Kissa Raasu Matkustaa

mörkö

Joulu tulee ja on olisi tänä vuonna ajettava pitkän matkan päähän. Vältän normaalisti kyseisen kissan kanssa matkustamista, mutta nyt on tilanne jossa pakko lähteä.
Kissa on aina ollut todella pelokas mitään kodista poikkeavaa ja kovia ääniä kohtaan. Jos meidän on pitänyt matkustaa, normaalisti se on pissiä, kakkaa, märkiä stressi tassuja ja kuolaamista koko matka. Vaihdan sitten sanomalehtiä matkakoppiin alle ja koitan pitää liinaa häkin edessä ja ottaa syliin jos mahdollista.Olen siinä itsekin palasina kun toinen niin pahana.
En yleensä anna kuin vettä päivää ennen, mutta sekin tuntuu heikottavan kun on hoikka ollut aina.
Näiti rauhottavia suihkupullo hajuja on koitettu, ei tehoa.
Ei tehoa myöskään pahoinvointi tabletti.
Apteekista saa kuulemma jotain "rauhottavia" kissalle? Onko kukaan testannut näitä? Ja ovatko ne ihan turvallisia? Uskallanko antaa hoikan sujakalle kissalle sellaista jos ollut jo syömättä 24h ? Jos jotain muita ideoita, kiva olisi kuulla? : )

(Ps. en ole ennen tänne kirjoittanutkaan..Onko täällä enemmän kissanvihaajia kirjoittamassa , kuin kissanomistajia... Raskasta lukemista : S )

3

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+9876

      Mä en paastottas kissaa, vaan antasin normisti ruokaa, kun matkalla on ilman stressistä johtuen kuitenkin.Kuitenkin oksentaa ja ulostaa, jos oikein pelkää.Tietysti eläinlääkäriltäkin saisi ehkä hyvät neuvot.
      Kannattaa kysyä paikallisesta apteekista, kertovat varmaan siellä, että onko jotain apuja, ja onko niistä hyötyä.Kokeilla varmaan kannattaa, jospa auttaisi.
      Meidän kissa ei myöskään pidä matkustamisesta, ainaista pyörimistä laatikossa, ja maukumista.Mutta minkäs teet, jos on vaan pakko.Meillä ei onneksi pitkiä matkoja kuskata.

    • tapauskohtaista kai

      Omaa kissaa aloin opettaa kantokoppaan pikkuhiljaa. Kanniskelin sitä ensin pikku matkoja johonkin kerhohuoneeseen tai läheiselle metsäpaikalle. Makupalalla aina koppaan.

      Kun sitten hoksasi että kopassa aina tapahtuu jotain hauskaa, niin tulee ihan mielellään koppaan eikä yleensä maukuile ollenkaan.

      Tosin hyvin pitkiä matkoja emme ole tehneet.

    • ninni27v

      Kantokoppa kannataa pitää jossakin kissan näkösällä lattialla ja pehmustaa mukavaksi. Näin pystytään ehkäisemään niitä negatiivisia/pelottavia viboja, joita kissa muistaa (kantokopan esille tuominen=matkustaminen). Meidän neiti otti kopan pesäkseen ennen kun opeteltiin matkustamista, eli (koppa=turva/pesä).Meillä matkustamisissa ei ole ollut missään vaiheessa ongelmaa, vaan kissa on lähes koko matkat nukkunut (jopa 7-8h matkat). Tapana on ollu, että pidän namipussejakin varalta matkassa, jos alkaa kisua pitkästyttämään. Olen toteuttanut tätä samaa myös aikaisemman kissan kanssa, ja todettu toimivaksi. Ja toki kannattaa totutella ensin pienemmillä reissuilla eikä heti esim.tuota 7h.. Edeltävänä iltana kannataa ruokintaa vähän vähentää, mutta juomaa on ihan hyvä olla kissan saatavilla (en itse ottaisi vettä missään vaiheessa pois). Hiekka on hyvä puhdistaa muutama tunti ennen reissua (sillä kissa käy yleensä tarpeilla/merkkaamassa puhtaan hiekan)..Rauhoittavista ei ole kokemusta.kannataa vielä kysäistä eläinlääkäriltä mitä hän suosittelee..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe