hei kaikki 2v lasten vanhemmat! Listatkaapa sanoja joita lapsenne osaa.

äitipoikajaisi

Meillä poika 1v 10kk ja tässä sanoja:

kissa
hauva
pupu
heppa
ankka
kala
kana
äiti
isi
mummi
täti
eno
setä
istuu
syö
pallo
pullo
muki
ruoka
mene, mennään
hei, heippa
moi, moikka
babai (eli bye bye)
pappa
talo
auto
mökki
(sanoo oman nimensä)
anna
maito
vesi, vettä
kiitti, kiitos
banaani
omena
pulla
kukka
kakka
vaippa
pissa
nenä
suu
puu
kuu
käsi
kenkä
sukka
mato
vauva
tyttö
poika

ja varmaankin samanverran sanoja toisella kielellään eli vietnamiksi.
Näistä sanoista suurin osa tullut nyt hiljattain, mutta ei vielä puhu lauseita kuin pari. Esim. En nää mummii, anna maitoo, kato kissa

27

3922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ria

      Sanooko lapsi tosiaan sanat juuri noin ja r:t ja s:t myös? Vähän epäilen, mutta onnea jos tosiaan noin on!

      • alkup

        tuo ärrä vähän pieleen. Ensimmäisenä opi ässän ihan sujuvasti sanassa kissa ja sitten tuli ärrä sanassa puuro ja kirja.


      • onnellinen

        Meillä tyttö puhui hyvin alle 2vuotiaana. lauseita tuli ja s-kirjain tullut vuoden iästä asti(kissa). nyt 2v4kk ja tulee kaikki sanat hyvin. alle 2v lauloi tuiki,tuiki-tähtösen jne.


    • syksy

      Meidän 1v 10 kk ikäinen sanoo lähes kaikki sanat perässä kuin papukaija. En jaksa alkaa niitä luettelemaan. Ässän sanoo myös selvästi ja r tulee jotenkuten, ei selvästi mutta ei korvaa sitä l-kirjaimella eikä muullakaan. Joitakin lauseita kuten hukkaan meni, kuka tuli, pois eestä.

      • alkup

        Noi hukkaan meni ja pois eestä lauseet =D
        meneekö pojalla useastikkin tavarat hukkaan?
        Ja taitaa olla kova menemään kun sanoo "pois eestä".
        Hauskoja nuo lapset =)


      • alkup

        kun et edes maininnut kumpaa sukupuolta lapsesi on. Huolimattomuuttani kirjoitin...


      • syksy
        alkup kirjoitti:

        kun et edes maininnut kumpaa sukupuolta lapsesi on. Huolimattomuuttani kirjoitin...

        Poikahan se on. Joo, hukassa lelut on ja välillä äitikin, vaikka ei meidän aikuisten mielestä. Ja vauhtia riittää, tavarat pois eestä. Uusi sanonta tuli tässä äskettäin että missä on? Eli hukassa taas.


    • 2v:n häiti

      Meidän kuopus täytti 2 viikkoa sitten 2v. Lauseita tulee jo kummasti. r ja s puuttuvat vielä ja keskellä lausetta olevien vokaalialkuisten sanojen eteen tulee h.

      Kova on piirtämään ja kertoo mitä piirtää. Tänään selitti: "Kato hiti näppylöitä." ja piirteli paperille pieniä suttuja ja näytti niitä isälleen.

      Keinussa pyysi äidiltään: "Anna häiti kovat vauhit."

      • alkup.

        Meillä oli aiemmin pojalla puheessa sellainen vaihe että tunki i-kirjainta sanojen perään. Sieltä tuli kissai, autoi, palloi ja vaikka mitä muuta iin kera. Odotan innolla milloin poikani rupeaa noita sanoja yhdistelemään että oikein lauseita puhuisi.


    • Anne75

      Ja puhuu 3-5 sanan lauseita. Sanoja siis niiiiiin jumalattoman paljon etten voi niitä tähän laittaa :)
      Pienempänä tuntui että pojan kaverit puhuivat upeasti mutta meidän pikkunen ei osannut kuin pari sanaa, sitten tuli pyrähdys ja nyt on kovasti pälinää. Ei aina selkeetä kuitenkaan`;)

      • anya

        Meidän tyttö on nyt 2v 4 kk, ja oikeastaan kaikki sanat löytyy (no ei nyt sentään erikoisterminologiaa eikä sivistyssanoja). Lauseet ovat pitkiä, myös sivulauseita tulee. Enpä olisi puoli vuotta sitten uskonut, että näin nopeasti puhe kehittyy. Silloin hänellä oli vain muutama yksittäinen sana. Ihmettelin jo, että oppiiko hän ollenkaan puhumaan. Tasan 2-vuotiaana oli kahden sanan lauseita ja nyt siis puhuu kuin ruuneperi. Muut äänteet tulevat oikein, mutta ärrä on pehmeä tai sanoo sen d:ksi. Ääntämispaikka on kuitenkin oikea.


      • Paula
        anya kirjoitti:

        Meidän tyttö on nyt 2v 4 kk, ja oikeastaan kaikki sanat löytyy (no ei nyt sentään erikoisterminologiaa eikä sivistyssanoja). Lauseet ovat pitkiä, myös sivulauseita tulee. Enpä olisi puoli vuotta sitten uskonut, että näin nopeasti puhe kehittyy. Silloin hänellä oli vain muutama yksittäinen sana. Ihmettelin jo, että oppiiko hän ollenkaan puhumaan. Tasan 2-vuotiaana oli kahden sanan lauseita ja nyt siis puhuu kuin ruuneperi. Muut äänteet tulevat oikein, mutta ärrä on pehmeä tai sanoo sen d:ksi. Ääntämispaikka on kuitenkin oikea.

        Meillä kanssa pitkiä lauseita, ylpeänä höpöttää tukoamatta.. 2v3kk


    • äitipoikajaisi

      Kuten tuo aiempi kirjoitti ettei olisi puolivuotta sitten uskonut että puhuu nyt jo näin hyvin, niin odotan minäkin että kuinkahan monta kuukautta vierähtää kun tulee jo kunnon lauseita. Pyrähdys oli puheessa meilläkin kun ensin sanoja oli vain muutama ja sitten yhtäkkiä monta kymmentä. Nyt pikkuhiljaa tulee enempi noita kahden sanan lauseita.

    • Näpsä

      Kehutko sinä tuolla? Vietnamilaisethan kehittyvät nopeammin kuin suomalaiset, mutta eivät pidemmälle.

      • äitipoikajaisi

        Kehunko millä? Sanoilla vai? No en todellakaan! Monilla samanikäisillä sanoja paljon enemmän. Vietnamilaisten kehitysnopeudesta en tiedä. Mitä sinä tiedät?


    • ukkluM

      Ööö
      Möö
      Oho

      • äitipoikajaisi

        Toivottavasti oppii myöhemmin lisääkin, arvoisa hra ukklum.


      • iina

        Sen lisäksi sanoo taata ja teetä, pou (pallo), auva (vauva, koira, laiva tai äiti) ja aivan uutena on oppinut sanomaan kukka ja kakka. Ikää on 2v 3kk ja piakkoin aloitamme puheterapian.


    • Haidi

      Meillä poika on herättänyt kummastelua jo pitkän aikaa kovan puhumisen vuoksi.Sanoja alkoi tulemaan jo 8kuukauden ikäisenä.Vuoden ikäisenä sanoja oli n.kymmenen,.1v6kk:ikäisenä pikku mies puhui jo kolmen sanan lauseita.
      Nyt poika on 1v11kk:tta puhuu "suu vaahdossa" viiden sanan lauseita.Kaikista huvittavinta on että hän on hurahtanut autoihin ihan täysin,tunnistaa 15 eri automerkkiä.Iltasaduiksi meillä luetaan isin tekniikan maailmaa:)

      • Aythya

        Tuulilasit, tekniikanmaailmat, v8 ja kaikki missä vaan on autoja kelpaa lukemiseksi pojalle(2v1kk). okkaauto, ekkaauto, käkkiauto (roska,rekka,jätski)on aina pakko päästä ikkunaan katsomaan ku ohi menevät..Autoja tunnistaa veeveen(WV)toiota ja teetu(mersu).
        Kun mennään ulos, on pojalla aina PAKKO olla pikkuauto mukana. Ja tänään juur meni hyvin aika pulkkamäes ku autoa piti laskettaa. Ja kun tulee mielenkiintosempaa puuhaa, niin auto annetaan äitin taskuun.
        Näkikö kukaan joskus vuosia sitten telkus(tai lehdes)sen jutun pojasta joka oli ihan 2-3v ja osas suurinpiirtein kaikki automerkit ja halus aina autokauppaan leikkimään? Autokauppa oli sen huvipuisto


    • 5xäiti

      Kesällä 2-v. täyttänyt tyttäreni on puhunut jo vuoden päivät monen sanan lauseita ja tosi selvästi. 4n vanhemman lapsen kanssa ei kukaan koskaan tullut esim. kaupassa kysymään lapsen ikää kun he jotain sanoivat. Viimeisen vuoden aikana olen ventovieraille sanonut tytön iän kun ovat sitä kysyneet. Likka höpöttää kuin papupata ja KESKUSTELEE. Kuuntelee ja todellakin keskustelee täysin ymmärrettävästi.
      Ehkä sitä vaan isommassa porukassa täytyy oppia puhumaan hyvin ja selkeästi, että tulee kuulluksi.
      Olen myös hämmästynyt siitä kun neiti, nyt siis 2v3kk, laulaa kun kuulee radiosta jonkun laulun. Jos laulu ei ole entuudestaan tuttu hän hoilaa hiukan jälkijunassa, mutta tutuista lauluista muistaa jo pitkiä pätkiä. Kuuntelen kotona yleensä Iskelmää, että kyllähän siellä paljon samoja biisejä soitetaan, mutta kuitenkin ihmetyttää.

      • sami

        ei uskalla sanoa vahingossakaan mitään tuhmaa,tyttö toistaa heti.2v ja 3kk ikää ja välillä höttää kuin aikuinen.9v veljelleen sanoo hyvänyön toivotukset että öitä muna!


      • näin.

        Meillä kaikki lapset ovat kaksivuotiaina puhuneet jo kunnolla. Tulee siis pitkiä lauseita melkein kieliopillisestikin oikein. Kirjaimet eivät kaikki vielä ole kohdallaan, mutta eipä noilla vielä kiirettä olekaan. En osaa pitää tätä mitenkään erikoisena asiana, meillä tämä on ihan normaalia. Suurin osa lapsista kuitenkin ottaa nämä aikaiseen puhuvatkin kiinni jossain vaiheessa.


    • r pörrää komeasti

      minulla on 5 lasta ja kaikki ovat tosi nuorena oppineet puhumaan.Kirjaimetkin on tullu hyvin(Kahdella oli hetken s kateissa).
      Nytkin kaksivuotiasta ihmetellään,että minkä ikäinen hän on kun puhuu noin hyvin.
      Uskon,että tähän on vaikuttanut, kun puhun heille vauvana jo paljon ja laulan, luen ...

      • Puheterapeutti

        Toki on hyvä, jos luetaan, lauletaan jne. Mutta jos lapsen geeneissä on puheen kehityksen viive, ei siinä auta, vaikka kuinka lukisi ja laulaisi... Ja jos geenit on hyvät, niin kyllä lapsi imee sanoja ympäristöstään kuin pesusieni, vaikka hänelle ei luettaisi ja laulettaisi mitenkään erityisen paljon. Itse uskon, että geenit vaikuttavat eniten. Tämä näkemyshän poistaa myös turhaa syyllisyyttä äideiltä... Ei ole äidin vika, jos lapsi ei puhu ja jos syy on geeneissä.


    • sami

      tyttö 2v ja 3kk,illalla katsottiin elokuvaa kun tyttö tokaisi : tuo mies on kaunis,oli mamman kanssa aika hauskaa!

      • Sanoja

        Saksaksi ja myös kohtuusti tulee englanti,vaavi 2,5v


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe