Olenko aseksuaali?

pohtija1

Olen miettinyt usein seksuaalisuuttani ja se on hämmentänyt minua. Asia on niin että saatan pitää joitakin ihmisiä (pääosin naisia) seksikkäinä ja viehättävinä, mutta en koe tarvetta harrastaa seksiä heidän kanssaan. Naiset ovat esteettisesti kauniita ja monesti jopa kadehdittavia sen vuoksi.

Minulla on ollut myös seksikokemuksia, mutta ne eivät ole tuottaneet minulle nautintoa. Masturboin silloin tällöin, mutta oikeastaan vain "paineiden purkamisen" ja rentouttavan vaikutuksen takia.

Pidän lisäksi läheisyydestä ja rakkaudenosoituksista. Haluan suudella ja halailla jotakuta ja pitää lähellä. Mutta siihen ei sisälly välttämättä mitään seksuaalista.

Ihmettelen kavereitani jotka valittavat kun eivät ole saaneet seksiä pariin kuukauteen. Minä en ole saanut seksiä viiteen vuoteen, mutta eipä se hirveästi ole haitannut. Ainoa mikä asiassa oikeastaan haittaa, on se että häpeän asiaa. Se on kai vaan jonkinlainen kokemus siitä etten täytä yleistä "normia". Koen että seksi on oikeastaan pelkkä rasite elämässä joka ajoittain ärsyttää minua.

8

259

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kukamitähäh...

   Saatat olla aseksuaali, mutta sitä ei voi kukaan muu tietää tai kertoa sinulle. Sinä itse tiedät sen parhaiten. Aseksuaalejakin on niin toisistaan erilaisia ettei kukaan ole kuin samasta muotista. Itse olen miettinyt seksuaalisuuttani kohta 20 vuoden ajan enkä vieläkään ole ihan 100% varma. Joskus voi olla parempi vain jättää määrittelemättä itseään ja tehdä vain niin kuin kulloinkin tuntuu hyvältä itsestä. Älä mieti liikaa mitä sinulta odotetaan.

  • toinen pohtija

   Olen itsekin miettinyt samaa! Seksi ei vaan tunnu kiinnostavan parisuhteessa, joka on saanut minut sitten miettimään tiettyjä asioita: esim. "olenko normaali/onko alapäässäni jotain vikaa?" ja "eikai minun tunteeni puolisoani kohtaan ole hiipuneet?"

   Alan pelkäämään aivan älyttömästi, mutta sitten muistan, että enhän minä saanut erikoista nautintoa seksistä suhteeni alkuvaiheessakaan. Enemmän minua kiihottaa vihjailu tulevasta seksistä/esileikki, ei itse yhdyntä. Ja niin kuin sanoit, itsekin pidän erityisesti läheisyydestä ihan halaamisen ja suutelemisen muodossa.

   Mutta on helpottavaa tietää, että en ole yksin tämän asian kanssa.

  • fgfggfg

   Kuten yllä on jo sanottu hyvin, niin ei ole pahemmin lisättävää. Vain sinä voit sen tietää, ja sen tietäminen vaatii kokeilua ja pohdiskelua. Itse en tiennyt olevani aseksuaali ennen kuin ekaa kertaa harrastin seksiä. Ihmettelin, miksei se vaan toiminut niin kuin olisi pitänyt. Kumppanikin sen huomasi, mutta vaati paljon tutkiskelua ja mietiskelyä, ennen kuin totesin, että varmaan olen aseksuaali. Ja jos en ole, niin ei sillä väliä. Seksittömyys toimii vain paremmin. Läheisyys on silti tärkeää, tärkeämpää selvästikin kuin seksuaaleille ihmisille, joille kaikki läheisyys tuntuu olevan esileikkiä.

   Masturbointi on ihan mahdollista aseksuaalille. Samoin seksikin, mutta se mikä tekee aseksuaalista aseksuaalin on seksuaalisen halun puuttuminen JOTAKUTA kohtaan. Voi panettaa, sillä onhan meillä toimivat sukupuolielimet ja aivot toimivat siinä yhtälössä mukana myös, mutta sitten kun olet siinä tilanteessa, että voisit harrastaa seksiä jonkun kanssa, niin jos huomaat, ettei sytytä, niin tiedät, että olet aseksuaali. Todennäköisemmin aseksuaali. Jotkut aseksuaalit eivät tosin saa mitään fyysistä nautintoa masturboinnistakaan. Ja jotkut eivät pysty kompromissiseksiinkään. Ihmisiä on niin erilaisia.

   Mutta kannattaa opetella suhtautumaan asiaan lunkisti. Kertoa vaikka parhaimmille kavereille noista ajatuksista, jos epäilet sen auttavan tuon häpeän-tunteen voittamisessa. Itsekään en ole harrastanut seksiä kuin yhden ihmisen kanssa, ja poikuus meni yli 20-vuotiaana, enkä saanut siitä kokemuksesta oikein mitään irti. Se oli lähinnä rasittava velvollisuus. Ja muuten kyllä rakastin sitä ihmistä suunnattomasti. Siksi suostuin kompromissiseksiin, mutta sitä oli liikaa, eikä aina kehdannut vedota väsymykseen yms. Ero tuli ennen kuin ehdin tulla aseksuaalikaapista, joten ei sillä väliä. Nykyisin mietin eläväni elämäni yksin, koska se tuntuu toimivan parhaiten. Jos tapaan jonkun, joka suostuu hakemaan seksinsä parisuhteen ulkopuolelta, niin se olisi täydellinen tilanne. Itse en siihen enää haluaisi lähteä.

   Esteettisen kauneuden arvostaminen on yksi asia, mikä myös viittaa aseksuaalisuuteen. Itsekin koen monien miesten ja naisten olevan viehättäviä, mutta kun kysyn itseltäni,tai kuvittelen mielessäni harrastavani seksiä jonkun viehättävän ihmisen kanssa, niin ei se vaan kiinnosta.

   Turha stressata joka tapauksessa. Ole vain iloinen siitä, että tiedät kuka olet, ja mietit asioita, joita kaikki eivät osaa miettiä. Ikävämpää ois olla parisuhteessa aseksuaalina, joka ei sitä tiedä. Se vasta onkin hämmentävää ja ahdistavaa, kun ei ymmärrä missä vika on.

  • eiaseksuaali

   Voi olla myös niin että et ole löytänyt seksuaalisen purkautumisen kanavaa.

  • Homous on synti, kuten seksi ennen avioliittoa. Malakia 3:6 "Minä, Herra, EN MUUTU." Täten Herran käskyt eivät muutu ja homous, kuten esiaviollinen seksi, on ikuisesti synti.

   • Anonyymi

    Liittyy aloittajan aiheeseen miten...?


  • Anonyymi

   Kaikille aseksuaalisuutta pohtiville, kannattaa tutustua AVEN-foorumiin (englanninkielinen on paremmin hengissä kuin suomalainen).

  • Anonyymi

   Tietoisku: Aseksuaali = ei koe minkään sukupuolen edustajia seksuaalisesti puoleensavetäväksi. Aseksuaalisuudessa ei puhuta libidosta, eli seksuaalisen halun tasosta. Vaan siitä, kokeeko ihminen ketään seksuaalisesti kiinnostavaksi. Aseksuaali voi siis vaikka haluta harrastaa seksiä, mutta ei toiseen ihmiseen kohdistuvan seksuaalisen intohimon vuoksi. Vaan seksin, fyysisen mielihyvän yms. vuoksi, tai koska haluaa saada lapsia, tuottaa mielihyvää kumppanille...

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   122
   4670
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   122
   1804
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1570
  4. 436
   1256
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   112
   1194
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   103
   961
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   61
   923
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   68
   833
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   826
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   14
   816
  Aihe