Yleistä

hece

Sri Lanka on hyvin eksoottinen matkakohde suomalaiselle, mutta vielä eksoottisempi on Suomi ja Lappi Sri Lankalaiselle talvella, koska he eivät ymärrä ollenkaan talven yksityiskohtia, ennenkuin ovat sen itse kokeneet. Heille on siis turha selittää suomalaista talvea, lunta, jäätyviä järviä, pakkasta jne.. Se eksotiikasta..

Lankalla suomalainen kohtaa ensimmäiseksi "ah mitä ihanaa" kostean kuumuuden, paljon palmuja ja heti seuraavaksi koyhyyden ja kurjuuden. Siitä et pääse eroon, menitpä saarella mihin kolkkaan tahansa. Kerjäjäiset ja muuten erilaisia palveluksiaan kauppaavat ihmiset, pojat ja miehet ovat turistia vastassa ja myös riesana heti lentoasemalla. Hihasta nykijöitä on enemmän tai vähemmän, ja ihan joka paikassa. Toiset ovat röyhkempiä kuin toiset. Kaikki hymyilevät ja ovat ystävällisiä palveluksien eli rahan - toivossa. Hymyilevät ja ovat sen ystävällisempiä mitä enemmän arvelevat voivansa turistilta palveluillaan rahaa saada. Lupaa harjoittaa erilaisia palveluksia turistille ei heillä monellakaan ole. Sen vuoksi on syytä varoa tekemästä kauppoja ja lähtemästä aivan kaikkien matkaan.

Lämmintä, aurinkoa, tosi vanhaa kulttuuria, hyviä hedelmiä, yksipuolista tulista ruokaa, moskiittoja, älytöntä liikennekulttuuria, köyhiä ja rikkaita, korrupiota on ja paljon, monenlaista mafiaa, pientä ja suurta, ihmishenki ei lankalla paljon maksa, prostitutiota (lapsipornon vuoksi vuonna 1997 suljettiin Beruwelan rannalla hotelli Wornels Reef kokonaan, eikä liene vieläkään avattu), jne..

Kaikkea siis löytyy lankaltakin, mitä turisti yhdellä lyhyellä matkallaan kaipaa ja tarvitseekaan. Pidenpään jos olet 2,3 kk tai puoli vuotta, jopa vuoden. Asia on toinen. Voi olla, en tiedä, mutta hyvä kysyä, Mitä silloin kaipaat ja tarvitset? Löytyykö esim. lankalta hymyilevien ja ystävällisten kasvojen takaa sinulle "todellisia ystäviä" palvelemaan ja auttamaan turistia avoimesti ja rehellisesti valtaisan korruption ja mafiaverkostojen viidakossa?

Tämä kannattaa turistin pitää aina mielessä ei yksin lankalla vaan muisakin köyhissä vastaavissa maissa. Lankalle ei voi, eikä saa mennä suomalaisin mielikuvin esim. "minäpä rakennakin tänne talon eläkepäivikseni". Unohtakaa sellaiset ajatukset ainakin 10 - 20 vuodeksi. Sillä sen aikaa teillä kestää ainakin hankkia todella luotettava ystävä. Sanon tämän sen vuoksi, koska tiedän melko paljon ja niin monet suomalaiset heti ensimmäisellä matkallaan innoissaan jo sunnittelevat rakentaa talon lankalle. Asukaa hotelleissa ja vuokratkaa taloja sieltä täältä ensin tuo parikymmentä vuotta, tutustukaan näin lankalaisiin ihmiksiin, niin toista tiedätte.

Nyt kun lankalle tekee valmismatkoja useita suomalaisia matkatoimistoja niin suositelen lämpimästi matkoja heidän kanssaan, myös opastettuja retkiä heidän kanssaan ympäri saarta. Voitte löytää hyvän ja luotettavan oppaan paikalisestakin kaverista, mutta kysykää onko hänellä esittää lupa harjoittaa kyseistä opastoimintaa jne.. Jos ei lupaa ole niin miettikää kaksi kertaa kenen matkaan lähdette.
Ei siksi että teille tehtäisiin jotain fyysistä pahaa, ei - sitä en tiedä siellä tehdyn, mutta jos lupatarkastaja (poliisi) tulee niin matka loppui siihen. Älkää siis ainakaan maksako ennen matkaa, vaan sen jälkeen. Huom. ja aina pitää kaikki hinnoitella tarkasti ennen matkaa tai muuta maksua koskien, myös taksit, tuc-tucit jne.. Ei lankkalainen tee turistille yleensä fyysistä pahaa, hän tekee vain bisnestä - vieläpä pärstäkertoimen mukaan. Älkää siis esiintykö rehvakaasti ja rikkaina rahamiehinä/-naisina, sillä silloin saattatte pahasti pettyä hinnoitteluissa ym.

Hienoa siellä on lämpöisessä/shortseissa hiljakseen liikkua. Ruoka, juoma ym. perustavarat on edullista, semminkin kun muistaa tinkiä.
Paljon ja monenlaista olisi kerrottavaa..

Vasiten en halunut suitsuttaa vain hyvää ja ihanaa, koska elämä ei ole pelkästään ihanaa - Sri Lankalakaan.

Hyvää matkaa - hiki tulee vaikkei mitään teekään..

1

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hikkaduwa fan

      Hiki tulee tekemättä mitään, sai minut hymyilemään ja muistelemaan matkojani "maanpäälliseen paratiisiin".

      Kaikki mitä kerroit oli totta. Terveellä maalaisjärjellä siellä todella pärjää.Ensimmäiset pari päivää menee aina "kulttuurishokissa" ja totutellessa kaaosmaiseen vasemman puoliseen liikenteeseen.

      Mitä ystäviin tulee; ystäviksi olisi tulossa melkein jokainen vastaantulija:-)En ole missään muualla maailmassa nähnyt niin hymyileviä ihmisiä.

      Itse olen saanut sieltä muutaman todella hyvän ystävän. Talvet vaihdamme sähköpostia ja kerromme iloista ja suruistamme.On todella kivaa mennä sinne kun siellä on paikallisia ystäviä. Onhan se ihan erilaista vierailla paikallisissa kodeissa kuin istua hotellissa.He eivät pyydä minulta mitään, mutta tottakai vien aina jotain pieniä tulijaisia varsinkin perheen lapsille.Kynät, penaalit, vihkot yms. ovat kovin tervetulleita koska vanhemmat joutuvat kustantamaan nämä itse.

      Olen reissannut heidän kanssaan paljon. Käynyt jopa Trincomaleessa.Siellä ei ole edes moni paikallinen käynyt.Yhden ainoa kerran minua on pelottanut Sri Lankassa ja se oli juuri siellä. Jouduimme viettämään yhden ylimääräisen yön Habaranassa koska sissit eivät päästäneet Trincoon.Trincossa tamili tiikerit harjoittelivat yöllä ja valojuovat näkyivät taivaalla.
      Pari päivää lähtömme jälkeen siellä oli ollut tuhoisa isku.

      Köyhyyttä siellä näkee joka paikassa. Aluksi se tuntuu todella pahalta ja saa olon tuntumaan joskus "syntiseksi" varsinkin nauttiessa iltapäivällä hotellin terassilla isoa Lejon lageria.

      Pakkaan sinne lähtiessäni mukaan kaikki vanhat T-paidat ja sortsit yms. Poislähtiessäni annan ne niitä tarvitseville. Näin tulee hyvä mieli ja samalla tilaa matkalaukkuun tulijaisille.

      Irakin sodan aikaan Hikkaduwa tyhjeni melkein kokonaan turisteista. Paikalliset olivat siitä kovin murheissan, koskat turistit tuovat heille elannon.Nyt ovat asiat monella tavalla paremmin kun maassa on "rauha".Vaikka ei sen kestämisestä olekaan mitään takuita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3171
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2612
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      387
      2551
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2076
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1907
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1307
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe