Tupakkaa 16-vuotiaille!

vaatimus

Mä olen sitä mieltä että tupakan ikä-rajaa 18:sta voitais alentaa.

Ennen 70-lukua kaupanpitäjät päätti tupakan ikä-rajoista. Jotkin kauppiaat myi tupakkaa jopa alle 10-vuotiaille mikä tietysti oli väärin. 70-luvulla tupakan ikä-rajaksi tuli 16vee. 90-luvun puolivälissä tuli tupakan ikä-rajaksi 18vee joka pitäis alentaa kuuteentoista koska se olis oikein muttei sossutätien mielestä.

Sossutädit&jotkut aikuiset nauttii siitä kun nuori joutuu kärsimään niksoista. Muakin särkee päätä kun en saa tupakkaa! Eli onko aikuisista kivaa kun nuoret kärsii ja ite saa vedellä röökiä?! On niistä! Ja lisäksi 16-vuotiaana keuhkot on jo kehittynyt(luin yhestä lääketieteen lehdestä)eli turha ruveta sanomaan mulle että 16-vuotiaan keuhkot ei olis vielä tarpeeksi kehittyneet!

43

4175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poik16

      No ei tod pitäis alentaa ikärjaa! Mitäs aloit polttamaan! En mä ainakaan kärsi siitä, että en saa röökiä, koska en polta. Gahahah!

      • lkjhgftgvbn

        Täysin samaa mieltä! Ihminen ei ees tartte tupakkaa.
        Ja mitä välii niiden keuhkojen kehityksellä on? Siis tupakka pilaa keuhkot oli ne sitten kehittyneet tai ei.


    • jani

      pyydä porukoit tuomaa mulle ainakii iskä toi ku täytin 15

      • Jussi_03

        olikin kun toi röökiä. Ei kenenkään kuulu tupakoida.


    • Mysterous

      Siis olet 16 vuotias etkä vieläkään ole lopettanut itkemistäsi. Ensinnäkin, olettaisin sinun minua pari vuotta vanhempana jo katsovan maailmaa vähän useammasta näkökannasta, eivät sossutädit sadisteja ole (vaikkakin tietämättömiä hyvin useissa asioissa, kaikki haukutaan ja mielletään pahaksi joka on vierasta) mutta siis takaisin tupakkaan. Tupakkahan sisältää erilaisia tappavia aineita jonka vuoksi halutaan saada varma ikä jossa oletettavasti tajutaan sen vaarat ja pystytään oikeasti harkitsemaan tupakoinnin kannattavuutta (joka ei ilmeisesti ole toiminut, nähden että esimerkiksi 40v äitini alkoi polttelemisen). Eli= Eivät sossutädit halua kiusata, vaan haluavat että porukat tajuavat oikeassa valossansa mihinkä ovat altistumassa. Ei ruumiillinen kypsyys tarkoita aina älyllistä kypsyyttä.

    • Rowen82

      Voisihan sen ikärajan vaikka poistaa kokonaan. Eri asia on, kuinka järkevää se olisi.

      "Sossutädit&jotkut aikuiset nauttii siitä kun nuori joutuu kärsimään niksoista."

      Alaikäisten ei pitäisi ruveta tupakoimaan, siihenhän sillä ikärajalla pyritään eikä siihen, että alaikäiset lopettaisivat tupakoinnin ja kärsisivät vieroitusoireista. Jos ei tupakoi, ei tule niksoja eli niitä vieroitusoireita.

      "Muakin särkee päätä kun en saa tupakkaa!"

      Se on oma vikasi. Mitäs olet niin idiootti, että olet ruvennut tupakoimaan. Turha siinä sitten urputtaa, jos tulee vieroitusoireita kun on tupakoimatta. Miten muuten aiemmin olet saanut tupakkaa, jos et nyt sitä saa, ja sinulle tulee sitten oikein vieroitusoireita sen takia?

      "Eli onko aikuisista kivaa kun nuoret kärsii ja ite saa vedellä röökiä?!"

      No ei. Tupakka aiheuttaa kärsimystä, joten luonnollisestikin tupakoinnin rajoituksilla pyritään ehkäisemään niitä kärsimyksiä eikä aiheuttamaan niitä. Ja aikuistenkin tupakoinnille on asetettu kaikenlaisia rajoituksia, ja niitä lisätään aina vähän väliä koko EU:ssa.

      "turha ruveta sanomaan mulle että 16-vuotiaan keuhkot ei olis vielä tarpeeksi kehittyneet!"

      Tarpeeksi kehittyneet mihin? Tupakka on hemmetin haitallista minkä ikäisen keuhkoille tahansa, eikä pelkästään keuhkoille, vaan suunnilleen koko keholle.

    • ahhh

      noin kymmenen vuotta sitten tupakkaa myytiin 16 vuotiaille, muistan kun kaupoissa luki et tupakkaa ei saa myydä alle 16 vuotiaille

    • gfggf

      vai alkaa päätäs oikeen särkemään kun et saa tupakkaa(x
      no siitä vaan! mee vaan itkemään sossuille et:"mä oon vähän tyhmä mut aloin polttamaan tupakkaa laittomasti ja nyt mun päätä särkee kun tekee mieli tupakkaa" ihan vitun sama kuule!
      mitä tuut tänne valittaa et kärsit siitä kun et voi saada mistään tupakkaa. miks sitten alotit?
      siinä taas yks hyvä syy että tupakan myyntirajaa mitäs nostaa kun siinä on yks typerä ihminen!
      aijotko nyt sossuja syyttää siitä et tyhmyyksissäsi oot alkanu polttaa ja nyt kärsit siitä?

    • nosmoking

      tupakka pitäis kieltää.Se on epäterveellistä ja muutenkin sen polttaminen on perseestä.Kuluu paljon rahaa plus muita haittoja.Se aiheuttaa riippuvuutta ja lopulta pitää polttaa melkein kokoajan ja siitä on myös haittaa muille ympärillä oleville. Alkoholia ei tarvitse kieltää koska jos sitä ottaa kohtuudella oppii ottamaan kohtuudella tupakan käyttö vain lisääntyy vaikka yrittäisi ottaa vain harvoin.
      Samantien voitais vaikka alkaa suositella seksin harrastamista 12-vuotiaille ja seksivalistus voisi alkaa tokalla luokalla.Ja myydä pornolehtiä 13-vuotiaille.
      Eiku parempi kielletään tupakka ja alkoholi ja otetaan niiden tilalle marihuana.Saa suunnillen varmaan saman tyydytyksen kuin tupakast ja vois olla kännis jatkuvasti.Ja se suojaikäraja (pedofiliaan liityvä ikäraja)voitais alentaa vaikka 12:eentoista ja huorat täysin laillisiksi joka kylään ja kaupunkiin suositellaan vähintään yhtä ilotaloa. Mukava tulevaisuus olisi.

    • Jussi_03

      Kyllä oot tyhmä!

      Ei ole terveellistä tupakoida ollenkaan. Siksi hinnat pitäisi nostaa 100%:illa.
      18 v on ihan hyvä ikäraja, silloin olet täysi-ikäinen (vaikkei täysijärkinen).

      16v on vielä lapsi ja näin pitää ollakin. Keuhkot kehittyy vielä senkin jälkeen, ovat varmasti tarpeeksi kehittyneet mutta miksi pilata niin tupakalla?

      • :)juu

        hyvä pointti :) 18v on täysi ikäynen ja sanotaan että 22 et ole enää teini vaan aikuinen mutta aivot ovat kehittyneet loppuun vasta 30v


    • .....

      Vähemmällä pääsee kun antavat sen ikärajan olla siinä 18. Kaikenmaailman terveysintoilijat ja sossutantat nostaisivat vaan hirveän metelin.
      Johan sen näkee kun tähänkin ketjuun on innokkaimmat aktivistit kirjoitelleet hömppäänsä.

      • .....

        En kuitenkaan suosittele kenellekään aloittamaan polttamista.


    • kaduttaa

      Mä oon 19 vuotias ja aloitin vakituisen polttamisen 3 vuotta sitten. Sitä ennen polttelin kavereiden kanssa silloin tällöin kokeilumielessä. 3 vuotta sitten ajattelin että no, enhän minä ole vielä kauaa polttanut ja voin lopettaa ihan milloin vain..oho! aikaa kuluikin 3 vuotta ja mua alkoi kaduttaa jo yli vuosi sitten. mulla ei ole tarpeeksi tahtoa lopettaa polttaminen kokonaan, mutta olen onnistunut vähentämään. Mä haluaisin eroon tästä typerästä tavasta ja joskus kun olen yksin tupakalla, mä inhoon itseeni ja tupakka alkaa maistuu pahalta. mun puolesta tupakan myynti voitais kieltää kokonaan! mutta se vaan ei ole mahdollista..tai ainakin siitä tulis hirvee haloo ja monen tupakoivan elämä vaikeutuis paljon.
      ÄLKÄÄ ALOITTAKO POLTTAMAAN IKINÄ!!!! Se on ihan hiton tyhmä tapa!!!

    • Tupakkimies

      "Sossutädit&jotkut aikuiset nauttii siitä kun nuori joutuu kärsimään niksoista. Muakin särkee päätä kun en saa tupakkaa!"

      Jos kärsit tuollaisista vieroitusoireista niin luulisi että olet polttanut jo jonkin aikaa säännöllisesti eli mistä helvetistä oot ne röökit aikaisemmin saanut hommattua?! Lopettaminen tuossa vaiheessa on helpompaa kuin silloin jos on polttanut vaikka 10 vuotta joten kannattaisi harkita... Sitten kun joskus (toivottavasti) aikuistut ja räit keuhkojasi pellolle niin tajuat ettei se polttaminen olekaan niin "cool" eikä lopettaminen monen vuoden sauhuttelun jälkeen ole niin yksinkertaista.

      • ....

        Monissa pikku kioskeissa ja kaupoissa ei paljon papereita kysellä ja venäläiset myyvät röökiä vaikka 5vuotiaalle pennullekin. Mutta jotain rajaa ne kuitenkin niissä kioskeissa ja kaupoissa pitävät etteivät ihan ala-astelaisille myy, tosin jossain varmasti tapahtuu sitäkin. :/


    • nimi

      miten joutuu kärsiin niksoista jos on nuori. en minä ole ikinä kärsiny. en tosin ole myöskään polttanut tupakkaa mutta sillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. vähän niinku valittasit siitä että vuodat verta ku oot ensin iskeny ittees morala massuun.

      ois pikkuhiljaa hyvä aika lopettaa tää teineily että me ollaan niin aikusia ja me osataan tehä ite päätöksiä. silti poltatte tupakkaa ja sen toiminnan järjettömyyden tajuamiseen ei tarvi olla ees aikunen.

    • jeajea

      voi vittuh mä oon gangsta ku röökaan!!!

    • surupoika

      No, jos tupakkaa alettaisiin myymään myös
      16-vuotiaille, niin pian tietysti olisivat jotkut sanomassa, että eihän 15-vuotias paljon eroa 16-vuotiaasta, onhan siinä vain vuoden ikäero. No, sitten kun tupakkaa alettaisiin myymään
      15-vuotiaille, niin kohta sitä pitaisi ruveta myymään myös 14-vuotiaille, koska eivät he eroaisi
      paljon 15-vuotiaista. Sitten tupakkaa pitäisi ruveta myymään 13-vuotiaille, sitten 12-vuotiaille
      jne. jne.

    • körssi

      Ihan sama mulle alennetaanko tupakan ikä-rajaa kun mä saan tupakkaa nytkin helposti vaikka oon 15wee.

      Yheltä ukolta saan kartsan punasta L&M 10 eurolla millon vaan haluun.

      • pulaa

        itsekin olen alaikäinen mutta ei se tahtia haittaa mä saan röökiä (ja alkomaholia)ihan sillon kun haluan:)))ei se tupakoiminen ole "siistiä" sitä vaan tupakoi kun haluaa=)

        mä oon sitä mieltä että jos ei saa mistään hommattua tupakkaa ainakaa kovin helposti niin ei kannata polttakaan...


    • minä

      Tupakkaa ei pitäisi myydä kenellekkään.

      • angel

        Miksi tupakkaa ylipäänsä pitää edes polttaa?


    • LittleBird

      Niin just, oot oikeessa! Tupakkaa pitäis myydä jo 16-vuotiaille!

    • minttu-porvoosta

      koska jokainen tietää tupakoinnin haitta puolet ja jokainen kantaa vasttun omasta terveydestään ja siitä mitä sillä tekee. ja kun ala ikäiset eivät saa ostettua tupakkaa itse he vain pyytävät jotain kellä on ikää mennä ostamaan heille tupakkaa ja kas kummaa heillä on tupakkaa vaikka ovatkin alaikäisiä... miettikää sitä sossutädit.

    • kuningas

      ymmärrätkö lainkaan mitä menoja tupakointi kansantaloudelle aiheuttaa? veronmaksajien rahoillahan sitä lystiä harrastetaan. itse asiassa tupakointi pitäisi kieltää!

    • ....................

      Joo kyl se vituttaa, kun kannabista saa helpommin, kun tupakkaa =F Tupakan kans joutuu säätää kauheesti lokittamalla kaupan edessä, joka on toisella puolella kaupunkia. Sitten kun on riippuvainenkin vielä tupakasta ja kouluissa ei saa polttaa tupakkaa. "Savuton Suomi 2012 mennessä"

    • Mururu

      tääl ollaan jo 2013 :)

    • v2tobacco

      Osta käisii

    • ewqewqewq

      Kenenkään ei koskaan pitäis sitä ekaa röökiikään vetää...

    • ....................

