Jumittelevat takajarrut

Opel Astra 1.8 16v Caravan

Minulla on Opel Astra 1.8 16v Caravan -01 ja kunnon pakkasilla takajarrut tuppaa jumimaan jos jättää käsijarrun päälle parkissa ollessa? Onko muilla kokemuksia moisesta? Onko olemassa mitään "kikkaa" asian korjaamiseksi?

20

5386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • z

      Kyselin aikoinaan merkin tyyppivioista.'
      1.8 litraisessa kuulemma takajarrut v2000 malleissa vinkuvat ja lupasivat, että tyyppivika on korjattu v.2001.
      Itselläni on 1.6 v.2000.Ja siinä on tyyppivikana valojen releiden laukeaminen.
      Se on kyllä korjattu lisäreleellä.

    • Jarrumies

      -99 Vectran takajarrut (ne käsijarrua varten olevat pikkurummut ymmärtääkseni) menevät joskus jumiin kastuttuaan. Minulle tämä on käynyt lämpimässä tallissa esim. pesun jälkeen seuraavana aamuna. Normaalilla kaasunkäytöllä auto ei hievahdakaan, mutta reilumpi voimankäyttö saa jarrut vapautumaan pienen pamahduksen saattelemana. Kerran toinen pyörä laahasi muutaman metrin betonilla ennen kuin vapautui. Sen sijaan pakkanen ei ole aiheuttanut minulle ongelmia toistaiseksi. Ehkäpä lämmin talli on auttanut siihen.

      • jepjep

        kyllähän noissa 89- 95 vectroissa oli tyypillistä tuo käsijarrun jumi myös kesäisin.

        Hyvä konsti olla käyttämättä, mutta jos jostain syystä tullu käytettyä ja juminu...niin ei muutakuin pölykapseli irti ja kunnon mojautus kirveen hamarapuolella pyöränpultteihin...ja taas ratas pyörii.


      • Opel Astra 1.8 16v Caravan
        jepjep kirjoitti:

        kyllähän noissa 89- 95 vectroissa oli tyypillistä tuo käsijarrun jumi myös kesäisin.

        Hyvä konsti olla käyttämättä, mutta jos jostain syystä tullu käytettyä ja juminu...niin ei muutakuin pölykapseli irti ja kunnon mojautus kirveen hamarapuolella pyöränpultteihin...ja taas ratas pyörii.

        ... paitsi, että saattaa aluvanne tykätä kyttyrää jos siihen kirveellä kovin useasti mojauttelee :)


    • TP

      Jaruihin pääsee vettä ja ne jäätyy. Ainut konsti on olla käyttämättä käsijarrua. Eli jos et asu jossain saatanan jyrkässä mäessä ( tai siis pidä autoasi ) niin älä käytä käsijarrua. Ei nimittäin ole mulla ollu kässäri ikinä jäässä.

    • Techman

      Tuo takajarrujen jumiminen on ollut opeleissa tyyppivika ainakin viimeiset 40 vuotta. Ainoa ratkaisu on olla käyttämättä käsijarrua kovin pitkään (vaihde päällä parkkiin).

      • TP

        Se nyt ei kyllä oo mikään tyyppivika vaan ihan suomen ilmastosta johtuvaa ja siitä kärsii ihan samalla lailla muutkin autot eikä vaan opelit.


    • Opel Astra 1.8 16v Caravan

      Jep, Olenkin ollut ilman käsijarrua kovilla pakkasilla viimeaikoina, eikä ongelmia ole ollut. Odotellaan kesää ja kärpäsiä!

      p.s. Jääty muuten Opeliksi tien päälle tänä aamuna :) Onneksi on Opel Assistance sopimus keksitty.

    • vectra

      sinulla on auto lämpimässä tallissa niin sehän on yleistä tietoa ettei käsijarrua käytetä pakkasella...se jäätyy jos auto on lämpöses yön yli...ihan vaan tiedoks...

    • autoton

      Olen paininut sama ongelman kans joskus...vika oli satulassa sijaitsevassa käsijarruakselissa, jossa oli huono stefa(tyyppivika).Otin irti ko.ja rasvasin.Sen jälkeen ei ollu ongelmia.

    • dti 2.0 2001

      Opel astra dti2.0 2001
      Takajarrut jumissa aina pakkasella vaikka en
      käytä käsijarrua!! ??

      • Dti Astra

        Sulla on levyt myös takana. Talvella kerääntyy lunta vanteen sisäpuolelle (ainakin peltivanteessa) ja jarrusatulan ympärille ja kaikkiin muihinkin paikkoihin siinä renkaan luona. Ajossa jarrulevyt ja satulat lämpenevät jolloin lumi sulaa vanteen ja jarrusatulan väliin jääksi. Aina ei jäädy kovin pahasti niin että irtoaa kun kun lähtee liikkeelle. Kun lumi pölisee runsaammin jäätä voi kertyä niin paljon että jää on poistettava jollain työkalulla (vasara ja ruuvimeisseli). Tämä siis yksi vaihtoehto. Toinenkin vika mahdollisuus on mutta ratkaisu siihen ongelmaan on jo vaikeampi juttu. Vaihdettiin ensin muutamat satulat ja sitten koko auto. Tässä ei ole ilmennyt tuo jumittuminen aivan yhtä pahana, mitä nyt meni toisen puolen palat 3000 km:n matkalla ja sillon oli kesä.


    • Dti Astra

      Lue tuolta vähän alempaa otsikolla takajarrut jos siitä olisi apua. Sillä että käyttää käsijarrua ei välttämättä ole mitään tekemistä takajarrujen jumittumisen kanssa.

    • Dti Astra

      Sillä että käytät käsijarrua ei välttämättä ole mitään tekemistä asian kanssa (paitsi jos vaijerit on jäässä) lue tuolta vähän alempaa otsikolla Takajarrut jos siitä on mitään apua. Jarrusatuloissa on mahdollisesti joku tyyppivika/valmistusvirhe joka esiintyy joissakin satuloissa esim. joku tekee kasaus vaiheessa jotain erilailla kuin pitäisi.

    • Dti Astra

      Sillä että käytät käsijarrua ei välttämättä ole mitään tekemistä asian kanssa (paitsi jos vaijerit on jäässä) lue tuolta vähän alempaa otsikolla Takajarrut jos siitä on mitään apua. Jarrusatuloissa on mahdollisesti joku tyyppivika/valmistusvirhe joka esiintyy joissakin satuloissa esim. joku tekee kasaus vaiheessa jotain erilailla kuin pitäisi.

    • Anonyymi

      kupari tahna auttaa asiaa

    • Anonyymi

      kuparitahna auttaa asiaan

    • Anonyymi

      Missä vika? Sitä aina ihmetellään. Kun seuraavan kerran käsijarru jää jumiin, kannattaa kokeilla käsijarrukahvaa. Heiluuko se ilman tuntoa, vastusta, Kuin kuolleen lampaan koipi? Jos näin on, silloin vika voi olla jumiutuvassa vaijerissa. Vaijeri ei palaudu takaisin lähtökohtaansa.
      Tämä selviää ainoastaan katsomalla sinne takajarruihin. Onko jarruissa käsijarrun käyttösysteemi palautunut vai ei. Jos vaijeri on palautunut, mutta jarruvivut ovat aktiiviasenossa, on vika jarruissa. Ei vaijerissa.
      Käsijarruvaijeri, jos se kulkee panssarin sisällä voi olla kostunut jolloin se vaan jäätyy kiinni. Roikkuuko vaijeri jotenkin kivien iskuille alttiisti, Kuoren muovisuojus on silloin ehkäpä rikki päästäen kosteutta sisälle. Jos vaijeri liikkuu liukkaasti kun vasta n##tu m##lukku, on vika varmaankin itse jarruyksiköissä. Saattaa olla että jarrusatulan päälle on sitä lunta tullut, jolloin sulaessaan ja jäätyessään lumi voi tuon ongelman saattaa aikaiseksi. Todennäköisempää on mielestäni että jokin mekaaninen vika sieltä löytyy, kuin lumi.
      Näin Joulun alla tulee mieleeni montakin kertaa, kun kynttiloitä ona attona viety omaisille. Joku on käyttänyt seisontajarrua, sitten potkii autonsa takarenkata. Pikkutakki päällä ja nappaskengät jaloissaan. Eikä verbaliikkakaan ole aivan parasta ykköslaatua tapahtuman hartauteen suhteutettuna.

      • Anonyymi

        Wanhan automiehen konsti - talvella ei käytetä käsijarrua, auto jätetään pysäköidessä vaihteen varaan.


    • Anonyymi

      Opel Mokka ainakin jäätyy käsijarru pakkasella (siis jää päälle)siis tyyppi vika ja kiljuu sadesäällä kun peruuttaa parkkiruudusta pois vuosimalli 2016

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe