Ompelimo perustaminen 2015

ompelija1

Heippa!

Haluan tietää, jos olisi hyvää idea perusta oma ompelimo? Minkälainen mahollisuus on tehdä voitollista yritystoimintaa ompelimolla? Olen valmistunut yliopistosta vaatesunnittelijaksi ja osaan hyvin ommella, kaavoittaa ja tehdä kaikkea vaatteisiin liittyvää. Teen ja korjaan jo nyt jonkun verran vaatteita ystäville. Olen katsonut, että Helsingissä on jo paljon ompelimoita, mutta miten esimerkiksi Espoossa, siellä niitä on vähemmän.

17

1696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pieni yrittäjä

      Toiminimi? Kotona vai liiketila ja vuokra? Alv on 24%. Ja maksaisit myös ennakkoveroa lisäksi. Eläke. Kuluja on paljon..
      Paljonko olet ajatellut että kuukaudessa tulisi laskutusta?
      Loma-ajalta kukaan ei maksa palkkaa.
      Sairastaminen tulee kalliiksi.4 päivää on omavastuuta.
      Sosiaaliturva on usein heikko jos ei ole varaa maksaa isoa (esim700e/kk) yeliä.
      Minimi yel on jotain vähän alle 200e.
      Laske tarkkaan.

    • midinetti.

      Ei kannata, kokeiltu on, lopetin ja kouluttauduin uudelle alalle.

    • adsadasd

      Älä missään nimessä aloita moista. Vaikka tekisit kotoa käsin ei kannata. Kuluja on liikaa ja Intiassa/kiinassa ne vääntää 2 eur päiväpalkalla uusia vaatteita kaiken aikaa, ei kukaan korjauta vaatteita kun uusia saa puolilmatteeksi ja nykyään ihmiset ostaa ns kertakäyttötuotteita joita eivät edes halua korjauttaa.

      Ompelimon kannattavuus on laskenut 50-luvulta saakka ja se miksi niitä on vähän on syynsä, eli ei kannata. Vain isoissa kaupungin keskustoissa voi joku leipänsä nippa nappa tienata, esim hääpukuja suunnittelemalla jne., muualle ei vain kysyntä riitä ja nyt laman aikana kysyntä on ihan nolla. En ole alalla, mutta tiedänpähän vain tuostakin alasta jotain kun on ns pikkulinnut kertoneet.

      Kouluttaudu muulle alalle, esim hoiva-alalle ja kokeile jos sitä kautta saisit edes töitä..

      • Älä aloita

        Aloittaja ompelija1

        Usko mitä hän (adsadasd) kertoo, onnistumisen edellytykset ovat surkeat!


    • ergtheyjuilo

      Jotkut on siinäkin pärjännyt, eli älä lannistu. Toki edellisten kirjoittajien kommentit on realistisia mutta yrittäminen on sellaista että joku onnistuu ja toinen taas ei. Toimialasi tosin on selainen että siinä on erittäin vaikea päästä edes kohtuullisiin ansioihin.

      Sinulla pitääkin olla joku "juttu", siis muista selkeästi poikkeava tuote tai menettelytapa jolla erotut eduksesi. Tänä päivänä vaatteet on kaupoissa niin halpoja että vain ani harva teettää vaatteensa ompelijalla.

      vaikka osaisitkin luoda mitä näyttävimmän puvun linnan juhliin, niillä ei kuitenkaan elä. Elanto on siis hankittava jotenkin muuten, vaikka autojen istuimia päällystelemällä tai antiikkihuonekalujen verhoilijana.

      Jotkut ovat pystyneet saamaan omia vaatemallistoja markkinoille ja Milanoon näytille, mutta taitaa olla kuitenkin promille luokkaa ompelijoista ja sekin on vaatinut onnea ja apua markkinointiin.

      Keksi se oma juttusi ja ala määrätietoisesti sitä toteuttamaan, siitä voi kuitenkin tulla jotain. Alkuinvestointisi on kuitenkin moneen muuhun yritystoimintaan verrattuna sen verran pientä, että riski ei ole kovin suuri vaikka persiilleen menisikin.

      Liikevaihtoa pitää saada useita tuhansia joka ikinen kuukausi jotta pystyt firmaa pyörittämään ja saamaan siitä palkkaa. Ilman materiaalikuluja työmyynnin on oltava 4000-5000€/kk jotta voisit saada itsellesi 2000-2500€/kk toimitilan vuokrasta riippuen enemmänkin.

      Kun lasket kannattavuutta niin suosittelen tekemään niin että kun olet laskelmissasi päätynyt johonkin lopputulokseen niin ota myynnistä vielä pois 25% ja lisää kustannuksiin 25% niin se on silloin lähempänä totuutta.

      Kun itse aikanaan lähdin yrittäjäksi matalalla profiililla, kesti noin 4-5 vuotta ennen kuin firma oli niin kannattava että sain sieltä päätoimisen palkan. Mainonta hoitui tällöin puskaradiomenetelmällä. Elätin itseni tuolloin ajamalla taksia iltaisin ja viikonloppuisin. Firmaa pyöritin arkipäivisin. Sitä mukaa kun firman liikevaihto kasvoi vähensin taksin ajamista, kunnes lopulta pystyin siirtymään päätoimiseksi yrittäjäksi.

      Tie ei ole helppo kuljettavaksi, mutta se antaa myös paljon enemmän kuin perinteinen palkkatyö. Ompelijoilla ei taida niitä palkkatöitäkään olla tarjolla kovinkaan paljon. Onnea ja menestystä!

    • ompelija1

      Hei,

      Kiitos kaikille rehellisistä mielipiteistä. Se olisi toiminimi. Idea voi olla vuokra liiketila, mutta en halua maksaa siitä enemmän kuin 300e/kk. Ajattelin etsiä kumppania jakamaan yhdessä vuokran, mutta tämä voisi odottaa. Minulla on kotona työhuone ja kaikki mitä tarvitsen vaatetustyön aloittamiseksi, siksi alkuun säästäisin liiketilan vuokran. Asun lähellä juna-asemaa, joten kotiini on helppo löytää. Ongelma on, että kotona työskentely tuntuu vähemmän ammattilaiselta, ehkä ihmiset eivät arvosta sitä yhtä paljon. Tällä hetkellä olen työtön ja ulkomaalaiselle on vaikea saada työpaikkaa, vaikka perheeni ja ystävät sanovat, että olen lahjakas ja puhun hyvää suomea. Jos löytäisin työpaikan, niin oman yrityksen aloittaminen samanaikaisesti työn ohella olisi minulle paras vaihtoehto.

      Netti olisi markkinoinnissa tärkeässä roolissa, olen kirjoittanut blogia nyt puolentoista vuoden ajan ja esittelen siellä itsetemiäni vaatteita, minulla on jo jonkun verran seuraajia.

      • onnea yritykselle

        Rohkeasti vain kokeilemaan. Jos et kokeile niin se varmasti jää jälkeen päin harmittamaan.


    • kotipae

      Oletko ajatellut, että perustaisit yrityksen, mutta olisit aluksi sivutoiminen yrittäjä? Voisit tehdä työtä osa-aikaisesti vaikka kaupan kassalla, jolloin saisit jonkun verran palkkaa, jolla voisit elää ja sitten iltaisin ja viikonloppuisin tekisit ompeluhommaa?

      Ompelutyöllä voi elättää itsensä, jos on taitava ja teet töitä monipuolisesti. Kyllä edelleenkin on esim. niitä, jotka lyhennyttävät bleiserin hihoja, vaihdattavat vetoketjuja talvitakkiin ja muokkaavat juhlapukuja lihomisen/laihtumisen jäljiltä jne.

      Espoo voisi olla hyvä paikka toimia, koska siellä on kuitenkin paljon asukkaita ja myös varakkaampaa väkeä. Minusta voisit aloittaa työnteon siten, että teet sitä kodistasi käsin ja markkinoit toimintaa blogissa, Facebookissa, Instagramissa jne.

      Jos toiminta alkaa kannattaa, niin hanki toimitila vasta sen jälkeen. Yhteinen toimitila on ihan järkevä ajatus, mutta kannattaa sopia kirjallinen sopimus sen kumppanin kanssa, sillä mitä jos se toinen yritys menee konkurssiin, niin millä maksat sen jälkeen vuokran? Sinun tarkoitukseen voisi sopia hyvin esim. kerrostalon alakerrassa oleva kerhotila tms, joita aina silloin tällöin annetaan vuokralle. Niissä on yleensä hyvin edullinen vuokra.

    • kotiompelija

      Suomessa ei voi työttömänä alkaa yrittäjäksi. Olen luonnostani positiivinen ja optimistinen ihminen, mutta tähän tulokseen olen tullut. Se ei ole minun syyni, vaan maatamme huonosti hallitsevien tahojen.

      Sen sijaan asuessani ulkomailla toistakymmentä vuotta yrityksen aloittaminen oli helppoa. Aluksi tein omaa työtä osa-aikatyön ohessa, mutta kahden vuoden jälkeen jäin omilleni. Ompelutilani olivat kotona. Ei ollut mitään pakollista yrittäjäeläkemaksua, enkä sellaista siis maksanut. Arvonlisävero oli 'vain' 10%. Tuottoa verotettiin kerran vuodessa muun tulon ohessa. Yhdellä veroilmoituksella se hoitui, ja laadin ilmoituksen itse. Kirjanpitoni oli itse kehitelty, mutta toimi. Mitään ennakkoveroja tai tulojen arviointia ei ollut. Jos olen oikein ymmärtänyt, suomessa yksityiset YEL-firmat ja verotoimisto ovat pankin ohella pahimmat yritysten kaatajat. Ajatelkaa! Periaatteessa, lain mukaan, voit ansaita jotain 7400 euroa vuodessa ilman, että sinun on pakko maksaa yrittäjäeläkemaksua yksityiselle yrittäjäeläkefirmalle. Mutta sitäpä ei määritelläkään todellisuuden mukaan, vaan YEL-laitos arvioi, paljonko tunteja teet kuussa ja sitten laskeskelee, paljonko olisit joutunut maksamaan jollekin ulkopuoliselle, joka olisi tehnyt saman työn. Sitten he kai kertovat sen kahdellatoista, ja jos heidän mielestään tienaat yli tuon lain salliman, sinut pakotetaan maksamaan YEL-maksua, mikä on minimissään jotain 2000 euroa vuodessa.

      Ja heti, kun alat maksaa YEL:iä, työkkäri määrittelee sinut yrittäjäksi ja katkaisee tukesi. Vaikka yrittäminen työttömyysten ohessa onkin lain sallima mahdollisuus, työkkärillä on siihen omat 'lait'. Sen mielestä olet osa-aikainen yrittäjä vain, jos olet ennen palkkatyöstä työttömäksi jouduttuasi pyörittänyt myös yritystä, kokopäivätyön ohessa vähintään puoli vuotta. Sittenkin se on kulloinkin virkailijan harkinnasta, eli mielivallasta, kiinni, saatko tukea yrittämisesi alkuvuosiksi vai et.

      Työkkäri toistelee mantraa: "Emme voi rahoittaa yrittäjän riskiä." Hah. Ainoat riskit pienimuotoisen, kotona toimivan ompelimon aloittamisessa ovat työkkäri, verotoimisto, yrittäjäeläkefirma ja pankki. Ja perintäfirma ja ulosotto. Voit tehdä kaiken oikein, mutta pian huomaat, että teet orjatyötä noiden laitosten pyörittämistä varten, ja velkaannut yhä enemmän. Suomeen ei haluta pienyrityksiä.

      Ehkä sinä onnistut. Toivotan onnea. Harkitse kuitenkin tarkkaan. ENtä sellainen vaihtoehto, että alat ensin tehdä ilmaiseksi tätä työtä vaikka jonkin vanhainkodin asukkaille tai paikkakuntasi työttömille? Ehkä moni tarvitsisi vaatteiden korjausta työpaikkahaastatteluihin, tai pukeutumisneuvontaa tyylitajuiselta. Jaa, mitäkö hyötyisit? Tulisit tunnetuksi paikkakunnallasi, ja kun kahden työttömyysvuoden jälkeen sinua yritetään ajaa kunnan järjestämään orjatyöhön, voit kysyä, miksi - sinähän olet jo vapaaehtoistyöntekijä. Muista sitten äänittää heidän selityksensä, miksi vapaaehtoistyötäsi ei voida laskea 'kuntouttamiseksi', ja sinä tarvitset kuntouttamista, jotta Suomen puoli miljoonaa työtnhakijaa mahtuisi avoimina oleviin kymmeneen tuhanteen työpaikkaan.

      • yrittäjä_XX

        Ennen vuodenvaihdetta tuli kirje eläkevakuutusyhtiöstä, että en ole enää vuoden 2015 alusta alkaen oikeutettu saamaan edes minimi sairas- ja työttömyyspäivärahaa tarvittaessa, koska maksan minimi YEL-maksua. Kiristävät lisää rahaa pienyrittäjältä jatkuvasti, vaikka puheet julkisuudessa on aina niin yrittäjäystävällisiä.

        Yrittäjä on suomessa lainsuojaton ja potentiaalinen rikollinen lain edessä, kannattaa muistaa sekin, yrityksellä ei ole kuluttajansuojaa, mikä yksityishenkilöllä on, eli olet kaikenlaisille huijareille vapaata riistaa.


    • Täyttä mielivaltaa

      Laki sanoo että "Yritystoimina on sivutoimista, jos sen edellyttämä työmäärä ei estä kokoaikaisen työn vastaanottamista."

      Yritystoiminta tai siihen rinnastettavalla tavalla oman työn tekeminen on päätoimista, jos sen vaatima työmäärä estää kokoaikaisen työn vastaanottamisen.

      Ratkaisevaa on siis työmäärä eikä se, miten paljon tai vähän tuloja toiminnasta on.

      Jos pystyt todistamaan työkkärille Kelalle ettei yritystoimintasi esta kokopäivätyön vastaanottamista eli sen TYÖMÄÄRÄ on pieni, niin lain mukaan pitäisi saada soviteltua työttömyysturvaa.

      Sivutoiminen yritystoiminta ei estä työttömyysetuuden saamista, mutta siitä saatu tulo sovitellaan.(TTL 1290/2002 4 luku 1 § 4 kohta)

      Myös alkava yritystoiminta voi joskus olla työ määrältään niin vähäistä, että sitä voidaan pitää sivutoimisena. TE- toimisto antaa esteettömän lausunnon Y4, jos hakijan yritystoiminta tai oma työ on sivutoimista.

      Temppu onkin että miten onnistuu saamaan työkkäristä sen Y4 lausunnon, eikä Y2 tai Y3 lausuntoa, jotka eväävät työttömyystuen.

      TE- toimisto harkitsee, täyttääkö henkilö työttömyysturvalain 2 luvun 5–9 §:ssä mainitut työvoimapoliittiset edellytykset.

      Mikäli taas on kyse yrittäjänä tai omassa työssään yritystoimintaan rinnastettavalla tavalla työllistyneen henkilön työttömyysetuuden sovittelusta harkinnan tekee Kela!

      On siis ainakin kaksi eri tahoa (työkkäri ja Kela) jotka voivat päättää täysin eri tavoin onko joku vai eikö ole yrittäjä tai omassa työssään työllistyvä.

      Esim. se että on verottajan ennakkoperintä- tai alv-rekisterissä, viittaa yritystoimintaan.

      Jos työnsuorittaja kantaa itse yrittäjänriskin (maksaako asiakas vaiko ei), solmii tilaajan kanssa erillisiä toimeksiantosopimuksia omaan lukuunsa, hallitsee tai omistaa itse työvälineet ja/tai työtilat (vaikka ei ole kotityöntekijä), järjestää työnsä ja työaikansa itsenäisesti, tai päättää työn tilaajalta perimästään vastikkeesta itsenäisesti (hinnoittelu), puhuvat ko. seikat sen puolesta, että työnsuorittaja EI ole palkansaaja, vaan yrittäjä tai omassa työssään työllistyvä.

      Huomiota tulee kiinnittää muun muassa työsopimuslain mukaiseen työnantaja-asemaan ja työn johto- ja valvontavaltaan. Direktio-oikeuden puuttumisesta voi olla osoituksena esimerkiksi se, ettei kiinteästä työajasta ole sovittu.

      Merkitystä on myös palkan ennakonpidätyksen ja sivukulujen maksamisella. Työnantajan hoitamaa ennakonpidätystä ja varsinkin palkan sivukulujen maksamista voidaan yleensä pitää osoituksena palkkatyöstä.

      Sitä, että henkilö käyttää omia tai itse vuokraamiaan työvälineitä, voidaan kokonaisharkinnassa pitää viittauksena siihen, että henkilö on yrittäjä. Näin on etenkin silloin, kun kyse on arvokkaista työvälineistä.

      Yksistään tällä perusteella rajanvetoa ei kuitenkaan voida tehdä, koska tietyillä aloilla on tavallista, että työsuhteisetkin työntekijät käyttävät omia kalliitakin työvälineitään.

      Etukäteen harvoin voi saada mitään pitävää ratkaisua, eli ainoaksi keinoksi on ottaa riski ja kokeilla mitä tapahtuu ja varustautua kuukausien jopa vuosien rahattomuuteen ja viranomaisten kanssa taisteluun.

    • Starttirahaa?

      Juha Sipilä (kesk):

      Teimme vappuna kaksi aloitetta siitä, miten työtöntä ihmistä voisi rohkaista yrittäjyyden tielle.

      1) Toinen näistä ehdotuksista oli se, että ansiosidonnaista päivärahaa voitaisiin käyttää määräajan starttirahana.

      2) Toinen ehdotus oli sitten, että kun näissä kesän isoissa irtisanomisissa oli monesti tämmöinen irtisanomispaketti, se mielestäni voitaisiin veloittaa työntekijän perustamasta yrityksestä ja saada sillä lailla sinne kaivattua alkupääomaa.

      Lauri Ihalainen (sd):

      työ- ja elinkeinoministeriö on osana näitä kasvun ja työllisyyden lääkkeitä tehnyt esityksen kolmikantaiseen neuvotteluun siitä, voitaisiinko sellaiselle työttömälle, joka hakee yrittäjäpolkua, maksaa jonkun aikaa työttömyysturvaa tai kehittää starttirahaa tavalla, että se olisi silta siihen yrittäjyyteen, joka olisi kuitenkin monelle hyvä vaihtoehto.

      Näitä starttirahan kehittämisideoita ja tätä mahdollisuutta, että työttömyysturva voisi jatkua jonkun aikaa, parasta aikaa valmistellaan kolmikantatyöryhmässä.

      Pitäisikö työttömyysturvaa maksaa starttirahana ja jos niin kuinka kauan?

      Nythän starttirahaa saa kai vain puolivuotta?

      Tänä vuonna starttirahan perustuki on 32,66 euroa päivältä.

    • EI kannata yrittää!

      Ihan turhaan kuvittelet voivas kilpailla orjatyöpajojen kanssa jotka tarjoo tota samaa palvelua, muttei niiden tarvi saada siitä mitään, koska valtio eli veronmaksajat maksaa orjatyöläisistä 20 e/pv ja se mitä ne orjat tekee on vaan bonusta.

      Pelkosenniemessä Syke-Keskuksessa kuntoutettavat pitkäaikaistyöttömät joutuvat esimerkiksi siivoamaan toisten koteja, ulkoiluttamaan vanhuksia, tekemään metsänhoitotöitä esim. metsänraivausta jne.

      * siivoustyöt, myös rakennusten loppusiivoukset
      * asiakkaan luona pyykinpesu- ja silitys
      * asiakkaan luona leivonta
      * asiakkaan asiointiapu mm kaupassa, pankissa ja apteekissa käynti
      * nurmikon ajo
      * pihatyöt mm hiekan levitys, lumityöt, aidankorjaus yms
      * pienet remonttityöt
      * halonhakkuu, sahaus
      * vaatteiden korjausompelu mm vetoketjun vaihto, lahkeiden lyhennys
      * tilaustyöt esim. verhojen ompelu
      * virkistystoiminta mm ulkoilutus, lukeminen, keskustelu
      * huonekalujen ja autojen puhdistus
      * pienet huonekalujen kunnostustyöt

      http://www.pelkosenniemi.fi/tyopaja_syke

      Ei kuulosta ihan rehelliseltä peliltä, tällä toiminnalla syödään töitä kyseisiltä aloilta!

      Toimeentulotuella (480 e/kk) joutuu tekemään raskasta työtä.

      Tekisitkö sinä työtäsi 480 e/kk?

      "Kuntouttavana työtoimintana tehdään usein sellaisia töitä, joista aiemmin maksettiin palkkaa. Nyt työtä tehdään sosiaalietuuksien menettämisen uhalla.

      Monessa kunnassa puistotyöntekijät on korvattu kuntoutettavilla.

      Työpajoissa kuntoutettavat tekevät alihankintatöitä yrityksille.

      Ei ole työterveyshuoltoa, ei palkallisia lomia eikä palkattomasta työstä kerry myöskään eläkettä!

      Palkattoman työn markkinoille on sittemmin keksitty poliittisesti korrekti nimi: välityömarkkinat. Tällä halutaan viestiä siitä, että palkaton työ on väylä palkkatyöhön, vain välivaihe työttömän elämässä. Kun osoitat kykysi välityömarkkinoilla, ovet avoimille työmarkkinoille aukeavat, työttömälle ikään kuin luvataan.

      Näin se ei kuitenkaan mene. Kuntouttavan työtoiminnan seurantatutkimukset osoittavat, että työtoimintajakson jälkeen seuraa yleensä uusi työtoimintajakso tai paluu työttömäksi.

      Tutkijat puhuvat jo suurtyöttömyydestä. Kuka tahansa voi jäädä työttömäksi eikä työllistymisestä ole kenelläkään mitään takeita.

      Silti vaatimukset sosiaaliturvan vastikkeellisuuden tiukentamisesta vain voimistuvat.

      Budjettiriihen tiedotustilaisuudessa elokuussa pääministeri Alexander Stubb totesi hallituksen edellyttävän, että "työttömyysturva- ja muiden etuusjärjestelmien vastikkeellisuutta hyödynnetään täysimääräisesti ja sanktioita sovelletaan järjestelmällisesti".

      Mistä kovat asenteet oikein kumpuavat? Ovatko päättäjät ihan pihalla siitä, millainen järjestelmä on heikompia kohtaan?"

    • Yrittäjää_laitetaan

      Olen itsekin suunnitellut ryhtyväni yrittäjäksi siitä huolimatta, että veroja ja maksuja on älytön määrä tiedossa. Olen ollut pitkään työttömänä, ja edellisen kirjoittajan mainitsemien syiden takia en enää mitenkään jaksaisi roikkua kortistossa. Palkkatyötä en kaikesta hakemisesta huolimatta ole saanut, ja nyt olen menossa työkokeiluun, jonka perimmäisenä tarjoituksena näyttää olevan, että kuukauden "koulutusjakson" jälkeen minä korvaisin tehtävässä tällä hetkellä olevan henkilön. Eli tämä henkilö jää pois, koska hänelle ei ole varaa enää maksaa palkkaa ja minä jatkaisin siitä kokeilijana. Laillistahan tällainen ei ole, mutta eipä ole ennenkään laki paikallista TE-toimistoa paljon liikuttanut. Virkailijaa kyllä selvästi harmitti, kun huomautin, että minun työkokeilunihan ei sitten voi jatkua tämän palkatun henkilön jäätyä pois...

      Mutta nyt meni pahasti asian vierestä, anteeksi! Yrittäjäksi ryhtyminen on ollut mielessä jo pitkään ja nyt olen sitä pohtinut entistä aktiivisemmin. Ala on sama kuin aloittajalla, mutta minulla on vaatetuspuolen koulutuksen lisäksi takana myös kaupalliset opinnot. Liiketoimintasuunnitelma on valmiina, laskelmia olen hionut viime päivät. Lähinnä olen yrittänyt miettiä, mistä voisin vielä säästää, että saisin lukuja pienemmiksi. Itselläni ei pääomaa ole, joten joutuisin ottamaan vähintään muutaman tonnin lainan alkuun päästäkseni. Starttirahaa en haluaisi hakea, koska en haluaisi olla enää mitenkään kiinni TE-toimistossa/KELA:ssa. Epäilen, etten sitä saisikaan.

      Ompelimoa en ole perustamassa, vaan valmistaisin ja myisin omia tuotteita. Toki voisin ottaa myös korjausompelutöitä vastaan, jos niitä olisi tarjolla. Uskon kyllä tuotteisiini, mutta minua mietityttää niiden markkinointi.

      Miten on, saako verkossa enää nykyään myytyä mitään ilman virallista verkkokauppaa? Eli esimerkiksi sähköpostitilauksilla tms.

      Verkkokaupan perustaminen olisi tottakai järkevää, mutta alkukustannukset tuntuvat aika korkeilta. Kauppaan pitäisi ottaa kaikkien mahdollisten pankkien maksupainikkeet, sillä ainakin omaan ostopäätökseen vaikuttaa paljon se, onko oman pankin maksupainiketta vai ei. Jos sitä ei ole, etsin tuotteen yleensä muualta.

      Jos täällä pyörii muita samassa tilanteessa olleita ja olette uskaltautuneet yrittäjiksi, olisi hienoa kuulla kokemuksia! Miten olette pärjänneet, miten myytte tuotetta/palvelua jne.?

    • Johannaaa

      Eräs käsityönopettajatuttavani teki aina vaatteita itselleen ja tutuilleen. Näin hänet eräänä päivänä ja kysyin vieläkö teet vaatteita. Hän vastasi, että ei, koska kankaat ja langat maksavat paljon. Kaupasta saa halvemmalla.
      Hän ei toimi enää kässänopena vaan kouluttautui toiselle alalle.

    • Yrittäjää_laitetaan

      On totta, että materiaalit ovat nykyään kalliita, etenkin Suomessa. Ulkomailta tilaamalla saa edullisemmin ja valikoimakin on paljon suurempi. Minusta tämä on harmi, sillä mielelläni kannattaisin suomalaista yritystoimintaa, mutta jos aikoisin itse menestyä yrittäjänä, ei olisi mitään järkeä hankkia materiaaleja Suomesta.

      Minäkin olen tehnyt silloin tällöin vaatteita sukulaisille ja tutuille joko niin, että teettäjä on hankkinut itse materiaalit tai olen tilannut ulkomaisista verkkokaupoista. Varsinkin napit, vetoketjut ja muu pikku sälä on todella kallista, kankaita sentään saa ihan kohtuullisella hinnalla. Minkään halpatuontifirmojen kanssa ei tietenkään voi kilpailla, mutta minun on vaikea uskoa, että kukaan olettaisikaan saavansa käsin tehdyn vaatteen samalla hinnalla kuin ketjuliikkeiden vaatteet. Eri asia tietysti on, kumman asiakas mieluummin ostaa.

    • Jessica2222

      Ei kannata Suomessa. Langat, kankaat ovat kaliita. Laskehan paljonko vaikka jakun tekeminen maksaisi. Muista lisätä ALV 24 %.
      Kaupasta saat tupasti halvemmalla ja ihmiset ostavat sieltä mistä halvimmalla saa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe