Kaksi tuntia ennen lähtöä kentällä?

Miten on

Ei kai se nyt niin minuutin päälle ole, riittää että on puolitoista tuntia ennen lähtöä? Aikamoinen härdeli syntyisi jos kaikki änkeäisivät kahta tuntia ennen koneeseen.

37

4569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmm

      Ei koneeseen kukaan kaksi tuntia aikaisemmin änkeäkään. Tuo parituntinen kuluu lähtöselvityksen, bag dropin, turvatarkastuksen ja koneen nousun kanssa. Jos ei ole jonoja, portille pääsee istuskelemaan pariksi tunniksi hyvinkin nopeasti. Joskus ihmisiä on liikenteessä (kuten tähän aikaan vuodesta) enemmän, jolloin odottelua tuskin kovasti portin päähän jää.

      Huomenna tosin aion itse olla kentällä ehkä 80 min ennen lähtöä, koska check-in on kuitenkin jo kotona tehty siinä vaiheessa.

    • No näin se on

      Tosi paljon riippuu ajankohdasta. Ennen koneeseen nousua täytyy kuitenkin vähintään turvatarkastuksesta ehtiä läpi. Joskus jonoa ei ole yhtään, joskus se ulottuu koko lähtöaulan poikki.

    • Ajoissa ja ajoissa..

      Minä olen aina ajatellut niin, että pitää olla lähtöselvitysjonossa sinä aikana, kun sen ilmoitetaan olevan käynnissä, eli kunhan ilmestyy jonoon vaikka vain noin viisi minuuttia ennen lähtöselvityksen sulkeutumista.
      Olen jotenkin siinä käsityksessä, että ketään jonossa ko. ajassa olevia ei jätetä selvittämättä.
      Kerran olen vuosien varrella nähnyt tilanteen, jossa seurue jätettiin koneesta. Oli sellainen isompi seurue, että tulivat autoilla jostain kauempaa, ja olivat kyllä jonossa, mutta eivät ymmärtäneet pyytää päästä ihmisten edelle kiireisempinä vaan jonottivat tosi pitkässä jonossa, ja kun alkoivat asiaansa hoitaa, niin oli myöhäistä. Tämä tapahtui 90-luvulla, kun oli monta eri reissukohdetta samassa jonossa samoille tiskille.

      Kertokaapa, onko miten tiukkoja kokemuksia lähtöselvityksen suhteen ollut. Ja miten niissä on sitten toimittu.

      • Öyestä

        "Olen jotenkin siinä käsityksessä, että ketään jonossa ko. ajassa olevia ei jätetä selvittämättä. "

        Tämä on täysin väärä käsitys. Mistä lie sinulle tullut?

        Jokaisella koneella on asetettu lähtöaika. Ei sitä voi alkaa viivyttämään sillä perusteella, että "läsärissä" vielä selvittämätöntä väkeä :> Johan kaikki sydeemit menis ihan sekaisin, jos noin olisi. Koneen pitää tehdä "laskelmat" yms. jutskat ennen lähtöään ja silloin peli pitää laittaa jossain kohtaa vaan kylmästi poikki, jotta ne ehditään tekemään. :> :> :>


      • Aina ajoissa

        Olen jäänyt monesti jatkolennolta. Joskus ovat viimeiset ihmiset vielä tuubissa kun minä olen juoksemalla tullut paikalle ja silti käännytetty etsimään seuraavaa lentoa. No onneksi on vakuutus, niin saa hotellit ja muut järjestymään helposti.

        Itse yritän tulla viimeistään n. 1h 45 min ennen koneen lähtöä. Toki riippuu kentästä ja vuorokaudesta ja joskus hiljaisena aikana n. 1h 20 min on ok. Kentillä saa ajan kulumaan kirjojen, Padin ja läppärin kanssa. Amexin kautta Priority Club -kortti, joilla pääsee laungeihin syömään jotain pientä ja ottamaan pari paukkua. Joskus pääsee suihkuunkin.


    • Juu, ajoissa

      Näin jos toimisivat kaikki, niin aika kaaos syntyisi. Ruuhka-aikoina lähtee vartin sisällä kymmeniä lentoja, ja jos jokaiselle tai edes usealle niistä tulee porukkaa jonon hännille viisi minuuttia ennen lähtöselvityksen sulkeutumista, niin... no, ei tarvinne enempää selittää. Mene ajoissa vaan.

    • Kokemusta on

      Tunti ennen koneen lähtöä riittää vallan mainiosti, turha siellä on aikaisemmin olla.

      • Tuntiko riittää

        Sulla on kokemusta olla Kontulan karaokebaarissa tuntia ennen pilkkua,siinä sun kokemus.


      • Kokemusta on
        Tuntiko riittää kirjoitti:

        Sulla on kokemusta olla Kontulan karaokebaarissa tuntia ennen pilkkua,siinä sun kokemus.

        Tuntiko riittää, olen käynyt alle kolmekymppisenä useammassa maassa missä sinä tulet ikinä käymään. Nyt ikää yli 40 vuotta joten olehan poju ihan hiljaa kun et näistä asioista mitään tiedä.


      • Ammattireissaaja.
        Kokemusta on kirjoitti:

        Tuntiko riittää, olen käynyt alle kolmekymppisenä useammassa maassa missä sinä tulet ikinä käymään. Nyt ikää yli 40 vuotta joten olehan poju ihan hiljaa kun et näistä asioista mitään tiedä.

        Kontula, Myllypuro, Puotila, Jakomäki, Itäkeskus...tuleehan siinä eri maita kun kiertelee ja noissa paikoissa jos missä näkee niitä ulkomaalaisia, ja paljon.


      • almuja almuja
        Tuntiko riittää kirjoitti:

        Sulla on kokemusta olla Kontulan karaokebaarissa tuntia ennen pilkkua,siinä sun kokemus.

        niin ja kun on hyvissä ajoissa siellä, ja pikkuinenpullo salmaria otettu niin ei tunnu missään enään odotella


    • juu kyllä

      Kyllä se pari tuntia ihan kannattaa varata niin ei ainakaan sitten tarvitse kauhealla kiireellä juosta portille ja ehtii vaikka syömää jotakin ennen koneeseen nousua.

    • tiukunenjapiukunen

      No mikä siinä on niin kauheata olla ja odottaa kansainvälisellä puolella koneeseen pääsyä? Parempi olla ajoissa, näin ME 30v kokemuksella matkailusta.

      • Näin se vain on

        Saa nukkua tunnin pidempään. Mielummin nukkuu kun on lentokentällä, niitä on aivan tarpeeksi tullut nähtyä.


      • pienestä kiinni
        Näin se vain on kirjoitti:

        Saa nukkua tunnin pidempään. Mielummin nukkuu kun on lentokentällä, niitä on aivan tarpeeksi tullut nähtyä.

        Teoriassa niin, mutta jos lähtö vähän viivästyy ja vaikka pysäköinnin tai taksin kanssa menee ylimääräistä aikaa, niin äkkiä ei enää ehdikkään lennolle.


      • pienestä kiinni
        Näin se vain on kirjoitti:

        Saa nukkua tunnin pidempään. Mielummin nukkuu kun on lentokentällä, niitä on aivan tarpeeksi tullut nähtyä.

        Teoriassa niin, mutta jos lähtö vähän viivästyy ja vaikka pysäköinnin tai taksin kanssa menee ylimääräistä aikaa, niin äkkiä ei enää ehdikkään lennolle.


    • tosi helppoa

      Tehkää se lähtöselvitys jo kotona niin nopeuttaa todella paljon.

      • Auttaa vähäsen

        Ei siihen mene yleensä paljoa aikaa, vaan mahdolliseen jonoihin baggagedropissa tai turvatarkastuksessa sekä jos lähimmät parkkitalot on täyttynyt just ennen kentälle tuloa.
        Parin päivän kaupunkilomasilla hyötyy enemmän, ilman matkalaukkua ja voi mennä sen terminaalin kautta missä vähemmän jonoa.


      • postimees

        jos eipi oo nettiä?


    • myöhästynyt

      Aina kannattaa varata kentälle riittävästi aikaa,niin yllärien sattuessa ei tuu paniikkia.

    • Öyestä

      Huomaathan myös sen, että lähtöselvitys päättyy tiettyä aikaa ennen koneen lähtöä. Tällöin, jos lähtöselvityksessä vielä silloin jonoa, niin jäävät pois lennolta. Ei voi mitään. Siksi tuo 2h ei ole yhtään liioittelua, jos aiot päästä mukaan lennolle :>

      • Jää kotiin nukkumaan

        Aina on saanut jonottaa, sekä lähtöselvitykseen että turvatarkastukseen, milloin enemmän ja milloin vähemmän. Hiljaisenakaan aikana ei ole liikoja aikoja jäänyt, vaikka on saapunut ajoissa kentälle. Ruuhka-aikana on joskus hirvittänyt miten ehtii lennolle, varsinkin jos jono matelee hitaasti.

        Sellaisella lennolla on ollut kiva olla kun kaikki ovat ajoissa paikalla ja kone on päässyt lähtemään hieman etuajassa. Silloin on ollut etuajassa perilläkin. Ikävintä on jos lento myöhästyy aloittajan kaltaisten "ei niin minuutin päälle"-tyyppien vuoksi.


    • dsjjjjjjjjjcfdbsachn

      Huomenta. Mistä sä oot herännyt?

      • otaksun

        Mä vai?


    • hooplaaa

      Siis kaikki koneeseen 2 tuntia ennen? Onpa hullu ajatus. Kone usein tulee edelliseltä lennolta noin tuntia ennen seuraavaa. Hyvät ihmiset, maailmassa on muitakin lentoja kuin juuri se ikioma kauan odotettu oma lento eikä se kone miehistöineen ole hommattu juuri ja vain sinua varten.

    • KävellenOlisJoPerill

      Maatoiminnot pilaavat koko lentämisen idean. Kentälle pääsy ja sieltä poistuminen ovat "tuskaisia", kuten ovat kentällä tapahtuvat toiminnotkin.

    • asghdths

      "Maatoiminnot pilaavat koko lentämisen idean. Kentälle pääsy ja sieltä poistuminen ovat "tuskaisia", kuten ovat kentällä tapahtuvat toiminnotkin."

      Samaa mieltä. Ei ole järkeä lentää lyhyttää matkaa (esim. Hki-Tku) koska lähtöselvittelyihin ja muihin diipa-daapa ja liirum-laarum juttuihin menee niin paljon aikaa. Tämän vuoksi menen aina omalla autolla vaikka pysäköintipaikan löytäminen joskus tuottaakin vaikeuksia. Oma auto= 1,75h lentäen 3,5h

      • otaksun

        Miten se nyt tuonkin sanan parren ottaa.


    • Eipä niin. Aina, kun me olemme menossa jonnekin lentäen, niin olemme ajoissa pai-kalla, emme ole koskaan myöhästyneet lennolta, paitsi yhden kerran, se oli jatklento ja ensimmäinen kone oli myöhässä ja toinen ehtinyt jo lähteä. No, pääsimme pian jat -kamaan matkaamme. Saimme oliko se nyt 55 mk (se oli vielä markka-aikaa) jokai- nen (meitä oli 3) ruokaan ja juomaan. Mä menin Carrolssiin syömään. Ja herkkua oli ! ja ylijäämärahoilla ostin lisäksi pari majoneessipussia mukaan.
      Kannattaa kumminkin olla ajoissa paikalla, väh. 1,5 tuntia ennemmin kotimaan lenno -illa, ulkomaan lennoilla pitäisi olla pari tuntia aiemmin. Ja ei saisi lähteä sitten kauak -si, että ehtii lennolle, parasta olisi, että olisi siinä oikean lähtöportin lähellä ja istuu, jos on vapaata tilaa.

    • no hurry

      Ajoissa vaan kentälle! Suositus 2h ennen on hyvä, kuten suurin osa täällä tietääkin.
      Ei ne lähtöportille viimeminuuteilla juoksevat pääse matkaan, vaikka amerikkalaisissa elokuvissa siltä näyttääkin. :D

    • kuttaperkka

      Pelkästään sinne kentälle pääseminen voi joskus olla ns. haasteellista, kun löydät itsesi yhtäkkiä keskeltä järjetöntä liikenneruuhkaa. Myös silloin tuo ainakin 2h on eduksesi.

    • työnpuolestakulkija

      Viime tingassa kentälle saapuminen oli vielä jokin aika sitten, tietynlainen sankarimatkustajan piirre (ne kahdesti vuodessa reppureissaavat, mielestään ammattimatkustajat). Nykyisin nämä sankarimatkaajatkin ovat lentäneet hieman useamman lennon ja tajuavat että viimeisenä tullut valitsee automaatilla surkeimman istuimen ja koneeseen sen 5€ take-a-way kahvin kanssa sähläävä sankari tulee kun nimella huudetaan, jolloin matkatavarahyllyt on jo täynnä, joten surkeutta pahentaa jaloissa koko matkan lojuva laukku.

    • myötähäpeä

      Just niin! Tuleekohan näille mielestään näppärille ja säännöistä piittaamattomille reissaajille hienotkin kiksit, kun heidän nimiään oiken kentällä kuulutetaan? Meikäläistä ainakin hävettäisi. Usein näistä myöhästelijöistä koituu harmia muille makustajille, joka onkin sitten tosi noloa!

      • matkakuumetta jo

        Ajoissa kannattaa olla, vaikka tekisit lähtöselvityksen netissä.Laukut pitää kuitenkin jättää ja turvataarkastus suorittaa.

        Sitäpaitsi omasta mielestä on kiva seurata matkoille lähteviä ihmisiä ja siemailla vaikka kuoharia.


    • paljon lentävä

      Riippuu ihan kentästä, yhtiöstä, siitä, onko passintarkastus, onko matkatavaraa.

      Helsinki on aika joustava kenttä, ja esim. Finnair pystyy avaamaan check-innin, vaikka se olisi jo suljettu. Mutta esim. Heathrow'n kentällä leimataan boarding pass ennen turvatarkastusta olevalla portilla ja siinä on oltava muistaakseni 35 minuuttia ennen lähtöaikaa, myöhemmin eivät enää päästä läpi. Ja myös BA:n Suomen check-in sulkeutuu etänä, 45 min ennen lähtöaikaa eikä sitä voi muuttaa vaikka joku kiukkuaisi olleensa jonossa. Kaikki myöhästymiset matkalla kentälle, pitkät jonot yms on omalla vastuulla.

      Jos lentää Ruotsiin käsimatkatavaralla, ei minusta tarvitse olla kentällä kuin 40min etukäteen (koneeseen otetaan n. 30min ennen lähtöä ja portti sulkeutuu 15-20 min ennen). Jos jättää matkalaukkuja ja lähtee Schengenin ulkopuolelle, tuntikin on tiukkaa, koska varsinkin lomalentojen check-in ja Finnairin baggage drop on satunnaisesti ihan kaaosta. Mutta mitä kokemattomampi, sitä enemmän aikaa on hyvä varata. Lasten kanssa lomalennolle, siinä on kaikkea säätöä. 2h ei ole liikaa.

      • eläkeläinen-vm-48

        Empä olis ihan varma tuosta että Vantaalla olis joustava henkilökunta,matkustimme Krotatiaan viime kesäsänä,koitimme yrittää lippua lunastaa automaatista,ei onnistunut vaikka olimme matkan maksaneet ja istuinpaikat myös maksettu etukäteen.

        Olimme jonossa ajoissa n.2h ennen mutta kun tulimme tiskille niin siellä sanottiin että meidän olis pitänyt lunastaa liput automaatista,sanoin että ei se toimi,siinä sitten jahkailtiin pitkään ennenkuin virkailija lopulta antoi liput ja matkalaukut pääsi matkalle,ei hänen tarvinnut kuin näpytellä tiedot omalle koneelleen,aikaa vei korkeintaan 15 sekunttia,sanoi lopuksi että matkustajien pitää itse hoitaa nämä hommat,kyllähän sitä tunsi itsensä typeräksi kun ei osaa noita automaatteja,terv.eläkeläinen.


      • 6UET23
        eläkeläinen-vm-48 kirjoitti:

        Empä olis ihan varma tuosta että Vantaalla olis joustava henkilökunta,matkustimme Krotatiaan viime kesäsänä,koitimme yrittää lippua lunastaa automaatista,ei onnistunut vaikka olimme matkan maksaneet ja istuinpaikat myös maksettu etukäteen.

        Olimme jonossa ajoissa n.2h ennen mutta kun tulimme tiskille niin siellä sanottiin että meidän olis pitänyt lunastaa liput automaatista,sanoin että ei se toimi,siinä sitten jahkailtiin pitkään ennenkuin virkailija lopulta antoi liput ja matkalaukut pääsi matkalle,ei hänen tarvinnut kuin näpytellä tiedot omalle koneelleen,aikaa vei korkeintaan 15 sekunttia,sanoi lopuksi että matkustajien pitää itse hoitaa nämä hommat,kyllähän sitä tunsi itsensä typeräksi kun ei osaa noita automaatteja,terv.eläkeläinen.

        Ei siinä ole muuta vaikeaa kuin löytää oikea koodi e-lipusta sukunimen lisäksi...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe