Milloin koira eläkkeelle?

Ajuri Herra

Milloin jätätte koiran eläkkeelle? Mikä sairaus/ vaiva estää mielestänne metsästys käytön?

12

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Surutyttö

      Metsästäjät ovat sikoja. Mainitun tulisi riittää siihen, että metsästys kielletään eli kriminalisoidaan heti. Aluksi Pohjoismaissa. Myöhemmin koko telluksella. Ts. koira eläkkeelle niistä hommista viimeistään 3 kk iässä.

      • tiipertäjä

        Milläs perusteilla. Koirahan vain nauttii metsästyksestä. Ja niistä eläimistä mitä se metsästää, on suurin osin vain haittaa, eikä niitä metsästetä heti sukupuuttoon. Sitten kun tilanne on vakava niin sen eläimen metsästys kielletään.


    • cjcssc

      liikkumiseen vaikuttavat sairaudet, esim nivelrikko ja lonkkavika jne. Jos koiralla on kipuja rasituksen jälkeen.

      On paljon sairauksia, jotka olisi syytä ottaa huomioon. Onko koirallasi mitä sairauksia?

      jos koira on hyvä kuntoinen vanhus niin metsästystä voi harrastaa myös vähempiä aikoja esim 3h reissuja.

      meillä oli koira joka oli metsästyskäytössä koko ikänsä eli 13v asti, kuoli sitten onnettomuudessa. :( Oli kuin nuori koira vielä tuolloin, ei mitään sairauksia.

      • Ajuri Herra

        Nivelrikkoa etujalassa ja spondyloosia selässä näkyy takajalkojen jäykkyytenä, koira muuten kunnossa, syö hyvin, aina innokas lenkille. Koiralla intoa metsälle riittäisi, mutta kipeytyy sitten sen jälkeen, kipulääke auttaa vähän. Voisi kokeilla parin tunnin reissua, mutta ei antaudu helposti kiinni jäniksen jäleltä.


    • harmaa parta

      Niin kauan kuin koira nauttii siitä hommasta, mihin se on jalostettu, metsästetään. Silloin, kun koira ei enää nauti ja vammat ovat kivuliaita, lopetetaan metsästys koiran kanssa. Ainahan metsästyskoiralle tulee pieni vammoja, mutta ne pitää hoitaa kuntoon levolla ja tarvittaessa muulla hoidolla. Terveenä ja ilolla metsään on oikea ohje.

      • koettukäytäntö

        silloin kun koira ei enää nauti ja vammat on kivuliaita, lopetetaan koira.


    • fg2

      itsellä oli koira, jolla nivelrikko. Yleensä ohje on että nivelrikkoista koiraa lenkitetään sen mukaan miten se itse jaksaa. Tuo koira oli tosi huonossa kunnossa mehtäreissujen jälkeen, mutta ei koskaan tullut metästä pois kesken, into oli järjetön. Oli myös todella innokas lenkkeilijä. Kipulääkkeet meilläkin oli käytössä.

      Eli päteekö tuo ohje oikeasti metsästyskoiraan, jolla on järjetön vietti? Meneekö se vietti joskus kivun edelle?

      :( Vaikea tilanne on. Sekään ei kuitenkaan ole hyvä, jos käy harvoin metällä ja saa suuren rasituksen kerralla. Mutta tuskin se koirakaan onnellinen on, jos ei metälle pääse ollenkaan.

    • juska65

      Eläkkeelle silloin kun koiran mielityö on tuskaista.

      • maa7765

        Viisaasti sanottu


    • tiipertäjä

      Meidän ajokoira laitettiin eläkkeelle silloin kun puhti ei enään riittänyt. Viimeinen metsästyskerta oli viime syksynä jolloin se puoli tuntia ajoi ja sitten haukku loppui. Mentiin ettimään se koira kun se oli niin iäkäs ettei voinut enää jättää yksin metsään. Siellähän se ojassa makasi läähättäen, hirvi oli sitä potkaissut. Veijari söi meidän retkimakkarat repusta kun oli niin väsynyt :D siinä sitten kannettiin se lähimmälle tielle ja autolla haettiin. Siinä se viikon verran toipui hirven potkaisusta eikä päässyt omaan koppiinsa hyppäämäänkään, piti rakentaa ramppi että pääsee koppiin. Nyt on ihan normaalisti ja on kuin mitään ei olis koskaan tapahtunu, onhan se koira jo 14.

    • Ajuakehiin

      Jalostuksessa pitäisi suosia noita pitkäikäisiä ajureita ja sukuja, koirat on näinollen todennäköisesti myös melko tervesukuisia, omista koirista suokki 11v ja eestiläinen 9v hyvin jaksaavat molemmat metässä mennä.

    • nephip

      Vanha ajokoira oli 12,5 v kun oli viimeisen kerran metässä. Niin järjetön metsästysinto, että silloinkin ajoi 6 tuntia jänistä, tosin enimmäkseen kävelyvauhtia. Sitten oli kesän tuoma pakkoloma, ja syksyllä ei jaksanut enää, alkoi sairastella vanhuuden vaivoja ja lopetettiin, koska oli selkeästi sairas ja huononi vaan. Vanha hirvikoira oli myös metsällä 12-vuotiaaksi, mutta sitten alkoi kunto hiipua ja näkö heikkeni, taisi vähän dementiakin vaivata, sillä alkoi horistessaan eksyä tutuillekin seuduille jne. Seuraavaa syksyä sekään ei sitten nähnyt, kun vanhuus tuli nopeasti. Jos koiran intohimo on ollut metsästys, niin ei se oikein "eläkepäivistä" osaa nauttia, etenkään kun vaivoja alkaa olla. Omistajan vastuulla on silloin lopetuttaa kärsimykset. Muuten vanha metsästyskaveri on kyllä eläkepäivänsä ansainnut, ja jollekin koiralle voi seurakoiran virka eläkepäivinä sopia hyvinkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2759
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      360
      2614
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2190
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1866
    5. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      71
      1788
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1773
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1764
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      139
      1678
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1593
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1432
    Aihe