Kertokaapa mulle

Adrienne

kokemuksianne Kanadasta!!!

Haluisin kauheasti mennä sinne, mutta ei ole aavistustakaan, että millainen paikka se on käytännössä... Onko kulttuuri samanlainen kuin Jenkeissäkin? Sen tiedän, että luonto ja ilmasto ovat samankaltaisia kuin Suomessakin.

Ajatuksena on ollut jo pidemmän aikaa mennä sinne vaihtoon. Toinen vaihtoehto on USA. En ole vielä päättänyt... Nyt kun Bushista tuli pressa, niin taidan mennä Kanadaan ihan vaan protestiksi (hyödyllistä joo ;)).

Juu, mutta kertokaapa te jotka siellä olette käyneet, että missä kaupungissa olitte ja millaista meininki oli :)

18

2474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pentagramix

      Varmasti joku muu osaa kertoa paremmin, mutta siis: olen käynyt kahdessa kaupungissa, Torontossa ja Niagaralla. Toronto oli varsin kansainvälinen, viihdyttävä ja monipuolinen kaupunki. Amerikkalaiskaupunkeihin verrattuna ensimmäiseksi tuli mieleen että kaduilta puuttuivat kerjäläiset ja rahanpyytäjät.

      Minusta Kanadalaiset vaikuttivat hieman varauksellisilta amerikkalaisiin verrattuna, ei välttämättä huono asia. Kanadassa tuli usein hieman Suomi-fiilis siitäkin että kadulla ei välttämättä kukaan tullut juttelemaan niitä-näitä ja muutenkin sai olla rauhassa. Amerikassa, varsinkin etelä-valtioissa ei saanut siunaaman rauhaa. Toronto on myös ilmastoltaan aika lähellä Suomea, luntakin tulee talvella. Makuasia, kuka tykkää mistäkin? Shoppaajille Toronto on varmasti unelma- ja liikenne toimii uskomattoman hyvin (paitsi ruuhka-aikaan sai välillä mennä kaksikin kiskobussia ohi kun ei yksinkertaisesti mahtunut sisään).

      Niagara Falls nyt oli kuin huvipuisto, putouksilta ei puuttunut kuin vesiliukumäki. Kuin jättikokoinen Linnanmäki: epäilijöille->
      http://www.jamb.ca/gallery/albums/NiagaraFalls/Clifton_Hill.jpg
      http://www.fortuneavenue.com/gallery/_images/places/niagara-clifton-hill/dracula.jpg

      Todellinen Kanada taitaa kuitenkin löytyä muualta kuin mainitsemistani paikoista, kohta nähdään :)

      Jos minun pitäisi valita mihin sijoittuisin pidemmäksi aikaa USA:ssa, en epäröisi hetkeäkään: Chicago.

      • jussi

        Pentagramix kertoikin aika lailla samoja kokemuksia mitä minullakin. En ole Ontarion kierrosta (Sault.Ste Marie,Sudbury,Toronto, Niagara,Windsor-Detroit)lukuunottamatta muualla Kanadassa käynyt. Luonto kuitenkin näytti suurine metsäalueineen ja kuohuvine koskineen mahtavalta jo välillä Sault.Ste Marie-Sudbury-Toronto. Ihmiset olivat motelleissa joihin pysähdyimme erittäin mukavia ja olivat kiinnostuneet kyselemään kaikkea kun kuulivat meidän olevan suomesta. Toronto on jotenkin siistimpi kuin käymäni amerikkalaiset suurkaupungit (NY,LA,Chicago). Tosin illalla jengiporukat hieman pelottivat pääkadulla ja oli eräässäkin kohtaa pakko vaihtaa puolta, varmuuden vuoksi. Hienoja nähtävyyksiä mm. CN-Tower ja Casa Loma hienoine puutarhoineen.Kerjäläisiä kyllä näin muutamia, mutta niinhän niitä nyt on varmaan joka kaupungissa jonkin verran. Niagaraa voisi kanssa suositella, tosin kallis paikka mutta nuo kuohut on kyllä nähtävä menemällä Maid of the Mist laivalla putousten lähelle!! Hieno kokemus.

        Mutta, omien, vielä kohtuullisten suppeiden Kanada-kokemusten perusteella olisi hieno nähdä maata vielä enemmänkin, mm. länsirannikolta. En voi muuta kuin suositella maata alkuperäiselle kirjoittajalle. Ja, kuten Pentagramix totesi,kyllä
        Chicago, varsinkin kun itsekin olen monta kertaa käynyt, on se kivoin kaupunki USA:n puolelta. LA ei vaikuttanut viime kesänä niin paljoa..


    • Enya

      Olen käynyt Kanadassa vain Montrealissa, joka on ranskankielinen. Se on kuin sekoitus Ranskaa ja USAta, jotenkin hyvin kultturelli, ja ihmiset erittäin kivasti pukeutuneita ja tarjoilijamiehet flirttejä naisasiakkaita kohtaan. Miellyttävä kaupunki kaiken kaikkiaan.

    • Saija

      Hei !

      Ei minullakaan mitään pitkäaikaiseen oleskeluun perustavaa tietoa ole, mutta jotain kuitenkin.
      Edellinen vastaaja jo kertoikin Torontosta. Ja olen hänen kanssaan samaa mieltä kaupungista. Paitsi - hotellimme sijaitsi uptown alueella ja siellä oli jonkin verran kerjäläisiä. Mutta kerjäläiset taitaa olla kovasti globaali ilmiö. Niitä on jokaisessa suurkaupungissa ja Helsingissäkin, vaikkei Helsinki suurkaupunki olekaan.
      Kyseessä on kuitenkin TOSI suuri kaupunki kun asioita pähkäilee täältä piskuisesta kotomaastamme käsin. Jo siellä ollessani mietin, että näinköhän tämä olisi kiva kaupunki vielä kahden kuukauden päästä. Ihmiset vaikutti kuitenkin mukavilta ja ystävällisiltä. Myös joukkoliikenne oli toimivaa.
      Toronton lisäksi kävimme Sudburyssä. Sijaitsee noin 350 km Torontosta pohjoiseen. Pikku pikku kaupunki ( n 80 000 asukasta ). Ihmiset oli mukavia ja uteliaita kun heille kertoi olevansa turisti.
      Saman reissun aikana kävin myös Minneapolisissa sekä Buffalossa ( USA ). Kun Kanadalaisia vertaa USAlaisiin niin ehkä tunsi oloni hieman kodikkaammaksi Kanadalaisten kanssa. Tapaamani amerikkalaiset oli toki kaikki tosi mukavia, avuliaita ja ennen kaikkea puheliaita. Jotenkin tuntuu kuin tämä jäyhä suomalaisuus sopisi paremmin kanadalaisten kanssa yhteen.
      Vaikea oikeastaan neuvoa Sinua sen kummemmin. Sinun vuodestasihan tässä on kyse. Jos kuitenkin etsit olosuhteilta/ilmastolta samankaltaista paikkaa kuin Suomi niin Kanadan eteläosat ja USAn pohjoisosat ovat hyviä valintoja. Ei tuu ainakaan siksi kulttuurishokkia, että joutuu aina miettimään maailman menoa palmun alla.

    • Adrienne

      Kuulostaa näkemisen arvoiselta paikalta :) En tiedä mikä tuossa Kanadassa niin kiehtoo, mutta sinne tahtoisin kuitenkin mennä. Kertomanne kuulostaa paljolti sellaiselta kuin miksi olen maan kuvitellutkin. Ranskankielisissäkin osissa mielelläni vierailisin, vaikka englanti se vahvempi kieleni onkin.

      • monta kertaa käyneenä tiedän

        Mukavaa matkaa minne sitten menetkin!


