Liikaa hajujen perässä menevä uros

ideat lopussa

Mikä avuksi kun koira ei osaa keskittyä lenkillä mihinkään kuin hajujen haisteluun? Vierellä kulkemisen osaa kotona pihalla tai jossain kentällä missä ei ole niinpaljon haisteltavaa. Mutta lenkillä ei keskity edes herkkujen kanssa kuin haisteluun. Välillä rupeaa vetämään hajujen perässä eikä meinaa lopettaa, välillä etanan vauhtia nenä maassa kiinni, tämän tästä täys stoppi.

Ymmärrä että koiran pitää saada tutkia ja haistella mutta tämä on jo raivostuttavaa kun normaalista lenkkeilystä ei tule mitään.

Auttaako leikkaaminen kun kyseessä on 1v noutaja uros?
Vai onko jotain vinkkiä muuten vai pitääkö vain olla kärsivällisempi..

5

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ota käyttöön

      fleksi niin ei haittaa vaikka koissuli vähän väliä pysähtyisikin. Niitä saa aina 10 metriin saakka, mutta noin nuorelle on 5 metriä ihan riittävä, kunnes oppii pelisäännöt. Pidä silmät selässäkin sitten kun kuljet sen fleksin kanssa ettei tule onnettomuuksia etkä joudu kuuntelemaan kenenkään vittuiluita likipitihutien jälkeen. Opeta vasen ja oikea, niin on helppo määrittää koiralle kummalla puolella kulkea. Jos veto on aivan järjetöntä, niin ota peliin ketjukaulain. Kun sitten koira lähtee juoksemaan seuraavaa hajupaikkaa etsien ja uhkaavasti lähestyy loppunykäystä, niin varoitat sitä hyvissä ajoin kuinka käy jollei usko. Noutaja on älykäs koira ja oppii sen nopeasti.

      Ja koiraa ei kannata turhaan silpoa. Siitä ei yleensä ole kuin haittaa vaikka nää palstatrollit täällä varmasti tulevat itkemään kaikista leikkauksen hyvistä terveysvaikutuksista sun muista ja muistuttamaan että se on vain koira. Tosiasia on ettei siitä pääsääntöisesti ole enempää hyötyä, useimmiten juuri päinvastoin. Joten miksi silpoa hyvä koira?

    • rusettirinta

      Voi, ihan on normaalia 1-vuotiaan käytöstä. Mutta tosiaan omistajalle aivan tuskan hien nostattavaa.
      Koira siis osaa "seuraa" käskyn, mutta ei kuuntele. Ei voida vaatia täydellistä tottelevaisuutta, koska tuon ikäsen hormonaalinen toiminta pistää kiinnostumaan hajuista. Sitä sanotaan "murkku iäksi". Siinä iässä koira kasvattaa omaa henkistä kokemustaan ulkomaailmasta, haistellen. Tämä on tärkeä vaihe. Koira siis sosiaalistaa itseään, eikä sitä saa tukahduttaa.

      Voitko ensin tehdä metsälenkin, jotta koiralta hiipuu liika innostus. Katulenkki sen jälkeen ja kuonopanta (Musti&Mirri EasyWalk) säädetään niin, että kiinnitys vasemmalta suoraan taluttimeen. Näin voit itse ohjata koiran haisteluvimmaa. Välillä antaa haistella käskyllä "vapaa", koska nuori koira ei pysty keskittymään kuin muutaman 100m:n "seuraa" käskyn alla kulkemiseen. Yhteiset lenkit, jossa koira sekä omistaja saavat toteuttaa omaa tahtoaan luovat hyvää suhdetta. Välillä lenkillä mennään siis koiran ehdoilla, mutta hankalissa tilanteissa esim. toisen koiran ohitus, koiralta on helppo vaatia seuraamista kuonopannan avulla. Ja tämä kuonopanta pitää olla kankainen ja vain kuonon ympäri.

      Seuraaminen on kävelyä omistajan vasemmalla puolella ja omistajan kävelyvauhdin mukaan. Aloituksessa viedään koira perusasentoon vasemmalle puolelle ja käsketään "istu". Sitten voi laskea vaikka 5:een ja käsky "seuraa". Koiralle pitää siis ensin ilmaista, että haistelu on "loppu". Talutin oikeassa kädessä ja vas. käsii ohjaa sitä niin, ettei kaulapanta kiristy. Ohitustilanteissa sekä muuten koiran innostuessa saa olla aluksi tarkkana, ettei koira pääse riuhtaisemaan.

      Näin lenkkeillessä koira oppii kulkemaan vierällä ja se tulos näkyy vasta sitten, kun koira alkaa lähentyä 2 vuoden ikää. Silloin huomaa, että koiralle nuoruusiän opetukset putkahtaakin ihan yllättäen esiin. Se työ ei siis ole ollut turhaa, vaikka joskus tuntuikin todella turhauttavalta.

      Flexiä en suosittele!

      • Olen samaa mieltä, ei fleksiä vielä ainakaan; ensin koulutus, ja sitten vasta lisävapauksia.

        Tuo on se koiran ikä jolloin tulee lisätä koulutuksen ja lenkkeilyn määrää, jotta hormonihyrrän käytös pysyy hallinnassa. Rajojen laittaminen on tärkeää nuorelle koiralle: se milloin haistellaan ja kuinka paljon on myös asia jonka koiran ulkoiluttaja määrää.

        Koirallehan voi opettaa etenemisen käskyn, vasemman ja oikean -tai ainakin reunassa kulkemisen- pysähtymisen, käskyn edetä nopeammin jne. Jos koiran sallitaan nuuskia oman päänsä mukaan, se on silloin viettiensä mukaan toimiva eläin, määrää samalla tahdin, eikä määräysvalta ole silloin omistajalla.


    • hyvä lääke 76

      Nokka ulosteeseen, ärinä ja viskaat takapihalle.

    • sakunom

      leikkuuta, meillä jokainen leikkuutettu kyseisen asian vuoksi, mitä nopeammin sen tekee ei jää tavaksikaan. Meillä tehdään pissit lenkille lähtiessä ja jokainen kulkee merkkaamatta, ilman että olen asiaan puuttunut muutoin kuin leikkkuuttamisella.
      en kadu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4689
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe