Nikon D800 vs D610

Saunamies1

Onko kyseisillä kameroilla merkittävää eroa? Onko etsimissä eroa tai tarkennusnopeudessa?

Nikon D610 uutena hinta noin 1500€.
Nikon D800 vähän käytettynä hinta noin 1500€.

Runko taitaa olla isompi ja miellyttävämpi käteen Nikon D800 mallissa.
Enimmäkseen kuvailen kadulla. En studiossa. Enkä käytä videokuvaus toimintoa.

Jotain on ollut puhetta Nikon D800 raakakuvien koosta ongelmana, koska lataavat koneella niin pitkään. Olikohan jopa kamerassa 36 megapixeliä. Minulle riittää yleensä 5 megapixeliä.

11

2230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suosittelen kyllä

      Voi olla että kuvista ei juuri eroa huomaa. Itsellä on kokemusta D800E -mallista. Muutoin samanlainen kuin D800 mutta se alipääsuodin puuttuu. Olen ollut kovasti tyytyväinen, dynamiikka ja kameran käsiteltävyys huippuluokkaa. Istuu käteeni enemmän kuin hyvin, ja päältä painonäppylöillä toimivat valkotasapaino-ISO-kuvanlaatu-BKT valikot sujuvoittavat kuvaustoimintaa. Koska säätörulla puuttuu, olisi hyväksi jos kuvaaja tietää suurinpiirtein mitä on tekemässä ja haluamassa. Muutama parempi objektiivi olisi myös hyvä olla olemassa, jotta saa kamerasta parhaan tuloksen irti. Kuvat latautuu koneelle nopeammin kuin vanhasta D700- rungosta, jossa on vain 12 megapippeliä. Kameran uudenaikaisella softalla lienee vaikutusta asiaan. Muutenkaan kolmestakymmenestäkuudesta megapippelistä ole mitään haittaa ollut, päin vastoin. Eikä RAW- kuvatkaan ihan tuhottomasti tilaa kovalevyltä vie. Oman koneen levytila on riittänyt hyvästi, ja aina voi hankkia ulkoisen kovalevyn. Kaiken kaikkiaan siinä on kamera tilanteeseen kuin kuin tilanteeseen. Kaikkeen kuvaamiseen erinomainen, kyllä semmoista kehtaa suositella. Samantein suosittelen Lightroomia kuvankäsittelyyn, jolla kuvat saa vieläkin paremmaksi. Senkin käsitetettävyys on helppoa vaikka ei niin englantia osaisikaan.

    • saunamies1

      Onko Nikon D800 mallissa HDR ominaisuutta?

      • Nikon D800 sisältää HDR kuvausmahdollisuuden.

        Tuon 36Mpix etu on runsas jälkirajausmahdollisuus jos tyytyy 15 tai 12M kuvaan puhumattakaan 5M kuvista.


    • D7000 riittää

      D800 on resoluutioltaan tarkempi (36 Mpix vs. 24 Mpix). Suljinviive on vähän lyhyempi (209 ms vs. 260 ms). Tarkennus on etevämpi (51 pist. / 15 ristikkäistyypp. vs. 39/9). Lyhyin suljinaika 1/8000 s vs. 1/4000 s). Toisaalta D610 on nopeampi sarjakuvauksessa (6 fps vs. 4 fps) ja aivan aavistuksen verran vähäkohinaisempi.

      http://snapsort.com/compare/Nikon-D610-vs-Nikon-D800

      Minulle kelpaisi noista tuo halvempi D610. Mutta mallien väliinhän on tullut D750, joka on kolmikosta selvästi kiinnostavin peli!

      http://snapsort.com/compare/Nikon-D750-vs-Nikon-D800

      Minulle jokainen noista on liian kallis – ei pelkän rungon hinnan puolesta, vaan siksi, että objektiiveistani vain yksi on FX-tasoa ja lasitavarakin menisi siis vaihtoon täyskennoiseen siirtyessä.

      • Työeläkeläinen

        Miksi luopua kropista vaikka hankkisikin täyskennon. Molemmille löytyy käyttöä ja onhan kunnon varavehje aina parempi kuin ei mitään. Hyvityksetkin vanhoista kropeista ovat varsin pieniä joten ei kun uutta Fx kalustoa putkeen.

        Jo kroppiaikanani siinä Fx runkojen tullessa aloin siirtymään optiikoihin jotka kelpaavat molempiin ja kun sopiva vähän käytetty D800 tuli ulottuville niin tein kaupat enkä ole katunut vaikka tulikin ostettua tässä vielä jälkeenpäin pari lasia lisää yleiskäyttöön (24 - 105 F4) ja pimeään (50 F1,4).

        Kun haluaa pitkää putkea niin tuo kroppi jatkaa (pienentää kuvakulmaa) mukavasti ja taas Fx antaa lisää kulmaa kun halutaan laajasti kuvata.

        D7000 lienee ihan kelpo kropiksi ja sen rinnalle vain jotain Fx rintamalta. Lähinnä makrokuvauksen vuoksi olisin kiinnostunut tuosta D750 rungosta mutta kolmas runko ei nyt oikein sovi kuvioon paristakaan syystä joista toinen on eläkkeiden vuosivaihteen korotus 0,39% kun 39% auttaisi enemmän. Toinen olisi ehkä repun vaihto kottikärryihin jotta saa varusteet mukaansa.


    • Saunamies1

      Olen myös katsellut Nikon d7000 mallia. Käytettynä hinta pyörii noin 400€. Ongelma onkin juuri ei täyskennoisiin kameroihin laajakulma objektiivien puute, on vähän valinnanvaraa.

      Sillä olisin ostamassa halvinta täyskennokameraa. Nikoniin näyttää olevan parempi objektiivi valikoima kuin Canoniin. Nikoniin meinasin ostaa heti alkuun 24mm/2.8 ja 50mm/1.8 kiinteäpolttoväliset.

    • tutkaile
    • täysipäinen

      Jos täysikennoista himoitsee kannattaa ostaa täysikennoinen. Olen kuvannut sekä vajailla D90 ja D7000 sekä täysillä D700 ja D800, niin sanoisin että siihen mihin vajaan kyvyt loppuvat täyden kyvyt vasta alkaa. Esimerkiksi maisemakuvauksessa, sekä tilanteissa missä tarvitaan suuria ISO- lukemia täysikennoinen on ehdoton peli.

      • tilanteissa missä

        Esim maisemakuvauksessa pikkukennoinen on paljon parempi. Syväterävyys riittää suuremmalla aukolla jolloin valokin riittää paremmin näin pimeänä aikana.


      • PiErUMAISEMA
        tilanteissa missä kirjoitti:

        Esim maisemakuvauksessa pikkukennoinen on paljon parempi. Syväterävyys riittää suuremmalla aukolla jolloin valokin riittää paremmin näin pimeänä aikana.

        "Esim maisemakuvauksessa pikkukennoinen on paljon parempi. Syväterävyys riittää suuremmalla aukolla jolloin valokin riittää paremmin näin pimeänä aikana. "

        Onnittelut viikon aivopierusta.

        Viestistäsi näkee, että et ole kuvannut muuta kun nippeliäsi mutsin vanhalla pokkarilla


      • PiErUMAISEMA kirjoitti:

        "Esim maisemakuvauksessa pikkukennoinen on paljon parempi. Syväterävyys riittää suuremmalla aukolla jolloin valokin riittää paremmin näin pimeänä aikana. "

        Onnittelut viikon aivopierusta.

        Viestistäsi näkee, että et ole kuvannut muuta kun nippeliäsi mutsin vanhalla pokkarilla

        Tuo pienikennoinen lienee juuri pokkari koska oli kyse Fx tai Dx kennoisesta niin 50 mm optiikan terävyysalue samalla aukolla on tarkalleen yhtä suuri. Niissähän ei todellinen "pituus" vaihtele vaan ainoastaan kuvakulma. Kropin kuva on vain kroppi täyskennoisen kuvasta. Tästä tosin lienee erilaisia mielipiteitä mutta kokeilkaa jos ette usko!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe