Lammi-kivitalo

Minna

Me haaveilemme rakennuttavamme Lammi-kivitalon noin 185m2, 1 1/2krs.
Kertoisitteko kokemuksianne?

Kaipaisimme myös kokemuksia muista kivitaloista.

Kokonaiskustannukset myös kiinnostavat ja talon koko.
Onkohan kukaan verrannut kivitalon kokonaiskustannuksia vastaavan kokoiseen vastaavalla varustuksella olevaan puurunkoiseen taloon?
Kalliimpaa kai on, mutta kuinka paljon.

50

7358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 50 %

      ellei itse tee hirveästi töitä, mutta laske OP:n laskurilla tarkka hinta.

    • Omatoimirakentaja

      Onko kokemusta lammitalon harkkojen valuvaiheesta. Onko ollut ongelmia? Samalla olisin kiinnostunut miten paljon tasoite ja pinnoitustyöt ovat maksaneet (m2).

      • raksaaja

        Lammilta saanee ilmaista pystytysapua 8h. Se kannattaa käyttää parin tunnin pätkissä. Osa ensimmäisten valuje aikaan. Samaa apua saa ostettua lisää esim 38€/tunti.

        Valumassan notkeus kannattaa valvoa huolella!

        Seinä pitää kastella huolella.

        Kannattaa olla 1 letkumies pari kaveria varmistamassa jos jostain alkaa valua betonia. Lisäksi on varmaan syytä wibrata ainakin palkkien kohdat. Valumat pitää siivota/pestä pois heti valun jälkeen. Ilmastointiteipit PITÄÄ poistaa palkeista seuraavana päivänä.. ( muuten ne unohtuu ja menee hermot kun niitä joskus kuukausien päästä yrittää kynsiä pois )

        Valamattomien seinien alaosiin ei kannata laittaa harkkoja joissa näkyy halkeamia, ne voi posahtaa auki valettaessa. Ne pisoutuneet harkot voi käyttää kunkin valun toiseksi ylimmässä kerroksessa, jos haluaa nuukailla kuin laihialla (tai meillä).

        Jos seinä ei tukeudu nurkan yli, se pitää muutoin tukea siten ettei se valun aikana pääse taipumaan.

        Kannattaa valaa tasapuolisesti molempiin kuoriin, esim. kahdella eri kierroksella talon rungon ympäri, tällöin valupaine seinän juurella ei nouse ihan järjettömäksi.

        Kummikäsineet kaikille !

        Ja vara ei venettä kaada, betoni on kallista, kannattaa tehdä huolella ja varata paikat ylijäämämassalle.

        jne... (vanha levy soi taas)

        t. raksaaja pari kaveria


    • raksaaja

      Kun laskee kustannusarvio-ohjelmilla niin hintaero ei ole suuri, etenkin jos oman työn osuuden laskee molemmissa yhtä suureksi.

      Käytännössä ammattilaiset muinoin sanoi että (normaalikokoinen?) kivitalo maksaa 35 000 € enemmän kuin vastaava puutalo. Lienee aika tavalla totta.

      Harmaita kirvesmiehiä lienee enemmän kuin harmaita muurareita. Harmaata rapparia kukaan tuskin edes tohtii ottaa, tulee meinaan kalliita virheitä yms.


      Oma projekti vielä kesken joten en latele faktoja mutta...

      Kaveri rakensi 260 neliön kolmikerros rinnetalon noin 170t€ hintaan (50% kustannusarviota edullisenpi). Itselleni budjetoin noin 230m2 autokatos&varasto täyskivitalolle tuon verran siihen että saan yhden kerroksen valmiiksi ja pääsen asumaan (se on 60%-75% kokonaiskustannusarviosta, riippuen laskentatavasta). Omaa työtä sisältyy molempiin paljon. Itse en uskalla paljoa harmaata työvoimaa käyttää, kaveri uskalsi ja oli tuuria.

      Aika näyttää ... so far so good, mutta löysäillä ei uskalla.

      • raksaaja

        runkomateriaalin valintaa suuremmat hinnanerot tulee muualta.

        (talon muoto, korkeus, maasto, varustetaso jne)

        Talon hinnasta karkeasti arvioiden 50% tulee työkustannuksista.


