Äänieristysmääräyksistä

eristäjä

Jos kerrostalo on valmistunut v. 2014, ja yläkerran naapurista kuuluu selvästi askeleet kun kävellään huoneesta toiseen, sekä vaimeasti esim. kaappien sulkemiset ja laatikoiden vetämiset, niin voiko yleisesti ottaen sanoa että kyseessä on todennäköisesti rakennusvirhe?

Lisäksi ääntä korottaessa kuulee sanasta sanaan mitä sanotaan. Normaali puhe ei kuulu.

Vai onko mahdollista, että tämä on silti lain ja määräysten puitteissa, eli täyttää siis nykypäivän normit?

43

2278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samatrolli jatkuvast

      Vika on päässäsi, koska aina selitä näitä samoja juttuja, rakennusvuosi vain muuttuu aina, kas et nyt kirjoittanut, että valmistunut 2016, heh...

      Uudet määräykset ovat tiukat ja ei kyllä kulu puhe ym, silloin olisi ios rakennuvirhe ja rakentajan takuu, mutta ethän sinä takuuta saa siihen 30 luvun kananpaska-asuntoosi, joten jatka elämääsi itsesi kanssa..

      Ps. itse asunut vanhoissa läävissä ja niissä kuului kaikki, uusissa, niin kerrostalo, kuin rivari ei kuulu asumisen äänet, enkä tarkoita uusilla, niitä 90 luvun halvalla kyhättyjä aravataloja, niissähän ei eristyksiä ole juuri lainkaan.

    • eristäjä

      Jaa-a... mitäköhän ihmettä oikein horiset. :D

      Vastauksesi lienee kuitenkin, että uudessa talossa ei askeleet tai mikään muukaan saisi kuulua lainkaan? Takuuhan virheen varmasti korjaa, taitaa vaan olla iso operaatio.

    • sutta ja sekundaa

      Se on suomalaista rakentamisen tasoa

      rahallakaan - ei saa laatua
      ei ole rakennusvuoteen luottamista

      Onhan se virheellinen
      ja siellä on takuulla laminaatii joka viimeistelee asumisen helvetin.
      se johtaa äänet rakenteisiin ja oikein voimistaa niitä

      Olen pahoillani.

      Itse istun sohvalla, tää pomppii ja mun päähän sattuu
      koska joku pomppii naapurissa (aikuisen voimalla)
      se ääni kumisee rakenteita pitkin, oikea bassojytke
      mulla on paha olo

      Tää on 95 rakennettu rivitalo.
      Koko ajan stressi päällä tosta metelistä.

      • ed.

        kokeilin äsken samaa ja mua sattui kantapäihin, niskaan ja ehkä vähän leukoihin.

        Miten joku voi tehtä tota koko ajan?
        Tosin piironki tärähti aika hyvin.
        Siis tässä on betonivalettu kivijalka.


      • Näitäjuttuja

        1995 rakennettu rivitalohan edustaa uusinat uutta:D: Heh, mitä paskaa, 90 luvulla tehtiin juurikin tosi halvalla ja huonosti, olen asunut 90 luvun taloissa, täyttä pashkaa, melkein, kuin vanhat 30 tai 60 luvun talot, uudet on kyllä selvästi parempia, koska talotekniikka ja määräykset kehittyneet aikas paljon tosta 90 luvusta.


      • 20_vuotias_ikinuori
        Näitäjuttuja kirjoitti:

        1995 rakennettu rivitalohan edustaa uusinat uutta:D: Heh, mitä paskaa, 90 luvulla tehtiin juurikin tosi halvalla ja huonosti, olen asunut 90 luvun taloissa, täyttä pashkaa, melkein, kuin vanhat 30 tai 60 luvun talot, uudet on kyllä selvästi parempia, koska talotekniikka ja määräykset kehittyneet aikas paljon tosta 90 luvusta.

        Jep. Taas näitä sankareita, joiden mielesta 20-vuotias talo on "uusi".

        Se toinen "pieni" ero on, että rivitalo on pientalo. Niitä ovat kyhänneet kasaan myös "mies ja hiace" tyyliset rakennusliikkeet. Talon valmistuttua putka konkurssiin, niin ei tarvi murehtia mistään kymppivuotisvastuista, uusi rakennusliike pystyy ja toinen kierros käyntiin.

