Budapestiin

Tavi

Suunnitteilla reissu Unkariin. Budapestissä pitäis päivän aikana keretä kiertämään tärkeimmät nähtävyydet ym. mestat. Mihin kannattais tutustua ja minkälainen kaupunki se ylipäätänsä on? Puhutaanko siel Lontoota?

9

2808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • stiina62

      Kannattaa todella käydä, ehdottomasti Budan puolella Gellert kukkulalla. Sinne kannattaa ottaa taksi, ja tulla Siklolla alas. Gellertiltä on todella mahtavat näköalat Tonavan toiselle puolelle, mm. hallintopalatsiin. Kukkulalla mm. Matiaksen kirkko, Kalastaja bastion.. Kävelykatu kulkee Pestin puolella, kortteli Tonavasta. Mukavia ulkoilmakuppiloita, ja muuta katseltavaa. Ehdoton paikka käydä; kävelykatu päättyy kauppahalliin, jossa myydään melkein mitä vaan.
      Jos on hetki ylimääräistä aikaa, käynti Gellertin kylpylässä on jo elämys sinänsä!!!!! Ja jos uskallusta riittää, paikallinen metro on hyvä kulkuväline!! hauskaa matkaa!

      • kävin

        Mielestäni metron käyttö ei vaatinut sen kummempaa uskallusta. Taksien käytöstä (lähinnä niiden hinnoista) on varoiteltu huomattavasti enemmän. Itse ostimme 4 päivän lipun ja pääsimme ajelemaan ympäri Budapestiä bussilla/ratikalla/metrolla rajoituksetta muutaman euron hinnalla. Pummilla ei kannata yrittää matkustaa, tarkastajia on liikkellä yllättävän paljon.

        Aika hyvän kuvan kaupungista sai kun ajeli keskeisimmät ratikkalinjat päästä päähän (samalla pääsee lepuuttamaan jalkoja välillä).


      • pilkun viilaaja

        moi!
        edelliseen viestiin vain pikku korjaus eli Budan puolella Matiaksen kirkko ja Kalastajalinnake sijaitsevat ns. linnavuorella eivät suinkaan Gellértin kukkulalla. Siklolla kyllä pääsee alas linnavuorelta. Gellért-kukkulalla sijaitsee mm. Citadella-linnake ja se sijaitsee myös Budan puolella.
        että tällaista vaan...
        ehdottomasti kannattaa käydä! mahtava kaupunki!


      • käytä
        pilkun viilaaja kirjoitti:

        moi!
        edelliseen viestiin vain pikku korjaus eli Budan puolella Matiaksen kirkko ja Kalastajalinnake sijaitsevat ns. linnavuorella eivät suinkaan Gellértin kukkulalla. Siklolla kyllä pääsee alas linnavuorelta. Gellért-kukkulalla sijaitsee mm. Citadella-linnake ja se sijaitsee myös Budan puolella.
        että tällaista vaan...
        ehdottomasti kannattaa käydä! mahtava kaupunki!

        VAIN budataxi ja citytaxi nimisiä firmoja. muut kusettaa isolla kädellä. 2500 huf matka saattaa
        maksaa ihan mukavan oloisella papalla 14000huf!


    • kylläää..

      Ihan suht mukava kaupunki on ainakin kesä/kevät aikaan. Ja lontoota puhutaan kohtuu hyvin. Mutta Budassa myös kaikkia ikäviä lieveilmiöitä mitä muualta unkarista saa hakea: esim. kusettavat ravintolat ja taksikuskit. Kiskurihinnat joissain asioissa. Liikaa turisteja..
      Unkarin kaupungeista suosittelen Szegediä ja Pecsiä...todella viihtyisiä ja halpoja yliopistokaupunkeja.

    • mhm

      Päivän aikana kaikki nähtävyydet... kiire tulee! Tällä hetkellä lähes kaikki hienoimmat rakennukset näytti olevan remontissa, esim. Matiaksen kirkko, Parlamenttitalo.

      Lontoon lisäksi siellä puhutaan välillä myös suomea, taisi meillä kaverin kanssa olla Suomi-leimat otsassa, erinäiset myyjät latelivat muutamaan otteeseen hinnat ym. (lähes) selvällä suomen kielellä! Esim. kauppahallissa.

      Myös kylpylä oli mielenkiintoinen kokemus, käytiin kaupunginpuistossa sijaitsevassa Széchenyin kylpylässä. Huhuista huolimatta myös siellä puhuttiin aika hyvin englantia. (Uikkarit ja pyyhe mukaan!)

    • Riffa

      Olin viikko sitten Budapestissä viikon. Hieno kaupunki. Paljon katseltavaa, vanhoja rakennuksia, siltoja, linnoituksia. Gellertin vuorella kannattaa ehdottomasti käydä. Video- ja valokuvaaminen rakennusten sisällä kallista. Kansallismuseossa esim. olisi pitänyt maksaa 60 euroa videokuvauksesta ja 20 euroa valokuvien ottamisesta.
      Ruoka on hyvää, mutta ei niin maustettua kuin etukäteen olin ymmärtänyt. Annokset kohtuullisia ja edullisempia kuin Suomessa. Juomat edullisia.
      Osallistuimme Tonavan risteily-retkelle. Olimme vähän pettyneitä sen ruokatouhuun. Lautaset olivat pieniä, joten jos halusi syödä paljon piti hakea lisää. Tarjoilijat olivat tosi nopeita. Hyvä kun ehti haarukan laskea lautaselle, kun se vietiin jo pois eli jos haluaa lisää pitää pitää lautasestaan kiinni ja varsinkin ruokailuvälineistä, joita oli uusintakierrokselle vähän saatavilla. Ruokailuun sisältyi kaksi pulloa viiniä neljälle hengelle. Pöydässä oli myös limupulloja, jotka avattiin heti, mutta kun olit juonut viiniä, lasit vietiin pois. Limu olisi vissiin pitänyt juoda pullon suusta. Ei hyvä.

    • Antsu

      Olimme maaliskuussa 4 pvää Budapestissa ja tykkäsimme kovasti-pienin varauksin.Taksi lentokentältä hotelliin tuli hirveätä kyytiä melko ankean laitakaupungin läpi.Vielä samana iltana ehdimme käydä paikallisessa kaupassa jossa kyllä tuli jotenkin "Neuvostofiilis":kassa ei puhunut sanaakaan englantia mutta eleistä päätellen olisi halunnut tasarahan ja vaihtorahat saimme lähinnä "keräillä lattialta".Mutta kun aamulla sitten pääsimme kaupungille,mieli kääntyi hyväksi.Siihen aikaan tosin oli kevät vielä aika aluillaan ja kuljimme kävellen mutta kaupunki todella oli näkemisen arvoinen.Upeita,vanhoja rakennuksia kortteli toisensa jälkeen,kauniita kirkkoja,kylpylöitä,vuoret,Tonava...Ja liikenteessä melko mielenkiintoisia vehkeitä,mm. Trabanteja.Monet paikat olivat silloin remontissa mutta toisaalta turisteja ei vielä ollut paljon joten tilaa oli kulkea.Ihmiset olivat mukavia ja monet tunnistivat meidät suomalaisiksi.Tutkiessamme karttaa kaupungilla meiltä tultiin kysymään,voiko auttaa.Ja jos on viininystävä,kuten me,kannattaa kokeilla vaikka ihan Sparista löytyviä mainioita "pöytäviinejä" eli arkisia käyttöpunaviinejä puhumattakaan laadukkaammista Egreistä ja Tokajista.Kuppiloissa,kuten viinitupa ja oluttupa,ruoat ja juomat tilataan pöytään ja lasku tuodaan lopuksi eli ei niinkuin täällä että hakisit tiskiltä ja maksaisit joka kerta erikseen.Tämä tuntui hieman kankealta.Mutta olut on hyvää ja ruoat mainioita ja paikasta riippuen jopa edullisia.Tekisipä mieli lähteä taas...

    • Minä vaan

      Budapestissä parisen vuotta sitten. Kaupunki on todella kaunis ja viihtyisä. Englantia paikalliset eivät välttämättä puhu, saksaa saattavat puhua enemmän.
      Kannattaa katsastaa suuri kauppakeskus WestEnd, oli muistaakseni lähellä rautatieasemaa. Siellä on monessa kerroksessa erilaisia kauppoja. Vaatteet eivät ole mitenkään erikoisen edullisia, mutta kengät olivat kyllä halvempia kuin Suomessa. Budan puolella on myös suuri kauppakeskus Mammut.
      Takseja kannattaa juu "varoa", on järkevää kysyä hinta aina etukäteen. Jos mittari on, se on yleensä näkymättömissä. Taksikuskit ajavat myös aika hurjaa kyytiä. =)
      Jos haluaa katsoa nähtävyyksiä, Parlamenttitalo on ihan hyvä valinta. Siellä järjestetään englanniksi kiertokäyntejä. Paikka on aika vaikuttava.
      Budapestissa on todella edullista syödä ja juoda. Pari ravintolaa joita voin suositella, ovat ainakin Fatal (Vaci Utcalta lähtevällä poikkikadulla) ja For Sale. For Salessa on todella rento tunnelma, siellä istutaan puupenkeillä ja lattialla on olkia yms. Elävää musiikkiakin voi olla. Alkoholia saa edullisesti joka kaupasta ja kioskista, varsinkin viiniä. Ravintolassa syöminen on halpaa, mutta kannattaa kysyä myös juomien hinnat etukäteen! Muuten voi käydä niin, että juomat maksavat enemmän kuin ruoat.
      Metrolla on todella kätevää ja halpaa liikkua. Ei maksa juuri mitään ja on nopea.
      Ihmiset ovat aika samanlaisia kuin suomalaiset, aika rauhallisen oloista porukkaa mielestäni. Unkarilaiset tuntuvat kiinnittävän paljon ulkonäköönsä huomiota.
      Kauppahallissa kannattaa käydä ostamassa kotiin tuliaisiksi makkaraa ja paprikajauhetta yms.

      Kaiken kaikkiaan oikein mukava kaupunki!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1286
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      896
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      852
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      73
      753
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      742
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      734
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      60
      730
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      727
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      665
    Aihe