    • kartio

      Me rakennutimme 2003-2004 Helsinkiin Lammin Betonin harkoista tehdyn kivitalon. Pidin koko matkan excelillä kirjaa menoista (joka hel-tin kuitti ja pikkusummakin vietiin koneelle). Jos tontti leimavero ja viherrakennustyöt jätetään ulkopuolelle mutta kaikki muu mukana (esim. kaikki kiinteät seinä-, katto- varasto- ja ulkovalaisimet polttimoineen, ihan jokainen varastohylly ja vaatehuoneen sisustat, parvekkeiden ja terassien pinnoitukset, antennit, kaikki työkalut, auton peräkoukun asennus, kaikki sähkö- ja vakuutusmaksut, kaikki palkat sivukuluineen jne) niin lämmitetyn, sisä-m2 hinnaksi tuli 1700e.
      Omaa työtä oli organisointi, työmiesten ja urakoitsijoiden palkkaaminen, siivous, tavaran hankinta ja roudaus ja paljon sellaista ihan pientä hommaa, jolla yritettiin jouduttaa/ helpottaa ammattilaisten hommia. Jonkun verran välillä apumiehenä oloa ja tietysti erinäiset listat ja hyllyt kiinnitettiin itse.
      Vastaavan mestarimme näppituntumalla kivitalo on n. 30% kalliimpi kuin puurunkoinen johtuen suuremmasta työmäärästä.

      • Halpaa on

        Minä tein Lammin 1000€ / neliö. Itse en tehnyt mitään, vaan teetin kaiken.


    • Kipsissä

      Tervehdys

      Olemme juuri muuttaneet kolmikerroksiseen lammi kivitaloon, ainakin voin varmuudella sanoa että yksikerroksisessa hinta ei juuri muutu, sitten kun tehdään useaan kerrokseen ja jos vielä ei pysty ontelolaatoilla tekemään =massiivivalu vanerimuottiin sillon on hidasta ja kallista.

      Itse en ollut ikinä latonut harkkoja, kahteen pekkaan ladottiin yhden kerroksen seinät 130m2 pohjaan väliseinineen kahteen viikkoon, välipohjan vanerimuotin valmisteluun menikin sitten kaksi kuukautta.

      Mutta on tämä talo, joitain kuvia meiltä on osoitteessa www.kipsilista.fi ja sieltä ideakuvasto, keittiötä ja wc:tä ja kodinhoitohuonetta ainakin näkyy.

    • aloittelija1

      Onpa edullista JOS 200m2 talon saa 340.000e ??
      en kyllä usko !!

    • m e s u

      Etelä-Suomessa alle 3000€/m2 on todella vaikea päästä, ilman tonttia siis! mitä lähempänä 2000€ on neliöhinta, sitä varmemmin tietää, että laadusta on tingitty! Työnlaadusta saa helposti tingittyä 200-600€/m2 pois, eikä laaduttomuus paista heti silmiin! Toimii jos aikoo myydä 5vuoden aikana. Ongelmat paljastuvat usein vasta 10v päästä ;(.

      Materiaalikulut ovat toinen juttu, halvalla saa ... halpaa.

    • Kivitalo fani

      Tämä ikuinen ihmettely puutalon ja kivitalon hintaerosta vain jatkuu. Myös suoranainen valehtelu todellisista kustannuksista on aina ollut muotia.
      Kivirunkojakin on monenlaisia ja välttämättä valettava kiviharkko ei ole niitä edullisimpia.
      Työläs se ainakin on ja vaatii erillisen perustuspalkin paalutettavissa kohteissa. Painoa tulee paljon ja perustusten kustannus nousee. Lujuuskin on sitten katsojan haavekuvissa, todellisuudessa ohuet valut ovat varsin heikkoja.
      Puutaloissa saa helposti maksaa erillaisten talopaketti kauppiaiden tupla katteet, kun ostopäätös tehdään kauniista kuvastosta. Betonia menee perustuksiin jopa saman verran, kuin kevyempiin kivitaloihin koko runkoon , varsinkin paalutettavissa kohteissa ja perustushan ei kuulu hintaan.
      Orgaaninen puutalo lahoaa, mätänee ja homehtuu, miksi niitä yleensäkään tehdään, jopa valtion avustuksella.
      Puutalo teollisuus on miltei yhden uskonlahkon hanke pohjoisessa, josta laudan pätkiä raahataan kuljetustuilla etelään.
      Pohjoisen pojat ovat hyviä mielikuva markkinoitsijoita, varmaan nuo uskon asiat auttavat aiheessa.
      Itse uskon kuitenkin kivitalon ylivoimaisuuteen ja sellaisessa asuvana voin suositella kaikille. Jos rahasta puhutaan, ei mielestäni ole hinta eroa, ainoastaan rakennettavien neliöiden määrä ratkaisee ja talon arkkitehtuuri.

    • HBLAMMI

      Me muurattiin HB-eristeharkoista nätti ja varmaankin toimiva !80m2 talo. Ei voi vielä tietää kun sisäpuolen tasoitteita ja ulkopuolen hirsipaneeliverhousta tehdään. Mutta kaikkea tätä touhutessa on monesti mielessä käynyt, että josko olisi tehnyt valuharkosta? Ainakin muurausvaihe olisi nopeampi. Tsemppiä kuitenkin, teet mitä teet :)

    • 2005...

      ONks lammin talo näin hidas rakentaa. Minna aloittanut jo vuonna 2004. Eikö se pitäisi olla jo valmis.

      • Näprääjä mä

        Sen pitää antaa kuivaa vähän pidempään kun märkänä valetaan. Eihän kukaan sanonutkaan että se on järkiratkaisu. Käytännössä ohan helvetin hankala. Minä ten valuharkosta kellarin ja täytyy sanoa, että talon muuraamiseen päälle meni vähemmän aikaa. On se vaan sellaista näperrystä


    • Rak-ins1970

      Kalliiksi tulee! min. 450 000 tontti

    • amatööri

      Olen rakentanut kivitalon, jossa neliöhinnaksi on tullut about 1200e /m2. Kun täällä keskustellaan rakentamisesta ja kustannuksista, kannattaisi mainita rakensitko itse vai rakennutitko. Edellä mainitulla on kustannuksiin todella suuri merkitys. Itse olen tehnyt kaiken muun, paitsi porakaivot ja sähköt sähkötauluun.Rakennusmateriaaleista ei ole tingitty, mutta hinnasta kyllä! Kilpailuttaa kannattaa!Tontti ei sisälly neliöhintaan.Olen nyt tehnyt sekä puu että kivitalon 6v sisällä ja tiedän että kivitalon rakentaminen suomen sääolissa/oloihin.on kustannustehokas ja arvostusta oskseensaava tapa sijoittaa rahansa.Lopuksi voin todeta että lämmin kesä oli yöllä mukavan viileä ilmastoidussa kivitalossa,jossa asuu onnellinen perhe... ja sen kiven nimessä on 5-kirjainta

    • Totuus esiin

      Kivitalon ja puutalon rakentamisessa suurin kustannustekijä on verot. 400 000 € talossa jo pelkkää alvia on lähes 100 000 €.
      Katainen kun korottaa taas alvia ja kunnat veroäyriä, niin helposti puolet kustannuksista on veroja. Kannattaa myös huomata, että laskut maksetaan jo kerran verotetusta palkasta.
      Puutalon ja kivitalon rakentamisessa ei suurempia hintaeroja saa aikaiseksi. Eiköhän ne säästöt ole tulleet harmaasta taloudesta ja omasta selkänahasta.

    • tulosjataseplussalla

      miettikää paljonko pientalorakentajat maksavat veroja! pimiänä vaan, vähän kuitilla sieltä täältä ja säästät hetkessä yhen 50 000€

    • FiksuRakentaja

      Harkitkaa passiivikivitaloa (www.passiivikivitalot.fi). Tuo on nopeampi tehdä kuin Lammi eikä hintaero ole merkittävä (ei maksa välttämättä sen enempää kuin Lammi). Kevyitä EPS-harkkoja jokainen osaa asentaa ja niitä on helppo muotoilla. Kantava teräsbetonirunko tulee vain eristeiden keskelle. Lammissa on toisinpäin, eriste keskellä ja kaksi ohutta kantavaa runkoa reunoilla.
      Meillä on tavoite tehdä tuollainen passiivikivitalo n. 400000 eurolla, huoneistoalaa yli 200 neliötä.

    • rajurakentaja

      hyvä että on tavotteita :) siihen ne jääkin!

    • Rakentaja raportoi

      Monet mainosmiehet täällä veuhkaavat, kehuen omiaan, mutta jos 200 m² talon harkkokasa maksaa 20 000 €, niin siitä ei ainakaan paljon säästöjä saa ja verotkin on jo mukana.
      Itse rakennan Malanderin uusimmalla 450 mm harkolla, N. 6 viikkoa kesti rungon kasaus kahdelta ammattilaiselta ja rahaa on kulunut maanrakennustöineen nyt N. 100 000 €.
      Pahaa pelkään että sisustukseen tuohta alkaa kulumaan ja 300 000 budjettini ylittyy.
      Talo on anturoilla ja louhiakkaan ei tarvinnut, itse on siivottu ja osallistuttu maanrakennustöihin lapioiden.
      Nostokoneita on tarvittu vähän, mobiilinosturia onteloiden nostoon ja Hiabilla on nosteltu kattotuoleja ja ikkunoita.
      Talo on erittäin hyvin eristetty, mutta lämmitykseen aion kuitenkin hankkia vesitakan ja aurinkokennot ja taas kuluu valuuttaa. Lämmintä käyttövettä saa sitten kuitenkin edullisesti.
      Raportoidaan uudestaan kun homma etenee, monet puutalot ovat nousseet tälle alueelle nopeasti, mutta näyttävät nyhjäävän siellä sisällä kuukausi kaupalla.
      En usko olevan minkäänlaista hintaeroa puutalon ja kivitalon rungon välillä, mutta kyllä teräsbetoni tuntuu lujalta.

    • Dmdmemmd

      Siis ethän sinä näe etkä tunne koko teräsbetonia talossasi, ainoastaan styroksia ulko ja sisäpinnassa?

      • 12+4

        Ei sitä styroxiakaan näe eikä tunne, kun siinä on rappaus tai levytys päällä.


      • 12+4 kirjoitti:

        Ei sitä styroxiakaan näe eikä tunne, kun siinä on rappaus tai levytys päällä.

        Styroxi eristää. Jää hyödyntämättä suuri osa varaavasta massasta, jolla on mukavasti lämpötilaeroja tasaavaa vaikutusta.

        Itselläni on vain muutama ongelma noiden "kalalaatikoiden" kanssa. Toinen on juuri tuo eriste sisäpinnassa sotkemassa, toinen on kylmäsiltojen muodostuminen kiinnityskohtiin. Ja tietysti ääneneristys ikkunoiden kohdalla. Ja kiinnitykset muutenkin... Mutta silti ihan harkinnassa tulevat olemaan, kun alan omaa rakentamaan. Onhan se "hieman" kevyempää noita siirrellä, kuin Lammin harkkoja.


      • Hankovahvuudet

        eipä betonia ole tarpeen lääppiä kun seinät on tehty


      • Mieltä mää oo
        Hankovahvuudet kirjoitti:

        eipä betonia ole tarpeen lääppiä kun seinät on tehty

        Jos joku on turhaa niin yleensäkin seinien paikallaan valaminen. Lattioiden pintavalut vielä ymmärrän, mutta kuka hullu on tämän valuhomman keksinyt? Sehän jumalauta kuivuukin kahden eristeen välissä ikuisuuden tuo valu. Sitten ihmetellään niitä sädesieniä ja muuta mitä valumuoteilla tehdyt julkisrakennukset, kuten koulut ja päiväkodit ovat täynnä. Nyt järki käteen rakentajat! Kivitalo kannattaa tehdä massiivirakenteisena ja unohtaa nämä valumuottihommelit... Kalliitakin tuntuvat olevan. Leca- tai siporexharkoista tekee talon 20% edullisemmin ja tulee varmasti parempi.


      • Mieltä mää oo kirjoitti:

        Jos joku on turhaa niin yleensäkin seinien paikallaan valaminen. Lattioiden pintavalut vielä ymmärrän, mutta kuka hullu on tämän valuhomman keksinyt? Sehän jumalauta kuivuukin kahden eristeen välissä ikuisuuden tuo valu. Sitten ihmetellään niitä sädesieniä ja muuta mitä valumuoteilla tehdyt julkisrakennukset, kuten koulut ja päiväkodit ovat täynnä. Nyt järki käteen rakentajat! Kivitalo kannattaa tehdä massiivirakenteisena ja unohtaa nämä valumuottihommelit... Kalliitakin tuntuvat olevan. Leca- tai siporexharkoista tekee talon 20% edullisemmin ja tulee varmasti parempi.

        Eiköhän nuo kunnan ongelmatalot ole elementeistä tehty.

        Ja tuo muurattava harkko on tietysti kiva. Tavallaan. Vähän työläs vaan, eikä tule yhtenäistä seinäpintaa, ja voi pahimmillan saada aikaiseksi vaikka ilmavuodon seinästä läpi, jos vähän sohii sen muurauksen kanssa...

        Paikallavalussa on se hyvä puoli, että saa massiivisen, yhtenäisen rakenteen suhteellisen helposti ja edullisesti paikalle. Pitkä kuivumisaika on vain eduksi, lukuunottamatta pinnoitustöitä, joita toki siposta tehtäessä pääsee heti aloittelemaan...


      • muottiharot on hyviä
        The_Rat kirjoitti:

        Eiköhän nuo kunnan ongelmatalot ole elementeistä tehty.

        Ja tuo muurattava harkko on tietysti kiva. Tavallaan. Vähän työläs vaan, eikä tule yhtenäistä seinäpintaa, ja voi pahimmillan saada aikaiseksi vaikka ilmavuodon seinästä läpi, jos vähän sohii sen muurauksen kanssa...

        Paikallavalussa on se hyvä puoli, että saa massiivisen, yhtenäisen rakenteen suhteellisen helposti ja edullisesti paikalle. Pitkä kuivumisaika on vain eduksi, lukuunottamatta pinnoitustöitä, joita toki siposta tehtäessä pääsee heti aloittelemaan...

        Kyllä kannattaa harkita EPS-muottiharkkoa. On tosi nopea ja helppo pystyttää. Edut ovat ihan kiistattomia. Betoniharkot painaa aivan järjettömän paljon. Sitä kantamisen määrää en suosittele kenellekään. Ehdottomasti kannattaa tutustua.


      • 17+6
        muottiharot on hyviä kirjoitti:

        Kyllä kannattaa harkita EPS-muottiharkkoa. On tosi nopea ja helppo pystyttää. Edut ovat ihan kiistattomia. Betoniharkot painaa aivan järjettömän paljon. Sitä kantamisen määrää en suosittele kenellekään. Ehdottomasti kannattaa tutustua.

        Olen nähnyt kahden styroksi talon pystytyksen. Puisia valutukia kumpaakin meni puutalojen verran. Aikaa rakentamiseen meni 2 ja 3 kertaa enemmän kuin itse tekemäni lammitalon (2 vuotta aloituksesta, niin asuttiin). Toisesta ammattilaisten tekemä ulkorappaus irtosi tuoreeltaan ikkunan alta.

        Lammiharkoista: Jos ei jaksa 22 kiloa nostaa, niin kannattaa jättää kaikenlainen tekeminen pois ja pysyä komerossa.


      • jassoo vai vai niin
        17+6 kirjoitti:

        Olen nähnyt kahden styroksi talon pystytyksen. Puisia valutukia kumpaakin meni puutalojen verran. Aikaa rakentamiseen meni 2 ja 3 kertaa enemmän kuin itse tekemäni lammitalon (2 vuotta aloituksesta, niin asuttiin). Toisesta ammattilaisten tekemä ulkorappaus irtosi tuoreeltaan ikkunan alta.

        Lammiharkoista: Jos ei jaksa 22 kiloa nostaa, niin kannattaa jättää kaikenlainen tekeminen pois ja pysyä komerossa.

        huonot pystyttäjät. Olet sinä supermies.. joo olet. Turhaan paikalliset maajussit ostavat traktoreita, kun kylällä on tuollainen härän ja traktorin ristisiitos


    • vieläkö haaveillaan

      Suosittelisin pysymään haaveilun asteella jos valuharkosta meinaat tehdä. Käy pikku Minnan kukkarolle aika pahasti.

      • Jengi vaahtoaa

        Kannattaisiko katsoa milloin viestiketju on laitettu aluille. Eiköhän Minna ole jo ehtinyt talonsa rakentaa, todeta että paskan myivät ja erotakin monen monta kertaa.


      • 10+6
        Jengi vaahtoaa kirjoitti:

        Kannattaisiko katsoa milloin viestiketju on laitettu aluille. Eiköhän Minna ole jo ehtinyt talonsa rakentaa, todeta että paskan myivät ja erotakin monen monta kertaa.

        "Eiköhän Minna ole jo ehtinyt talonsa rakentaa, todeta että paskan myivät ja erotakin monen monta kertaa. "

        Noin on käynyt netissä skeidaaa jauhaville. Ei Minnalla ole aikaa keksiä moisia turhuuksia hoitaessaan puutarhaansa ja lapsiaan yhdessä miehensä kanssa.


      • Herne nenään
        10+6 kirjoitti:

        "Eiköhän Minna ole jo ehtinyt talonsa rakentaa, todeta että paskan myivät ja erotakin monen monta kertaa. "

        Noin on käynyt netissä skeidaaa jauhaville. Ei Minnalla ole aikaa keksiä moisia turhuuksia hoitaessaan puutarhaansa ja lapsiaan yhdessä miehensä kanssa.

        "Noin on käynyt netissä skeidaaa jauhaville. Ei Minnalla ole aikaa keksiä moisia turhuuksia hoitaessaan puutarhaansa ja lapsiaan yhdessä miehensä kanssa."

        Tekstistä huokuu kokemuksen syvä rintaääni.

        Menikö pipo hieman liian tiukalle. Jos nyt vähänkään viitsit lukea ja analysoida tätä palstaa niin tätä skeidaa täällä on väh. 70% joten eiköhän tosi tiedon tarvitsijat etsi sitä jostakin muualta. Todellisille talonrakentajille/rakennuttajille suosittelen tärkeimpänä tekona palkkaamaan sen kunnolisen vastaavan mestarin. Sieltä ne vastaukset pitää löytyä eikä tältä palstalta. Jos tähän ei ole varaa/aikaa ottaa selvää kunnollisen mestarin palkkaamiseen niin parempi jättää kokonaan rakentamatta.


    • Huhhhhuu

      Lammi flobbaa pahasti tänä vuonna toimitukset puolittuneet. Kohta hätä kädessä. Huhhuh

      • rakentajat4

        Olemme rakentaneet rudus kivitalo n ja nyt lammin kivitalo n, lammin kivet aivan edottomasti parempia, Eivät räjähdä valuissa ja ikkunanapäällyspalkit tosi käteviä, aikaakin säästyy!!!


      • älyhoi on jättänyt
        rakentajat4 kirjoitti:

        Olemme rakentaneet rudus kivitalo n ja nyt lammin kivitalo n, lammin kivet aivan edottomasti parempia, Eivät räjähdä valuissa ja ikkunanapäällyspalkit tosi käteviä, aikaakin säästyy!!!

        Miksi rakentaa valuharkolla, kun ilman valamistakin pääsee helpommalla ja edullisemmin. Kannattaako tosiaan tehdä jonkun brändin perässä juoksemisella itselleen isompi lovi kukkaroon... Mutta kun se on LAMMI!!! Sen on varmaan pakko olla hyvä. Bullshit... kasa erikseen betonilla täytettäviä kivestä tehtyjä muotteja, joita pinotaan päällekäin ja koitetaan samalla ronkkia sähköputket sinne väliin. Ihan hullua hommaa joka kuuluu kerrostalotyömaille... ei pientalotyömaille. On isosti Lammien ja muiden valuharkkotoimijoiden syytä että kivitalomarkkinat saavat selkään puutalopuolelta. Hinta karkaa niillä niin pahasti hyppysistä.


      • älyhoi on jättänyt kirjoitti:

        Miksi rakentaa valuharkolla, kun ilman valamistakin pääsee helpommalla ja edullisemmin. Kannattaako tosiaan tehdä jonkun brändin perässä juoksemisella itselleen isompi lovi kukkaroon... Mutta kun se on LAMMI!!! Sen on varmaan pakko olla hyvä. Bullshit... kasa erikseen betonilla täytettäviä kivestä tehtyjä muotteja, joita pinotaan päällekäin ja koitetaan samalla ronkkia sähköputket sinne väliin. Ihan hullua hommaa joka kuuluu kerrostalotyömaille... ei pientalotyömaille. On isosti Lammien ja muiden valuharkkotoimijoiden syytä että kivitalomarkkinat saavat selkään puutalopuolelta. Hinta karkaa niillä niin pahasti hyppysistä.

        Mutta saapahan yhtenäisen ja kylmäsillattoman, kestävän rakenteen.

        Joo, joku kalalaatikkokokoaminen on nopeampaa ja helpompaa, mutta huonojakin puolia on. Ei ole yhtä autuaaksitekevää ratkaisua.

        Mutta mitä tässä vuosien mittaan olen tutkinut tilannetta, niin kyllä se on Lammi tai kalalaatikko, josta seuraavan talon seinät rakennetaan.


      • Mielipiteeni siinä
        älyhoi on jättänyt kirjoitti:

        Miksi rakentaa valuharkolla, kun ilman valamistakin pääsee helpommalla ja edullisemmin. Kannattaako tosiaan tehdä jonkun brändin perässä juoksemisella itselleen isompi lovi kukkaroon... Mutta kun se on LAMMI!!! Sen on varmaan pakko olla hyvä. Bullshit... kasa erikseen betonilla täytettäviä kivestä tehtyjä muotteja, joita pinotaan päällekäin ja koitetaan samalla ronkkia sähköputket sinne väliin. Ihan hullua hommaa joka kuuluu kerrostalotyömaille... ei pientalotyömaille. On isosti Lammien ja muiden valuharkkotoimijoiden syytä että kivitalomarkkinat saavat selkään puutalopuolelta. Hinta karkaa niillä niin pahasti hyppysistä.

        Hintaeroa ei saa tekemälläkään kivikasan ja lautakasan välillä. Kivikasassa on myös perustus mukana, lautakasassa ei.
        Kevytsoraharkoista muuraamalla saa kevyemmin ja riittävän lujan. Jos betonivalua haluaa niin Eps-harkko on ehdottomasti pätevämpi ja rakenne lujempi, sekä eristys parempi.


    • turhaa väittää muuta

      Köyhät kyykkyyn. Lammi rulez

    • Lammi-bond

      ... niin ja valukerrosten välillä kannattapi muistaa se, ettei täytä sitä ylintä harkkoa kuin max. puoleenväliin asti, ellei sitten halua sellaista kivaa vaakaahalkeamaa kerrosten väliin. Kumma juttu ettei täällä kukaan asiasta maininnut!

      • Kerros kerrallaan

        Kannattaisi rakentaa Thermotalon harkoista. Ei tule vaakavalusaumoja kuin kolmen metrin välein.


      • Heehehhehee
        Kerros kerrallaan kirjoitti:

        Kannattaisi rakentaa Thermotalon harkoista. Ei tule vaakavalusaumoja kuin kolmen metrin välein.

        Minä rakennan mieluiten ilman vaaka- tai pystyvalusaumoja... Jos parhaiten menee, valuauto tarvitaan tontilla vain anturoiden kohdalla ja seuraavan kerrn kun valan lattiat. Enempää tuota kallista kurankuljettajaa en halua vaivata.


      • vertailua
        Kerros kerrallaan kirjoitti:

        Kannattaisi rakentaa Thermotalon harkoista. Ei tule vaakavalusaumoja kuin kolmen metrin välein.

        Styrokistaloissa puisia valutukia tarvitaan pienen kesämöki verran ja niiden asentaminen on hidasta ja vaativaa. Rappauksen kiinni pysyminen styroksissa on myöskin haastavampaa kuin lammiharkossa. Painavien kappaleiden kiinnittäminen hankalampaa styroksiin kuin betonivaluun suoraan kiilapulteilla.


      • halpaa ja nopeaa
        Heehehhehee kirjoitti:

        Minä rakennan mieluiten ilman vaaka- tai pystyvalusaumoja... Jos parhaiten menee, valuauto tarvitaan tontilla vain anturoiden kohdalla ja seuraavan kerrn kun valan lattiat. Enempää tuota kallista kurankuljettajaa en halua vaivata.

        "Enempää tuota kallista kurankuljettajaa en halua vaivata"

        Betonipumppuauton käyttö on halpaa ainakin suurimmissa kaupungeissa.
        http://www.rudus.fi/aineistot/hinnastot
        Pääkaupunkiseutu:
        134,76 eur/m3 (alv 24%)
        Tuntiveloitus (€ / h) 144,32
        Lisähinnat pumpatun määrän mukaan € / m³ 18,30

        Tällöin muiden talotyyppien rakentaminen on hölmöä. Lammiseinä syntyy nopeasti betonipumppuauton ansiosta.


      • Konemuksia
        halpaa ja nopeaa kirjoitti:

        "Enempää tuota kallista kurankuljettajaa en halua vaivata"

        Betonipumppuauton käyttö on halpaa ainakin suurimmissa kaupungeissa.
        http://www.rudus.fi/aineistot/hinnastot
        Pääkaupunkiseutu:
        134,76 eur/m3 (alv 24%)
        Tuntiveloitus (€ / h) 144,32
        Lisähinnat pumpatun määrän mukaan € / m³ 18,30

        Tällöin muiden talotyyppien rakentaminen on hölmöä. Lammiseinä syntyy nopeasti betonipumppuauton ansiosta.

        Täydessä kuormassa betoniautot painanavat jopa 20 ... 44 tonnia, joten kuormakokoa on heikommin kantavilla kulkuväylillä tarvittaessa rajoitettava. Ajotien nousu ei saa olla yli 10 %. Ajotie on talvella hiekotettava... Valettavaan kohteeseen tulee päästä työturvallisuusvaatimukset täyttäviltä telineiltä koko kohteen osalta (telineiden tulee kiertää koko runko). Vibra ja varavibra on oltava. Kerralla seinää voi nostaa 1,6 metriä, jonka jälkeen täytyy odottaa betonin kovettumista ennen seuraavaa valukerrosta.

        6m3 S3-S4 betonia lähimmältä asemalta maksaa pumpattuna ja toimitettuna n. 160€m2 ja lisäksi 19€/jokaiselta viideltä minuutilta, jolla sovittu pumppausaika (puoli tuntia per 6m3 auto) ylittyy. Normaali 400mm valuharkkoseinän betonointinopeus on minimissään tunti/6m3, eli kuutiohinnaksi tulee minimissään 180€/kuutio. Tämä siis silloin jos betoniasema on enintään 5km säteellä. Jos talossa on vaikeita muotoja, jotka hidastavat betonointia, kannattaa varautua yli 200€/m3 betonihintaan. Budjettiin laskisin sellaisen 220€/kuutio hinnan.

        Normaaliin kivitaloon menee n. 80m3 valubetonia. Laskisin sille hintaa n. 17000€


      • 12341234
        Konemuksia kirjoitti:

        Täydessä kuormassa betoniautot painanavat jopa 20 ... 44 tonnia, joten kuormakokoa on heikommin kantavilla kulkuväylillä tarvittaessa rajoitettava. Ajotien nousu ei saa olla yli 10 %. Ajotie on talvella hiekotettava... Valettavaan kohteeseen tulee päästä työturvallisuusvaatimukset täyttäviltä telineiltä koko kohteen osalta (telineiden tulee kiertää koko runko). Vibra ja varavibra on oltava. Kerralla seinää voi nostaa 1,6 metriä, jonka jälkeen täytyy odottaa betonin kovettumista ennen seuraavaa valukerrosta.

        6m3 S3-S4 betonia lähimmältä asemalta maksaa pumpattuna ja toimitettuna n. 160€m2 ja lisäksi 19€/jokaiselta viideltä minuutilta, jolla sovittu pumppausaika (puoli tuntia per 6m3 auto) ylittyy. Normaali 400mm valuharkkoseinän betonointinopeus on minimissään tunti/6m3, eli kuutiohinnaksi tulee minimissään 180€/kuutio. Tämä siis silloin jos betoniasema on enintään 5km säteellä. Jos talossa on vaikeita muotoja, jotka hidastavat betonointia, kannattaa varautua yli 200€/m3 betonihintaan. Budjettiin laskisin sellaisen 220€/kuutio hinnan.

        Normaaliin kivitaloon menee n. 80m3 valubetonia. Laskisin sille hintaa n. 17000€

        "Normaaliin kivitaloon menee n. 80m3 valubetonia."


        ei kyllä tullut 13 kuormaa betonia meidän 150m2 lammitalon seiniin muistaakseni jotain 4 *6m3, 1 kuorma per 1/2 kerrosta, talo 2 krs.


      • 12341234 kirjoitti:

        "Normaaliin kivitaloon menee n. 80m3 valubetonia."


        ei kyllä tullut 13 kuormaa betonia meidän 150m2 lammitalon seiniin muistaakseni jotain 4 *6m3, 1 kuorma per 1/2 kerrosta, talo 2 krs.

        Onhan tuo laskettavissa.

        Jos talo on vaikkapa 10x12 metriä ja korkeutta seinällä 7 metriä ja lammiharkkoon menee betonia 133 l/m, niin tuosta tulisi seinien osaksi 63308 litraa, eli abuut 63 kuutiota.

        Jos lattiavaluna toimisi vakkapa 8 cm paksu betoni, niin tuohon menisi 2 x 10 x 12 x 0,08 = 19,2 kuutiota.

        Jos joutuu vielä betonia kaatamaan perustuksiinkin, niin alkaa tämän kokoisella talolla olemaan 100 kuutiota aika pitkälti siinä. Tosin neliöitäkin on sellaiset 240, mutta ei tuo käsittääkseni ole mitenkään poikkeuksellinen koko kivitalolle.


      • Juurikin näin
        Konemuksia kirjoitti:

        Täydessä kuormassa betoniautot painanavat jopa 20 ... 44 tonnia, joten kuormakokoa on heikommin kantavilla kulkuväylillä tarvittaessa rajoitettava. Ajotien nousu ei saa olla yli 10 %. Ajotie on talvella hiekotettava... Valettavaan kohteeseen tulee päästä työturvallisuusvaatimukset täyttäviltä telineiltä koko kohteen osalta (telineiden tulee kiertää koko runko). Vibra ja varavibra on oltava. Kerralla seinää voi nostaa 1,6 metriä, jonka jälkeen täytyy odottaa betonin kovettumista ennen seuraavaa valukerrosta.

        6m3 S3-S4 betonia lähimmältä asemalta maksaa pumpattuna ja toimitettuna n. 160€m2 ja lisäksi 19€/jokaiselta viideltä minuutilta, jolla sovittu pumppausaika (puoli tuntia per 6m3 auto) ylittyy. Normaali 400mm valuharkkoseinän betonointinopeus on minimissään tunti/6m3, eli kuutiohinnaksi tulee minimissään 180€/kuutio. Tämä siis silloin jos betoniasema on enintään 5km säteellä. Jos talossa on vaikeita muotoja, jotka hidastavat betonointia, kannattaa varautua yli 200€/m3 betonihintaan. Budjettiin laskisin sellaisen 220€/kuutio hinnan.

        Normaaliin kivitaloon menee n. 80m3 valubetonia. Laskisin sille hintaa n. 17000€

        Niin... Ja Lammiharkkoon menee vielä vähemmän betonis kuin vaikka eps-muottiharkkoihin.

        Kiitos pitkästä aikaa oikeaoppisesta ja rehellisestä kirjoituksesta. Näinhän se asia on. Betonivalukustannukset talosta riippuen ovat n. 15-20k€ (seiniin)


    • polakkislovakki

      lammi haudataan, rulez!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8109
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4592
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2119
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1805
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1716
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe