Sri Lankan vaithoehdot

neiti26

Mikä on paras alue Sri Lankassa (matkanjärjestäjien tarjonnasta); Hikkaduwa, Beruwela, Bentota vai Kalutara?
Emme kaipaa iltaelämää, vaan kaunis luonto, ihana ranta ja rentoa lomailua.

6

1537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hikkaduwa fan

      Minun mielestäni Hikkaduwa. Sieltä pääsee hyvin muuallekin ja kaikki palvelut ovat saavutettavissa kävellen. Ranta on hyvä ja siellä voi uida tuulisellakin säällä. Itse rannalla ei ole palveluita, mutta rannalta pääsee hotelleihin.

      Beruwelan ranta on aina roskainen ja siellä voi harvoin uida.Matkaa keskustaan tulee enemmän.Kalutara on itsessään jo isompi paikka. Siellä en ole koskaan asunut.Pysähtynyt vain pari kertaa läpikulkumatkalla.

    • hece

      Vaihtoehdoistasi suosittelen Kalutaraa tai Bentotaa. Kalutara on lähellä Colomboa ynnä muitakin suosittuja retkikohteita. Hotellit ja rannatkin hyviä ja Kalutaraan pääsee sopivasti tuc-tucilla, on isohko kaupunki.

      Bentota aivan loistava ranta ja hienot hotellit. Bentota on hieman kallis hinnoiltaan, samoin naapuri kaupunki Aluthgama.

      Beruwelaa en suosittele. Ranta likainen, rantapoikia paljon ja röyhkeitä kuin moskiitot. Pikkumafiosojen paratiisi. En suosittele kellekään, kunnes saavat rannan siistityksi em. syöpäläisistä. Ihmettelen ettei matkanjärjestäjät halua vaikuttaa tähän. Onhan Lankalla paljon muitakin paljon parempia rantoja ja hotteleita kuin BERUWELA.

      "Emme kaipaa iltaelämää, vaan kaunis luonto, ihana ranta ja rentoa lomailua." - ehdottomasti Bentota.

      • LLP

        Onko Bentotassa ruokapaikkoja illalla vai onko ainoa vaihtoehto hotellien ravintolat? Entä Hikkaduwassa?


      • hece
        LLP kirjoitti:

        Onko Bentotassa ruokapaikkoja illalla vai onko ainoa vaihtoehto hotellien ravintolat? Entä Hikkaduwassa?

        On yksi ja hyvin suosittu ruokapaikka oikein ravintola. Nimeä en muista millään ilvelläkään, mutta kaikkien turistien suosima paikka - ainoa laatuaan koko Beruwela-Aluthgama-Bentota-Ahungala alueella. Kyllä se sieltä sitten löytyy kun sinne saakka pääsee.


      • mävaan
        hece kirjoitti:

        On yksi ja hyvin suosittu ruokapaikka oikein ravintola. Nimeä en muista millään ilvelläkään, mutta kaikkien turistien suosima paikka - ainoa laatuaan koko Beruwela-Aluthgama-Bentota-Ahungala alueella. Kyllä se sieltä sitten löytyy kun sinne saakka pääsee.

        Muistelen, että hyviä ruokapaikkoja oli ainakin Aida. Oli kaksi muutakin, joissa vierailimme usein, mutta en saa nyt nimiä mieleeni


    • hece

      Kuten totesin ehdottomasti Bentota. Vaikken asuinpaikkana suosittelekaan Beruwelan rantaa niin voi siellä aina pistäytyä. Eli pistäydytte joskus kävelyretkellä Bentotan rannan pohjoispäässä olevalla Beruwelan rannalla, vaikka pienellä välipalalla. Siellä on useita rantaravintoloita, jotka ovat edullisia juoman ja ruoan suhteen.

      Sinne on parasta mennä siten, että kävelee Bentotan rannan pohjoispäähän, jossa ranta päättyy. Tällöin olet paikassa, jossa edessäsi on saari, jossa budhan pieni temppeli, vasemmalla eli lännessä on meri ja oikealla puolella idässä on Bentotajoki. Sitten vaan Bentotajoen yli veneellä n. 100 m niin on Beruwelan rannan eteläpäässä - ns. venerannassa. Matka maksaa 100 Rs, eikä yhtään enempää, siis koko vene, ei per henkilö. Siitä sitten mutama sata metriä rantaa edelleen pohjoiseen päin, on Anthonin rantakuppila. Oikein suosittu paikka. Hyvät ruoat ja juomat. Siellä kannatta tilata ehdottomasti hedelmäsalaatti. Se on hyvä makuelämys. Iso annos, puolikas ananas koverrettu, jonka sisään laitettu kaikkia lankan hedelmiä. Nami, nami. Sitten pitkin rantaa on muitakin mukavia kuppiloita. Litra olutta maksaa Beruwelan kuppiloissa vajaan euron eli 100 Rs, kun se Bentotan rannalla maksaa 200 Rs/l, mutta siellä ei olekaan muita kuin hotellien omia rantakuppiloita.

      Niin ja siellä on sitten niitä "perskärpäsiä" ym. kaupustelijoita aivan harmiksi ja jopa kiusaksi saakka. Siellä on myös suomea puhuvia, kuka enemmän kuka vähemmän. On siellä yksi luotettavakin, pitkä hoikka mies, sanovat häntä Lankan Heikiksi. Hänellä on pienet vikset. Puhuu erittäin hyvää Suomea. Parhaiten koko alueella. Hänellä on ollut valtion myöntämä retkiopaslupa pitkään. Nyt en tiedä onko sen uusinut. Hän on viime vuosina hieman sairastellut. Mikäli hän on siellä, häneen voitte turvata asiassa kuin asiassa. Hänellä on edulliset hinnat ja tuntee kaikki lankan asiat, laidasta laitaan, pystyy keskustelemaan kaikista yhteiskunnallisista, poliittisista, kulttuurista, historiasta, jne.. On ollut MTV-3:n Heikki Huttusenkin oppaana Sri Lankaa koskevilla retkillä. En tiedä kenekään häntä koskaan moittineen. Hän on auttanut, jopa pelastanut monia suomalaisia vakavista tilanteista. Hän on käynyt Suomessa, hänen piti tulla Suomeen viime kesänäkin, mutta en tiedä miksi ei päässytkään. Hänellä on hyviä tuttuja ympäri Suomea, Joensuussa, Varkaudessa, Hämeenlinnassa jne.. Häntä voi kysellä Beruvelan rannan ravintola Sasikasta. Siellä hänet tunnetaan nimellä Lankan-Heikki, paikka on hänen setänsä omistama. Hänellä on ollut oma gsm numerokin, mutta en ole saanut siitä häneen yhteyttä, joten en sitä anna. Jos tapaat - vie terveisiä (toiselta heikiltä) sellaiselta pariskunnalta Etelä Suomesta, joka antoi hänelle viime talvena pienen Suomenlipun hänen olkihattuunsa merkiksi paikallisesta Suomea puhuvasta miehestä. Kiitä häntä myös olemisesta meidän turvamiehenä viime talvena. Hänellä on todella hieno koti, hänellä on myös tapana viedä tapaamiaan suomalaisia kotiinsa syömään ja grillaamaan makkaraa... jne..

      Sano hänelle sinhalaksi: Lankawe Heikki, ayubowan sähä bohoma stuti. (Sydämellinen tervehdys ja paljon kiitoksia Lankan Heikille).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2949
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      415
      2849
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2070
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      327
      1671
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1632
    Aihe