        Ja edelleen on yksi rakenneratkaisu, jonka laillisuuden suhteen olen epäileväinen. 70-luvulla tuli muotiin mosaiikkiparketti. Alkuun kait lisävarusteena, mutta 80-luvullahan tämä alkoi olla ja se yleisin lattiamateriaali. Vahvasti epäilen, että ainakin 70-luvun taloissa askeläänieritys on mitoitettu sen varaan, että lattian pinnassa on askelääntä eristävä muovimatto (se kaikkien tuntema harmaa & alapinnaltaan "karvainen"). Taitaa olla äänieristys paria pykälää kehnompi, kun maton sijaan onkin laitettu suoraan betoniin liimattu mosaiikkiparketti.

        Nykyään (90-luvulta lähtien?) parketit tehdään aina kelluvina eli alla on äänieriste.

        80-luvun taloissa ei ole tullut asuttua, joten tekniikka & toimivuus ei ole niin hyvin tiedossani. Mutta kivikovilta niidenkin mosaiikkiparketit tuntuvat = tuskin on näissäkään vaimennuskerrosta.


    • vanhaa laatua

      Jeps, asun vankassa jykevässä kivitalossa rv-1925, yläkerran naapuri hippailee villasukissa ja astiat helisevät kaapissani, seinän läpi pystyy puhumaan naapurin kanssa ja naapurin hajutkin tuntuvat nokassani, ilmanvaihto surkea, happea ei saa, joutuu pitämään ikkunaa auki talvellakin.
      Kuka helvata näitä on 20 luvulla bykannut..

    • Uusitalo12

      Se, että rakennusmääräyksissä on oikaistu kun valvojaa ei näkynyt ja talo kasassa. Aina voi äänistä valittaa, tuskin paljon auttaa. Talo tehty ja homma taputeltu.rakentajan vastuu on niin suhteellinen käsite harvoin kovin paljon aletaan purkaan. Unohda valitus ja nauti uudistuotannosta

    • Naapurisopua

      Kerro sille yläkerran naapurille askelten kuulumisesta. Ehkä kävelevät jollain "lipsukkailla". Itse en koskaan käytä kotona mitään jalkineita-usein villasukkia. Tuolien alla on matto, ettei kolise alakertaan. Kerrostalossa on hyväksyttävä ääniä päivällä, mutta ei hiljaisuuden aikaan. Itse pidän aina televisiota auki, niin en huomaa kuuluuko naapureista ääniä. Voit ostaa myös halvalla kuulokkeet ja käyttää niitä. Siellä yläkerrassa eivät voi tietää häiritsevänsä ellet kerro heille.

    • Eesti_töömees

      On kvaliteedistandardile, pole probleemi. 100% kvaliteet garanteeritud. Algataja on hull.

    • tömspuli

      Ei sentään kuulu alakerrasta töminät ja puheet. Edistystä.

    • FRf545446

      Itse asun 90-luvun rivarissa ja alakerran vessan seinä on yhteinen naapurin kanssa, Kuuluu ihan selvästi kun naapurin äijä pieraisee ja niistää nenää, ihan kuin olis verho vain välissä, Mistä tämä johtuu?

      • lol_apua

        Pieru (lat. flatus) on nisäkkäiden ruoansulatuselimistössä elävien symbioottisten bakteerien ja hiivojen tuottamaa suolikaasua. Nimitystä pieru käytetään myös fysiologisesta tapahtumasta, pieraisusta, jossa kyseistä kaasua purkautuu peräaukon kautta nopeasti ja usein äänekkäästi ulos.

        Nuha eli riniitti on nenän tukkoisuudesta ja vuotamisesta käytetty nimitys. Nuha voi aiheutua muun muassa sairaudesta, allergiasta, ruumiillisesta rasituksesta tai nenän rakenneviasta. Oireita voi helpottaa varovaisella niistämisellä, keittosuolaliuoksella, höyryhengittämisellä tai lääkkeillä.

        Molemmat toiminnot ovat normaaleja, itsekin tulee joskus pieraistua.


    • Sylvimummu

      Muutimme vanhuuttamme kerrostaloon (vanhaan) palveluiden saannin takia. Yläpuolellemme muutti 35v opettaja äiti 8v tyttärensä kanssa. Heillä on aivan erilainen elämän rytmi kuin meillä. Jytinä alkaa noin 20 ja jatkuu usein puoleen yöhön. Edellinen asuntomme vanha rouva valitti isännöitsijälle asiasta, häntä pidettiin sopeutumattomana jolloin tämä rouva katsoi parhaaksi muuttaa pois. Joten valittaminen häiriöstä ei taida kannattaa. Ei oikein jaksaisi 80:nä taas muuttaa.

      • hillankukkalumi

        Jos ei ole hilloa ostaa kerrostalosta ylintä kerrosta niin jättäkää ostamatta. Kerrostalossa ei ole muuta paikkaa jossa voi asua häiriintymättä jos tarralenkkariamikset tömistelee päällä, sivulla,alla ja lounaassa


    • perinteinen_tyyli

      Hildaranella mielikuvitus jauhaa. Tosin tämä täsmälleen sama tarina on postitettu parin kk välein jo ainakin vuodesta 2012 lähtien. Vuosiluku vain vaihtuu aina tuoreemmaksi...

      Ja perustarina on tätäkin vanhempi. 2012 tuli sen verta päivitystä, että Hildarane jätti pois tarinat hissin oven kolinasta, lastulevyseinistä yms. 60/70-lukuje ratkaisuista. Vaan jos/kun taustat tuntee, niin omia nuoruusmuistojaanhna Hildarane tässä tarinoi. Hänelle "uusi" kerrostalo on se 60-luvun talo, jossa hän Hervannassa ollessaan asui. Siitä pitäen on elämä ollut yhtä alamäkeä ja nyt hän joutuu bunkkaamaan viime vuosisadan alkupuolen työläiskennostossa. Kuoriaisongelmasta yms. vanhan talon vaivoista on hän joskus ohimennen maininnut.

    • eristys

      Itse asun 2008 valmistuneessa kerrostalossa. Samanlaiset havainnot. En osaa sanoa määräyksistä ja normeista. Isännöitsijä väittää, että on normaalia.

      • terveiset_Hervantaan

        Onko vielä lastulevyseinät ja hissin ovi kolisee?


      • eristys
        terveiset_Hervantaan kirjoitti:

        Onko vielä lastulevyseinät ja hissin ovi kolisee?

        Noista en tiedä, mutta rapusta kuuluu äänet asuntoon turhan hyvin.


    • Makita
      • kerrankin_asiaa

        Hyvä linkki!

        Joka sekin osaltaan todistaa, että nämä "asun 2012/2013/2014/2015 rakennetussa talossa ja vessan veto/kävely kuuluu yläkerran asunnosta" kirjoittajat ovat kateellisia trolleja, joiden kokemukset kerrostaloista rajoittuvat 60/70-lukujen tuotantoon. Jolloin äänieristyksessä oli suurta vaihtelua (aiheesta myös omakohtaista kokemusta). Käytännössä kaikki uudet talot täyttävät nykyiset vaatimukset vaatimustasoa on kiristetty takavuosiin verrattuna.

        Näköjään äänieristykselle on jo ennen 70-lukua ollut vaatimuksia ja mittauksiakin on tehty ... tämä oli minulle tosiaan uutta & olin kuvitellut tässä vallinneen viidakon lait ... johtuen juuri siitä, että elementtirakentamisen alkuvuosien taloissa on niin suuria eroja.


    • Olli-Päijäthäme

      Mitä uudempi sen parempi, koska myöskin talotekniikka on kehittynyt, nykyään ei kuulu suihkun ja vessan äänet, kuten ennen, ilmanvaihtokanavat omat ym,
      Omaa kokemusta kolmesta 2006 jälkeen valmistuneesta, juuri mitään ääniä ei kuulunut, jotain pientä kolinaa korkeintaa joskus
      Välipohjat ovat paksummat, huoneistojen väliset seinätkin nykyään paksummat, aiempaa kokemusta oli 2001 rakennetusta ja siellä kuului mm vedenäänet, 90 luvun taloissa kuului miltei kaikki, samoin 60-80 luvun, kun ilmanvaihtokin oli yhteiskanavilla, oma lukunsa olivat myös vanhat pula-ajan kivitalot 20-30 luvulla tehdyt, näissä oli huoneistojen väliset seinät ja välipohja niin ohut, että selvästi kuulu mm naapureiden puheen.
      Nykyasunto 2013 valmistunut, erittäin hiljainen ja välipohjakin on paikalla valettu, enpä voi valittaa ja samaa mieltä ovat naapuritkin.

    • Asunja

      Kyllä se vaan niin on että uusissakin ara yms. Vuokrakerrostaloissa etenkin askeläänet ja muut runkoäänet kuuluu varsin hyvin. Kokemusta on 90-luvun ja 2012 vuokrakerrostaloista, ja se mikä oli 2012 kerrostalossa parempaa oli, ettei wc ja vesijohtoäänet kuuluneet lainkaan, muuta kuin jos itse oli kylpyhuoneessa niin yläkerran wc vetäminen kuului, mutta tosiaan muuten ei mitään. Sen sijaan tavaroiden putoilut, askeleet yms. tai lasten huuto kuului ainakin lähes yhtä hyvin kuin 90-luvun talossa. Kummassakaan ei tavallinen puhe kuulunut lainkaan.

    • ihanhyväänykyjä

      Meillä kuulu 90 luvun talossa puhekin läpi, samoin askeleet tömisivät aivan sikana, näissä uusissa 2011 ja 2013 asuneena voin todeta, että paljon hiljaisempaa ei tosiaan kuulu vessa ja suihkuäänet, jokin runkokolahdus voi kuulua, askeleita ei juri lainkaan ja omistustaloja ovat, asuin siis ensin pienemmässä ja vaihdoin isompaan vielä uudempaan.
      Kehitystä on kyllä tapahtunut, ovathan välipohjatkin yli 10 cm paksummat, kuin olivat 90 luvulla.
      Pohjat oli vanhassa 1938 rakennetussa kivitalossa kun naapurin kanssa pystyi seinän läpi vaihtamaan ajatuksia puhumalla.

    • arkkitehti-yo

      Uusia kerrostaloja koskee lähinnä kaksi ääneneristysmääräystä. Askeläänet saavat kuulua asuinhuoneistosta toisee max 53 dB. Rakenteen ilmaääneneristys tulee olla minimissään 55 dB. Askelääniä ovat juurikin suoraan rakenteeseen kohdistuvat äänet, askeleet (luonnollisesti), tuolien raahaamiset yms. Ilmaääniä taas puhe, musiikki yms. jotka siirtyvät välillisesti rakenteeseen ilmanpaineen seurauksena tai suoraan vuotokohdasta.

      53 dB on aika tiukka määräys, joten mikäli äänet todella häiritsevät, voi olla kyseessä rakennusvirhe. Nykyään tehdään paljon uivia lattioita, jolloin pienikin valuvirhe, jossa pintalaatta pääsee osumaan runkoon, heikentää huomattavasti juuri askenläänieristystä. Vaimea kumina ja raahausäänet ovat toisaalta sellaisia, että niitä ei järkevillä rakennepaksuuksilla saa täysin pois ainakaan nykymenetelmillä, joten kyllä sieltä jotain ääntä aina läpi kuuluu.

      55 dB ilmaääneneristyksellä ei kyllä pitäisi kovastakan puheesta saada selvää, kova musiikki saattaa kuulua läpi tunnistettavasti.

      Jos asia arveluttaa, niin voit toki pyytää mittaamaan ääneneristyksen, siihen on olemassa standardisoidut mittalaitteet. En osaa äkkiseltään sanoa, kenen vastuulla tuo on, eli kuka mittauksen maksaa, mutta ehkä taloyhtiöstä voisi aloittaa kyselemään asiaa.

      • isännöitsijä-isa

        Aloittajalla ne on nuo rakennuksen valmistumisvuodet vaihtuneet jo viimeiset 10 vuotta:D, että ei ihan tosissaan pidä ottaa, kertoo kokemuksiaan vanhoista asunnoista ja lisää siihen uuden vuosiluvun, hupinsa kullakin.
        Summa, sumarum, uusissa on jo melko hyvä äänieristys, talotekniikka on muuttunut vuosien varrella, läpivedot kaikki eristetty, samoin vesijohdot, ilmanvaihto ym.
        Mikäli virheitä niin rakentajan vastuu ja takuu, toisin kuin vanhoissa taloissa joissa ei mitään vastuuta ainoastaan taloyhtiön piikkiin menee, mutta jos rakennettu sen ajan määräysten mukaan, niin vaikea saada korjattua, ellei pysty osoittamaan terveydellistä haittaa, eräässä 1950 luvun talossahan näin kävi ja kyse oli tupakan haju ja äänihaitasta.


      • heikosti_kuuluu

        > Nykyään tehdään paljon uivia lattioita, jolloin pienikin valuvirhe, jossa pintalaatta pääsee osumaan runkoon, heikentää huomattavasti juuri askenläänieristystä.

        Nykyään ei tehdä kelluvia lattioita (pintavalu) juuri tästä syystä. Ennen tehtiin ja mokia tuli. Nähty on mm. 70-luvun pienkerrostalo, jossa pintalaatta "kellutettiin" liian pehmeän mineraalivillan päällä. Villa painui kasaan -> ei äänieristystä. Ja 90-luvulla kuulemma mokailtiin valamalla pintalaattoja kiinni väliseiniin ja patterien putkiin.

        Nykytaloissa homma ratkaistiin lisäämällä välipohjien paksuutta. Mitä varten minimikerroskorkeus nostetiin 2,8 -> 3,0 m ...joskus 90-luvun lopulla? Tähän päälle sitten askeläänieristeeksi kelluva parketti tai laminaatti. Siis pintamateriaali. Näillä, yksinkertaisilla & toimintavarmoilla, ratkaisulla päästään yleensä pari dB vaatimustasoa parempaan eristykseen. Tällä hetkellä heikoin lenkki taitaa olla porrashuoneet. Niihin ei vielä ole keksitty tarpeeksi yksinkertaista askeläänieristysratkaisua. Taitaa jopa olla mahdollista, ettei määräykset ihan täyty asunnon ja porrashuoneen välillä?

        Käytännössä äänieristys on nykytaloissa niin hyvä, ettei edes äänekäs puhe tai aivan pienten lasten itku kuulu läpi. Aikuisten kurkku suorana karjuminen & uhmaikäisten ääntely sentään kuuluu, heikosti, mutta sanoista ei saa selvää.

        Tämä "jotain kuuluu, mutta selvää ei saa" on aika oleellinen juttu häiritsevyyden kanssa. Sama kuin satunnainen taustamelu vs. kännykkäkeskustelun kuuntelu. Puhetta rupeaa kuuntelemaan, tahtoi tai ei, ja se vie huomiota & ärsyttää, etenkin jos kuulee vain toisen osapuolen puheen, jolloin "CPU-aikaa" alkaa palaa siihen, että yritetään pohtia, mistä siellä oikein puhutaan... vaikkei edes kiinnostaisi pätkääkään, niin eihän sitä korviaan saa suljettua.

        Toki on mahdollista sekin, että on tullut jo 7 vuotta asuttua taloissa, joissa ei ole naapurit riidelleet kertaakaan. 70-luvun talossa noita "jäsentenvälisiä" pääsi seuraamaan kerran, pari, viikossa... ja 2 krs kotibileet saattoivat häiritä 4 krs asukastakin... Mutulla sanoisin, että uusissa taloissa äänieristys on 10 dB parempi, vaikkei paperilla ero näin suuri pitäisikään olla. Lisäksi talotekniikkakin on hiljaisempaa eli ei patterit suhise ja venttiilit vihellä, kuten vanhoissa.


      • Anonyymi
        heikosti_kuuluu kirjoitti:

        > Nykyään tehdään paljon uivia lattioita, jolloin pienikin valuvirhe, jossa pintalaatta pääsee osumaan runkoon, heikentää huomattavasti juuri askenläänieristystä.

        Nykyään ei tehdä kelluvia lattioita (pintavalu) juuri tästä syystä. Ennen tehtiin ja mokia tuli. Nähty on mm. 70-luvun pienkerrostalo, jossa pintalaatta "kellutettiin" liian pehmeän mineraalivillan päällä. Villa painui kasaan -> ei äänieristystä. Ja 90-luvulla kuulemma mokailtiin valamalla pintalaattoja kiinni väliseiniin ja patterien putkiin.

        Nykytaloissa homma ratkaistiin lisäämällä välipohjien paksuutta. Mitä varten minimikerroskorkeus nostetiin 2,8 -> 3,0 m ...joskus 90-luvun lopulla? Tähän päälle sitten askeläänieristeeksi kelluva parketti tai laminaatti. Siis pintamateriaali. Näillä, yksinkertaisilla & toimintavarmoilla, ratkaisulla päästään yleensä pari dB vaatimustasoa parempaan eristykseen. Tällä hetkellä heikoin lenkki taitaa olla porrashuoneet. Niihin ei vielä ole keksitty tarpeeksi yksinkertaista askeläänieristysratkaisua. Taitaa jopa olla mahdollista, ettei määräykset ihan täyty asunnon ja porrashuoneen välillä?

        Käytännössä äänieristys on nykytaloissa niin hyvä, ettei edes äänekäs puhe tai aivan pienten lasten itku kuulu läpi. Aikuisten kurkku suorana karjuminen & uhmaikäisten ääntely sentään kuuluu, heikosti, mutta sanoista ei saa selvää.

        Tämä "jotain kuuluu, mutta selvää ei saa" on aika oleellinen juttu häiritsevyyden kanssa. Sama kuin satunnainen taustamelu vs. kännykkäkeskustelun kuuntelu. Puhetta rupeaa kuuntelemaan, tahtoi tai ei, ja se vie huomiota & ärsyttää, etenkin jos kuulee vain toisen osapuolen puheen, jolloin "CPU-aikaa" alkaa palaa siihen, että yritetään pohtia, mistä siellä oikein puhutaan... vaikkei edes kiinnostaisi pätkääkään, niin eihän sitä korviaan saa suljettua.

        Toki on mahdollista sekin, että on tullut jo 7 vuotta asuttua taloissa, joissa ei ole naapurit riidelleet kertaakaan. 70-luvun talossa noita "jäsentenvälisiä" pääsi seuraamaan kerran, pari, viikossa... ja 2 krs kotibileet saattoivat häiritä 4 krs asukastakin... Mutulla sanoisin, että uusissa taloissa äänieristys on 10 dB parempi, vaikkei paperilla ero näin suuri pitäisikään olla. Lisäksi talotekniikkakin on hiljaisempaa eli ei patterit suhise ja venttiilit vihellä, kuten vanhoissa.

        6-kerroksinen 2022 talo, ja pienen lapsen itku kuuluu melko hyvin läpi kerrosta alempaa. 2 kerrosta alempaa kuuluu uhmaikäisen rääkyminen jonkin verran hyvin läpi. Nämä eivät vielä haitanneet.

        Alapuolelle muutti joku oerhe teineineen, joilla käy 20 jälkeen illalla usein porukkaa kylässä. Ja muutenkin meno yltyy iltasella niin arkisin kuin vkloppuina. Vkloppuina tosin jo aiemmin meteliä.

        Tulee läpi uhoava älämölö todella selvästi sekä häiritsevästi. Lisäksi jatkuva pauke tulee seinän kautta jotenkin niin voimakkaasti, että tuntuu kuin joki hakkaisi kaksin käsin mun asunnon seinää asunnossani niin paljon kuin lähtee. En ymmärrä miten vitussa voi kolinat ja kuminat tulla seinän kautta noin kovaa. Pelkkä askeläänikin tömisee sen lisäksi alakerrasta lävitse ylöspäin selvästi.

        Hyvää 2022 vuoden rakennustekniikkaa VITTU!

        Rauhallinen normaali puhe ei hirveästi kuuluisi. Mutta sekin hieman jos vähän äänekkäämpi puhuja. Täytyy sanoa etten ole ollenkaan tyytyväinen. Olen muuttamassa pois. Isännöitsijä levitellyt käsiään jo puoli vuotta, jopa hiljaisuuden metelin osalta (REIM).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        6-kerroksinen 2022 talo, ja pienen lapsen itku kuuluu melko hyvin läpi kerrosta alempaa. 2 kerrosta alempaa kuuluu uhmaikäisen rääkyminen jonkin verran hyvin läpi. Nämä eivät vielä haitanneet.

        Alapuolelle muutti joku oerhe teineineen, joilla käy 20 jälkeen illalla usein porukkaa kylässä. Ja muutenkin meno yltyy iltasella niin arkisin kuin vkloppuina. Vkloppuina tosin jo aiemmin meteliä.

        Tulee läpi uhoava älämölö todella selvästi sekä häiritsevästi. Lisäksi jatkuva pauke tulee seinän kautta jotenkin niin voimakkaasti, että tuntuu kuin joki hakkaisi kaksin käsin mun asunnon seinää asunnossani niin paljon kuin lähtee. En ymmärrä miten vitussa voi kolinat ja kuminat tulla seinän kautta noin kovaa. Pelkkä askeläänikin tömisee sen lisäksi alakerrasta lävitse ylöspäin selvästi.

        Hyvää 2022 vuoden rakennustekniikkaa VITTU!

        Rauhallinen normaali puhe ei hirveästi kuuluisi. Mutta sekin hieman jos vähän äänekkäämpi puhuja. Täytyy sanoa etten ole ollenkaan tyytyväinen. Olen muuttamassa pois. Isännöitsijä levitellyt käsiään jo puoli vuotta, jopa hiljaisuuden metelin osalta (REIM).

        Täytyy tuohon vielä lisätä niistä ei-haittaavista kuuluvista äänistä, että hissi kuuluu hyvin, vessan vetäminen sekä naapurin pönttöön lorottelu kuuluu niin ikään todella selvästi.

        Oisko säästelty koronapandemian aikaan jossain. Aiemmin asuin 2004 talossa, ja oli kyllä selvästi hiljaisempi. Puhe kuului selvästi vähemmän. Vessaäänet ei ollenkaan. Alhaalta askeläänet ei ollenkaan. Vaikka siellä porukkaa kyläili vkloppuisin naapurilla. Ylhäältä kuului kyllä askelääni. Siellä asui vanharouva, ja silloin kun lapsenlapset oli kylässä ja riehuivat niin kolisi, mutta muuten ei oikein mitään.

        Tämä 2022 talo kuitenkin ihan susi vrt. tuohon 2004 taloon.


    • taisittenkorvatulpat

      Onko olemassa kohtuuhintaista eristysmateriaalia omatoimisen eristyksen tekoon asunnon sisäpuolelle ? Korkkimatto (yläpuolisessa asunnossa) ehkä vaimentaa lattiaääniä , mutta ei ehkä toimi seinien kautta tulevaan meluun eikä laipioon asennettuna (?).

    • vuosi1978

      Toivottavasti noin ei ole! Ollaan nyt hakeneet v.2016 valmistuvasta uudiskohteesta kolmiota, aso. Nyt asuttu jo 11 vuotta vuonna 1978 valmistuneessa vuokrakerrostalossa, 3 asuinkerrosta, ulkoseinä tiilivuorattu, muutoin elementtitalo. Äänieristys todella huono, mutta koska pääosin tähän saakka on ollut aika hiljaisia normaaleja ja yksin asuvia asukkaita, ei ole päässyt jatkuvaa pitkää melustressiä syntymään. Mutta, ne harvatkin kerrat ovat ärsyttäneet ja jopa hätkähdyttäneet. Alakerrassa aiemmin yksin asunut vanha eläkeikäinen nainen puhui välillä kännykkään, ja makkarissa ollessa puheesta sai täysin selvän. Kun jouluaattona sinne tuli lapsensa ja lapsenlapsensa kylään kuultiin kaikki; joulupukin tulo ja sen kanssa juttelu sekä kruunnua joululaulut. Vieressä yksilö, joka työntyy olohuoneeseemme, siinä on asunut nuoria sinkkunaisia joiden luona käyneiden kapakkatuttavuuksien kanssa lemmiskely saa panoäänet kuulumaan olohuoneeseemme täydellisesti -pääosin naisen voihkinat mutta joskus jätkän karjaisutkin. Nyt alapuolellemme muutti nuoripari, jonka mies puhuu tooodella kovaa ja kiroilee paljon, ja nainen tiuskii ja riitelee. Tuosta tuli mitta täyteen ja pistettiin hakemus uuteen. Eli vanhassa elementtitalossa rauha riippuu naapureista, jos on metelöintiä niin pirullinen asua. Myös suihkussa käynti ja tuolin siirtely kuuluu aivan mielettömän kovaa; esimerkiksi illalla suihkukohina naapureista kuuluu niin ettei tv.stä meinaa kuulla suomenkielistä ohjelmaa. :(

    • teeitseman

      Voiko itse parantaa halvalla äänieristyksen? Olen ajatellut seuraavaa: lattialistat irti, ja lattia-seinälaattojen saumaan työntäisi massaa. Samoin lämpöpatterien läpivientikohtiin lisämassaa. Sähköpistorasiat irti ja väliin massaa myös. Olisiko hyötyä?

      Kyseessä 70-luvun elementtikerrostalo.

    • rakmestarius

      Uusissa kuuluu kaikki meteli ihan samaan tapaan kuin Kallion Toisella Linjalla olevassa 60 l-talossa. Elementtilaatoissa on ontelotila, joka kumisee ja on kaikupohja. Kun ei ole vielä paikalla valettu, niin hutilointi lisää ilmaäänien määrää. Siksi vaikkapa 2014 rakennetussa kerrostalossa kuuluu jopa pieremisäänet ja yskimiset. Siis vaikka on koneellinen poisto ja imuilma ja hormit vedetty porraskäytävään.

    • Huldasejaksaa

      Ranehulda se näköjään jaksaa trollata, no mikäs siinä kun kokemus rajoittuu kallion pula-ajan lääviin ja 70 luvun elementtilääviin, tällä piripäällä on aina samat jutut, todellisesta asumisesta ei mitään tiedä, äitimuorinsa kanssa asuu kallion vanhassa kanankakkatalossa ja äiti hoitaa ja opettaa poikaansa, mutta eihän se vanha ukko mitään opi ei edes seisomaan:D:

    • Huolellinen

      Äänieristysmateriaaleja on käytössä,mutta halpatyömaalaiset tekevät ko työn.. Heillä on huono asenne.. Monesti on jouduttu näiden koheltajien takia repimään lattiat auki ja lisäämään askelmattoja jne.

    • Muutin_omakotitaloon

      8VUOTTA KESTÄNYT KERROSTALOHELVETTI-TUSKA PÄÄTTYI VIHDOIN!!!11 A
      seesteinen hetki... mmh

    • Cv3

      Asun -93 valmistuneessa elementtitalossa. Aivan onneton äänieristys. Yläkerrasta kuuluu ontelolaattojen läpi puhe, musiikki, puhumattakaan lasten juokseminen tai leikkoäänet, keittiön astioiden ja kaappien kolinat. Vessan lorinat kuuluu olohuoneeseen pahemmin kuin omat vessakäynnit. Samoin suihkunäänet ja paukkuvat vesijohdot. Ihan helvettiä. Ei omaa rauhaa ollenkaan.

    • LorinaPete

      Vaikka olisi uusikin talo, niin vuokrayhtiöt ainakin tuppaavat vaan pistämään muovimaton suoraan ontelolaatan päälle. Normaali puhe näissä uusissa ei toki kuulu, mutta kovaa puhuminen/huutaminen tai vaikka koiran haukkuminen sitäkin paremmin, runkoäänistä nyt puhumattakaan. WC lorinat eivät kuulu uudemmissa.

    • rajuraji

      Tollo, noita muovimattoja ei ole laitettu edes vuokrataloihin liki kymmeneen vuoteen, sitä paitsi siellä on aina tasoite välissä, mutta sinähän puhut niistä 90 luvun "uusista "taloista"...

      • Aapeet

        Kyllä tiedän vm. 2011 kaupungin vuokratalon jossa muovimaton ovat laittaneet!

        Onko siis ontelolaatan päällä aina oltava tasoitekerros? Että ei ole edes mahdollista/sallittua pistää mattoa suoraan ontelolaatan päälle? Puhun nyt näistä kaupungin vuokrataloista/minimimääräyksistä enkä mistään kalliista omistusasunnoista.


    • Laatantekijä

      Tää lorinapete puhuu omia uniaan, taitaa lorista päässäkin, muovimatto laitettiin yhteen vuokrakohteeseen, niitä laitetaan noin yhteen sadasta kohteesta, muutoin laminaatti tai parketti ja 10 cm betoni valettiin alle, sen vaativat äänieristysmääräykset, joskus 90 luvulla tosiaan voitiin vetää suoraan ilman pintavalua, sillon määräykset olivatkin heikot ja lopputulos myös, nykyään äänieristys on hyvä ja talotekniikka aivan eri kuin vielä 15 vuotta sitten.

      • RamiSa

        Tuliko siihen muovimattokohteeseen pintavalua? Käsittäväkseni niitä saa vielä nykyäänkin tehdä ilman pintavalua kun muovimatto ei kolise niin kuin laminaatti? Eri asia tietysti kuinka paljon niitä tehdään...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      142
      8695
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1423
    3. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      66
      1264
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1195
    5. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      143
      1072
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1067
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      103
      827
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      808
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      781
    10. 45
      767
    Aihe