kannat laskussa..

bonasa bonasia

Kyllä se on ihme kun metsäkanalintu kannat vaan tippuu..syytetty on tehometsätaloutta..pienpetoja..haukkoja...huonoa mustikka vuotta.,ym vastaavaa.....varmasti paljon asiaa mutta mitään muutosta kannoissa ei vain näy,ei muuta kuin alas päin..........Olisiko viimeinen keino alkaa rauhoittamaan kanalintuja vielä enemmän(nykyisin jo koppelo on monessa seurassa rauhoitettu),ehkä ei kuitenkaan samaan aikaan samana syksynä ,sillä se voisi olla aktiiviselle metsä miehelle liian kova paikka..mut jos yks laji(joku kanalinnuista) rauhoitettais aina kokonaan pariks vuodek ja vaihto,ja sit sitä lajia joka oli aiemmin rauhoitettu metsästettäisiin vain vähän,erittäin vähän..näin kaikki lajit läpi ja katottais kolmio laskennassa onko parannusta tullut.......tai jotain tällästä.

Oon sitte myös huomannu että ukkomehtoja ammutaan monesti kun se edestä lähtee lentoon,..ja niin usei,liian usein siitä tulee haavakko ja kuolee myöhemmin,ja metsästäjä jää tyhjinkäsin.....tätä metsästäjä ei kumminkaan laske kiintiöönsä(ei tietenkään kuin ei voi tietää metson tilasta) ja saattaa vielä uusia tilanteen,..ennen kuin sen kunnolla saa ja Esim.1 ukkometson kiintiö on täynä vaikka 3 on tapettu...Tosin eipä joka jannu kolmea kertaa pääse ampumaan eri metsoa,..mutta jotkin vielä enemmän.......
sen sijaan koiran haukusta ja/tai kiväärillä puunlatvasta ammuttu metso kuolee yleesä PALJON varmemmin.......JOTEN mitä jos metson ampuminen lentoon kiellettäisiin kokonaan,teoriassa hyvä idea mutta ei vain käytännössä..,kuinka moni tottelisi lakia tässä tapauksessa,..liian vähän,.sääli.

Mutta hyvää jatkoa kaikille metsästäjille,toivottavasti mennään kohti parempaa huomista,...parempaa kanalintu kantaa..(=

4

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • merkitystä

      Eipä ole rauhoituksista ollu mitään hyötyä. Tietyillä alueilla ei ole metsokanta lisääntynyt, vaikka ollu täysin rauhoitettu apaut viisvuotta. Eipä ole mettätalouessa kummosta muutosta tapahtunu, sitten kun alkoi tuleen aukkoa ja ojaa. Tosin siellä ollaan ottamassa metto huomioon, mutta vain juhlapuheissa.
      Pitäiskö kana- tai karkottavalla koiralla metsästäviltä kieltää metsonmettästys, vai pelkästään lentoonammunta,.......... ?

      • Valikoiva metsästäjä

        Eipä ihme jos mies saa ammuttua samasta parvesta 5 teertä ja kuinka monta haavakkoa siinä samalla saa aikaan. (Vesilinnustus keskustelu foorumissa)


      • näinhän
        Valikoiva metsästäjä kirjoitti:

        Eipä ihme jos mies saa ammuttua samasta parvesta 5 teertä ja kuinka monta haavakkoa siinä samalla saa aikaan. (Vesilinnustus keskustelu foorumissa)

        se on. Eräs viiskymppinen metsämies tuohtui minulle kun tivasin, että miksi hän ampuu niin paljon metsäkanalintuja(ei kahden käden sormet riittäneet ensimmäisten neljän metsästypäivän saalista laskiessa, oli useita koppeloita, vanhoja metsoja jne..) Tuumasi vain ykskantaan, että jos en minä, niin joku muu ne kuitenkin ampuu. Voi perkele että ottaa pattiin tuommoinen ajattelumalli. Eihän noin voi ajatella! Ei metsästys ole mikään kilpailulaji, jossa pyritään ampumaan mahdollisimman paljon elukoita kuoliaaksi. Yritän nyt tässä sanoa, että on meissä metsästäjissäkin vikaa ja varmasti oma osuutensa kantojen laskuun. Tuntuu, että luontoa ei enää osata tai ymmärretä kunnioittaa.

        Valikoiva metsästäjä tuossa edellä ihmetteli viiden teeren ampumista samasta parvesta. Liityn hänen kanssaan ihmettelmään, että mistä löytyy niin mahtavat riistamaat omistava metsästysseura, jossa yhden jäsenen kiintiö sisältää luvan ampua viisi teertä? Vai onko mahdollista, että siellä seurassa ei ole kiintiöitä ollenkaaan? Metsähalituksen kausiluvallakaan ei käsittääkseni saa ampua viittä teertä. Minkä alueen riistakanta kestää tällaista verotusta??? Montako syksyä teeriä riittäisi ammuttavaksi, jos jokainen suomalainen metsästäjä ampuisi viisi teertä/syksy?

        Metsäkanalintujen vähenemiseen ei varmasti voida löytää yhtä ainoaa ratkaisevaa syytä. Nykyaikainen metsätalous, elinympäristöjen muuttuminen, metsäautotieverkosto, pienpetojen lisääntyminen sekä metsästyspaineen ja salametsästyksen(autolla metsästäminen) lisääntyminen ovat ehkä pääsyitä kantojen laskuun, noin kiteytettynä.


    • ltmk

      on taas kateelliset asialla..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe