Kumpi? Olympus PEN E-PL6 vai Sony a5000

Minäpoika

8

449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kumpi kampi

      No, eipä noista kumpikaan ole perinteinen filmikamera. Eipä silti, ei niitä kuitenkaan kannata ostaa, vaikka halvalla saisi. Kumpikin noista on aivan käypä kamera. Hypistele kumpaakin ja osta se, kumpi tuntuu paremmalta ja saat paremman tarjoiúksen. Tulet kyllä huomaamaan kummassakin jotain puuteita matkan varrella, mutta täydellisen kameran metsintä on ikuisesti jatkuva homma.

    • Omegaluokkaa

      Jos valitset noista kahdesta Sonyn, niin huomaat pian sen inhottavat rajoitukset.
      Sonyn iso ongelma on se, että tarjolla olevista objektiiveista ainoastaan Carl Zeiss-merkinnällä varustetut kestävät kriittisen tarkastelun, mutta ne ovat myös järkyttävän kalliita. Sonyn omalla nimellä myytävistä optiikoista moni on osoittautunut omituisen heikkolaatuiseksi.
      Jos siis hankin Sonyn rungon, niin varaudu maksamaan naurettavan suuria summia etsiessäsi todella laadukkaita objektiiveja.
      Olympus-PEN E-PL6:een löydät jopa aivan kohtuuhinnalla loistavia laseja. Esimerkiksi M.ZUIKO 45 mm f/1.8-objektiivin saat noin kolmellasadalla eurolla, ja se on todella hyvä lasi. Myös M.ZUIKO 40-150mm 1:4.0-5.6 R on yllättävän hyvä, vaikka kuuluukin kittizoomien luokkaan.

      • NEXIST

        Tuo puhe Sonyn objektiivalikoiman rajallisuudesta on ihan " höpöhöpö" juttua. Sonyn E bajonettiin saa lähes 50 kpl erilaista objektiivia kiinni. Kyllä sen määrän pitäisi riittää tavalliselle kuvaajalle.Sonyyn saa lisäksi erinomaiseksi todetut Sigman 19/2.8, 30/2.8 ja 60/2.8 objektiivit jotka ovat lisäski edullisia. Optinen laatu on aivan Leican 50 mm/ 1.4 Summiluxin luokkaa

        :http://www.lensrentals.com/blog/2012/04/nex-7-lens-imatest-resolution-comparison


      • Omegaluokkaa
        NEXIST kirjoitti:

        Tuo puhe Sonyn objektiivalikoiman rajallisuudesta on ihan " höpöhöpö" juttua. Sonyn E bajonettiin saa lähes 50 kpl erilaista objektiivia kiinni. Kyllä sen määrän pitäisi riittää tavalliselle kuvaajalle.Sonyyn saa lisäksi erinomaiseksi todetut Sigman 19/2.8, 30/2.8 ja 60/2.8 objektiivit jotka ovat lisäski edullisia. Optinen laatu on aivan Leican 50 mm/ 1.4 Summiluxin luokkaa

        :http://www.lensrentals.com/blog/2012/04/nex-7-lens-imatest-resolution-comparison

        Jos joku haluaa satsata rahaa kunnolliseen digitaaliseen järjestelmään, niin miksi hänen pitäisi tyytyä johonkin rupuobjektiiveihin? Sonyn omissa nimissä myydyt objektiivit ovat lukuisissa luotettavissa testeissä paljastuneet melko heikoiksi, eivätkä jotkut piraatitkaan aivan huipputasolle yllä.

        Viimeiseksi hankkimakseni piraatiksi jäi aikoinaan erään hyvin tunnetun piraattivalmistajan optisesti erittäin hyvä laajakulma, joka oli tuhota käyttämäni rungon bajonetin. Myös toinen piraatti, lyhyt tele, petti mekaanisesti. Objektiivin avattuani paljastui kymä totuus: Himmentimen säätö oli toteutettu surkeasti, ja tuohon käytetyt kaksi erittäin pitkää erikoisruuvia oli käytössä vääntynyt käyttökelvottomiksi. Surullinen juttu, koska tuo objektiivi oli optisesti kohtuullisen hyvä, vaikkakaan sen tuottamien kuvien kontrasti ei ollut mitenkään loistava.
        Eli piraatteja toisinaan vaivaava vakava ongelma on niiden epäilyttävä tai suorastaan heikko mekaaninen laatu.

        Tuon Sigman 19-millisen aikaansaama geometrinen vääristymä on muuten todella ongelmallista lajia. Sitä fotosoppaillessa voi tulla hiki otsalle. Myös objektiivin aikaansaama, kuvan reuna-alueilla havaittava vakava värivirhe (lateral color fringe) on hankala korjata. Samoin vastavaloon kuvattaessa esiintyy ongelmia.

        Sigman 30-millisessä on havaittu aivan samankaltaisia ongelmia kuin tuossa 19-millisessä: Värivirheitä ja geometrista vääristymää.

        Jopa SAigman 60-millistä vaivaa lievä geometrinen vääristymä, mitä voi pitää jo melkoisena saavutuksena. Ja kaiken lisäksi tuota objektiivia vaivaavat myös vastavaloon kuvattaessa paljastuvat vakavat ongelmat.


    • VanhaViisaus

      Jos tarvitset pokkarin, niin osta Canon. Jos taas tarvitset järkkärin, niin osta Nikon. Kaikki muut ovat marginaalimerkkejä joihin ei kannata rahojaan tuhlata, koska niihin on vaikea löytää objektiiveja muita lisävarusteita kohtuulliseen hintaan. Lisäksi nämä marginaalimerkit menettävät erittäin nopeasti jälleenmyyntiarvonsa.
      Mutta jos pitäisi valita Sonyn ja Olympuksen väliltä, niin ehdottomasti Sony.

      • konkurssiin

        Canonin/Nikonin digijärkkäreihin on mahdotonta löytää objektiivia tekemättä konkurssia.


      • Canonisti_minäkin
        konkurssiin kirjoitti:

        Canonin/Nikonin digijärkkäreihin on mahdotonta löytää objektiivia tekemättä konkurssia.

        Canonin jälkimarkkinat ovat Suomen suurimmat ja siihen on saatavissa ainoana merkkinä kattavasti myös hyvälatuisia käytettyjä myös kotimaasta. Nikoniin joutuu jo hakemaan, vaikka sekin on toki mahdollista.


    • Noista kahdesta olympus Siihen on saatavissa paremmin optiikkaa. Olyn lasit ovat varsin hyviä ja siihen käy myös panan lasit. Niistäkin osa on laadukkaita varsinkin ne Leica merkillä olevat lasit. Suosittelen, että kuitenkin valitsisit hieman kallimman Olyn OM-D mallin. Siinä on videoetsin, josta on paljon hyötyä kuvauksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      73
      5146
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2376
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1887
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1578
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1358
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1206
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe