Vaihto-oppilaan oikeudet ja ihmisarvo

17+9

Ei vaihto-oppilaalla sellaisia ole! Vaihto-oppilas on vain lihapala, josta jotkut tienaa rahaa.

9

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin on

      Kannattaa muistaa, että vaihto-oppilastoimintaa ei mikään taho valvo, eikä vaihto-oppilaalla ole mitään suojaa..!!! Vaikuttaa, ettei edes viranomaistahoja kiinnosta alaikäisten suomalaisnuorten ala-arvoinen kohtelu maailmalla.

      Vaihto-oppilas on yksin ja järjestön tehtävä on vain korjata rahat nimettöminä piileskeleville omistajilleen, jotka eivät edes veroja maksa miljoonatuloistaan.

      Vaihto-oppilastoiminta täyttää likaiset ja jopa rikolliset piirteet.

    • Vaihtari parakkiin

      Vaihto-oppilaalla ei ole oikeutta edes ihmismäisiin asuinolosuhteisiin!

      Lukemattomia vaihto-oppilaita päätyy täysin epäinhimillisiin oloihin: Likaisiin ja sotkuisiin asumiskelvottomiin mörskiin, parakkeihin ja jopa asuntovaunuihin. Järjestöt eivät myönnä epäasiallisia olosuhteita vaan kiistävät loputtomiin pitääkseen rahat.

      On tapauksia, joissa vaihto-oppilaita on huostaanotettu vaihto-oppilasjärjestöjen valitsemista epäinhimillisistä oloista ja tämän jälkeen on samainen järjestö lähettänyt samantien uuden vaihtarin samaan paikkaan!

      Danielle Grijalva (CSFES) saa viikottain n. 15 puhelua hädissään ja heitteillä olevilta vaihto-oppilailta sekä heidän vanhemmiltaan.

      Oletteko valmiita maksamaan reilun kymppitonnin ja riskeeraamaan lapsenne turvallisuuden? Useat vaihto-oppilaat joutuvat kaltoin kohdelluiksi ja jopa rikoksen uhriksi. Tilastot, uutiset ja oikeudenkäynnit osoittavat, ettei vaihto-oppilasjärjestöjen toimintaan voi luottaa. Lupaukset ja mainonta on täysin katteetonta!!

    • Mare1

      Tänäkin jouluna monet ala-arvoisissa oloissa olevat vaihto-oppilaat ikävöivät kotiin ja omaa perhejoulua. Onko tarkoitus kulttuurinvaihdolla se, että nuoret viettävät joulua maailmalla paskai.sissa ja epäinhimillisissä olosuhteissa, ehkä nälkäisinä, ehkä yksin jätettyinä??? Järjestöjen henkilökunta vetäytyy oman joulun viettoon eikä uhraa ajatustakaan ongelmien keskellä oleville vaihto-oppilaille.
      Pyhien jälkeen on taas aika tehdä rahaa ja houkutella uusia nuoria vaihto-oppilaiksi.
      Viis siitä, ettei ole riittävästi ok perheitä ja viis siitä, ettei löydy koulupaikkoja....
      Tärkeintä on tehdä järjestöille rahaa, vai mitä STS , Explorius, EF ja muut..??

    • ihmejauhamista

      ihme jauhamista, nälissään, minä ainakin laittaisin lapselleni rahaa sen verran matkaa, että ei ainakaan nälässä tarvitsisi olla. ja hakisin kotiin, jos nyt noin kamalaa siellä olisi. ja niissä omissa herranterttupennuissahan ei ole ikinä mitään vikaa, kaikki aina järjestön syytä.

      • Järjestönjauhaja

        11.3.2015 09:34
        STS voisi uudistaa mainontaansa totuudenmukaisemmaksi, vaikkapa näin:

        "STS vastuu, turvallisuus, laatu ja sopimusrikkomus, johon vetoomme 55-vuoden kokemuksella ja erotamne sinut halutessamme perusteettomasti vaihtariohjelmasta."

        KOMMENTOIILMIANNAJAA
        4 VASTAUSTA:
        88888888
        11.3.2015 17:25
        Tai näin:" Takaamme, että emme ota vastuuta tekemisistämme, muttatakaamme 99.99% varmuudella, että tulemme pitämään rahanne. Voitte myös luottaa siihen, että emme ole tehtäviemme tasalla vaan sössimme lähes kaikessa. Lupaamme myös, että emme välitä emmekä oikeastaan edes pidä rikkaiden teini-ikäisistä pissiksistä ja kyllä varmasti köyhiä(myös mieleltään) vapaaehtoisia ja isäntäperheitä harmittaa kun näillä pissiksillä on hienommat tietokoneet ja muut härvelit. Valitkaa siis Sts! Pissisten kiusaamista 50:n vuoden kokemuksella."

        Eiks olis hyvä? Tulinko taas soittaneeksi suutani? Joku järjestön hemmo tuolla haukkui minua " yksisilmäiseksi suunsoittajaksi", mikä on aika herttaista. Meinasin kuolla nauruun. Sitten kävin katsomassa peiliin ja kyllä, kaksi silmää minulla on. Mullon kaksi kättä ja yksi pää."

        Ihmejauhaja järjestöstä taas kävi toteamassa rakkautensa rikkaiden pissiksiin tuossa;D


    • OttakaaSelvää

      Vaihto-oppilasjärjestöjen rikkomuksia käsitellään jatkuvasti kuluttajariitalautakunnissa ja oikeuslaitoksissa. Mikäli suunnittelette kielimatkaa, ottakaa selvää järjestön tavasta hoitaa ongelmatilanteita!! Jatkuvat julkiset riitaprosessit kertovat yrityksen kyvyttömyydestä hoitaa asioita.

      • expoliusko

        On hyvä että lehdet nostivat taas esille vaihtooppilaitten kohtelun.Onko todella niin että,valvontaa ei ole isäntä perheitten oloista ja oppilaitten kohtelusta.Luin nämä ehdot läpi mitkä tuli vaihtooppilasjärjestoltä.Kovasti oli ehtoja minkä mukaan oppilaan pitää olla ja käyttäytyä,mutta kovin oli ohuesti käsitelty tämä mikä on vastuu itse järjestöllä.Vuodesta toiseen näyttää jatkuvan vastuun pakoilu.


      • Ilmaa

        Valitettavasti olet oikeassa. Kukaan ei valvo toimintaa eikä etuasi. Kuluttajansuojaakaan ei käytännössä ole ja järjestöjen omat pakkovakuutukset rajaavat pois oikeusturvan riitatapauksissa järjestöä, sen edustajia, yhteistyökumppaneita ja isäntäperhettä vastaan.

        Hienoa, että perehdyt järjestön laatimiin ehtoihin. Ottamalla selvää asioista ja olemalla kriittinen, oivaltaa melko pian miten suuresta riskistä on kysymys.

        Tietämättä sen enempää, mistä järjestöstö on kyse, säännöt on viilattu viimeisen päälle järjestön omaksi eduksi ja varmistamaan rahat järjestölle. Luvatunlaisesta vaihtovuodesta ette saa mitään takeita, vain katteettomia lupauksia.
        Surullista mutta totta.


      • KannattaisikoTiedostaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1629
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1361
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1109
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1061
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      3
      964
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      954
    8. 5
      945
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      932
    Aihe