    • kanadalainen

      Luonto ja ilmasto ovattäysin erillaiset kuin Suomessa.
      Minulla esim kasvavat villikaktukset pihassa ja
      kilpikonnat asuvat siellä myös.

      Tämä on ensinnäkin niin suuri maa, että löytyy
      erittäin monenlaista.

      Yleensä suomalaiset tulevat tänne täysin tietämättöminä vaikka luulevatkin tietävänsä
      jotain.

      • kokemusta on

        Kyllä sieltä löytyy lähes samanlaista kuin Suomessa on kun menee oikeaan osavaltioon.

        Toiseksi laajin valtio heti Venäjän jälkeen.

        Kyllä suomalaiset tietää paljon ja matkustaa paljon muissakin maissa kuin omassaa.
        Toisin kuin kanadalaiset heillä on riittävästi omassa maassaan katsottavaa.


    • Kanukki

      Reilut viisi vuotta taalla Vancouverissa asuneena, voin kertoa muutamista kokemuksista. Ala vertaa kanadalaisia tai Kanadaa etelanaapuriin, siita ei pida taalla kukaan. Kanada on paljon eurooppalaisempi ja liberaalimpi valtio kuin USA, tosin seka hyvat etta huonot vaikutteet liikkuvat rajan yli.

      Pinta-alaltaan Kanada on miltei yhta suuri kuin USA, asukkaita on vain 32.5 miljoonaa verrattuna USAn 293 miljoonaan. 80 % kanadalaisista asuu muuten 100 kilometrin etaisyydella USAn rajasta.

      Matkaa lansirannikolta Vancouver Islandilta itarannikolle Newfoundlandiin on vajaat 6000 kilometria. Pienessa osassa maata luonto ja saa ovat samanlaiset kuin Suomessa. Omia kokemuksia suurella osalla suomalaisista on vain Torontosta ja Ontarion provinssista, mutta tassa maassa on paljon muutakin.

      Tervetuloa vaan Kanadaan, taalla voi naureskella USAn poliittiselle tilanteelle ja olla oma itsensa.

      • Miettivä

        Terve! Olen ajatellut hakeutua P-Amerikkaan IT-alan duuniin jo usean vuoden. Jenkkeihin ei niin vaan mennä ja työviisumit (H1B) tuntuvat olevan kortilla kiintiöiden tiputusten jälkeen. Muutama varteenotettava duunipaikka ollut sielläkin holleilla, mutta ei käynyt koukkuun.

        Vancouver on ollut yksi mielenkiinnon kohde ihan mutu-pohjalta. Siksi kysyisinkin sinun mielipidettä miten näet Vancouverin IT-alaa tarkastellessa? Mikä on yleinen työllisyystilanne siellä? Palkkataso? Mitä muuten itse teet siellä?

        Terv,

        Ronnie


      • Kanukki2
        Miettivä kirjoitti:

        Terve! Olen ajatellut hakeutua P-Amerikkaan IT-alan duuniin jo usean vuoden. Jenkkeihin ei niin vaan mennä ja työviisumit (H1B) tuntuvat olevan kortilla kiintiöiden tiputusten jälkeen. Muutama varteenotettava duunipaikka ollut sielläkin holleilla, mutta ei käynyt koukkuun.

        Vancouver on ollut yksi mielenkiinnon kohde ihan mutu-pohjalta. Siksi kysyisinkin sinun mielipidettä miten näet Vancouverin IT-alaa tarkastellessa? Mikä on yleinen työllisyystilanne siellä? Palkkataso? Mitä muuten itse teet siellä?

        Terv,

        Ronnie

        Kanada on Yhdysvaltoja suurempi ja ilmasto vaihtelee. Brittiläisen Columbian lounaiskulma, Lower mainland, jossa Vancouver sijaitsee, sekä Vancouverin saari ovat ilmastoltaan Kanadan leudoimmat alueet. Mutta mene Kalliovuorten taakse Albertaan ja voit kokea pakkasia Suomen malliin. Samoin Pohjois-B.C:ssä. Ja Suomi tulee mieleen talvisessa Cariboossa ja Chilcotinissakin. Okanagan Valley on asia erikseen kaktuksineen. Kanadassa on upeita maisemia ja ystävälliset ihmiset.


      • tietämättömälle kanukille

        Selvitäppä se maan koko ettei täätä suomesta aina tarvitse oikoa tietoja.
        Kanada on suurempi kuin USA siis toiseksi suurin maa mailmassa ensimmäinen on Venäjä.
        Kyllä siellä Brittiläisaessä Kolumbiassa on paljon suomalaisia ainakin minä olen tavannut heitä matkoillani.


    • paljon nähnyt

      Moi!

      Olen reissannut Kanadassa monen monta kertaa ja pitkin ja poikin! Olen tehnyt saman myös Usan puolella, ja täytyy sanoa että Kanada on parempi vaihto-ehto! Ihmiset on kolme kertaa fiksumpia kuin jenkit. Kanadalaiset ovat fiksuja ihmisiä ja heidän tietämyksensä esim. Suomesta ovat ihan toista luokkaa kuin naapurimaan kansalaisten...

      Ja jos haluat paikkaan missä on yhdet maailman kauneimmat maisemat, mene ihmeessä Vancouveriin! Siellä voit samalla silmäyksellä nähdä vuoret, meren ja kaupungin! Kaunista!

      • matkaaja

        Jep veit sanat suustani.
        Ehdottomasti Kanadaan mieluumin kuin Usahan.
        Vancouver on todella eläväinen ja kaunis kaupunki.
        Luonto ympärillä mielettömän upea. Jos mahdollista kannattaa vuokrata auto ja lähteä vähän pidemmällekin ajelemaan ( no välimatkat ovatkin "vähän" pidempiä ).
        Hintataso suhtedullinen varsinkin nyt kun euro hyvässä kursissa dollaariin nähden.
        Kanadaisilta puuttuu jenkkien ylimielinen asenne.
        Ja jos Jenkkilässä haluaa käväistä Seattlehan on siinä Vancouverin vieressä ( n.2h ajomatka, tullista riippuen )... odotukset olivat suuret tästäkin kaupungista mutta voi mikä pettymys.
        Kanada kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen maa jossa muutaminen viikkojen reissaaminen ei raappaisut kuin pintaa...eli tahtoo takaisin ! :).


      • bööh
        matkaaja kirjoitti:

        Jep veit sanat suustani.
        Ehdottomasti Kanadaan mieluumin kuin Usahan.
        Vancouver on todella eläväinen ja kaunis kaupunki.
        Luonto ympärillä mielettömän upea. Jos mahdollista kannattaa vuokrata auto ja lähteä vähän pidemmällekin ajelemaan ( no välimatkat ovatkin "vähän" pidempiä ).
        Hintataso suhtedullinen varsinkin nyt kun euro hyvässä kursissa dollaariin nähden.
        Kanadaisilta puuttuu jenkkien ylimielinen asenne.
        Ja jos Jenkkilässä haluaa käväistä Seattlehan on siinä Vancouverin vieressä ( n.2h ajomatka, tullista riippuen )... odotukset olivat suuret tästäkin kaupungista mutta voi mikä pettymys.
        Kanada kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen maa jossa muutaminen viikkojen reissaaminen ei raappaisut kuin pintaa...eli tahtoo takaisin ! :).

        siis olenko nyt ymmärtänyt oikein, Vancouverissa on vielä erikseen olemassa vancouver-saari..? korjatkaa jos meni väärin..


      • Salla
        bööh kirjoitti:

        siis olenko nyt ymmärtänyt oikein, Vancouverissa on vielä erikseen olemassa vancouver-saari..? korjatkaa jos meni väärin..

        Vancouver-kaupungin kyljessä on Vancouver-saari (Vancouver Island), jossa on mm. Victoria-niminen kaupunki.


      • bööh
        Salla kirjoitti:

        Vancouver-kaupungin kyljessä on Vancouver-saari (Vancouver Island), jossa on mm. Victoria-niminen kaupunki.

        OK. taas hieman viisaampi :) minkälainen paikka tämä saari on?


      • myös hieman siellä olleena

        Olen myös muutaman kerran käynyt Kanadassa ja ylleensä olen ollut siellä 3 kk kerrallaa.
        Siitä että ovatko fiksumpia kuin jenkit olen toista mieltä yhtä sisään lämpiävää porukkaa ovat.

        Silmiinpistävää on ensinäkemältä kansalaisten lihavuus. Tuntee itsensä ihan sopusuhtaiseksi sen jälkeen.

        Vancuver on todella hieno kaupunki mutta siellä yleensä sataa. Olen kaksi kertaa onnistunut sinne sateen välissä poikkeamaan. Vuonna 2003 oli todella hienot ilmat siellä näköalavuoriltakin sai hyviä kuvia kaupunkiin päin. Viimevuonna taas oli sateista silloin kun siellä olin.
        White Rock on myös kaunis paikka ihan Vancuverin kupeessa siellä kannattaa käydä jos sinnepäin eksyy. Capillano on myös näkemiesn arvoinen paikka ihan lähellä Vancuveria.

        Jos aikaa ja rahaa riittää kannattaa nemmä Kelownaan siellä paistaa taatusti aurinko.
        Kaupunki on muutenkin aika mukava paikka hieman sisämaassa Vancuuverista n 6 tunnin matkan päässä.
        Autolla vuorten yli ajaessa näkee todella hienoja maisemia ja voi olla että saa luntakin niskaansa siellä. Minä näin senkin kesällä 2000 kun ajoin Vancuverista Kelownaab räntää oli n 30 cm tiellä ja piti ajaa edellä ajavan jälkiä pitkin.

        Jos haluaa vielä nähdä oikein kunnon maisemia suosittene kiertämään Kalliovuoret Banff ja Jasper ovat todella hienoja paikkoja kierroksesta tulee vain n 3000 km mutta on todella hintansa fäärtti.
        Ainon tänävuonna kiertää saman reitin mutta toisin päin kuin viimekerralla. Siellä pääsee lumiajoneuvolla jäävirran päälle tutustumaan jos aikaa on riittävästi.

        Alaskaankin autolla pääsee ihan mukavasti Kanadassa tiet ovat hyviä siellä ei nastarenkailla ajeta paljon ei ole kulumisuria. Pikatietasoista tietä kaikki siellä ja paljon on moottoritietäkin.
        Ajonopeus vain 110 km/h se tuntuu pitkillä siirtotaipalilla aika pieneltä. Valvontaakin on olen itse saanut yhden kirjallisen varoituksen pienesä ylinopeudesta kun ti oli hyvä nostin nopeuden 120 km/h ja tietenkin se yksinäinen auto joka tuli vastaan oli poliisi. No tulipa tutustuttua sitten paikalliseen virkavaltaankin.

        Olen taas lähdössä kesäksi Kanadaa. Viimevuonna siellä oli todella hienot ilmat täällä kotimaassa kuulemma satoi.

        Suosittelen lämpimästi ainakin minä siellä viihdyn ei erotu porukasta. Lisäksi hinnat ovat kaikille samat ei ole kuin noissa turistikohteissa joissa kiskotaan rahaa naaman mukaan. Talvella olin muutaman viikon Egyptissä sinne ei todellakaan ole enää kiinnostusta mennä toista kertaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      424
      1849
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      190
      1507
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1421
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      168
      1386
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      990
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      933
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      921
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe