Talopakettien kaupankäynti

Mikko Mallikas

19

495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakentaja 2016

      Itse en ainakaan ostaisi talopakettia yritykseltä jossa omistajana on pörssiyhtiö, koska sijoittajien rahoja he eivät käytä silloin kuin rahoitusta tarvitaan paikkaamaan vajetta ja he voivat ajaa muuten toimivan yrityksen konkurssiin ( findomo), tosin kuin yksityis omistuksessa olevat yritykset/yrittäjät joilla katse on huonojen aikojen yli rahoittavat tappiota vaikkaomilla rahoillaan...

    • 17+9

      Suomalaisessa talopakettibisneksessä on ollut normaalivuosinakin hirmuinen ylikapasiteetti, joten puolittuneen toimitusmäärän seurauksena alalta pitäisi poistuman lopullisesti puolen kymmentä isoa talofirmaa, jotta ala tervehtyisi. Näin ei tule kuitenkaan käymään, koskapa noita firmoja syystä tai toisesta pönkitetään yhteiskunnan tukiaisin ja muin kepulikonstein. Keväällä saanemme jälleen kummastella paljon pienempää konkurssimäärää kuin tarve olisi ollut.

      • ottia tuota

        Niin, taidettiin mennä kysyntä-hysteriasta nollakysyntään aika lyhyen ajan sisällä. Kumpikaan ei ole hyvä. Pitäisi löytyä se kultainen keskitie. Vaarana on myös se että hyvätkin yritykset tippuvat markkinoilta ja sitten kun kysyntä palaa edes normaaliksi, ei tehtaita ole tarpeeksi jotta aito kilpailu toteutuisi.


      • voivoi
        ottia tuota kirjoitti:

        Niin, taidettiin mennä kysyntä-hysteriasta nollakysyntään aika lyhyen ajan sisällä. Kumpikaan ei ole hyvä. Pitäisi löytyä se kultainen keskitie. Vaarana on myös se että hyvätkin yritykset tippuvat markkinoilta ja sitten kun kysyntä palaa edes normaaliksi, ei tehtaita ole tarpeeksi jotta aito kilpailu toteutuisi.

        Ja milloinkas se palaa"normaaliksi"? Enpä usko että enää paljon palaa...kupla on nyt täynnä.


    • naapuriton

      Nollakysynnältähän tämä syksy on vaikuttanut ainakin tontin myyjän näkövinkkelistä. On vaikea uskoa, ettei enää omakotitalo olisi toivelistalla -onko näin.

      • Kyllä omakotitalo on ja pysyy suosikkiasumismuotona. Taloudellisesti ja poliittisesti epävarma aika on vaan laittanut projekteja jäihin - nyt rakennetaan omakotitaloja noin puolet siitä, mitä normaalivuosina rakennetaan.


      • näin_on

        Eikä oikeastaan vain puolet, vaan enemmänkin vain yksi kolmasosa. Koko maassa rakennetaan noin 5000 uutta omakotitaloa kun parhaimpana vuotena viimeisen viidentoista vuoden aikana niitä rakennettiin lähes 15000. Ensi vuonna arvioidaan olevan hieman enemmän rakentamista, noin 5200. Missä ei ole kyllä siinäkään hurraamista.

        Unelma ja tarve omasta talosta on varmaan vieläkin olemassa. Enemmänkin rakentamista hyydyttää nyt talouden epävarmuus ja ennen kaikkea tiukat lainaehdot! Omarahaitusosuuden lisäksi tarkistellaan lainahakijan tuloja ja niiden varmuutta. Harvalla on pommin varmaa työsuhdetta ja sitä kautta varmoja tuloja. Tämä kyllä pudottaa tavallisen perheellisen tai nuorenparin pois lainaluukulta ja talonrakentamisesta.

        Tässä olisi poliittisen tahtotilan paikka. Onko pankkien lainaehdot asetettu liian tiukalle? Näännytetäänkö tällä tavalla vain turhaan kotimaista kysyntää ja työntekoa? Kyllähän rakentaminen tunnetusti työllistää myös paljon muitakin kuin vain raksajätkiä.

        Itse toimin pohjoisessa pientalorakentamisen parissa. Viime talvikausi oli täysin hiljaista! Nyt kesää kohti rakennellaan vähän, että pysyy tatsi ja vatsa hieman pääsee taas pienenemään. Emännän kanssa tutkittiin omia menoja. Huomattiin, että eipä olla kulutettu kuin välttämättömiin lähinnä ruokaan ja taloustarvikkeisiin sekä oman talon lainoihin sitäkin minimilyhennyksellä. Näin pienestä voi päätellä, että raha ei liiku nyt tarpeeksi kotimaassa ja tässä on yksi syy kotimaan talousvaikeuksiin.


      • BauHerr

        Myös älytön lupabyrokratia vähentää intoa rakentaa. Hyväksyin juuri 30.000 euron edestä laskuja, jotka aiheutuivat yhden mielivaltaisen lupa-arkkitehdin järjen vastaisista vaatimuksista.

        Tuolla rahalla ei saa mitään järkevää! Rakennutin rahalla teoreettisia palo-osastoja tiloihin, jossa ei ole maalämpöpumppujen ja siihen liittyvien putkistojen lisäksi mitään. Luuleeko lupa-arkkitehti, että keruupiirin alkoholipitoinen neste palaa? Mene ja tiedä.

        Sen nyt kuitenkin tiedän, että 30.000 paloi ihan hukkaan. Ehkä teollisuus Puolassa kiittää? Se on nimittäin likipitäen ainoa, joka lupa-arkkitehdin mielivallasta mitään hyötyi.

        Virkamiesten mielivallan vuoksi ainakin uusien talojen hintaan on pakko pistää merkittävä ylimääräinen kate.


    • Kauppakäy...
    • ei ikinä

      Oulussa tai jossakin muualla sikäläisellä pohjoisella syrjäseudulla valmistettua talopakettia en ottaisi edes ilmaiseksi.

      Ne Oulun lappalaiset voivat myydä ja ostaa mökkejään toisilleen ja toisiltaan, mutta järkevä ihminen ei sellaisiin heikkolaatuisiin murjuihin sorru.

    • taloussanomat

      Ei näytä huonosti menevän...

    • heheehhehe

      eeeehehehehe

      • hakeudu_hoitoon

        Oletko ottanut tämän päiväisen lääkkeesi? Kannattaisi ainakin varata aika lääkäriin ja tarkistaa pillereiden määrät!


    • sokkelisami

      Mikä mahtaa olla talotehtaiden tämän päivän tilanne? Toimin urakoitsijana pientalohankkeissa ja koskaan ei ole ollut näin hiljaista, ei edes vuonna 2009.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe