jänisjahtia keskellä asutusta!!

juu2

tässä kylässä on parisenkymmentä taloa,joiden etäisyys ei ole yli sataa metriä.useamman vuoden on muuan paikallinen sankari koiran kans jahdannu jäniksiä ja ammuskellu talojen läheisyydessä.piski kuseksii pihoille,eikä tämä metsästäjä sankari ole edes varoittelusta älynny lopettaa touhua.mitähän tähän sanoo laki?

8

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poliisi paikalle

      Ottakaa valokuvat ja kännykällä videota. Ilmoitus poliisille. Koettakaa saada poliisi paikalle verkeseltään.

    • Jos alle 150 metriä talosta ammuskelee ilman lupaa niin ei muuta ku koppiin. Se että koira pihoille menee niin minkäs siinä teet? Senkus käräytät mutta seuraa sen verran että minkä talojen pihoilta se niitä ampuu ja selvitä onko luvat: säästyt helvetin nololta tilanteelta jos lupa sattuukin olemaan.

    • Mehtien mies

      Talojen etäisyys toisistaan ei ole peruste metsästyksen kieltämiselle vaan metsästäjän etäisyys taloon. Jos asuntojen haltijat antavat oikeuden pyytää jäniksiä heidän pihapiiristään niin sinulla ei ole asiaan mitään valittamista eikä laki määrää näin etäisyyttä kyseiseen asuttuun rakennukseen. Koiran kuseksimillekaan metsästyslaki ei luettele ehtoja eikä myöskään koiralta vaadita lakitekstien noudattamista vaikka ilmeisesti näin oletat. Taidat olla niitä henkilöitä jotka myrkkysyötittää makkaranpaloja polkujen varsille ja kyttää naapureiden touhuja. Jos asia noin harmittaa niin hittoako täällä mariset. Viranomainen luettelee sinulle lakia tarvittaessa.

    • tolkkua mukaan

      Ampumisessa metsästyksen yhteydessä se etäisyys on siis asuintalosta 150m ja 2:n talon väli pitää siis olla selkeesti yli 300m. Tuo on perussääntö. Etsiä saa riistaa lähempääkin, jos omaa ko. palstalle metsästysluvan.
      Joku talo on saattanut antaa luvan ampua lähempänäkin asuintaloa mutta tuskin kovinkaan moni. Toinen asia on, että ammunta lähellä asuttuja taloja ei ylipäänsä ole suositeltavaa häiriön ja vaaran takia, siksi on syytä noudattaa lain määräämää vähimmäisetäisyyttä ja mieluummin tuplata se kuin pyrkiä lyhentämään.

      • Mehtien mies

        Metsästys seuroja on myös pääkaupunkiseudulla ja tuolla sinun periaatteellasi ei silloin koko alueella saisi metsästää joten älä esitä tietäväsi asioita joista et todellakaan tiedä mitään. Itse metsästän hirvieläimiä ja jäniksiä pk seudulla niin lähellä taloja että heikompia hirvittää. No siksi korkeita tornipasseja lähes kaikki ja joka passista näkee aina johonkin taloon ja välissä on hevostiloja yms ihmisten rakennelmia vaikka kuinka. Silti kukaan ei valita touhuistamme eikä aihettakaan edes ole. Päinvastoin moni soittaa erikseen seurallemme kun rusakot aiheuttavat puutarhassa tuhoja että niitä pitäisi harventaa ja alueita missä peurat ja kauriit pomppivat autojen eteen että kantaa olisi syytä harventaa. No lupia on paljon ja ne käytetään runsaan kannan seasta vähentäen.


    • kaikenlaisia kanssa

      Vai tuolla tavoin touhuilette ja "silti kukaan ei valita touhuistamme". Ja vielä "niin lähellä taloja että heikompia(?) hirvittää". Aika poikia olette kyllä!

      • 15+10

        150 metriä on yllättävän lyhyt matka. Mene vaikka ja mittaa. Huomaat kyllä, että sakeammallakin asunto tihentymällä jää väljyyttä myös metsästyksen harrastamiseen.
        Ei siinä kummempi poika tarvi olla kun lain vaatimukset täyttää, vaikka se ei teitä viherterroristeja miellytäkkään.


    • jahtimees

      150m lähemmäs pihaa ei saa tulla, jos ei ole maanomistajan lupaa. Aloittajan huoli on ymmärrettävä.
      Osaava metsästäjä ei herätä turhaa huomiota pienriistajahdissaan, vaan käyttää turvallisia metsästysvälineitä ja toimintatapoja. Esim metsästysjousi, 16 tai 12/70 kaliiperin haulikko, elävänä pyydystävät häkit lopetuspistooli jne. Koiraa voi käyttää kytkettynäkin. Kuitenkin perustärkein asia on sopia metsätysalueista ja luvista ja eettiisistä periaatteista. Metsätyksen vartija ja Poliisi ovat ne henkilöt joiden kanssa kannattaa konsultoida, mikäli kokee tämän toiminnan sopimatomana tai turvattomana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe