kranssin grilli

olimme nuoria

Muistattekos vielä kun Kauko piteli grilliä Vetelissä? Vielä 80-luvulla syötiin jätti-Botniaa. Muistoja kaivataan tänne.

25

396

Vastaukset

 • Ihania muistoja! Jätti-botnia, porilainen, käristeet jne. Toiselta puolelta sai grillituotteita ja toiselta luukulta jätskiä, karkkia yms. Se oli sitä nuoruusaikaa... Tikulla syötiin niitä ranskalaisia perunoita pussista, nam!

 • Se oli tosiaan aikaa. Kaukolla oli aina aikaa jutella kuulumiset ja ruoka oli hyvää. Ranskalaiset olivat tosiaankin pussissa ja tikulla syötiin. Hampurilainen maksoi 1,30 mk. Kake myi toiselta puolen makeaa, irtojäätelö oli Pietarsaaren jäätelöä. Toisessa päässä oli kukkakauppa. Oliko nimi kukka-mökki?? Tien toisella puolella oli ravintola Tuulikannel. Muistaako kukaan lisää?

  • Nyt muistan. Kukka-mökkiihän se tosiaan oli siellä takana ja jonkinlainen näyteikkunakin taisi olla, lehtiä ainakin oli esillä! Sen grillin ympärillä leijuneen tuoksun muistan selvästi, vaikkei se varmaan sen kummoisempi ollut kuin nykyäänkään grillien läheisyydessä! Aikahan se vain kultaa muistot! Olen ex-veteliläinen, syntyperäinen. Tosi hiljaiseksi on kylän raitti käynyt, vaikkei mikään metropoli ollut ennenkään. Mukava on muistella, kunpa vaan tulisi niitä muistoja tännekin lisää, aika laiskoja on veteliläset tällä palstalla yleensäkin keskustelemaan, verrattuna moniin muihin kuntien palstoihin!


 • huonosti,tuulikaapista syömään jotain,sit kiireesti tyttölöihin,ainakin yritystä oli..

 • Leipomo oli kanssa siinä samassa. Aamuisin oli tuore leivän tuoksu nenässä. Jossain kohdin se grilli taisi siirtyä sen kaupan yhteyteen, jos oikein muistan. Oli silloin kuitenkin aina nuorisoa liikkeellä. Nyt kun olen Vetelissä käynyt, niin hiljaiseksi keskusta on mennyt. Siinä grillillä nuoruudessa notkuttiin, ei ollu facebookkiia, puhelinta sun muuta joutavaa. Joskus tekisi mieli kääntää ajan ratasta taakse..

 • Vetelisä oli paremmat botniat ku Kaustisilla, josa taas oli paremmat hampurilaiset.

  • Se jättibotnia tais olla sellainen lenkin puolikas eli suuuureen nälkään tarkotettu!! Myöhemmin paikalla oli elintarvikekauppa ja sen yhteydessä jonkinlainen kahvila, jossa oli sellaiset looshit. Sai tilata kahvia ja myös jätskiannoksia. Olin itsekin siellä töissä jonkin aikaa kaukaisessa nuoruudessani. Onpas ihmeen ihana muistella vanhoja aikoja, taitaa olla vanhuuden merkkejä...


  • Täys käyrä eikä mikään puolikas,se jättibotnia. Joko HK:n sininen tai grillistä riippuen mitä makkaraa käyttävät... Tais se botnia olla sitte se uunimakkara...


  • asioissakäyny kirjoitti:

   Täys käyrä eikä mikään puolikas,se jättibotnia. Joko HK:n sininen tai grillistä riippuen mitä makkaraa käyttävät... Tais se botnia olla sitte se uunimakkara...

   Jättibotnia oli lenkin puolikas ja sitten botnia oli i-lenkki. Yleensä makkarat oli itikasta hankittuja, ei mitään HK laisia. Silloin oli itikka voimissaan ja kerran pohjanmaalla oltiin niin Itikkaa!


  • Siis se lenkki oli kaksiosainen ja toinen osa kokonaan oli se jättibotnia. Viiltoa ei saanut tehgdä ihan päähän asti ettei mausteet valu sieltä pois. Kauko oli tarkka näistä asioista. Ja Paperin taittelukin oli pussimaiseksi. Ettei asiakas saa mausteita syliin.


  • Joo muistan sen pussin ja kuinka se taiteltiin. Muutenkin Kauko oli tarkka mies ruoan laadun suhteen. Ystävällinen kaikkia kohtaan, muistan kuinka vuonna 1983 tulimme ensimmäistä kertaa tuulikanteleesta , vai oliko se jo kannel silloin, grillille syömään pikku päissämme. Kauko nojasi luukusta ulkona ja sanoi:"ja sitten tulivat suuuuuret kömpeliäiset..." Syötiin botniat ja mentii kotio nukkumaan. Ne ranskalaiset oli tosi hyviä. Olen tuumannut Facebook ryhmän kokoamista entiset kranssin grillin asiakkaat tmv. Joku Tälläinen olisi hyvä. Kävin Vetelissä joku aika sitten, oli paikat kylässä hiljenneet. Tämmöinen ryhmä ja jotain aktiviteettia.


 • Juu ne loosit minäkin muistan. Punaiset. Se yksi myyjä tyttönen pisti niihin ranskalaisiin paljon mausteita kun pyysi. Ranskispussissa oli maustetta ja paljon. Sitten siellä oli joskus joku Ossi tmv. Jostain ulkopaikkakunnalta asiakkaana en tiedä miksi jäi mieleen ja se notkui yhden kesän tai jonkin aikaa siellä. Omituisia muistoja, eikö vain? Se oli aikaa kun Hurriganes, rockabilly soi. Kesät oli kuumia pitkälle syksyyn bensa maksoi abaut 3 markkaa.

  • Joo tosiaan punaiset oli ne loosit ja joku hämärä muistikuva minullakin jostain Ossista, mutten yhtään liioin sen enempää muista, kummallista miten kaikkea alkaa tuolta mielen sopukoista löytyä...


 • Väittäisin että tämä Ossi tmv. Oli metsäkoulussa joka oli siihen aikaan Vetelissä. Siitä kranssilta kun käveli eteenpäin kohti koulua oli myös se baari huvi-hovi vähäkainun baari. Se oli kanssa monen tarinan baari. Baarissa oli Heikillä jukeboxi, jokin vanha rock-ola siitä soitettiin monesti niitä vanhoja biisejä. Tupakansavua oli kuin pajassa. Palatakseni siihen grilliin. Se vanhempi versio oli ennen sitä kauppaa siinä vanhassa puurakennuksessa. Oliko se vanha puurakennus ennen kranssia, jokin baari kanssa? Oliko Sointun baari? Ei jaksa muistaa millään, olin sen verta tuore siihen aikaan ja onhan siitä jo aikaa. Valokuvia tai muuta en ole koskaan nähnyt siitä vanhasta kyläraitista.

  • Grillistä tuli mieleen Veikkola ja se kuinka siellä oli eri bändejä soittamassa? Muistuuko mieleen"


 • töissä olin tuolla grillissä, kaupassa ja leipomossa. Leipomosta haettiin tuoreet leivotut sämpylät hampurilaisiin. Hyvät opit sain Kaukolta. Ja silloin aluksi Kauko ei millään meinannut pysyä kodin puolella (Koivistojen asunto oli liikkeen päädyssä) vaan monesti sai Aliisa käydä hakemassa pois "eläkeläisen". Monet lotot, hampurilaiset ja maitopurkit tuli annettua asiakkaille 80-luvun alussa.

 • Oi aikoja kun raitilla käveltiin ja kylän pojat väisti tien toiselle puolelle jos vastaan tulivat. Keppanakin tuli kauppaan vasta kesällä -89

  • Metsäkoulun pojat oli kyllä aika vekkuleita :)
   Pyöritti samaan aikaan oman kylän ja emäntäkoulun tyttöjä!
   No mikäs siinä jos kerran kelpas


 • Silloin oli iltaisin elämää kylässä. Kävin taannoin Kainhussa ja hiljaista oli. Kyllä ajanratasta pitäisi vääntää takaisin. Oikeen pahaa tekee katsella rapistuvaa kyläraittia.

  • Joo, kyllä ennen oli vain moni asia paremmin, sanokoot mitä vain! Ei ollu nettiä, eikä saatu seinästä rahaa yms. Oltiin oikeasti yhdessä ja Vetelin raitillakin oli tosiaan elämää! Kyllä 70-80-luvun nuorilla oli niin paljon enemmän kuin näillä nykyisillä, vaikkei ollu älypuhelimia...tai varmaan just myös siks!!


 • Missä kohdin se grilli oikein oli. Oliko siinä joku puutalo keskustassa, jossa se oli. Siinä oli joku kioskikin, vai olikos?

  • Grilli oli nykyistä Balkan-pizzeria vastapäätä. Huonekaluliike taitaa olla paikalla nyt. Kaksi luukkua oli siinä puutalossa, jossa se Grilli oli aluksi. Toisesta myytiin makkaraa, ranskalaisia, hampurilaisia ja porilaisia. Toisesta taas jätskiä ja karkkia. Myöhemmin paikalla oli Grilli, kauppa ja kahvila samassa rakennuksessa. "Se oli sitä surutonta nuoruusaikaa ja Kekkonen ministeri vain. " 😀


 • Muistan Kainuusta keskikoulua aloittaessani, miten 1960-luvun alussa oli leipomo siinä koulun lähellä, josta ruokatunnilla sai suuresta rasvapadasta juuri nostettuja, kuumia sikapossuja silloisen markan kymmenellä pennillä. Herkullisia ne olivat. --- Toinen ruokatunnin herkku oli keskikoulua vastapäätä olleen Kortesjärven kaupan berliininmunkit. Niiden päällä oli pinkki sokeritöhnä. --- Sikapossut tai berliininmunkit eivät jostakin syystä enää maistu enää samalle kuin vuosikymmeniä sitten Kainuussa.

 • Vieläkö 'kaalitunneli' on olemassa, vai onko rakennus jo purettu?

  • On olemassa rakennus. Pizzeria toimii siinä.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  175
  7437
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  105
  6240
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  175
  3421
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  194
  2520
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  36
  670