Karhuja kuvaamaan?

sdfsdffd

Onko kukaan kuvannut? Mikä olisi paras vuodenaika? Osaisko joku luetella tahoja, jotka järjestää paikkaa kojulle? Millaisella kalustolla? Varmaan tulevat välillä myös niin lähelle, että joku zoomi paras? Täyskenno ja 70-200mm vai tarviiko vielä lyhyempää jos haluaa myös koko kuvaa?

14

175

  Vastaukset

  • Omaa kokemusta karhukuvaamisesta ei ole, mutta jonkun kerran olen ollut tilaisuudessa kuunnella sen genreen kuvaajien kertomuksia kuvien kera. Parhaat kaupalliset kojut ovat sekä hintavia että melko varmoja. Elämyksenä kuuleman mukaan hieno.

   Järeä jalusta, koko kenno ja hyvä tele ovat perusvarustus kuvauksessa. Zoom objettiiveja käytetään ehkä enemmän kuin muussa luontokuvauksessa. Muu varustus on sitten normi retkeilyvarusteita: makuupussi, termos, jne.

  • Karhujen ja susien kuvaamisessa oleellista on totuttaa eläimet ihmisen hajuun ja kotieläinten lihaan haaskoilla. Näin saadaan houkuteltua pedot kotipihoille kuvattavaksi niin ei tarvitse palella piilokojuissa.
   Sitten vain zoomailemaan täyskennolla.

  • On nyt kun ne nukkuu eivätkä liiku.
   Saat helpommin tarkan kuvan.

   • Kannattaako herättää ennen kuvanottoa?


   • Tietysti pitää herättää, otus on paljon ilmeikkäämpi hereillä ollessaan. Käytä lyhyttä valotusaikaa, tapahtumat voivat olla nopeita ;)


  • Katselin objektiivisuosituksia yhden yrittäjän sivuilta. Suositeltiin normaalia, 70-200 ja pitkää teleä 300:sta aina 600 mm:iin. Pärjääkö kuvauksessa pelkällä 70 - 200 mm:llä ja 1,4 jatkeella?

   • "Katselin objektiivisuosituksia yhden yrittäjän sivuilta. Suositeltiin normaalia, 70-200 ja pitkää teleä 300:sta aina 600 mm:iin. Pärjääkö kuvauksessa pelkällä 70 - 200 mm:llä ja 1,4 jatkeella?"

    Tietenkin pärjää.

    Kun vaan ymmärtää, että jos karhu on suon toisella laidalla, niin siitä ei saa potrettirajausta.


   • Tarkennan kysymystä. Kuinka pitkiä nuo kuvausetäisyydet kaupallisissa kojuissa ovat? Katsoin muutaman yrittäjän sivuilta, enkä löytänyt matkaa haaskalta kojuun yhdeltäkään noista.


  • onko turhempaa kuvattavaa? Voisi yrittää keksiä jotain uutta ja erikoista

   • Kaikenlaista on tullut metsässä nuorempana nähtyä hirvestä kettuun ja kurjesta huuhkajaan, mutta karhu on luonnossa näkemättä. Nyt keski-ikäisenä arvostaa palveluita ja kuulemani mukaan tuo on aika mukava elämys.

    Eikä parane tässä taloustilanteessa unohtaa sitäkään, että jos matkustan Kuhmoon kuvaamaan karhuja jäävät matkailueurot sinne. Työllistän siis suomalaisia! Suosittelen muillekkin ajatusta, että yksi tämän vuoden ulkomaanmatkoista vaihdettaisiin kotimaanmatkailuun. Hyviä ja kuvauksellisia luontokohteita on ympäri Suomea.

    Mutta kiitos tuosta etäisyysarviosta. Matka vaatisi siis käytännössä uuden telen ostoa ja ainoa siedettävä tele Fujiin on f/2.8 50 - 140 mm. Minustakin tulisi vuosien tauon jälkeen zoomin omistaja! Täytyy miettiä.


  • Vielä objektiivivalikoimasta, mitä olette käyttäneet kojukuvauksessa, kun kohteena ovat karhut? Tuossa ylempänä oli maininta etäisyyksistä 2m ja 50 - 100m.

   • Olihan siellä objektiivin tiedot, kun laittoi nuo Kuvannut nimimerkin kuvat näkyviin slideshowna. Kiitos paljon vielä kerran.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   262
   8085
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   108
   5454
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   4796
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   103
   2718