyt englantilaista perhettä, mutta perhe ei ollut edes syntyperäinen englantilainen perhe. En ymmärrä ,että jos haluaa mennä Englantiin ja tutustua englantilaiseen kulttuuriin niin tottakai odottaisi perheenkin olevan englantilainen. Explorius vaati minulta painavaa syytä , jotta olisivat sitten vaihtaneet perhettä, ja kun esitin syyksi , että haluan nimenomaan englantilaisen perheen laittovat he sukset todellisesti ristiin.Luulisi ,että vaihtarillakin olisi valinnanvapaus. Olisiko se sitten ollut parempi ,että olisin vain mennyt englanttiin kädet silmillä ja katsonut sitten paikan päällä missä jamassa asiat siellä ovat. Olisihan se taatusti ollut kiva sitten siellä alkaa sotimaan ja vaihtamaan perhettä. "Eihän siinä loukkaannu kukaan". Asiasta ei haluttu edes keskustella. Muutenkin heillä ei kyllä ole hommat hanskassa. EN SUOSITTELE EXPLORIUSTA!!!

      Ps. Kyllä nyt tuntuu kivalta, ettei vuoden innokkaan odottamisen jälkeen pääse mihinkään. unelmista ei tullut totta ja itkettää kun muut pääsevät unelmamatkoilleen , mutta itselle ei jäänyt kuin laskut maksettaviksi.

      • Mamuthostaajina

        Vähävaraisia maahanmuuttajia käytetään paljon hostaajina!!


      • HyihyiExpo

        ja laitetaanpa vielä toinen perään:

        Anonyymi22. toukokuuta 2012 17.54
        Itse olin Exploriuksen kautta vaihdossa USAssa ja voin kyllä sanoa että EN SUOSITTELE kyseistä järjestöä kenellekkään ! Järjestö oli luvannut että hintaan kuuluu New Yorkin softlanding camp eli sellainen kolme päivän kiertoajelu leiri, mutta sitten lähempänä lähtöä ilmoittivatkin että ei kyllä varmaankaa tule tämä tapahtumaan että pääsisin sinne NYCiin. No lopulta kuitenkin pääsin sinnekkin kun sain tietää perheeni 1,5 viikkoa ennen lähtöpäivää... eli perheeni saaminen meni todella myöhäiseksi (ja minulla ei siis ole mitään erityisruokavalioita eikä allergioita enkä tupakoi tai ollut mitään muita rajoittavia tekijöitä). Järjestö myös vaati jenkeissä jotain ylimääräisiä lääkärissä käynteiä eikä edes kertonut syytä minulle miksi ja lähettivät sitten 400 euron laskun jälkeen päin vanhemmilleni. En siis todellakaan suosittele järjestöä, kaikin puolin heidän toimintansa ollut kyseenalaista ja epäammattimaista..ÄLKÄÄ lÄHTEKÖ VAIHTOOn EXPLORIUKSEN KAUTTA !


      • Rahastusta

        Jos ei Exploriuksella ollut osoittaa sopimuksen mukaista perhettä niin älkää maksako penniäkään vaan kuluttajariitalautakuntaan ja mahdollisesti oikeuteen sen jälkeen. Pyytäkää myös opetushallitukselta nuo suositukset, jotka muös Explorius on allekirjoittanut ja sitoutunut noudattamaan niitä. Niissä on juuri pykälä koskien tuota, että jos ei järjestöllä ole osoittaa perhettä niin rahat tulisi palauttaa kokonaisuudessaan!!!! Teidän tapauksessannehan kahteen otteeseen eivöt ole löytäneet asianmukaista perhettä.
        Laittakaa myös viestiä opetushallitukseen, että tietävät missä mennään tällä alalla.


      • Toimintapepusta
        Rahastusta kirjoitti:

        Jos ei Exploriuksella ollut osoittaa sopimuksen mukaista perhettä niin älkää maksako penniäkään vaan kuluttajariitalautakuntaan ja mahdollisesti oikeuteen sen jälkeen. Pyytäkää myös opetushallitukselta nuo suositukset, jotka muös Explorius on allekirjoittanut ja sitoutunut noudattamaan niitä. Niissä on juuri pykälä koskien tuota, että jos ei järjestöllä ole osoittaa perhettä niin rahat tulisi palauttaa kokonaisuudessaan!!!! Teidän tapauksessannehan kahteen otteeseen eivöt ole löytäneet asianmukaista perhettä.
        Laittakaa myös viestiä opetushallitukseen, että tietävät missä mennään tällä alalla.

        Antamasi ohje on hyvä, käytännössä nämä huijarijärjestöt vaan toimivat siten, että toimittavat jonkinlaiset perhetiedot, vaikka se ei olisi missään määrin sopimuksen mukainen. Näin vaihtari saadaan matkaan ja totuus valkenee yleensä vasta perillä. Saattaa olla, että hostperhe asuu haisevassa mörskässä, jossa asustelee epämääräistä porukkaa perheen lisäksi, tai ihan mitä tahansa asuntovaunumajoituksesta alkaen. Voi myös olla, ettei hostperheestä ole mitään tietoa (laitonta ja vastoin opetushallituksen ohjeistusta!!) ja nuori päätyy esim. aluevalvojan kellariin patjalle muiden hostperhettä odottavien vaihtarien viereen.
        Näissä tapauksissa järjestöt ovat pulassa, koska haluavat pitää saamansa rahat, mutta hostperheitä ei ole tarjolla. "Hätä keinon keksii" -rikollisenkin!! Niinpä vaihtari savustetaan kotimatkalle ja kovapäisemmät kylmästi erotetaan!! Lopputulos on sama: Rahat järjestölle ja vaihtari kotiin.
        Entäpä, kun vanhemmat ottavat kotimaassa yhteyttä järjestöön ja valittavat asiasta...? Silloin nämä omanarvontuntoiset kantrimanitzerit toteavat kylmästi, kuinka vaihtari on rikkonut itse sopimuksen erotessaan omasta tahdostaan vaihto-oppilasohjelmasta ja näinollen rahoja ei palauteta.. vrt.STS, Explorius, EF jne. Esimerkkejä löytyy!!!
        Hiljattain joku oli linkittänyt näille sivuille näytteen juuri kuvatunlaisesta tapauksesta, jossa Exploriuksen omistaja Tom Ericsson kehtasi syyttää kaltoin kohdellun vaihtarin lisäksi vaihtarin omia vanhempia!! Vanhemmat olivat kuulemma yhteydenpidollaan edesauttaneet poikansa päätöstä lähteä kotiin. Ennen päätöstä poikaa oli palloteltu viidessä kyseenalaisessa perheessä kolmen kuukauden ajan!!!


      • karvaatkokemukset
        Toimintapepusta kirjoitti:

        Antamasi ohje on hyvä, käytännössä nämä huijarijärjestöt vaan toimivat siten, että toimittavat jonkinlaiset perhetiedot, vaikka se ei olisi missään määrin sopimuksen mukainen. Näin vaihtari saadaan matkaan ja totuus valkenee yleensä vasta perillä. Saattaa olla, että hostperhe asuu haisevassa mörskässä, jossa asustelee epämääräistä porukkaa perheen lisäksi, tai ihan mitä tahansa asuntovaunumajoituksesta alkaen. Voi myös olla, ettei hostperheestä ole mitään tietoa (laitonta ja vastoin opetushallituksen ohjeistusta!!) ja nuori päätyy esim. aluevalvojan kellariin patjalle muiden hostperhettä odottavien vaihtarien viereen.
        Näissä tapauksissa järjestöt ovat pulassa, koska haluavat pitää saamansa rahat, mutta hostperheitä ei ole tarjolla. "Hätä keinon keksii" -rikollisenkin!! Niinpä vaihtari savustetaan kotimatkalle ja kovapäisemmät kylmästi erotetaan!! Lopputulos on sama: Rahat järjestölle ja vaihtari kotiin.
        Entäpä, kun vanhemmat ottavat kotimaassa yhteyttä järjestöön ja valittavat asiasta...? Silloin nämä omanarvontuntoiset kantrimanitzerit toteavat kylmästi, kuinka vaihtari on rikkonut itse sopimuksen erotessaan omasta tahdostaan vaihto-oppilasohjelmasta ja näinollen rahoja ei palauteta.. vrt.STS, Explorius, EF jne. Esimerkkejä löytyy!!!
        Hiljattain joku oli linkittänyt näille sivuille näytteen juuri kuvatunlaisesta tapauksesta, jossa Exploriuksen omistaja Tom Ericsson kehtasi syyttää kaltoin kohdellun vaihtarin lisäksi vaihtarin omia vanhempia!! Vanhemmat olivat kuulemma yhteydenpidollaan edesauttaneet poikansa päätöstä lähteä kotiin. Ennen päätöstä poikaa oli palloteltu viidessä kyseenalaisessa perheessä kolmen kuukauden ajan!!!

        Tämä vaikuttaa olena tavallinen toimintakeino kun ongelmia esille tuodaan ja halutaan tukea ja apua. Keksitään syyt erottamiseen tai "savustetaan" nuori pois. Alajärjestöjen tiukoistsa säännöistä ja toimintatavoista ei niin ääneen puhuta infotilaisuuksissa tai esitteissä. Ymmärrän sen hyvin koska ei moni varmaan lähtisi matkaan tai laittaisi varsinkaan alaikäisiä lapsiaan matkaan jos tietäisi miten hommat käytännössä toimii ja miten karskia peliä toiminta pahimmillaan on. Nuoria syytetään milloin mistäkin, esim että on puhut pahaa isäntaperheestään, koulustaan, siitä maasta missä on vaihdossa tai että on mennyt kouluun liian lyhythihaisessa puserossa eikä ole annettu mahdollisuutta hakea/pyytää muita tuomaan uutta puseroa vaan nuori on pistetty "arestiin", rajoitetaan hyvin vaikeissa tilanteissa olevan nuoren mahdollisuuksia pitää yhteyttä ihmisiin jotka nuori kokee turvalliseksi, esim omiin vanhempiin. Listan voisi tehdä kuinka pitkasi hyvänsä. Alaikäisten etusijalle asettamisesta ei ole tietoakaan ja vaikuttaa että työntekijöiltä puuttuu perustiedot ja tavallinen maalaisjärki ja rehellisyys.


    • ExploriusOikeuteen

      Esimerkkejä Exploriuksen kaiken arvostelun alapuolella olevasta toiminnasta riittää loputtomiin. Jatketaanpa vielä näiden Explorius-törkeyksien parissa... Tällä kertaa valitsimme lukijoille esiteltäväksi Hanna Svenssonin tapauksen:

      16-vuotias ruotsalaistyttö oli vaihto-oppilaana Brasiliassa Exploriuksen kautta. Isäntäperheessä häneen kohdistui sukupuolista ahdistelua ja raiskausyritys. Millaista tukea ja apua tarjosikaan Explorius? -Totesi tytön syylliseksi tilanteeseen. Sopimusrikkomukseen vedoten erotti hänet ohjelmasta ja lähetti kotiin, pitäen rahat! Vaihto-oppilastytön isä Håkan Svensson on haastanut Exploriuksen oikeuteen.

      Linkki Expressenin uutiseen (kannattaa lukea!): http://www.expressen.se/nyheter/utsattes-for-valdtakts--forsok-pa-sprakresan/

    • ExploriusKokemus

      Kiinnostaisiko suomalaisen nuoren kokemus Exploriuksesta..?
      Laitetaanpa tähän väliin suomal. vaihtarin näkemys:

      Lähettänyt 07.10.2013 - 22:07 käyttäjä not a good year (ei varmistettu)

      "Itse olin Eksploriuksen kautta Uudessa-Seelannissa enkä todellakaan voi suositella kyseistä järjestöä. Asuin maalla keskellä-ei-mitään ilman kulkuyhteyksiä kylään, täysin eristyksissä talousahdingossa olevassa perheessä. Aluevalvojaa minulla ei ollut eikä kukaan ottanut yhteyttä ensimmäiseen neljään kuukauteen. Järjestö ainoastaan uhkaili kotiin lähetyksellä ja haukkui, mitään tukea en saanut ja perheenvaihdossa kesti 5kk (tapahtui koulun kautta). Explorius pesi kätensä täysin asiasta, eivätkä minun vaikeuteni olleet heidän ongelmansa vaan kuuluivat Uuden-Seelannin täysin passiiviselle ja rahanahnelle järjestölle. ÄLKÄÄ TUKEKO EKSPLORIUKSEN TOIMINTAA!"

    • Valittakaa

      Tässä jälleen yksi Explorius esimerkki huonosti hoidetusta vaihto-oppilasmatkasta. Explorius ei kyennyt hoitamaan vaihto-oppilasohjelmaa sopimuksen mukaisesti, eikä hankkimaan isäntäperhettä. Vaihto-oppilaspoika palasi kotiinsa Ruotsiin, mutta Explorius kieltäytyi maksamasta korvauksia. Asia vietiin kuluttajariitalautakuntaan, joka päätyi ratkaisussaan siihen, että koko vaihto-oppilasohjelmasta maksettu summa oli palautettava.
      Kannattaa valittaa Suomessakin, vaikka käsittelyajat ovat pitkiä!!!
      http://www.mitti.se/sprakresan-blev-en-mardrom/

    • Horrible

      Ohhoh, olipas luettavaa! Ristiriitaa on melkoisesti Exploriuksen mainonnan ja toiminnan suhteen! ;) Markkinoi itseään ensinnäkin pienenä yrityksenä, joka pystyy näinollen huolehtimaan hyvin jokaisesta vaihto-oppilaastaan. MOTin dokumentissa sanotaan Exploriuksen kuuluvan Suomen suurimpiin. Mahtaakohan kuulua enää? Tosi epäluotettava kuva syntyi.

      • Hommathoitoon2

        Yksi suurimmista on. juuri nyt hakevat taas henkilökuntaa....

        "Explorius Education AB är moderbolag i en internationell koncern vars affärsidé är att erbjuda gymnasieprogram i utlandet under en termin eller ett läsår, till ungdomar i åldern 15-18 år. Koncernen erbjuder ett antal olika program och destinationer. Varje år åker över 5 000 ungdomar från hela världen till, framförallt USA, Australien och England, på något av våra program. Koncernen tillhör de största företagen i branschen. www.explorius.se

        Explorius är i stark tillväxt och söker nu en Affärsområdeschef som skall ha det övergripande ansvaret att driva och utveckla säljkontoren i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Italien, Spanien, Tyskland (inkl Österrike) och Frankrike."


      • Karvaatkokemukset

        Exploriuksen pääasiallinen toiminta on muissa maissa. Yritys on laajentanut toimintaansa mm. Aasiaan. Nuoret Kiinasta jne ovat onnessaan kun pääsevät esim USA:n. Matkaanlähtijät ovat usein varakkaita ja ovat muutenkin varmaan "sopeutuvaisempia" koska eivät ole niin tottuneet vapauteen (tottuneet diktatuuriin). Pystyvät ostamaan itse ruokansa ja ruokkimaan ehkä köyhät hostperheensä myös. Hyvät markkinat Exploriuksen omistajalle.


    • AnuSmile1234

      Mikäli olet Exploriuksen kautta vaihtarina ja sinuun kohdistuu seksuaalista häirintää, älä vaikene vaan tuo asia esiin ja hae apua!!! Ota yhteyttä esim. Danielle Grijalvaan CSFES!!
      Explorius Asse on järjestö, jonka kautta vaihdossa olleista nuorista on luvattoman moni saanut elämän ikuiset traumat ahdistelun seurauksena!!!

      • Apua911

        Explorius vaihtarit voivat joutua turvautumaan myös hälytyskeskuksen apuun:

        Törkeydet jatkuvat
        21.1.2015 11:12
        Vaihtari heitteillä kirjoitti:
        "vaihtari heitteillä10.10.2014 02:00 11 SULJE

        "In 2009, Vilde Strom (Explorius/ CETUSA)arrived in Gran Rapids, Michigan only to find false promises and accusations from her new host family. Her host family included a 18 year old son. On the second day there, host mother Jo Ann Clemens told her about the family’s problems including financial ones and the fact that they had too many children. She said some money had disappeared from a boy who stayed there over the summer the previous year. Clemens granddaughters talked to the exchange student about smoking pot. When she told her natural parents that she wanted to change family, her host mother and local area representative Becky Clark shouted at her to the point that the teenager did not dare to leave her room. She was so frightened regarding her living circumstances she called law enforcement (911) to come rescue her. They repatriated Vilde through no fault of her own. 5 other exchange students are currently in litigation with the same sponsoring organization; Explorius, who co-ordinated her exchange from Norway through US designated sponsor CETUSA. "


    • Exploriusyrittivastata

      Syytökset taitaakin olla totuuksia, vai mitä "Explorius vastaa"?

    • EricssoninYritystoimia

      CSFES Sweden
      1. elokuuta kello 18:24 ·
      Breaking down the structure of Explorius/Educatius/CET/AStudy
      Educatius UK Ltd
      - FriSciFiUtbildningsfabrik AB
      -- Explorius Education AB
      --- Explorius Education AS
      --- Explorius Education OY
      --- Explorius Education ApS
      -- Educatius Inc
      -- Payius AB
      -- Explore Tours Fair Travel Sweden AB
      --- Explore Tours Alm Fair Travel Sweden AB
      - CET Management Ltd
      -- CET International
      -- CETUSA Inc
      -- CET, Vancouver
      -- DFSR, Germany
      -- European Hotel Academy
      - AStudy Ltd
      -- AStudy USA

    • SensuuriAnulle

      Huomenta Maajohtaja Anu Husu-Peltonen, mitä Exploriuksesta kertovia totuuksia haluatte tänään sensuroitavan (salattavan)?

    • MrsXYX

      Käyn silloin tällöin lukemassa palstaa, koska juniorimmekin vaihto oli pettymyksiä täynnä. Huomasin ,että Exploriuksen juttuja oli poistettu paljon. Jokuhan näitä siellä seuraa ja pyytää poistamaan. Antaa mielestäni epäilyttävän kuvan Exploriuksen ja maajohtajan toiminnasta,joten osallistuppa Anu rohkeasti vaan keskusteluun !

    • TavoitteitaVaiMainosta

      Exploriuksen omilta web-sivuilta:
      "Mielestämme vuonna 2000 oli korkea aika tuoda uutta ilmettä alalle. Explorius aloitti toimintansa huhtikuussa 2000 tavoitteenaan luoda maailman paras oppilasmatkoihin suuntautunut organisaatio."
      Jo pelkästään näiden suomi palstalle tuotujen uutisten jälkeen voisi esittää kysymyksen Exploriuksen Suomen johdolle, hyvinkö olette mielestänne onnistuneet? Oletteko saavuttaneet tavoitteenne? Miltä näyttää, Anu?!

      • SamaaPskaaEriNimellä

        Vai uutta ilmettä. Haluttiin vain karistaa pois huono maine, jota Exploriuksen perustajalla/omistajalla ja yhteistyökumppaneilla riitti. Pedofiilialuevalvojista, pedofiili-isäntäperheistä, ja muista ala-arvoisista ihmisistä koostuva joukko vain jatkoi uuden nimen turvin.
        Tarkoituksena ei mainitakaan, että olisi ollut tavoitteena vaihto-oppilaan turvallisuuden ja oikeuksien parantaminen.
        Tavoitteena oli vain ja ainoastaan voiton tahkoaminen uuden nimen suojissa.


      • 2908

        Omien huonojen Explorius kokemusten jälkeen lueskelin näitä Explorius kirjoituksia ja täytyy sanoa, että olen hämmästynyt, että maajohtaja yrittää lähteä vielä puolustelemaan näitä juttuja. Ehkäpä huomasi tehneensä virheen, kun poistatti sen jälkeen nimensä ja yhteystietonsakin Exploriuksen nettisivuilta. On kyllä ollut muutenkin ihmettelemistä maajohtajan edesottamuksissa!


    • RöyhkeydenHuippu

      Explorius maajohtaja Anu Husu-Peltonen,
      saamamme tiedon mukaan olitte syksyllä -14 STS-oikeudenkäynnissä STS:n puolella todistamassa Mira Silvosen perusteettomasti erottamaa vaihto-oppilasta vastaan.
      Todistuslausunnossanne totesitte Exploriuksen maajohtajana mm. ettette olisi missään tapauksessa hyväksyneet kyseistä vaihto-oppilasta terveydellisistä syistä Exploriuksen vaihto-oppilaaksi. Tytöllä oli lievä koira- kissa- ja siitepölyallergia.

      Samaan aikaan on luettavissa Exploriuksen kautta vaihtoon hyväksymänne vaihto-oppilaan kirjoitus, josta osa ohessa lainattuna. (Kirjoitus löytyy kokonaisuudessaan tästä ketjusta.)
      Vaihtoon kauttanne lähtenyt vaihto-oppilas oli ilmoittanut jo hakuvaiheessa potevansa pahaa eläinallergiaa ja astmaa.

      " Exploriuksen pettämä"

      14.3.2014 15:30

      "Älä missään nimessä valitse Exploriusta! Kyseinen järjestö ei piittaa vaihtareistaan lainkaan. Explorius ylpeänä ilmottaa paikallisten aluevastaavien valitsevan perheet huolella, mutta todellisuudessa kaikki on sattumanvaraista. Esitin toiveen perhettä vaihtaessani, että pääsisin perheeseen, jossa ei tupaikoida ja jossa ei ole koiria, koska minulla on astma ja paha eläinallergia, mutta minut sijoitettiin perheeseen, jossa oli kolme koiraa, ja jonka vanhemmat tupakoivat sisällä. Perhe onneksi paljastui mukavaksi, mutta aluevastaavan ei tulisi riskeerata vaihtarin terveyttä. Myös ensimmäinen perheeni tupakoi, vaikka olin hakupapereissa kertonut astmastani."

      Kysyisinkin, oletteko maajohtaja Husu-Peltonen näin hlvetin yksinkertainen, ettette ymmärrä edes allergioiden perusteita?
      Vai valehteletteko vain röyhkeästi ja kirkkain silmin oikeudenkin edessä?

      • Maripossa

        Hahhah ! Tatahan vaihtobisnes on ! Kusetusta ja omaan pussiin pelaamista. Nyt on oltu vilunkimielella kaverin vilppia puolustamassa. Ei ole Anulla puhtaat jauhot pussissa, mutta ei taida olla moksiskaan vaikka jai taas valheesta kiinni. Paatuneita ja rikollismielisia ovat nama tadit.


      • SelityksenPaikka

        Pöyristyttävää touhua! Osaatko edes hävetä Anu Husu-Peltonen?


    • RehtoriApuun

      Exploriuksen törkeydet sen kun jatkuu...
      Koulun rehtori Jeffrey Wright joutui evakuoimaan itkuisen norjalaisen vaihto-oppilaan Exploriuksen kynsistä Michiganissä.
      Painajaismaisesta tilanteesta hätääntyneen ja masentuneen vaihto-oppilastytön saama tuki ja apu Exploriukselta: Yhteydenpito kotiin Norjaan kiellettiin, huutoa ja uhkailua kotiin lähettämisellä.
      Tämän vaihto-oppilaan vaihtovuosi Exploriuksella kesti kuusi viikkoa. Ilman rehtorin puuttumista asioihin ja tytön majoittamista loppuvaihdon ajaksi, olisi ollut kotiin lähtö edessä.
      Jälkikäteen Exploriuksen johtaja James Crimp (ex STS-pomo...) antoi lausunnon, kuinka Explorius yhdessä vaihto-oppilaan kanssa löysi molempia tyydyttäneen loppuratkaisun... Näin niitä asioita vääristellään!

      http://trygghetforutvekslingseleven.com/2015/09/17/2015-jul-28-julia-18-etterlyser-strengere-krav-til-vertsfamilier/

    • Påsvenska
      • Hommathoitoon

        Valitettavasti blogi suljettu. Oli taas esimerkki Exploriuksen ala-arvoisesta nuorten henkisestä pahoinpitelystä. Muitakin tuoreita esimerkkejä on.


      • AnutätiAsialla

        Blogin pitäjä saanut uhkaussoiton ja vaadittu sulkemaan blogi...
        Hienoa Anu-täti!! Näin maajohtaja kasvattaa luottamusta Exploriusta kohtaan!!!


      • SensuuriLoppuuPianAnu
        Hommathoitoon kirjoitti:

        Valitettavasti blogi suljettu. Oli taas esimerkki Exploriuksen ala-arvoisesta nuorten henkisestä pahoinpitelystä. Muitakin tuoreita esimerkkejä on.

        Voisiko CSFES Finlandin henkilöt tarkistaa, jos blogikirjoitus on tallennettu ja julkaista sen sivuillaan?
        Näköjään kirjoitukset täytyy alkaa kaikki tallentamaan ja julkaisemaan jossain muualla, jos tämä Exploriuksen maajohtajan salailumeininki jatkuu!!!


      • Hommathoitoon2
        Hommathoitoon kirjoitti:

        Valitettavasti blogi suljettu. Oli taas esimerkki Exploriuksen ala-arvoisesta nuorten henkisestä pahoinpitelystä. Muitakin tuoreita esimerkkejä on.

        Kyseessä ruotsalainen tyttö joka lähti vaihtoon syksyllä 2015. Hän oli myös yksi yrityksen blogaajista 2015/2016. Hän sai perhetiedot jo alkuvuodesta 2015. Alajärjestö ISE ja hänen ensimmäinen hostäiti oli ISE:n aluevaljoja. Heti alkuunsa, heti lentokentälle laskeuduttuaan, tyttö joutui auttamaan hostäitiään ja otti vastaan muita vaihto-oppilaita. Tämä touhu jatkui päivästa toiseen. Viikon parin jälkeen tapahtui jotain dramaattista perheessä. Hostisä ei ollut kirjoituksen mukaan selvinpäin ja tyttöä haukuttiin ja loukattiin niin ettei hän halunnut jäädä perheeseen. Yhtäkkiä hänet vietiin uuteen "welcome"-perheeseen joka sitten tarjoutui pitämään tytön. Kun luin blogin ymmärsin että aluevaljoja luokkaantui kun tyttö ei halunnut jäädä perheesen ja piti huolen siitä että hänet "savustettiin" pois vaihto-ohjelmasta. Tyttö joutui yhtäkkiä arestiin kun meni kouluun liian paljastavissa vaatteissa ja muutaman viikon jälkeen hänen uusi perheensa pisti tytön kadullle. Ilman varoituksia ja aivan yhtäkkiä ja tämä tapahtui tosi nöyryytävästi. Sen jälkeen tyttö ei jaksanut mobilisoida voimiaan ja lähti kotiin. Hän oli myös pettynyt Exploriuksesta saamaansa tukeen, tai pikemminkin tuen puutteeseen.


    • salattutotuus

      Explorius ei enää vastaakaan. Kuten huomaatte, maajohtaja kantaa vastuunsa sensuroimalla yritystään koskevaa kritiikkiä, joka ei miellytä.
      Näin sitä yritetään kasvattaa luottamusta tappiolla pyörivää yritystä kohtaan peittelemällä ja salaamalla totuutta toiminnasta.

      • SalatutTörkeydet

        Exploriuksen vastaukset tosiaan loppuivat lyhyeen ja vaihtuivat sensuuriksi. Anu täti poistattaa paljastuksia Exploriuksen ja sisaryhtiöiden likaisesta toiminnasta.
        Tehkääpä omat päätelmänne yrityksestä!!


    • Hommathoitoon

      Tanskalaiset kritisoivat ( googlaa: Trustpilot Explorius) Exploriusta samoista asioista mistä myös suomalaiset kritisoivat Exploriusta näillä palstoilla. Mielenkiintoista että joka kerta negatiivisen palautteen jäljeen aina äkkiä ilmestyy ylenpalttisen positiivista palauteutta. Maksetaanko siitäkin tai arvotaanko joku matka jonnekin?

      • TotuusLeviää

        Taitaa sitten olla Tanskassakin pari äitiä häiriintynyt, jotka huumeissa kirjoittelevat älyttömyyksiä... Vai mitä mieltä olette maajohtajat?


    • VaroitusCetusasta

      Exploriuksen yhteistyö sen kun jatkuu erittäin huonomaineisen sisaryhtiö Cetusan kanssa!!! Yhteistyökumppaneista ei haluta puhua eikä niitä haluta nimetä, mikä on ymmärrettävää Cetusan kohdallakin...
      Ei ole ollut apua toimintakielloista eikä varoituksista, sama homma jatkuu: http://m.startribune.com/when-a-foreign-exchange-year-goes-bad/45268137/
      Paha täti Joann Kilmerkin heiluttaa yhä tahtipuikkoa Cetusan coordinaattorina...
      Kannattaa Varoa!!!!!

      • Karvaatkokemukset

        Ja useammalle tuli ongelmia niin äskettäin kuin syksyllä 2015 Exploriuksen/CETUSA:n kanssa. Sama tyyli jatkuu.......


      • karvaatkokemukset

        Jos ehdin kirjoitan joskus enemmän näistä tapauksista.


    • Karvaatkokemukset

      Kirjoidan uudelleen mutta nyt en sarkastisesti koska se taidetaan kokeaa loukkaavaksi. Kaksi kirjoitustani on poistettu. Vaihtoonlähtö on KALLISTA ARPAPELIÄ . Useimmilla ja menee hyvin mutta monelle käy myös huonosti ja rahan lisäksi voi mennä myös terveys ja kokonainen kouluvuosi (ja tuleva tulovuosi) hukkaan. Omien kokemuksiemme jälkeen olemme olleet yhteydessä usempaan nuoreen ja vanhempaan. Kaksi nuorta meidän nuoren lisäksi keskeytti vuotensa syksyllä 2015 ja yksi lähetettiin kotiin(" rikkoi sääntöjä"). Kaikilla samantapaisia kokemuksia: Hostperheissä puutteita ja kontaktihenkilöt tomivat torkeästi ja epäammattimaisesti ongelmatilanteissa jne. Alaikäisten etuja ei pistetä etusijalle ja jos oikein karskisti ilmaisen asian niin heidän ihmisoikeuksiaan ei kunnioiteta. Alaikäisillä on normaalisti oikeus erityisen suojaan ja turvaan mutta nämä pahamaiset yritykset ja niiden alajärjestöt eivät vaikutta olevan tietoisia velvollisuuksistaan.

      • IhmiskaupastaKysymys

        Aivan niin! Olet täysin oikeassa.
        Järjestöjen edustajat ovat turhaan loukkaantuneet tällä palstalla esitetyistä vertauksista ihmiskauppaan.. Itseasiassa kuulin tämän rinnastuksen ensimmäisen kerran eduskunnan oikeusasiamiehen esittämänä käymässäni puhelinkeskustelussa. Alaikäisten suomalaisnuorten kohtuuton kohtelu ja heitteilläolo vaihto-ohjelmissa on päättävillä tahoilla kyllä tiedossa. Jotain pitäisi vaan alkaa pikkuhiljaa tapahtumaan, kuten Tanskassa!!!!


      • Karvaatkokemukset

        Kaikista ikävintä on ovat vuosien aikana lupailleet parantavansa toimiaan mutta jatkavat samaan tyyliin. Yksin tapaus on aina liikaa. Toivoa sopii kuitenkin että tyyli ja toimitavat muuttuu.


      • Dokumentoikaa
        Karvaatkokemukset kirjoitti:

        Kaikista ikävintä on ovat vuosien aikana lupailleet parantavansa toimiaan mutta jatkavat samaan tyyliin. Yksin tapaus on aina liikaa. Toivoa sopii kuitenkin että tyyli ja toimitavat muuttuu.

        Ei muutu ennen kuin mirat, anut, laraghit ja muut asiattomasti käyttäytyvät saavat kunnolliset rangaistukset.
        Eli lakimiehet mukaan vaan heti hakuprosessista lähtien kaikille, jotka vielä uskaltavat näiden yritysten matkaan nuoriaan laittaa.


      • Hommathoitoon
        Dokumentoikaa kirjoitti:

        Ei muutu ennen kuin mirat, anut, laraghit ja muut asiattomasti käyttäytyvät saavat kunnolliset rangaistukset.
        Eli lakimiehet mukaan vaan heti hakuprosessista lähtien kaikille, jotka vielä uskaltavat näiden yritysten matkaan nuoriaan laittaa.

        Näillä yrityksillä on vuosien kokemeukset ei pelkästään toiminnasta vaan myös siitä miten laistetetaan vastuuta ongelmatilanteissa ja miten syyt pistetään vaihto-oppilaan niskoille ( ja rahat yrityksen tilille). Toisella palstoilla on neuvoja miten vaihto-oppilaat voi toimia jotta olisi edes pienet mahdollisuudet saada oikeus puolelleen jos jotain menee vikaan. Toistan samoja asiota. En halua olla epäluuloinen ja pessimistinen mutta omien kokemustemme jälkeen näemme että on aihetta antaa vihjeitä.

        -Ota selvää kaikista asioista tarkkaan etukäteen, esim yhteydenpito omiin vanhempiin voi olla rajoitettua tai saa pitää yhteyttä vain puhelimitse tai sähkopostitse (ei Facebook, SMS jne). Sääntöjen rikkominen voi johtaa vaihto-ohjelman keskeytykseen.
        -Kirjoita päiväkirjaa. Kun asiat menevät hyvin, jää kiva muisto. Jos asiat alkavat menemään huonosti ei ole niin helppoa muista mitä on tapahtunt ja milloin ja mitä kukin on sanonut.
        -Jos asiat ei toimi, ota yhteyttä yritykseen ja niiden alajärjestöihin aina myös KIRJALLISESTI. Jos soitata, lähetä myös sähköposti tai sms samasta asiasta ja pyydä myös kirjallinen vastaus. -Säästa kaikki kommunikointi. Todisteita voi tarvita koska nämä yritykset usein käyttävät argumenttina että todisteita puuttuu ja on kyseessä "sana sanaa vastaan" tai väittävät että eivät ole informaatiota saanet, ongelmia ei ole tuotu esille ajoissa jne.
        -Säästa kaikki dokumentit ja yhteydenpito yritykseen, vanhempiisi tai muihin tärkesiin ihmisiin (sähkoposti, SMS jne). Nuorten tietokoneita ja puhelimia takavarikoidaan. Pyydä vanhempiasi jne säästämään lähettämäsi tiedot.
        -Jos et saa apua ja tukea tai asioita järjestymään ota yhteyttä CSFES:iin.
        -Rapportoi epäkohdista myös paikallisille viranomaisille, esim. USA:ssa U.S. Department of State (Youth/Education).
        - Kuvaa esim kehnot olosuhteet (tallenna kaikki)
        - Älä allekirjoita kyseenalaisia varoituksia ja muita papereita


    • Varmanpäällevarmempi

      Kun lähetät kirjallista (sähköposti ym) reklamaatiota/palautetta liitä cc kenttään myös vanhempiesi sähköpostiosoite. Näin viesti jää myös heille jos vaikka jotain sattuisi käymään omalle sähköpostille (viesti vaikka katoaisi). Näin viestit ovat myös useammassa paikassa säästössä 😊

      • Hommathoitoon

        Hyvä kommentti! Viestit voi kadota usemmasta syystä.


      • MuistakaaOikeutenne

        Kauniisti ilmaistu tuo jos "viesti vaikka katoaisi". Eihän viestit ja kuvat ihan noin vain katoa... Tarkennettakoon lukijoille, että kysymys on vaihtarijärjestöjen edustajien suorittamasta deletoinnista.
        Aluecoordinaattorit ja maajohtajat kieltävät mm. asuinolosuhteiden kuvaamisen, samoin siivottomuudesta ja muista ongelmista puhumisen kolmansille osapuolille.
        Heidän saadessa tietoonsa, että vaihtari on kuvannut siivotonta kämppää, nuori pakotetaan erottamisella uhkaillen poistamaan kuvat. Mikäli nuori on jo ehtinyt toimittaa kuvat eteenpäin, maa- ja aluejohtajat painostavat nuoren valheelliseen tunnustukseen, että kuvat onkin otettu jossain muualla! Tällaisesta toiminnasta saadaan jatkuvasti esimerkkejä järjestöltä kuin järjestöltä. "Ongelmatilanteissa sinun tulee aina olla yhteydessä aluevalvojaasi". Näin rajoitetaan tiedon eteneminen surkeista asuinolosuhteista ja ongelmista, ja mikä vielä tärkeämpää järjestölle: ESTETÄÄN NÄYTÖN SAAMINEN jälkiselvittelyihin!

        Olkaa siis järkeviä ja huolehtikaa, että teillä on todisteet epäkelvosti hoidetusta kielimatkasta!!! Näytön taltioiminen järjestön sopimusrikkomuksesta on oikeutenne!!!


    • Hommathoitoon

      Kuvat jne on varmaan parasta lähettää vain äkkiä vanhemille ja pyytää heitä säästämään ne, ja poistaa ne kokonaan omista laitteista. Positiivisia kuvia kyllä voi levitttää perheen ja kaverieden luvalla.....ja maksetut (tai muilla jipoilla huokuteldut) blogaajat vaikuttavat ainakin levittävän paljon kuvia myös hostperheestä, kodistaan jne. Hyvää mainosta yrityksille.
      On eri asia laitta netille kuva pizzasta tai salaatista jonka on omilla rahoillaan ostanut ja syönyt illaliseksi kuin esim kuva pienestä likaisesta lautasesta jossa on ranskalaisia valkoisen paahtoleivän kanssa (hostperheen tavallinen illalinen). Tai kuva tyhjästä ruokakaapista ja jääkaapista.

    Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1739
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1708
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      14
      1229
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1154
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1132
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1057
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1011
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      985
    10. 10
      980
    Aihe