      Huvittaa, kun toiset ihmiset tuomitsemassa asiaa, joka on todella yleistä Suomessa rajoituksista huolimatta ja muualla maailmassa. Suoraan sanottuna, mitä se muiden persettä kutittaa? Rajoittamalla ei mikään asia katoa. Aivan sama kuin sanoisi, "Älä juo limsoja, koska minäkään en juo, hampaisiin tulee reikiä ja lihot" tai "Älä juo alkoholia, koska minä olen absolutisti, niin sinunkin pitää olla" ja faktoja...Itävallassa, Belgiassa, Luxemburgissa, Makedoniassa, Sveitsissä alueittain ja Hollannissa 2014 vuoden alkuun ostoikäraja on 16 vuotta. UK:ssa ja Saksassa ikäraja 16v oli käytössä vuoteen 2007 asti. Ja lopuksi https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/472377_10151586271236552_326588441_o.jpg

      • Eräs trotskilainen

        Kyllä se toisen tupakointi haittaa muitakin. Oletko koskaan kuullut passiivisesta tupakoinnista?


    • ähähäh

      vain idiootit sortuu tupakkiin :))))) haisee paskalle ja näyttää tyhmältä :) ei siinä, omapas on asias ja muidenki jotka polttaa. Mulla on kuitenki oma mielipide asiasta ja nauran teille :D

    • Smokefree, Vapeful

      Lopettakaa tupakointi, tuhoaa terveyden. Jos on pakko pössytellä jotain, hankkikaa sähkötupakka. Ei haise, ei tuhoa elimistöä, saa valita nikotiinivahvuuden (0-25 jollei kokkaile ite), maun, yms.

      • Smoker69

        Anteeksi nyt vain mutta näin 6 vuotta jälkeenpäin sanottuna sähkötupakka ei ole mikään pako tupakasta, vaan voi jopa innostaa lisää oikeaan tupakkaan


    • 13V tyttö

      Ei kannata polttaa. Tupakointi pilaa keuhkot ja terveyden muutenkin. Henki rupee haisee ja rupee röhimään. Itse lukisin mielummin Tukiaisen kenkiin liittyvän aiheen lehdestä kuin sen, että montako ihmistä tupakka on tappanut. Teistä en tiiä.

    • nolo3

      Tiiättekst paljo LM sinine tai harmaa maksaa?

      • Terveys ennenkaikkea

        Se maksaa sinulle keuhkosyövän,ikävä kyllä nyt kannattaa miettiä todella tarkkaan. Joka toinen tupakoitsia kuolee sen aiheuttamaan sairauteen.
        Keuhkoahtauma tautiin tai keuhkosyöpään. Keuhkosyöpä todella harvoin voidaan poistaa. Yleensä elin aikaa on sen todettua 0-3 vuotta. Keuhkoahtauma taudissa joudut kulkemaan happipullon kanssa. En nyt osaa tarkkaan selittää googlettamalla selviää enemmän.
        http://www.documentingreality.com/forum/attachments/f149/303873d1315861700-what-smoking-does-sad-smokers-lung.jpg

        Itse kerkesin polttamaan kolme vuotta kunnes lopetin 10-15 tupakkaa päivässä ja näinkin lyhyen ajan jälkeen huomasin että ,verenpaine taivaissa(nikotiinin takia),henki ei tahtonut enään kulkea,jumalattomat pään säryt (1-4 päivän putkissa),jatkuvaa sairastelua,univaikeudet ennen nukuin 6-8h kokoajan heräillen nyt nukun sikeästi 10tuntia,haisin,maku ja hajuaisti heikkoni todella paljon kun kaikki haisi vain tupakille nenässäni

        Ja nyt jos päätät jatkaa tupakointia sillä perusteella että et tunne ketään joka olisi sairastunut tupakan takia ei se tarkoita ettei se voisi sinulle tulla. Yksikin syöpäkääryle voi aiheuttaa keuhkosyövän.


    • mua vituttaa

      Hei niinku oikeesti mun mielest röökin ikäraja pitäs olla 11wee ku mä oon just sen ikäne muija ja haluisin viettää hyvän bilekesän kavereitte ja 11-13 vee jätkien kaa. PS tiiätte kyl miks. Jo pelkästään sääksin uimaranta yöaikaan ei oo sitä mitä luulette siel ei rällää vaa jotkut mopoikäset siel on nuorempiiki. Mut se ei hyödytä mitää jos ei oo sidukkaa ja röökii. Jos näin voisin alottaa kuudennen luokan rentona mut jos ei koko vuos menee paskaks. Voi vittu teit luusereit relatkaa hey voi vittu te ootte noloja xddddddddd!

    • 4564444
    • Hähää siinäs kärsit paska mitäs alotit polttaa!

    • Ei tupakkaa

      Tupakka pitäisi kieltää kaikilta.

      • lhjkhj

        Hyvä! Ehkä sekin päivä vielä tulee. :-)


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe