D7000 ja microNikkor

micro4

Kiinnostaisi hankkia macrokuvauslasi, mutta millainen sopisi D7000:iin? Monenlaisia olisi tarjolla käytettyinä, 40/2.8, 60/2.8, AF, AF-S... Haluaisin lasin, joka toimisi hyvin ainakin valotuksen suhteen. Minulla on takavuosien kokemusta käsitarkenteisista laseista, mutta saisihan tuo kyllä automaattisestikin toimia...

3

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pimeä kuvaaja

      Minulla on seiskatonniin 60/2.8 ja kelpo lasi onkin! Haaveissa on 105/2.8 VR, lähinnä pidemmän polttovälinsä johdosta! Kenelläpä ei olisi! Ei tarvitse tunkea läheskään niin lähelle kohdetta, ja VR sitten vielä ylimääräisenä bonuksena.

      60 mm käy myös potrettilasiksi ja toimittaa kroppirungossa myös pätkätelen virkaa. 105 mm VR olisi sitten jo oikea valovoimainen tele, ainakin telenpoikanen.

      Skarppeja molemmat. Valinta paitsi polttovälimieltymys-, myös hintakysymys (tietenkin).

      • jhfhahwge

        VR ei ole niin tehokas lähialueilla, kuin luulisi.
        Jos todella makroa kuvaa, pitäisi olla pari eripituista linssiä.
        Pitkää ei tarvitse "tunkea niin lähelle", mutta lyhyellä on helpompi päästä 1:1 suurempiinkin suurennuksiin ja kuvata ilman tukea.
        Valitettavasti sisäiseen tarkennukseen siirtyminen lyhensi kuvausetäisyyttä liki 25%, eikä suurennussuhdetta, tai himmenninaukkoa enää voi kotikonstein laskea.


    • Olenpa tuota jonkin verran kokeillut, makrokuvausta!

      Ensin oli Sigman 70 - 300 mm lasi joka tarkentui välillä 200 - 300 mm siten, että kuva kennolla oli 1:2 eli puolet luonnollisesta koostaan. Sen etu oli tuo pituus koska esim. perhosta pääsi kuvaamaan kohtuu etäisyydeltä joka ei olisi onnistunut esim. 40 mm putkella.

      Tuo putki on nyt minulla historiaa ja nyt olen makroillut 105 mm ja 60 mm makroilla jotka pystyvät 1:1 makrokuvaan kunhan kohde suostuu olemaan paikallaan.

      105 millisellähän kohde voidaan kuvata hieman kauempaa kuin tuolla 60 mm härpäkkeellä.

      VR tai IS tai joku muu vakain ei ole makrohommia, sehän ei ota huomioon edestakaista liikettä jolla makroissa on monesti merkitystä terävyysalueen ollessa ylen kapea/pieni.

      Suosittelenkin jos todella makroilet hyvää tripodia jonka keskiputken saa poikittain, sellainen jalka mahdollistaa todella alhaalla kuvauksen jos maan tasoonn halutaan. Kokeilin viime kesänä myös "välipalaa" kameran ja jalustan välissä jolla ruuvia kiertäen sai9 tarkasti muutettua etäisyyttä kohteesta. Hyvä peli mutta omat hankaluutensa siinäkin oli varsinkin ulkona kun heinät, kukat ja siipiveikot tuppasivat joko oma-aloitteisesti tai tuulen avulla heilumaan liikaa.

      Jos kuvaan sammalia niin mikä putki joka tarkentuu 1:1 tai melkein on hyvä mutta esim. perhosiin ja muihin mutiaisiin suosittelen mahdollisimman pitkää vaikkapa 150 mm.

      Kokeilin terävyysaluetta 60 mm makrolla varsin läheltä. aukolla F13 terävyysalue oli lähes 10 mm mutta aukolla F2.8 vain millin luokkaa. Tuostakin voi jotain päätellä.

      Linssin valinnassa ei liene suurtakaan merkitystä sillä kuvaatko kropilla vai täydellä kennolla. Kroppi tosin saa sen putken näyttämään olevaansa pidemmältä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe