243 win

einari

Mitä kokemuksia muilla 243:n omistajilla on kalibeeristaan? Itse olen metsästellyt 5 metsästyskautta Sakon 243 varmintilla, kokemuksia kertynyt ketuista teeriin ja mielestäni varsin hyvä peli muiden joukossa, eli ei revi pahasti lintuja sekä lentoradaltaan melko suora. Ainoana luurankona kaapissa 243:lla on mielestäni se että, kova valkkaamaan patruunoita, eli 100 metriltä 2 egen kolikkoon kasoja ei hevin synny, sen ovat myöntäneet monet asesepätkin, tämä piirre varsinkin kokovaipoilla ( siis puhun tehdaslatauksista. ) Toki itse lataamalla eri luodein ja latauksin löytyy kokeilujen pohjalta oikeat paukut joilla kasan saa 1cm alueelle.
Eli kaliberi vaatii oman totuttelunsa verratessa 308:iin tai 222:seen jotka yleensä melko kaikkiruokaisia.

17

10432

  Vastaukset

  • Totta puhut. Olen huomannut saman oman tikkani kanssa. Pienikin latauksen muutos ja kasa leviää läjäksi. Kun olen löytönyt hyvän latauksen itsellenni niin kaverin pössykällä tämä lataus roiskii minne sattuu. Muuten ihan oiva peli

  • metsästän vain tornissa istuen CG:ni kanssa.Kauris kettu ja rusakko kyllä lyijypäällä lopettaa menon jalansijoilleen.Kyllä rusakko saattaa mennä melko poikki jos selkärankaan sattuu lyijypäällä.

   Parikymmentä kaurista olen 243:lla ampunut.Yksi juoksi 4metriä,yksi viisitoista,yksi 30 metriä.Muut ovat pudonneet paikoilleen.Kauris ei ole sitkeähenkinen vaikka niin joskus sanotaan.Pisin matka vähän päälle 200 metriä,puunkupeesta tukea ottaen.

   Joskus voi tulla kauriista vähän verisempi mutta arvostan suuresti tappotehoa.Liiallisille lihan säästö yrityksille en anna suurta arvoa.

   Norman väliseinällä varustettu 6.5 grammainen lyijypää on hyvä panos.Norma on myös äskettäin kehittänyt juuri tähän kaliiberiin enemmän koossakestävän lyijypäätä vastaavan kuulan.En vain ole vielä kaupoissa tavannut.

   Kokovaipoista ei juuri ole kokemusta kun lintujen metsästely kiväärillä on melko vähäistä.

  • on mielestäni ronkeli ase myös...vähänkän lataukseen eroa ja ruikkii minne sattuu (tikka)

  • Hyvä ja tarkka pyssy. Suomalaiset piiput ovat HUIPPUluokkaa! Kun latauksen löydät kohdilleen niin kyllä käy aivan mainiosti, ainakin oma Tikka Continental. Suosii suuria vauhteja käydäkseen hyvin. Ainakin Sierran luodit vaativat aivan max. latauksia niin jopas alkaa kasa pysymään pienenä, 85greinin Game-King käy n. 14mm 5lk/100m. Match 70 greininen taas 10mm, samoin Euberin 68gr(ei enää valmisteta,harmi...) 10mm...jne...jne... Kotimaista kokovaippaa ei kyllä tahdo alle 20mm saada "istahtamaan" mutta se riittää kyllä jahdissa hienosti. Tehdastekoisena Lapuan 90 gr FMJ käy n. 25mm 5lk/100m...Riittänee sekin.
   Ja lentoradan suoruushan se sai minutkin aikoinaan juuri ko vempaimeen päätymään.
   Olen ollut tyytyväinen,hyvä pyssy.

   • Itselläni sattui olemaan pari vuotta ns. mikrorihlattu piippu- joka täysin fiasko, ei käynyt suoraan sanoen millään patruunalla kuin esim. 5cm kasaan, sitten teetin Mäkisellä uuden piipun niin alkoi tapahtua toivottua tulosta. Nyt kasat samaa luokkaa kuin edellä mainitsit, ja olen kivääriin erittäin tyytyväinen.


   • einari kirjoitti:

    Itselläni sattui olemaan pari vuotta ns. mikrorihlattu piippu- joka täysin fiasko, ei käynyt suoraan sanoen millään patruunalla kuin esim. 5cm kasaan, sitten teetin Mäkisellä uuden piipun niin alkoi tapahtua toivottua tulosta. Nyt kasat samaa luokkaa kuin edellä mainitsit, ja olen kivääriin erittäin tyytyväinen.

    Ihmettelen kyllä...en sitten tiedä noista mikroista mutta ainakin itsellä on ollut aivan se tehtaan vakiopiippu. Monet kasaottelut on leikkimielisesti ja välillä vähän tosissankin käyty ja Hart-piiputettuja 308.:ja on vakiopiipulla pesty mennentullen...Varmaankin sitten yksilövika sinulla eli "maanantai" kappale... p.s. autopuolella naurattaa nuo "maanantai kpl" jutut...tietyt valmistajat kun eivät tunnu muina päivinä autoja tekevänkään...aina ei siis siihen voi vedota mutta tässä tapauksessa kyllä!)


  • ...Forester Boforsin raudasta tehdyllä alkuperäisellä piipulla oleva. Pyssy on merkinnältään joku: L 579. (joka on numerosarjan edessä)

   Alkuperäinen tukki on huippuampujan petaama ja piipusuussa painona törröttää BR refleksivaimennin. Ehkä pyssy on ensimmäistä sivusta työnnettävää varmistinmallia, kuuskymmentäluvun alkupuolelta?? Älyttömän tarkka ja hyvin tappava, ainakin itseladatuin Hornadyn 80 graanin luodein. Luotihan on aika tylppä, eikä puolivaippaa tarvitse metsoa kylkeen ristikoidessakaan.

   • Kaikki .243Win-aseet uudelleenpiiputettava .308Win-kaliperille!


   • Elizabeth. kirjoitti:

    Kaikki .243Win-aseet uudelleenpiiputettava .308Win-kaliperille!

    Kaikki .243Win-aseet uudelleenpiiputettava .308Win-kaliperille!
    Höpö Höpö!


   • SAKOT kirjoitti:

    Kaikki .243Win-aseet uudelleenpiiputettava .308Win-kaliperille!
    Höpö Höpö!

    Mutta jyrkempinousuiset rihlat voisi kyllä tehdä piippuun kuuskuustoistaisiin. Jos teknisesti mahdollista?


  • Ostin viime syksynä 243 ensimmäistä sarjaa,vuonna kuuskymtä tehtyjä,jolla ei oltu ammuttu kuin kolme neljäkymmentä kertaa.Kokeilin lintua, läpi meni, höyheniä paljo,vaan mitään ei löytyny puun juurelta.Soitin eräälle etelä Suomen piipun tekijälle,joka sanoi että silloin saatiin takuuseen uudet pyssyt,kun ei ollu vähejää sortoa.Metsästäjät tietää mitä on sorto.Siellä etelä Suomessa teetin uuden piipun,kävi niin, että tänä syksynä olen ampunu useita lintuja,aina putoaa kuhan vähän raapaisee SORTO KERRASSA HYVÄ.Kokemusta metsättyksestä yli viis kymmentä vuotta.

   • Paljon olet sitten kerinnyt pahaa metsässä tekemään lintuja tappamalla, kohta tulee oma vuorosi, voi olla helvetissä kuumaa..


   • ammu itsesi kirjoitti:

    Paljon olet sitten kerinnyt pahaa metsässä tekemään lintuja tappamalla, kohta tulee oma vuorosi, voi olla helvetissä kuumaa..

    Niin, ne 50 vuoden aikana ammutut linnut olisi kaikki hengissä nyt ellei hän olisi niitä ampunut!


  • Näihin ns. käyntiongelmiin löytyy kyllä selitys, ainakin Sakolaisten osalta. Niissä kun on 10" rihlanousu mikä tuppaa olemaan, painavimmille luodeille ainakin, liian loiva. Itse teetin omaani 8,5" nousulla oleva piippu ja sen jälkeen pyssy on ollut melko kaikkiruokainen erittäin hyvällä tuloksella (1/4 - 1/2 moa)

   • Minkälaista hakukonetta käytät kun löydät vuonna 2004 aloitetun keskustelun, jota on viimeksi kommentoitu kuusi vuotta sitten?


  • nämä asiat ei muutamassa vuodessa vanhene!

  • voi ristus. eie parempaa oo. ois joutilaana mutta ei raski luopua. kyllä lähtee lyijypäällä aivan mahoton vehe.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   213
   4170
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   99
   1360
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   118
   1112
  4. Maisa ei ollut onnellinen Jari-Matin kanssa

   Mutta Mikon kanssa kaikki sujuu hienosti ja kumpikin rakastaa toisiaan ♥️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   703
  5. Martina Puman tapahtumassa Lontoossa

   Hangossa vietetyn viikonlopun jälkeen Martina lensi tänään Lontooseen, missä hän osallistuu saksalaisen Puma-brändin tapahtumaan. Pumahan on saksalain
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   540