ELOKUUSSA 2015 AGIA NAPAAN?

Kyproksen kävijä

Onkohan kenelläkään muulla tarkoituksena lomailla Agia Napa:ssa elokuussa 2015 (8.8 - 22.8.2015) hotellissa Atlantica Sungarden (Finnmatkat)? Meidän perheellä olisi varattuna loma tuolle ajankohdalla ja olisi kiva kuulla onkohan muita suomalaisia tulossa ko. hotelliin tuona ajankohtana?

Olemme aiemminkin lomailleet ko. hotellissa (hieman eri kokoonpanolla tosin) eli sikäli tuttu hotelli ja lomapaikka. Voin kertoa kokemuksia jos joku niitä kaipaa.

Olisi kiva myös kuulla Kyproksella (Agia Napan lähialueella) lomailleilta vinkkejä missä kannattaa käydä ja mitä nähdä? Viimeksi jäi monta paikkaa näkemättä ja kaikkea ei edes osaa lähteä katsomaan ja etsimään. Uusista tutustumisen arvoisista kohteista otetaan vinkkejä mielellään vastaa? Finnmatkojen retkistä olisi myös kiva kuulla lisätietoja.

Ajatuksena olisi vuokrata auto tällä kertaa niin pääsee tutustumaan vähän laajemminkin saareen. Onko esim. järkevän ajomatkan / julkisten yhteyksien varrella jotain kivoja "luonnon kauniita paikkoja", kivoja uimapaikkoja (snorklaus) joissa käydä tms, Monia rantoja kyllä koluttiinkin mutta aina on kiva tutustua uusiin paikkoihin, Vesipuisto jäi myös viimeksi käymättä, olisiko siitä tuoreita kokemuksia?

6

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KetäänMenossaAgiaNapaan

      Vinkkejä ja kokemuksia edelleen kaipailisin.... t.aloittaja

    • Havanagilaa

      Me oltiin viime lokakuussa Ayia Napassa ja en voi otaa kantaa siihen autonvuokraamiseen, koska me emme autoa vuokranneet ensinnäkkään siitä syystä että liikenne on saarella "toispuoleinen" ja toisekseen Ayia Napasta pääsee muutamalla eurolla bussilla ympäri saarta.
      Larnaka on kiva paikka rantabulevardineen ravintoloineen ja ehdoton must paikka käydä ja viettää päivää, bussilla menee noin puoli tuntia ja maksaa muutaman kolikon suunta.
      Jaetussa pääkaupungissa Nicosiaan kannatta myös mennä ja josta pääsee passia heilauttamalla Turkin hallitsemalle puolelle.
      Nicosiaan kannattaa ehkä mennä juuri bussilla niin ei aika mene eksyilyyn tai parkkipaikan hakemiseen ja bussi maksoi muistaakseni 6€ meno tai meno/paluu..?
      Ei kuitenkaan mitenkään kallis.
      Agia napahan on elokuussa varsinainen brittiteinien temmellyskenttä, mutta rauhallisempaa menoa ja kauniimpia rantoja löytyy Protaraksesta johon pääsi bussilla parilla eurolla ja matka kesti 20min.
      Saaresta kun on kyse, niin rantojahan löytyy, ja monet sanovat että parhaat rannat ja rauhallisin meno joka sopii enemmän lapsiperheille löytyy Phapoksen suunnalta, ja sinne jos menee niin ehkä se auto on paras ja nopein vaihtoehto.

    • KiitosKommenteista

      Kiitos kommenteista! Nicosiaan olimmekin suunnitelleen päiväretkeä ja kyllä tuo Larnakakin kuulostaisi mukavalta päiväretkikohteelta. Nuo siis lisätty listalle :) Mitäs katseltavaa / koettavaa Nicosian turkkilaisella puolella on? Löytyyköhän sieltä esim. jotain "markkinoita / basaareja" tms.?

      Myös Finnmatkojen retkistä kuulisimme mieluusti kokemuksia, että kannattaako mennä vai onko järkevämpi tehdä ihan omia retkiä? Ja toki myös muista retkistä, esimerkiksi satamasta myytävistä veneretkistä?Me käytiin viimeksi Katamaraaniristeilyllä (koko porukka) ja tykättiin. Lisäksi osa porukkaa kävi snorklausretkellä ja sekin oli hyvä kokemus. Käytiin myös koko porukka Trodosvuoriston retkellä. Sekin on kyllä hyvä retki mutta sisälsi tosi paljon autossa istumista ja pysähdyskohteissa (esim. Kokkinoksen luostarissa) oltiin todella vähän aikaa. Vuoriston maisemia ja kyliä ihaillessa olisi kyllä mennyt toinenkin päivä.

      Olen tosiaan aiemminkin ollut AgiaNapassa elokuussa mutta hieman "eri kokoonpanolla" kuin nyt ollaan menossa. Viimeksi jäi juuri nuo kaupunkivierailut tekemättä. Nyt on lapsetkin jo isompia niin onnistuu ehkä paremmin tehdä kokopäivän retkiäkin. Viimeksi ei kaikkialle tosiaan ehditty. Käytiin veneretkellä ja snorklaamassa, yksi päivä vietettiin Trodos vuoristossa ja AquaParkissa ja tivolissakin käytiin. Protaraksessa ja Paralimnissäkin käytiin puolipäiväretket sekä käytiin tutustumassa ei rantoihin linja-auto kyydillä. Paljon siis uitiin ja snorklattiin ja ns. nautittiin auringosta, lämmöstä ja lomasta.

      Oma kokemus elokuulta oli, että kyllähän niitä teinejä oli mutta meidän hotelli ei ollut ihan AgiaNapan keskustassa mutta kävelymatkan päässä ja hotellissa ei teinejä näkynyt (ainakaan sellaisia jotka olisivat häiriötä aiheuttaneet). Mitenkään häiritseväksi ei biletystä koettu. Toki ei yöaikaa keskustassa (tai yleensä ulkonakaan) liikuskeltu kun oli pieniä lapsia mukana. Hotellille biletys ei näkynyt laisinkaan eli hyvin rauhassa sai yönsä nukkua. NissiBeach oli kyllä aikalailla teinien kansoittama ja meno aika "juhlahumuista". Kyllä sinne sekaan mahtui mutta ei ollut mikään meidän suosikkipaikka vaikka ei itsekään mitään "kalkkiksia" olla :) Muilla rannoilla oli porukkaa mutta meno rauhallista eikä häiriökäyttäytymistä. Keskustassa teinejä kyllä oli ja iltaa kohti meno hulvattomampaa mutta hyvin me sinne sekaan sovittiin eikä mitään ongelmia ollut. Tämä vaan siis kommenttina jos joku miettii sopiiko AgiaNapa lapsiperheille. Meidän kokemuksen mukaan oikeinkin kiva paikka myös lapsiperheille.

    • HavaNagilaa

      Kyllä se sopii tietenkin myös lapsiperheille, aika hiljaistahan siellä on aina iltapäivään asti kunnes teinit alkaa ryömiä koloistaan ja aloittaa taas sen juhlimisen, mutta kuten kirjoitit niin se juhliminen rajoittuu aika lailla keskustan kaduille ja Nissi beachille. Nythän Ayia Napassa on ainakin kaksi isoa vesipuistoa ja huvipuisto missä on kiva lasten kanssa kiertää.
      Protaraksen rannalta lähtee monia pikku risteilyaluksia ja katamaraaneja ja siellä on rannalla kojuja mistä voi ostaa liput mieleiselle reitille.
      Nicosian keskustassa linja-autoaseman vierestä alkaa kävelykatu joka päättyy raja-asemalle mistä pääsee Turkin puolelle ja josta se kävelykatu jatkuu basaarin tyyppisenä kojuineen ja ravintoloineen. Syyslomaviikolla taas Kyproksen lämpöön lasten kanssa.

    • KyproksenKävijäAP

      Kiitos kommenteista HavaNagilaa! Nicosiaan pitää kyllä ehdottomasti mennä tutustumaan. Turkin puolellakin voisi olla ihan kiva piipahtaa.

      Vesipuistoista itse olen bongannut vain yhden joka on Ayia Napassa (waterworldwaterpark), oiskohan siellä tosiaan toinenkin. Pitääpäs googletella. Limassolissa ainakin on googlen mukaan vesipuisto (Fasouri Watermania Water Park) mutta sinne tulee kyllä sitten matkaa aika paljon.

      Merelläkin pitää kyllä käydä jollain risteilyllä. Viimeksi oltiin tosiaan katamaraanilla, ehkä tällä kertaa jollain muulla.

      Aikalailla 3kk vielä lähtöön... Innolla kyllä jo koko porukka odottelemme Kyproksen lämpöön pääsemistä.

    • MuitaLähdössä

      Onkohan sattumoisin joku muu tänne palstalle eksyvä lähdössä samaan aikaan tuonne samaan hotelliin? -AP-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe