kv-ajokortti

mopottapa

pitääkö olla jos vuokraa moposkootterin? Minkälaiset sakot rapsahtaa ilman kv-korttia?

12

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kvkortti

      Kyllähän tuosta sakot napsahtaa, jos ratsiaan joudut. Lantalla en kyllä kahdessa viikossa nähnyt yhtään ihmistä pysäytetyn. Sakot taitaa riippua ihan poliisista :) varmaankin muutama sata bahtia. Pahin homma tossa taitaa olla vakuutusjutut, kun periaatteessa ajat ilman ajo-oikeutta. Itse tuon kortin hommasin, mutta se ei ole kuin vuoden voimassa kerrallaan (rahastusta).

    • näillä mennään

      Kypärättä ajo 300 thb, kv-kortti puuttui 500 thb, väärään suuntaan ajo jalkakäytävällä 300 thb.

      • ei mitään merkitystä

        kovat on sakot....älkää naurattako.


      • mopottapa
        ei mitään merkitystä kirjoitti:

        kovat on sakot....älkää naurattako.

        Niinpä! Halvemmalla pääsee maksamalla mahdolliset sakot.
        Mutta pitää ajella siis rauhallisesti ettei joudu kolariin. Lantalla liikenne taitaa olla rauhallinen, joten riski on pienempi kuin esim. Phuketin ruuhkissa.


    • Samat vääntäjät

      tuossa edellä kuin ennenkin jauhavat sontaa. Kovasti nuo luulevat tietävänsä. Autoliiton sivuja ei tarvitse uskoa, autoliitto on vain samanlainen rahastaja ja internetsivuille voi kuka tahansa kirjoittaa melkein mitä tahansa ja lypsää siitä tietämättömiltä jopa rahaakin (kuten kirjoittaja nimimerkiltä kvkortti).
      Ei, alle 3 kuukautta kestävälle Thaimaanmatkalle et tarvitse kansainvälistä ajokorttia, et Krabilla, etkä missään muuallakaan Thaimaassa, ihan tapitavallinen suomalainen ajokortti riittää. Ja vakuutusyhtiöt on myös täysin samalla tavalla korvausvelvollisia onnettomuustilanteessa jos ne vain matkavakuutuksessasi on.
      Se sitten onkin toinen asia antaako poliisi sakot? Jos poliisi ratsiassa sattuu haluamaan antaa sakot, poliisi näin tekee ja syyhän siihen keksitään mistä tahansa, se taas ei riipu siitä onko sinulla kansainvälinen ajokortti vai ei.

      • Since 1978

        Samat vääntäjät kuules sanon sinulle höpö höpö. Suomen Valtioneuvosto on antanut asetuksessaan Kansainvälisen Ajokorin kirjoitus oikeuden Autoliitolle. EU Ajokortti ei kelpaa kuin EUn alueella. Thaimaassa täytyy olla KV-ajokortti. Ota nyt viimein asioista selvää.


      • KV kortin haltija

        Kyllä vakuutusyhtiö voi jättää korvaamatta vahingon jos ei ole KV-ajokorttia eritoten jos olet syyllinen onnettomuuteen. Puuttuuhan sinulta thaimaassa vaadittava ajo-oikeus todistus. Onnettomuuden sattuessa se on myöhäistä sitten ihmetellä.
        Tämä samat vääntäjät on hyvä esimerkki suomalaisesta kusipäästä jonka vänkää faktatietoja vastaan. Suomalainen ajokortti kelpaa vain Euroopan Unionin alueella eikä silloinkaan kaikissa maissa.
        Kehoittaisin lukemaan järjellä (mitä eräällä ei ole) autoliiton sivut. Ei se 60€ ole raha eikä mikään kun Thaimaahan asti matkustaa niin kannattaa hommata tuo kortti jos ajaa.


      • lopettakaa jo
        Since 1978 kirjoitti:

        Samat vääntäjät kuules sanon sinulle höpö höpö. Suomen Valtioneuvosto on antanut asetuksessaan Kansainvälisen Ajokorin kirjoitus oikeuden Autoliitolle. EU Ajokortti ei kelpaa kuin EUn alueella. Thaimaassa täytyy olla KV-ajokortti. Ota nyt viimein asioista selvää.

        Olen vuokrannut kymmeniä kertoja ja muutaman kerran myös auton eikä ikinä ole kysytty ajokorttia. Passi kyllä pitää esittää ja luottokortti.


      • 8x vuokrannut
        lopettakaa jo kirjoitti:

        Olen vuokrannut kymmeniä kertoja ja muutaman kerran myös auton eikä ikinä ole kysytty ajokorttia. Passi kyllä pitää esittää ja luottokortti.

        Suvarnabumin vuokraamoista et ilman KV korttia saa autoa vuokrattua.


      • totuus tämä
        8x vuokrannut kirjoitti:

        Suvarnabumin vuokraamoista et ilman KV korttia saa autoa vuokrattua.

        Kyllä saa ja myös esim. jenkeissä. Eikä Thaimaassa edes tarvita KV korttia.
        Ystäni asuu pysyvästi Thaimaassa ja on oma auto. Ja hänellä on vaan suomalainen ajokortti.


      • kehoitus
        totuus tämä kirjoitti:

        Kyllä saa ja myös esim. jenkeissä. Eikä Thaimaassa edes tarvita KV korttia.
        Ystäni asuu pysyvästi Thaimaassa ja on oma auto. Ja hänellä on vaan suomalainen ajokortti.

        Lue Autoliiton sivut.


      • santtu 1975

        Älä viitsi antaa virheellistä tietoa, Thaimaassa lomamatkalla oleva henkilö tarvitsee vuoden 1949 Geneven tieliikennesopimuksen mukaisen kansainvälisen ajokortin. Tuosta asiasta löytyy tietoa kyllä aivan tarpeeksi.
        Viime Thaimaan matkallani minut pysäytettiin kolmasti poliisin toimesta joista kahdella kerralla oli kyseessä nimenomaan (kansainvälisen) ajokortin tarkastamisesta ja kerran rattijuopumus valvonnasta.
        Itselläni kun on tuo KV-ajokortti, niin pääsin jatkamaan aina matkaani, mutta mukanani olleella ystävälläni kun ei sitä KV-korttia ollut omalla scootterillaan ajaessaan, niin sakot tuli molemmilla kerroilla (tai toisellla kerralla 500Thb. sakko lähellä olleella poliisiasemalla, toisella kertaan 1000Thb. suoraan poliisille, niin ei tarvinnut mennä poliisiasemalle).
        Se että vuokraamot eivät KV-korttia kysele, ei meinaa sitä että sitä ei tarvitsisi Thaimaassa ajaessa olla.


        Ja sitten vielä lainaus Thaimaan opas-sivuilta:
        "Turistit voivat ajaa Thaimaassa kansainvälisellä ajokortilla, jollaisia Suomessa myöntää Autoliitto. Suomalainen ajokortti ei siis riitä.

        Maassa pidempään oleskelevalta vaaditaan jo paikallinen ajokortti. Sen saaminen edellyttää muutaman tunnin mittaista testiä, joka ei kerro paljoakaan ajotaidoista. Monet thaimaalaiset autoilijat eivät ole läpäisseet edes tätä testiä vaan ovat hankkineet oman ajokorttinsa rahalla tai suhteilla.

        Ajokorttia ei useinkaan kysytä siinä vaiheessa, kun on vuokraamassa mopoa tai autoa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sitä ei tarvittaisi: ilman ajokorttia ajaminen on Thaimaassa lainvastaista kuten Suomessakin! Poliisi järjestää ratsioita ja vakuutuskin on voimassa vain, jos ajajalla on käypä ajokortti.

        Bangkokin Khao San -kadulla myydään väärennettyjen opiskelijakorttien ja pressikorttien lisäksi kansainvälisiä ajokortteja. Tähän lankaan ei ainakaan pidä mennä, koska jokainen ammattipoliisi erottaa väärennökset vaikka silmät ummessa. Jos ottaa riskin ja käry käy, varmastikin on parempi yrittää näyttää hädän hetkellä vaikka suomalaista kirjastokorttia kuin väärennettyä kansainvälistä korttia".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sähköpotkulautaonnettomuus

      Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
      Vantaa
      281
      3744
    2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

      On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
      Ikävä
      74
      2469
    3. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      88
      1720
    4. No nainen...

      Mitkä on fiilikset nykyään?
      Ikävä
      114
      1650
    5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

      Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
      Maailman menoa
      326
      1572
    6. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      408
      1426
    7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

      Ikäväsi kohteessa?
      Ikävä
      67
      1383
    8. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

      Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
      Sinkut
      78
      1320
    9. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

      ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
      Ikävä
      99
      1289
    10. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      89
      1218
    Aihe