omat fantasiamaailmat?

puer86

Hmm... Olen tutustunut itse oikeastaan vain keski-maahan, mikä vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja onnistunelta työltä.
Itsekin olen kehitellyt "fantasia"-maailmaa. Paitsi että se nyt ei ehkä - ainakaan vielä - täytä ihan fantasian tunnusmerkkejä, mutta ainakin kuvitteellinen maailma olisi kehitteillä.
Oletteko te kehitelleet minkäänlaista fantasiamaailmaa? Voisin muiden kiinnostuneiden kanssa vaihdella ideoita ja mielipiteitä. Osoitteeni on jess_1@suomi24.fi

15

1020

Vastaukset

 • Puhut FANFIKTIOISTA, jota minäkin tykkään harrastaa... Niille on kerhoja, nettisivui sun muuta! :) Älä missään vaiheessa häpeä mielikuvituksesi taitoa, vaan voit myös liittyä kerhoon missä esim. sähköpostin kautta lähetellään juttuja omista fanfiktioista. Ja sehän vain laajentaa mielikuvitusta, vaikka se on epäilyttävän laaja jo, mutta se ei haittaa!!!!

  • Jaahas, en ole kuullutkaan. No, etsin internetsivuja ja vilkaisin googlen hakemistosta, että nyt tiedän mitä se on.
   Tulin siihen lopputulokseen, että mitä minä teen, ei ole lähelläkään fanfiktiota, mutta onkohan sitten fanfiktiosta mitään suomenkielisiä sivuja? Niitä en löytänyt.


  • ...Monen laisii... kuten ton erksin juttu, liittely... Tokihan voit perustaa ihte kerhon ja käyttää sähköpostii viestin välittäjänä


  • @AI-20e5

   Tuo ei ole fanfiktiota nähnytkään... fanfiktio on sitä että kirjoitetaan jonkun toisen kirjan/kirjasarjan (Harry Potter, Star Wars, LOTR jne) omia tarinoita. Aloittajan kirjoittelu ei ole fanficciä.


 • Kyllä mäkin oon jo ehtiny yhtä fantsiamaailmaa ajattelee. Historian oon jo tehny lähes kokonaan ja sit siihen maailmaan liittyen mulla on jo viidelle kirjalle juonet.

 • ..han minullakin kehitteillä oma fantasia/-scifi maailma... ehdottomasti lapsenkengissä, mutta kehitteillä on.

 • Olen kehitellyt. Itse asiassa montakin. Keksin ideoita aika nopeaan tahtiin ja sitten tulee keksittyä eri tarinoille eri maailmat. Lähinnä kehittelen vain tarinan tapahtumapaikan historiaa (aika vähän) ja eläimistöä (yleensä suunnittelen eniten juuri tuota. Eläimet ovat yleensä aika suuressa pääosassa). Lähinnä juuri jonkinlaista fantasiaa, yksi on tosin sellainen avaruusjuttu, mutta kai planeetan asukkaiston kehittelemistä voi nimittää maailmaksi, ainakin minusta.
  Kai joku esimerkki pitää antaa. No, yhdessä tarinassa (tuossa planeettahöskässä) on outoja mustia kukkia tai sellaisia, jotka ovat onttoja sisältä. Planeettaa asuttava, matoa muistuttava laji käyttää niitä nukkumapaikkana. Se on melko lämmin, lämpimämpää kuin ulkona. Kukan "siitepöly" on nestettä, ja sitä tarttuu vähän eläimen nahkaan/turkkiin/mihin lie sen tullessa sisään ja ulos kukasta. Tätä tarinaa en ole tosin jatkanut hirveästi, itse asiassa vasta suunnitteluasteella. Kertokaa muutkin esimerkkejä =)

  • Must on kivaa sekotella eri hahmoi tarinaan, esim Taru sormusten herrasta,potterii,resident eilii,haloo,mustanhelmen kirous,alien vs. predator... Aatelkaa vaan et oon pimahtanu, mut musta on mukavaa ajatella niin...Kukaan ei vois estää et "ei tota tohon!" ja sitä paitsi on tullu samalla keksittyy ite lisää hahmoi, joit on aika paljon...Mitenhän muistan ne kaikki????


 • olen kehitellyt omaa maailmaani useamman kymmenen vuotta. Jonkun sortin kirjakin saatu kasaan ja harjoituskappaleena kaksi tarinaa, ja sitten, en tiedä, voiko sanoa maailmaksi, avaruusalusten laivastoa, jossa koko kansakunta asuu kun heidän planeettansa on tuhoutunut... Niin että fantasiassa eletään, hyvä kun muistan arkitodellisuudessa köydä

 • Oon kehitelly, se on aika hankalaa, varsinki päästä alkuun jos aikoo tehä KUNNON fantasiamaailman.. Oon päässy jotenkin alkuun, mutta juu.... Pohja on tekeillä vasta nytten, mutta toivon että tästä jotain tulee... Onhan tääki jo jonkunlainen unelma :)

 • Miten noita fantasiamaailmoita voi tehdä? Teettekö niitä koneella vai käsin?

  • Ihan päänkin sisällä riittää :) Mietit millainen paikka, mitä välineitä asukkailla on käytössään (kivikirveitä, miekkoja vai valomiekkoja?), kuka on kuninkaana vai hallitseeko paikkaa vanhinten neuvosto, mikä on päähenkilön lempiruoka, onko siellä helteinen päiväntasaajan ilmasto vai ikuinen pakkanen... Ihan mitä vain voi ja kannattaa kysyä!

   Ite käytän lähinnä vihkoa, koska reissussa on helpompi sitten kirjoitella ideoita ylös. Koneellakin on pari tiedostoa ideoita, ja hyviä juttuja keksii tietty samalla kun kirjoittaa itse tarinaa koneella. Kartat piirrän aina käsin.


 • Itse suunnittelen juuri, kirjassa 7 on hyvin tärkeä! Esim: Kun joku täyttää seitsemän, 70, 700 tai miksei vaikka 7000000000000000000 vuotta, se on hyvin tärkeä tapahtuma. myös 14, 21, 28, ja muita tuollaisi ajuhlitaan hyvin suuresti, varsinkin 49v, koska se on 7x7. Jos joskus kirjoitan siitä kirjan ja näätte tän kommentin, niin päähenkilön elementti on pimeys (elementit; Tuli, Vesi, Maa, Ilma, Energia/Sähkö, Valo ja Pimeys), päähenkilön nimi liitty kuuhun(se on tyttö) ja siin on EVO:ja.

  • EVO=Ei VOimia, eli meidän mielestä tavalluset ihmiset kuten Harry Potterissa jästit ja me ollaan EVO:ja tai mistäs sitä tietää...


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  98
  3867
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1908
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  80
  1722