Wolverine

Mylady de Winter

Lähinnä X-men elokuvien kautta olisin kiinnostunut lukemaan Wolverine -sarjakuvia.Mistä kannattaisi aloittaa? Haluaisin lukea koko hahmon tarinan alusta asti. Olen yrittänyt löytää Wolverine -sarjakuvia kirjastoista ja kirjakaupoista huonoin tuloksin.Tietääkö kukaan mistä näitä saisi Suomesta hommattua ja onko olemassa esimerkiksi paksumpia kokoelma kirjoja (jossa kyseisiä sarjakuvia olisi nidottu yksiin kansiin useamman vuoden ajalta)? : )

5

58

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Miqz
   • Mylady de Winter

    Kiitos paljon!
    Nuo linkit löysinkin jo itsenäisesti,mutta noita vanhoja sarjakuvia on hankala löytää mistään. Koitan selailla adlibris:in sivuja tarkemmin,ainakin nopeasti katsottuna näytti olevan hyvät valikoimat.


  • Elsa-Pekka

   Luin niitä 1990-luvun alussa. Itse asiassa yksi lehti oli sellainen, joka valotti Wolverinen alkuperää. Hänelle tehtiin kokeita laitoksessa, jota vartioi suuri joukko sotilaita.

  • Elsa-Pekka

   Wolverinen onnistui paeta laitoksesta, jossa hänelle tehtiin kokeita. Sitä ennen hän tuhosi sen paikan.

   • kosminensäde1

    "Wolverinen onnistui paeta laitoksesta, jossa hänelle tehtiin kokeita. Sitä ennen hän tuhosi sen paikan. "

    Alunperin taisi olla suomeksi Sarjakuvalehden numerossa 1/1993. Tarinan alkupäinen nimi taitaa olla "Weapon X", ja kovakantisena suomeksikin tullut jokunen vuosi sitten, ehkä "Ase X" nimellä.

    Wolverinen seikkailuitahan on suomeksi julkaistu kohtuullisen paljon mm.Sarjakuvalehdessä ja MegaMarvelissa aikoinaan, niiden hinnat ei kai divareissa/nettihuutokaupoissa vieläkään kovin korkeita ole, sillä käsittääkseni noita 20-25 vuoden taikaisia juttuja liikkuu kohtuu paljon. Enemmän kuin sitä uudempia, painokset oli silloin kai Suomessa isoimmillaan.

    Jos omaa mielipidettä kysytään (=tuskin) niin Wolverinen tarinoitten taso on kyllä kovin vaihteleva, ja hahmo toistaa itseään elämää suuremmin, kuten supersankarit monestikin. Mutta mm.tuo "WeaponX", jonka taiteili Barry Windsor Smith ja se Wolverinen lapsuus/nuoruus - paljastus "Origins" - tarina (Andy Kubert) on Wolverine - tarinoitten parhaimmistoa, ja molemmat yhdessä kertoo aika hyvin myös sen, miten Wolverinesta tuli Wolverine ...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   4484
  Aihe