kranssin grilli

olimme nuoria

Muistattekos vielä kun Kauko piteli grilliä Vetelissä? Vielä 80-luvulla syötiin jätti-Botniaa. Muistoja kaivataan tänne.

34

4585

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nostalgiaa

   Ihania muistoja! Jätti-botnia, porilainen, käristeet jne. Toiselta puolelta sai grillituotteita ja toiselta luukulta jätskiä, karkkia yms. Se oli sitä nuoruusaikaa... Tikulla syötiin niitä ranskalaisia perunoita pussista, nam!

  • ex veteli

   Se oli tosiaan aikaa. Kaukolla oli aina aikaa jutella kuulumiset ja ruoka oli hyvää. Ranskalaiset olivat tosiaankin pussissa ja tikulla syötiin. Hampurilainen maksoi 1,30 mk. Kake myi toiselta puolen makeaa, irtojäätelö oli Pietarsaaren jäätelöä. Toisessa päässä oli kukkakauppa. Oliko nimi kukka-mökki?? Tien toisella puolella oli ravintola Tuulikannel. Muistaako kukaan lisää?

   • Nostalgiaa

    Nyt muistan. Kukka-mökkiihän se tosiaan oli siellä takana ja jonkinlainen näyteikkunakin taisi olla, lehtiä ainakin oli esillä! Sen grillin ympärillä leijuneen tuoksun muistan selvästi, vaikkei se varmaan sen kummoisempi ollut kuin nykyäänkään grillien läheisyydessä! Aikahan se vain kultaa muistot! Olen ex-veteliläinen, syntyperäinen. Tosi hiljaiseksi on kylän raitti käynyt, vaikkei mikään metropoli ollut ennenkään. Mukava on muistella, kunpa vaan tulisi niitä muistoja tännekin lisää, aika laiskoja on veteliläset tällä palstalla yleensäkin keskustelemaan, verrattuna moniin muihin kuntien palstoihin!


  • zzz 1

   huonosti,tuulikaapista syömään jotain,sit kiireesti tyttölöihin,ainakin yritystä oli..

  • ajanratas

   Leipomo oli kanssa siinä samassa. Aamuisin oli tuore leivän tuoksu nenässä. Jossain kohdin se grilli taisi siirtyä sen kaupan yhteyteen, jos oikein muistan. Oli silloin kuitenkin aina nuorisoa liikkeellä. Nyt kun olen Vetelissä käynyt, niin hiljaiseksi keskusta on mennyt. Siinä grillillä nuoruudessa notkuttiin, ei ollu facebookkiia, puhelinta sun muuta joutavaa. Joskus tekisi mieli kääntää ajan ratasta taakse..

  • Joo, hyviä

   Vetelisä oli paremmat botniat ku Kaustisilla, josa taas oli paremmat hampurilaiset.

   • Muisteloja

    Se jättibotnia tais olla sellainen lenkin puolikas eli suuuureen nälkään tarkotettu!! Myöhemmin paikalla oli elintarvikekauppa ja sen yhteydessä jonkinlainen kahvila, jossa oli sellaiset looshit. Sai tilata kahvia ja myös jätskiannoksia. Olin itsekin siellä töissä jonkin aikaa kaukaisessa nuoruudessani. Onpas ihmeen ihana muistella vanhoja aikoja, taitaa olla vanhuuden merkkejä...


   • asioissakäyny

    Täys käyrä eikä mikään puolikas,se jättibotnia. Joko HK:n sininen tai grillistä riippuen mitä makkaraa käyttävät... Tais se botnia olla sitte se uunimakkara...


   • ent.grillityöntekijä
    asioissakäyny kirjoitti:

    Täys käyrä eikä mikään puolikas,se jättibotnia. Joko HK:n sininen tai grillistä riippuen mitä makkaraa käyttävät... Tais se botnia olla sitte se uunimakkara...

    Jättibotnia oli lenkin puolikas ja sitten botnia oli i-lenkki. Yleensä makkarat oli itikasta hankittuja, ei mitään HK laisia. Silloin oli itikka voimissaan ja kerran pohjanmaalla oltiin niin Itikkaa!


   • ent.grillityöntekijä

    Siis se lenkki oli kaksiosainen ja toinen osa kokonaan oli se jättibotnia. Viiltoa ei saanut tehgdä ihan päähän asti ettei mausteet valu sieltä pois. Kauko oli tarkka näistä asioista. Ja Paperin taittelukin oli pussimaiseksi. Ettei asiakas saa mausteita syliin.


   • jotaitulisitehdä

    Joo muistan sen pussin ja kuinka se taiteltiin. Muutenkin Kauko oli tarkka mies ruoan laadun suhteen. Ystävällinen kaikkia kohtaan, muistan kuinka vuonna 1983 tulimme ensimmäistä kertaa tuulikanteleesta , vai oliko se jo kannel silloin, grillille syömään pikku päissämme. Kauko nojasi luukusta ulkona ja sanoi:"ja sitten tulivat suuuuuret kömpeliäiset..." Syötiin botniat ja mentii kotio nukkumaan. Ne ranskalaiset oli tosi hyviä. Olen tuumannut Facebook ryhmän kokoamista entiset kranssin grillin asiakkaat tmv. Joku Tälläinen olisi hyvä. Kävin Vetelissä joku aika sitten, oli paikat kylässä hiljenneet. Tämmöinen ryhmä ja jotain aktiviteettia.


  • olimme nuoria

   Juu ne loosit minäkin muistan. Punaiset. Se yksi myyjä tyttönen pisti niihin ranskalaisiin paljon mausteita kun pyysi. Ranskispussissa oli maustetta ja paljon. Sitten siellä oli joskus joku Ossi tmv. Jostain ulkopaikkakunnalta asiakkaana en tiedä miksi jäi mieleen ja se notkui yhden kesän tai jonkin aikaa siellä. Omituisia muistoja, eikö vain? Se oli aikaa kun Hurriganes, rockabilly soi. Kesät oli kuumia pitkälle syksyyn bensa maksoi abaut 3 markkaa.

   • Muisteloja

    Joo tosiaan punaiset oli ne loosit ja joku hämärä muistikuva minullakin jostain Ossista, mutten yhtään liioin sen enempää muista, kummallista miten kaikkea alkaa tuolta mielen sopukoista löytyä...


  • olimme nuoria

   Väittäisin että tämä Ossi tmv. Oli metsäkoulussa joka oli siihen aikaan Vetelissä. Siitä kranssilta kun käveli eteenpäin kohti koulua oli myös se baari huvi-hovi vähäkainun baari. Se oli kanssa monen tarinan baari. Baarissa oli Heikillä jukeboxi, jokin vanha rock-ola siitä soitettiin monesti niitä vanhoja biisejä. Tupakansavua oli kuin pajassa. Palatakseni siihen grilliin. Se vanhempi versio oli ennen sitä kauppaa siinä vanhassa puurakennuksessa. Oliko se vanha puurakennus ennen kranssia, jokin baari kanssa? Oliko Sointun baari? Ei jaksa muistaa millään, olin sen verta tuore siihen aikaan ja onhan siitä jo aikaa. Valokuvia tai muuta en ole koskaan nähnyt siitä vanhasta kyläraitista.

   • veikkolassa

    Grillistä tuli mieleen Veikkola ja se kuinka siellä oli eri bändejä soittamassa? Muistuuko mieleen"


  • ent.grillityöntekijä

   töissä olin tuolla grillissä, kaupassa ja leipomossa. Leipomosta haettiin tuoreet leivotut sämpylät hampurilaisiin. Hyvät opit sain Kaukolta. Ja silloin aluksi Kauko ei millään meinannut pysyä kodin puolella (Koivistojen asunto oli liikkeen päädyssä) vaan monesti sai Aliisa käydä hakemassa pois "eläkeläisen". Monet lotot, hampurilaiset ja maitopurkit tuli annettua asiakkaille 80-luvun alussa.

  • summerof89

   Oi aikoja kun raitilla käveltiin ja kylän pojat väisti tien toiselle puolelle jos vastaan tulivat. Keppanakin tuli kauppaan vasta kesällä -89

   • olinminäkinsiellä

    Metsäkoulun pojat oli kyllä aika vekkuleita :)
    Pyöritti samaan aikaan oman kylän ja emäntäkoulun tyttöjä!
    No mikäs siinä jos kerran kelpas


  • voisiollavuonna85

   Silloin oli iltaisin elämää kylässä. Kävin taannoin Kainhussa ja hiljaista oli. Kyllä ajanratasta pitäisi vääntää takaisin. Oikeen pahaa tekee katsella rapistuvaa kyläraittia.

   • Enneoli

    Joo, kyllä ennen oli vain moni asia paremmin, sanokoot mitä vain! Ei ollu nettiä, eikä saatu seinästä rahaa yms. Oltiin oikeasti yhdessä ja Vetelin raitillakin oli tosiaan elämää! Kyllä 70-80-luvun nuorilla oli niin paljon enemmän kuin näillä nykyisillä, vaikkei ollu älypuhelimia...tai varmaan just myös siks!!


  • Anonyymi

   Missä kohdin se grilli oikein oli. Oliko siinä joku puutalo keskustassa, jossa se oli. Siinä oli joku kioskikin, vai olikos?

   • Anonyymi

    Grilli oli nykyistä Balkan-pizzeria vastapäätä. Huonekaluliike taitaa olla paikalla nyt. Kaksi luukkua oli siinä puutalossa, jossa se Grilli oli aluksi. Toisesta myytiin makkaraa, ranskalaisia, hampurilaisia ja porilaisia. Toisesta taas jätskiä ja karkkia. Myöhemmin paikalla oli Grilli, kauppa ja kahvila samassa rakennuksessa. "Se oli sitä surutonta nuoruusaikaa ja Kekkonen ministeri vain. " 😀


  • Anonyymi

   Muistan Kainuusta keskikoulua aloittaessani, miten 1960-luvun alussa oli leipomo siinä koulun lähellä, josta ruokatunnilla sai suuresta rasvapadasta juuri nostettuja, kuumia sikapossuja silloisen markan kymmenellä pennillä. Herkullisia ne olivat. --- Toinen ruokatunnin herkku oli keskikoulua vastapäätä olleen Kortesjärven kaupan berliininmunkit. Niiden päällä oli pinkki sokeritöhnä. --- Sikapossut tai berliininmunkit eivät jostakin syystä enää maistu enää samalle kuin vuosikymmeniä sitten Kainuussa.

   • Anonyymi

    Munkeista ja makkarasta täällä vain puhuthan .Naisia 70 luvun miehet kassoi Vetelisä oli tosi komiota naisia. Kyllä Veikkolassa ja Räyringin lavalla monet ihanat hetket vietiin . Ja naisista lähärethin suoraa maanantai aamuisin töihin .


  • Anonyymi

   Vieläkö 'kaalitunneli' on olemassa, vai onko rakennus jo purettu?

   • Anonyymi

    On olemassa rakennus. Pizzeria toimii siinä.


  • Anonyymi

   Sun ei tarvisse muistella yhtään mitään Mene Ismon Grilille ja saat haluamasi.

   • Anonyymi

    Annahan toisten muistella ja mene itse sinne Ismon grillille vaan!


  • Anonyymi

   kyllä sitä väkiä silloin piisasi. Illalla Kainhun kyläraitti oli täynä väkiä, oli autua. mopoa ja moottoripyörää.
   Perjantaina lähettiin Kaustisen matkahuollon paariin, pikku tuoppi makso vitosen ja iso oli seitsemän ja puoli. Naiset näytti naisilta ja muutenkin meno oli mukavaa.
   Ei ollu huolta Putinista tai muista kun Kekkonen oli pressana.
   Illalla myöhään sitte ryömittiin Kranssin Grillille syöhän. Porukkaa oli jonoksi asti ja sovussa oltiin.
   Musiikki kuulosti musiikilta, eikä housunpershet lököttäny. Mukavaa oli.

   • Anonyymi

    Oi niitä aikoja...


   • Anonyymi

    Itte oon saanu siälä kaks kertaa selekhäni kun vaan ihan leikilläni rupesin vittuulemhan paikallisille nuorillemiehille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itte oon saanu siälä kaks kertaa selekhäni kun vaan ihan leikilläni rupesin vittuulemhan paikallisille nuorillemiehille.

    No eikös se ollu sillon ihan kohorallaan että mukiloithin, jos vittuilit?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No eikös se ollu sillon ihan kohorallaan että mukiloithin, jos vittuilit?

    Ootta ihan mukavia ihimisisiä niinkun minäkin loppupeliis.Tavathan vaikka joskus Räyringin lavalla,tuskin kumpikaan muistaa toistansa mutta ainakin voisin sattumalta hakia sun emäntääs tanssimaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ootta ihan mukavia ihimisisiä niinkun minäkin loppupeliis.Tavathan vaikka joskus Räyringin lavalla,tuskin kumpikaan muistaa toistansa mutta ainakin voisin sattumalta hakia sun emäntääs tanssimaan

    ka hae toki,mut ipen grilli on pop.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomussalmelaisten nuorten pahoinvointi

   Ei voi nuoriso Suomussalmella kovinkaan kummoisesti. On jo saavutus, kun Suomussalmelta elävien kirjoissa ponnistaa maai
   Suomussalmi
   51
   3880
  2. Purra ehdotti hyvätuloisten lapsilisien leikkaamista

   Orpo sanoo, että tätä keinoa ei ole hallitusohjelmassa, ja siitä täytyy keskustella. Katsotaan miten käy.
   Maailman menoa
   349
   3536
  3. Pohdintaa aamukahvin kera

   Luin tossa tuota bodycount ketjua ja jäin tas miettimään asiaa, jota olen joskus aiemminkin miettinyt. Mä olen (ikäväkse
   Sinkut
   481
   2175
  4. 15 vuotias menehtyi?

   Onko tietoa mihin hän menehtyi? Oma kätisesti vai? Aika pelottavalta alkaa Kainuun elämä tuntumaan... Kovasti voimia oma
   Suomussalmi
   23
   2077
  5. Hyvää matkaa Heimo

   Kepeät mullat Heimolle, kaipaamaan jäi iso joukko ystäviä.
   Ähtäri
   10
   1644
  6. Mikä sua mies mussa oikein kiinnostaa?

   Mulla on vaan tarjota sulle pienet rusinarinnat ja pieni pyllerö. Aika tylsäkin oon.
   Ikävä
   64
   1545
  7. Purra petti sanansa..

   Ennen vaaleja Riikka Purra sanoi sanatarkasti näin : "Köyhiltä ei voi, Eikä saa leikata ".. Ja nyt se juudas leikkaa Köy
   Kokkola
   233
   1288
  8. Etkö mies tykkää

   Minusta enää? 😰
   Ikävä
   41
   1049
  9. Mulla on ikävä sua

   En ole unohtanut. Haaveilen sinusta. En vaan jaksaisi taas aloittaa alusta. En tiedä mitä tekisin joten välttelen. Miehe
   Ikävä
   29
   907
  10. Minä voin kyllä

   tehdä sen pelin avauksen. Mutta se kyllä vaatii sen, että sinä pysähdyt mun luona silloin, kun muita ei ole paikalla. M
   Ikävä
   20
   856
  Aihe