kranssin grilli

olimme nuoria

Muistattekos vielä kun Kauko piteli grilliä Vetelissä? Vielä 80-luvulla syötiin jätti-Botniaa. Muistoja kaivataan tänne.

34

5320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nostalgiaa

      Ihania muistoja! Jätti-botnia, porilainen, käristeet jne. Toiselta puolelta sai grillituotteita ja toiselta luukulta jätskiä, karkkia yms. Se oli sitä nuoruusaikaa... Tikulla syötiin niitä ranskalaisia perunoita pussista, nam!

    • ex veteli

      Se oli tosiaan aikaa. Kaukolla oli aina aikaa jutella kuulumiset ja ruoka oli hyvää. Ranskalaiset olivat tosiaankin pussissa ja tikulla syötiin. Hampurilainen maksoi 1,30 mk. Kake myi toiselta puolen makeaa, irtojäätelö oli Pietarsaaren jäätelöä. Toisessa päässä oli kukkakauppa. Oliko nimi kukka-mökki?? Tien toisella puolella oli ravintola Tuulikannel. Muistaako kukaan lisää?

      • Nostalgiaa

        Nyt muistan. Kukka-mökkiihän se tosiaan oli siellä takana ja jonkinlainen näyteikkunakin taisi olla, lehtiä ainakin oli esillä! Sen grillin ympärillä leijuneen tuoksun muistan selvästi, vaikkei se varmaan sen kummoisempi ollut kuin nykyäänkään grillien läheisyydessä! Aikahan se vain kultaa muistot! Olen ex-veteliläinen, syntyperäinen. Tosi hiljaiseksi on kylän raitti käynyt, vaikkei mikään metropoli ollut ennenkään. Mukava on muistella, kunpa vaan tulisi niitä muistoja tännekin lisää, aika laiskoja on veteliläset tällä palstalla yleensäkin keskustelemaan, verrattuna moniin muihin kuntien palstoihin!


    • zzz 1

      huonosti,tuulikaapista syömään jotain,sit kiireesti tyttölöihin,ainakin yritystä oli..

    • ajanratas

      Leipomo oli kanssa siinä samassa. Aamuisin oli tuore leivän tuoksu nenässä. Jossain kohdin se grilli taisi siirtyä sen kaupan yhteyteen, jos oikein muistan. Oli silloin kuitenkin aina nuorisoa liikkeellä. Nyt kun olen Vetelissä käynyt, niin hiljaiseksi keskusta on mennyt. Siinä grillillä nuoruudessa notkuttiin, ei ollu facebookkiia, puhelinta sun muuta joutavaa. Joskus tekisi mieli kääntää ajan ratasta taakse..

    • Joo, hyviä

      Vetelisä oli paremmat botniat ku Kaustisilla, josa taas oli paremmat hampurilaiset.

      • Muisteloja

        Se jättibotnia tais olla sellainen lenkin puolikas eli suuuureen nälkään tarkotettu!! Myöhemmin paikalla oli elintarvikekauppa ja sen yhteydessä jonkinlainen kahvila, jossa oli sellaiset looshit. Sai tilata kahvia ja myös jätskiannoksia. Olin itsekin siellä töissä jonkin aikaa kaukaisessa nuoruudessani. Onpas ihmeen ihana muistella vanhoja aikoja, taitaa olla vanhuuden merkkejä...


      • asioissakäyny

        Täys käyrä eikä mikään puolikas,se jättibotnia. Joko HK:n sininen tai grillistä riippuen mitä makkaraa käyttävät... Tais se botnia olla sitte se uunimakkara...


      • ent.grillityöntekijä
        asioissakäyny kirjoitti:

        Täys käyrä eikä mikään puolikas,se jättibotnia. Joko HK:n sininen tai grillistä riippuen mitä makkaraa käyttävät... Tais se botnia olla sitte se uunimakkara...

        Jättibotnia oli lenkin puolikas ja sitten botnia oli i-lenkki. Yleensä makkarat oli itikasta hankittuja, ei mitään HK laisia. Silloin oli itikka voimissaan ja kerran pohjanmaalla oltiin niin Itikkaa!


      • ent.grillityöntekijä

        Siis se lenkki oli kaksiosainen ja toinen osa kokonaan oli se jättibotnia. Viiltoa ei saanut tehgdä ihan päähän asti ettei mausteet valu sieltä pois. Kauko oli tarkka näistä asioista. Ja Paperin taittelukin oli pussimaiseksi. Ettei asiakas saa mausteita syliin.


      • jotaitulisitehdä

        Joo muistan sen pussin ja kuinka se taiteltiin. Muutenkin Kauko oli tarkka mies ruoan laadun suhteen. Ystävällinen kaikkia kohtaan, muistan kuinka vuonna 1983 tulimme ensimmäistä kertaa tuulikanteleesta , vai oliko se jo kannel silloin, grillille syömään pikku päissämme. Kauko nojasi luukusta ulkona ja sanoi:"ja sitten tulivat suuuuuret kömpeliäiset..." Syötiin botniat ja mentii kotio nukkumaan. Ne ranskalaiset oli tosi hyviä. Olen tuumannut Facebook ryhmän kokoamista entiset kranssin grillin asiakkaat tmv. Joku Tälläinen olisi hyvä. Kävin Vetelissä joku aika sitten, oli paikat kylässä hiljenneet. Tämmöinen ryhmä ja jotain aktiviteettia.


    • olimme nuoria

      Juu ne loosit minäkin muistan. Punaiset. Se yksi myyjä tyttönen pisti niihin ranskalaisiin paljon mausteita kun pyysi. Ranskispussissa oli maustetta ja paljon. Sitten siellä oli joskus joku Ossi tmv. Jostain ulkopaikkakunnalta asiakkaana en tiedä miksi jäi mieleen ja se notkui yhden kesän tai jonkin aikaa siellä. Omituisia muistoja, eikö vain? Se oli aikaa kun Hurriganes, rockabilly soi. Kesät oli kuumia pitkälle syksyyn bensa maksoi abaut 3 markkaa.

      • Muisteloja

        Joo tosiaan punaiset oli ne loosit ja joku hämärä muistikuva minullakin jostain Ossista, mutten yhtään liioin sen enempää muista, kummallista miten kaikkea alkaa tuolta mielen sopukoista löytyä...


    • olimme nuoria

      Väittäisin että tämä Ossi tmv. Oli metsäkoulussa joka oli siihen aikaan Vetelissä. Siitä kranssilta kun käveli eteenpäin kohti koulua oli myös se baari huvi-hovi vähäkainun baari. Se oli kanssa monen tarinan baari. Baarissa oli Heikillä jukeboxi, jokin vanha rock-ola siitä soitettiin monesti niitä vanhoja biisejä. Tupakansavua oli kuin pajassa. Palatakseni siihen grilliin. Se vanhempi versio oli ennen sitä kauppaa siinä vanhassa puurakennuksessa. Oliko se vanha puurakennus ennen kranssia, jokin baari kanssa? Oliko Sointun baari? Ei jaksa muistaa millään, olin sen verta tuore siihen aikaan ja onhan siitä jo aikaa. Valokuvia tai muuta en ole koskaan nähnyt siitä vanhasta kyläraitista.

      • veikkolassa

        Grillistä tuli mieleen Veikkola ja se kuinka siellä oli eri bändejä soittamassa? Muistuuko mieleen"


    • ent.grillityöntekijä

      töissä olin tuolla grillissä, kaupassa ja leipomossa. Leipomosta haettiin tuoreet leivotut sämpylät hampurilaisiin. Hyvät opit sain Kaukolta. Ja silloin aluksi Kauko ei millään meinannut pysyä kodin puolella (Koivistojen asunto oli liikkeen päädyssä) vaan monesti sai Aliisa käydä hakemassa pois "eläkeläisen". Monet lotot, hampurilaiset ja maitopurkit tuli annettua asiakkaille 80-luvun alussa.

    • summerof89

      Oi aikoja kun raitilla käveltiin ja kylän pojat väisti tien toiselle puolelle jos vastaan tulivat. Keppanakin tuli kauppaan vasta kesällä -89

      • olinminäkinsiellä

        Metsäkoulun pojat oli kyllä aika vekkuleita :)
        Pyöritti samaan aikaan oman kylän ja emäntäkoulun tyttöjä!
        No mikäs siinä jos kerran kelpas


    • voisiollavuonna85

      Silloin oli iltaisin elämää kylässä. Kävin taannoin Kainhussa ja hiljaista oli. Kyllä ajanratasta pitäisi vääntää takaisin. Oikeen pahaa tekee katsella rapistuvaa kyläraittia.

      • Enneoli

        Joo, kyllä ennen oli vain moni asia paremmin, sanokoot mitä vain! Ei ollu nettiä, eikä saatu seinästä rahaa yms. Oltiin oikeasti yhdessä ja Vetelin raitillakin oli tosiaan elämää! Kyllä 70-80-luvun nuorilla oli niin paljon enemmän kuin näillä nykyisillä, vaikkei ollu älypuhelimia...tai varmaan just myös siks!!


    • Anonyymi

      Missä kohdin se grilli oikein oli. Oliko siinä joku puutalo keskustassa, jossa se oli. Siinä oli joku kioskikin, vai olikos?

      • Anonyymi

        Grilli oli nykyistä Balkan-pizzeria vastapäätä. Huonekaluliike taitaa olla paikalla nyt. Kaksi luukkua oli siinä puutalossa, jossa se Grilli oli aluksi. Toisesta myytiin makkaraa, ranskalaisia, hampurilaisia ja porilaisia. Toisesta taas jätskiä ja karkkia. Myöhemmin paikalla oli Grilli, kauppa ja kahvila samassa rakennuksessa. "Se oli sitä surutonta nuoruusaikaa ja Kekkonen ministeri vain. " 😀


    • Anonyymi

      Muistan Kainuusta keskikoulua aloittaessani, miten 1960-luvun alussa oli leipomo siinä koulun lähellä, josta ruokatunnilla sai suuresta rasvapadasta juuri nostettuja, kuumia sikapossuja silloisen markan kymmenellä pennillä. Herkullisia ne olivat. --- Toinen ruokatunnin herkku oli keskikoulua vastapäätä olleen Kortesjärven kaupan berliininmunkit. Niiden päällä oli pinkki sokeritöhnä. --- Sikapossut tai berliininmunkit eivät jostakin syystä enää maistu enää samalle kuin vuosikymmeniä sitten Kainuussa.

      • Anonyymi

        Munkeista ja makkarasta täällä vain puhuthan .Naisia 70 luvun miehet kassoi Vetelisä oli tosi komiota naisia. Kyllä Veikkolassa ja Räyringin lavalla monet ihanat hetket vietiin . Ja naisista lähärethin suoraa maanantai aamuisin töihin .


    • Anonyymi

      Vieläkö 'kaalitunneli' on olemassa, vai onko rakennus jo purettu?

      • Anonyymi

        On olemassa rakennus. Pizzeria toimii siinä.


    • Anonyymi

      Sun ei tarvisse muistella yhtään mitään Mene Ismon Grilille ja saat haluamasi.

      • Anonyymi

        Annahan toisten muistella ja mene itse sinne Ismon grillille vaan!


    • Anonyymi

      kyllä sitä väkiä silloin piisasi. Illalla Kainhun kyläraitti oli täynä väkiä, oli autua. mopoa ja moottoripyörää.
      Perjantaina lähettiin Kaustisen matkahuollon paariin, pikku tuoppi makso vitosen ja iso oli seitsemän ja puoli. Naiset näytti naisilta ja muutenkin meno oli mukavaa.
      Ei ollu huolta Putinista tai muista kun Kekkonen oli pressana.
      Illalla myöhään sitte ryömittiin Kranssin Grillille syöhän. Porukkaa oli jonoksi asti ja sovussa oltiin.
      Musiikki kuulosti musiikilta, eikä housunpershet lököttäny. Mukavaa oli.

      • Anonyymi

        Oi niitä aikoja...


      • Anonyymi

        Itte oon saanu siälä kaks kertaa selekhäni kun vaan ihan leikilläni rupesin vittuulemhan paikallisille nuorillemiehille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itte oon saanu siälä kaks kertaa selekhäni kun vaan ihan leikilläni rupesin vittuulemhan paikallisille nuorillemiehille.

        No eikös se ollu sillon ihan kohorallaan että mukiloithin, jos vittuilit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No eikös se ollu sillon ihan kohorallaan että mukiloithin, jos vittuilit?

        Ootta ihan mukavia ihimisisiä niinkun minäkin loppupeliis.Tavathan vaikka joskus Räyringin lavalla,tuskin kumpikaan muistaa toistansa mutta ainakin voisin sattumalta hakia sun emäntääs tanssimaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootta ihan mukavia ihimisisiä niinkun minäkin loppupeliis.Tavathan vaikka joskus Räyringin lavalla,tuskin kumpikaan muistaa toistansa mutta ainakin voisin sattumalta hakia sun emäntääs tanssimaan

        ka hae toki,mut ipen grilli on pop.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe