Pärjääkö koira ilman rakkautta?

Isäni koira

Moikka!
Oma isäni on jo aika vanha mies, jolla kuukausia sitten leikattiin jalka.
Noin vuosi sitten isäni kaveri kuoli ja isäni otti hoitaakseen tämän kaverin koiran.
En tiedä rotua, mutta koira on pieni söpö pallero,valkoinen, pitkä turkki ja narttu.
Koira on 8 vuotias.
Isäni pitää hyvää huolta koirasta, mutta mitään ylimääräistä huomiota tai rapsutuksia sille ei heru.
Isä käyttää koiraa ulkona 3-4 kertaa päivä ja koira on joskus pikkuhetkiä pienehköllä takapihalla. Isä on ostanut koiralle oman sängyn,leluja ja luita aina tarjolla.
Osti myös koiralle paidan kun kuulemma tärisee iltaisin ulkona, isäni siis aika jyyrä tyyppi:).
Isäni leikkauksen jälkeen asuin hänen kanssaan pari viikkoa ja autoin arjen asioissa, käytin esimerkiksi koiraa.
Koko tänä aikana isäni ei kertaakaan esim rapsuttanut koiraa eikä muutenkaan.

Voiko koira kärsiä tälläisestä? Jos sille ei anna hellyyttä ja rakkautta?
Koiralla on kyllä kaikki tarvittava, mutta kaipaako se muutakin?

9

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+21

      Pärjää kyllä ilmankin, vaikka se outoa onkin olla hellimättä. Ehkä koira ei tunnu omalta eikä isällesi ole muodostunut niin vahvaa tunnesidettä koiraan. Koira pärjää niin kauan kun sen hoitoa ja pitoa ei laiminlyödä.

    • oletko varma

      Mistä tiedät paljon se lässyttää tai hemmottelee koiraansa kun ei muita näkösällä.Joillekkin miehille vaan ei sovi egoon, jotta muut näkee moisen sehän on "heikkoutta2 miesten piireissä.

      • sfsrgd

        Ainakin oma isäni on tuollainen. Koira on hänen sanojensa mukaan pelkkä vaistojensa varassa elävän eläin, mutta kunhan silmäni välttää, koira kipittää häntä heiluen keittiöön ja palaa sieltä suutaan maiskutellen. Isäni ei tietenkään makkaranpaloja tunnusta :)

        Samaten, jos hän istuu illalla itsekseen takkahuoneessa ja luulee, ettei kukaan ole enää hereillä, niin hän alkaa kertoa koiralle tarinoita omasta nuoruudestaan, työpäivän kommelluksista ja kertoo koiralle, kuinka hyvä poika se on.

        Kyllä koirasta näkee, millainen suhde sillä on ihmiseen. Aina hyvää suhdetta ei vain viitsitä vahvistaa muiden silmien edessä :)


    • surutyttö minä olen

      Onko isäsi ollut metsästäjä tai syönyt joskus jauhelihaa? Jos on, niin kyse on sairaalloisesta eläintenlahtaamisesta eli metsästyksestä ja metsäkoiruleiden pieksämisestä. Olen kuullut, että metsästäjät vihaavat koirujaan. Yksi koiruus oli mennyt kerran rauhallisissa aikein hirven tykö ja pyytänyt potkua päähän, kun isäntä oli ollut niin julma. Parempi kuolla sorkkaan kuin suruun. Mainitun sikaisännän serkun tuttu oli juossut koskeen. Syystä että häntä oli ahdistanut. Ruumiinavaaja oli löytänyt hirvisoppaa suolesta. Ajatelkaapa tätä koirien vihaajat.

      • Heh!

        Lapsiparka =)

        Kannattaisi sinunkin jättää kasvikset joskus lautaselle ne eivät tee hyvää kaltaisellesi älykkäälle nuorelle naisenalulle.


    • merize

      Koiruliressukka voi ehkä elää jonkinlaista kituelämää vailla rakkautta ja huomiota -mutta miten sä voit elää ilman että puutut tupohon. Ala sä antamaan koizulille oikein paljon välittämistä ja rapsutteluja aina kun suinkin ehit. Se kärsii nyt kun on menettäny omistajansakin äskettäin ja vaihtanu kotia. Et sä vois ottaa sitä ressukkaa luokses asumaan? Samalla saisit itsekin sellaista rakkautta, kiintymystä ja välittämistä mitä ykskään ihminen ei pysty sulle antamaan.

    • Aika tekee

      tehtävänsä, toivottavasti. Tottakai kaikki tarvii sitä hellyyttäkin, mutta antaa ajan hoitaa tehtävänsä. Tutullani nyt jo kuusi vuotias uros tommonen seurakoira. Tuli taloon viisivuotiaana. Tuli meitä vastaan, eikä halunut edes ottaa kontaktia minuun tai koiriini. Nyt tulee häntä heiluen vastaan ja selvästi rakastaa omaa laumaansa. On toisin sanoen kotiutunut uuteen kotiinsa. Koira sopeutuu hyvässä hoidossa. Tämänkin tapaus varmasti sopeutuu uuteen tilanteeseen, mutta se ei käy käden käänteessä. Kun koira alkaa ottaa kontaktia uuteen isäntäänsä, niin veikkaanpa, että sieltä silloin tällöin se taputus/rapsutus tulee jne. Pikku hiljaa molemmin puolin. Monta ihanaa vuotta vielä eessä päin on hällä. Kaipa isäsi näköjään hoitaa edes ne perus tarpeet ja koira sitten loppu peleissä muun. En ikinä halua, että koirani lopetetaan, jos minulle tai siipalleni sattuu esim. kuolemaan johtava asia, vaan jotta saa suht. hyvän kodin, joka huolehtii. Tosi itsekin olemme pitäneet näitä ns. rakkaimpana kaikista. En kumminkaan hyväksy sitä, että eläin jolla vuosia vielä jäljellä, pistetään terveenä piikille. Jos ei muuta, niin eläinten vanhain kotiin. Elämä on arvokas meille kaikille. Jos vaihtoehtona on huono elämä, niin puhutaan jo aivan muusta.

    • ei kaikki koirat

      Mitä on ylimääräinen huomio ? Sitä en ymmärrä, koira on jo kahdeksan vuotias ja takuulla nauttii elämästään, pääsee lenkille ja saa torkkua, koirat rakastaa torkkua. Vaikkei isäsi rapsuta koiraa sinun nähden voi se sitä tehdä kun et ole paikalla, se on vanhojen miesten tapa, niin oli oma isänikin, ei rapsutellut koiria eikä kissoja, silti koira oli se joka lähti aina merelle mukaan, kissa oli se jonka kanssa jutteli yömyöhään keittiössä. Jos koira ei tottunut esim. rapsutuksiin, voi se tuntea rapsutukset epämiellyttävänä, meille tuli eläinkodilta sellainen koira, kuitenkin "jutteli" pitkät pätkät muttei kosketuksesta välittänyt.

      • eläinten oikeudet

        Mitenhän karhut, hirvet, ketut ja muut metsän eläimet pärjäävät ilman rakkautta jota me heille emme osoita? Minulla on tämän vuoksi suuri suru heidän puolestaan. Joutuvat elämään ulkona märässä ja ilman hoitoa. Tämä on eläinten oikeuksien vastaista.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      682
      5087
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3534
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3287
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2543
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2369
    6. 261
      1960
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1487
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1389
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1369
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1150
    Aihe