Jos muuttaisi Karibialle

minne?

Jos muuttaisi Karibialle, niin mikä saari olisi näin suomalaisen mielestä mukavin asua?

22

4140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perdone.

      Riippuu siitä, laskeeko mukaviin tarpeisiin laajuuden ja näkemisen sekä kokemisen, vaiko pelkästään helppouden ja "hienouden", pelkistetyn rantamaisema-tyyppisen olinpaikan?

      Jos kokonaisuutta katsotaan, on Dominikaaninen Tasavalta sen kaiken tarjoava. Lisäksi tulee mahdollisuus monipuoliseen liiketoimintaan, jos on yrittäjähenkinen.

      Edullinen valtakunta asua. Mukaan tulee tietysti sitä jännitystäkin aivan kuten manneralueellakin Keski-Amerikassa. Laaja alue tuo "käsityöyrittäjiä" enemmän, kuin pienellä saarella olisi mahdollista.

      Oikealla asenteella se ei ole ongelma.

    • oletko ennen asunut

      Suomalaiset jankuttaa aika usein jostain kokemisesta.

      Perusporukka aika äkkiä eli muutamassa vuodessa jämähtää arki rutiineihinsa,
      seksituristit on vähän levottomampia.

      Puuma naiset yleensä menettää alku investoinnin ja mies prostitoitunsa ja alkavat vähemmä bubjetilla jatkamaan samaa peliä.

      Uroot jakautuu kahteen heimoon , niihin jotka hankkivat lapsen tai pari ja pitävät
      nahkaansa (anteeksi vanha loukkaava yk termi) nöyränä eurooppan /ameriikkaan muutamis lupauksillaan.
      Toiset pitää piikaa ja vaihtavat paikkakuntaa ja piikaa kun alkaa ahdistaa.

      Minä en osoita sormella enkä yllytä tai tuomitse mutta kokoikäni tätä paratiiseihin asettumista nähneenä minulle on tullut kyyninen mutta rakasta näkemys ihmisyyteen.

      Mistä tämä Karibia nyt mieleesi tuli, olen aidosti kiinnostunut .
      Oletko sukuperijä, omin käsin rahoihin vai leski letkeä.
      Eläkeläiselle Karibia sopii jos ei enään ropoja pidä isommalti kerätä.
      Jos ymmärrrät jotain moottoreista tai sellaista niin pitsa rahaa löytyy kyllä tekevälle.

      • karibianlomailija

        oletko kännissä,taidat olla....


    • <<<<

      OIS KIVA ASUU MARTINIQUELLA JA GUADLUPELLA JA ANTIQUALLA JA OLLA NAIMISISSA MUSTAN NAISEN KANSSA

    • <<<

      OIS UPEETA ASUU
      MARTINIQUE
      GUADALUPE
      ANTIQUA
      GRENADA

      • ♥♥♥♥♥♥♥

        Ois upeaa asua Martinique. Antigua. Jamaika. Trinidad. Jamaika. Barbados ja olla merimies.taitelija. ja olla Karibialla lomalla ja lentää mm Tukholmasta ja Helsinki vantaalta


      • ♥♥♥♥♥♥
        ♥♥♥♥♥♥♥ kirjoitti:

        Ois upeaa asua Martinique. Antigua. Jamaika. Trinidad. Jamaika. Barbados ja olla merimies.taitelija. ja olla Karibialla lomalla ja lentää mm Tukholmasta ja Helsinki vantaalta

        Ois upeaa asua jamaikalla montego/ ja Martinique♥♥♥♥♥


    • Perdone.

      Ihan sama, mikä valtakunta, kunhan sen alueen missä vaikuttaa, valitsee itselleen sopivan.
      Jos osaa/haluaa osata muutakin kuin suomea ja englannin mongerrusta, on espanjankielen oppiminen vaivan väärti. Ja niistä maista löytyy varmasti mieleinen.
      Paikan mieleisyyshän on pitkälti sattumaa ja oman sopeutumisen tulosta.

      Onhan näitä haavaita ollut ja osa niistä toteutettu, mutta pitkäaikainen oleskelu Caribian saaarilla/mantereen puolella on vielä jäänyt hgaaveeksi. Käyty on liki kaikki paikat.

      Ja vähärahaisena ollut kaikkein mukavinta, kun ei ole tarvinnut muuta kuin sopeutua paikallisten kanssa puljaamiseen.

    • StMartin

      Tietääkö kukaan, mihin nyt ylipäätään voi asettua? Siis oleskelulupa?!!

      • tervemenoa

        Ota selvää maan kosulaatista ,mitä tarvitset .Ei sinne noin vain mennä asumaan,
        niinkuin suomeen . Myrskyjen varalle ota mukaasi skasalaismallinen kypärä .Eikä ne paikalliset aina niin ystävällisiä ole valkoisille .Jos teet petoksia siellä niin voit joutua " Woo - doo nukeksi ".Villiä porukkaa asuu siellä vielä paljon .Dietti hyvin erillainen ,ei sovi kaikille .Sukupuolitauteja aivan riittävästi ,jätä omasi kotiin .


    • harppa1

      San blas islands.

    • Aruballaasunut

      Kuubaan...muut saaret suomalaiselle liian kalliita

      • harppa1

        San blas islands


    • Maahinen_Barbadoksel

      Barbados. Melko kallis mutta hyvin sivistynyt ja vakaa yhteiskunta. Syynä lienee Briteiltä periytynyt koulutuksen korkea taso ja tavat. Lisäksi saarella on erittäin ystävällisiä ihmisiä. Suomalaisella eläkkeellä tuolla pärjää jo loistavasti, joten jos normi elämää haluaa viettää suosittelen Barbadosta.

    • SantoDomingo

      10 vuotta Santo Domingossa asuneena.....Dominikaaninen Tasavalta yksi vaihtoehto, aika hyväkin. Riittävän iso et jos busineksia tai tekemistä kaipaa niin kohtuullisesti riittää aluetta 48 000 km2 ja vajaat 10 milj asukasta. Jos tuloja muualta kuten eläke, korko, vuokra etc niin kohtuu pienellä tulee oikein mukavasti toimeen. Eläkeläis residensiaan tarvitaan 1500 usd kuukausieläke. Muuten voi asustella ns.turistikortilla eli väliaikaisella residensialla pitkään. Maksaa sen aina kentällä poistuessaan. Turistikortin hinnat saa Dom.Tasavallan Tukholman suurlähetystöltä kuten muutkin vastaukset. Kelit super hyvät marraskuulta aina kesäkuulle asti. Sitten muutama kuukausi sateisempaa.
      Asuminen/vuokraaminen kohtuu edullista. Löytyy joka lähtöön. Pienistä kylistä turistialueisiin, pääkaupungin luksus kerrostaloihin (yli 300 m2 asuntoja helppo löytää), Miami Vice tyylisiin taloihin etc. Edullisia hostelleja joista voi neuvotella isompia huoneita pidemmäksi aikaa ja kokeilla millaista elo on. Nettiin aluksi ladattavilla kännykorteilla joita saa joka kännyliikkeestä ja joista ekat jo lentoasemilla. Halpoja.
      Kuten Perdone sanoo, espanjan kielisillä saarille on todella vaivan arvoista opetella espanjan kieltä. Jos ei etukäteen niin sitten paikan päällä.
      Autolla ajaminen ok, kunhan tottuu ensin liikenteeseen.....eli unohtaa kaikki oikealta tulijan etuoikeudet etc. Se menee joka ekana ja kerkiää. Ottaa 1-2 vkoa ja tottuu siihen.
      Jos olet pelkästään käynyt hotelli kohteissa niin kannattaa aluksi mennä avoimin mielin 1-2 kk reissulle, varata joku sopuinen hostalli/hotelli ja sitten alkaa katsella ympärilleen. Ottaa yhteyttä paikallisiin kiinteistö ja vuokravälittäjiin jotta näkee millaista asumista omalla budjetilla saa. Domi kiinteistöjä ja vuokrausta: www.supercasas.com Toki hyvä olisi tietää etukäteen alueita mistä alkaa hakea. Tietty auttaisi kovasti jos paikalta löytyy joku joka aluksi voi autella asioissa alkuun sekä antaa vinkkejä.
      Tärkeätä löytää mukava majoitus>asunto joka vuokralle/omistukseen. Asunnon ostaminen aikalailla samanlaista kuin Suomessa. Asiantuntijaa voi käyttää apuna niin hoituu.
      Turistialueilla tahtoo olla enemmän "turistien nylkijöitä" kuin ns. normaali-ihmisten alueilla kuten esim. Santo Domingossa.
      Jos maassa kunniakonsulaatti niin sieltä voinet kysellä jotain myös.
      Vertaamalla Suomen bruttokansantuotetta/henkilö miettimäsi maan tasoon niin saat hieman ideaa miten paljon enemmän Suomen eläkkeellä saa ostettua perustarvikkeita. (elintarvikkeita, vuokrat, rakentaminen, palkat, palvelijat etc).
      Kysymykseen mikä mukavin.....se sitten riippuu ihmisen haaveista jotka muuttuvat arkisiksi kun niitä on sitten joka päivä käsillä :))) Esimerkki: palmuja pihassa>ihanaa kuvissa....todellisuus>alle ei voi parkkeerata autoja :)))) hehee on palmut mökin pihassa ihan yhtä kivoja kuin koivut Suomessa :)))
      Menestystä tutkimuksiisi.

    • GRENADA1983

      OIS UPEETA LOMAILLA HAITILLA JA MARTINIQUELLA. SIT ASUA MM BARBADOKSELLA. TRININADISSA JA JAMAIKALLA

    • KARIBBEA

      OIS UPEETA ASUU GUADALOUPELLA. MARTINIQUELLA. BARBADOKSELLA JA TRININADILLA

    • MRSOUL

      OIS UPEETA AVIOITUA MUSTAN NAISEN KANSSA

    • RAKKAISS

      OIS UPEETA ASUU KARIBIALLA
      MARTINIQUE
      GUADALOUPE
      BARBADOS

    • blakmakik

      olis upeeta saada mustaa miestä ja kunnolla

    • dominicasanoisin

      Dominica. Ja se ei todellakaan ole dominikaaninen tasavalta.

    • mattisnoopy

      Olen ollut töissä ja matkaillut Karibialla ja Etelä-Amerikassa useita vuosia. Paljon riippuu siitä mikä sinua viehättää. Pienet saaret on pian nähty ja voi alkaa kyllästyttää. Jos asukkaita on yli 1 milj voi löytyä helpommin sopivaa elinkeinoa. Ammattimiehelle (talonrakentaja, putkimies, sähkömies ym. Isommissa satamissa löytää usein töitä moottorimekaanikko, varsinkin dieselmekaanikko, purjemaakari ja rikimieskin. Lääkärit (1-3 v sopimuksella, lisäehtoja voi olla) ja muusikot saavat töitä. Jos rahaa on elättää löytyy kaikenvärisiä naisystäviä elinkumppaniksi helposti. Ranskan saaret ovat minusta fiksuja. Englannin kielellä pärjää, mutta huonommin ranskan- ja espankielisillä alueilla. Varsinki Etelä-Amerikan mantereella pitäisi osata myös espanjaa tai portugalia (Brasilia). Halpoja maita ovat esim. Margaritan saari (Venezuela) ja Panama, mutta pääsääntöisesti kaikkialla on halvempaa kuin Suomessa. Sairasvakuutus kannattaa olla, sillä sairastaminen yksityissairaalassa voi tulla kalliiksi ja paikallisessa General Hospitalissa voi kuolla. Katso lisää tietoja elämästä Caribialla "Matkakuvat maapallon ympäri yksinäinen purjehtija"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      322
      3343
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      208
      2725
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      141
      2483
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2005
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      15
      1992
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1652
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      20
      1526
    8. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1496
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1266
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      246
      1211
    Aihe