Koirani juo paljon

Huolissaan

Hei! Mikähän mahtaisi olla koirallani, kun se on alkanut yhtäkkiä pissailemaan ja juomaan tosi paljon. Päivällä saattaa pissat tulla vahingossa sisälle. Yöllä ei kuitenkaan tule herättämään että pitäisi päästä ulos, eikä ole öiden aikana pissannut lattialle. Vain päivisin. Olen miettinyt että voiko tämä johtua siitä, kun lenkkien aikana vetää lunta naamaansa paljon. Muuten koira on aivan täysin normaali oma itsensä. Ja soitan tänään kyllä eläinlääkäriin, kysyn nyt täältä ensin.

9

631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta on

      Pyydä tutkimaan munuaiset!

      • Soitahetilääkärille

        Meillä oli samanlaisia oireita ja diabetes löytyi, apua voidaan tarvita nopeasti!


      • Huolissaan
        Soitahetilääkärille kirjoitti:

        Meillä oli samanlaisia oireita ja diabetes löytyi, apua voidaan tarvita nopeasti!

        Soitin lääkäriin, huomenna mennään. Vinkkejä miten saan koiralta otettua virtsanäytteen? Narttukoira kyseessä.


      • kokemusta on
        Huolissaan kirjoitti:

        Soitin lääkäriin, huomenna mennään. Vinkkejä miten saan koiralta otettua virtsanäytteen? Narttukoira kyseessä.

        Mitä lääkärissä selvisi?
        Kun haette apua ongelmiinne näiltä sivuilta, olisi kyllä kohteliasta kertoa lopputulos!


    • hoitsu1

      Ota joku puhdas löylykauha tms. ja se alle kun kyykkää. On melko helppoa kun on oikeat välineet. Toiset koirat hermostuvat häirinnästä mutta monet eivät ole moksiksikaan. Yleensä eläinlääkärissä ei sitä pissaa tarvitse litratolkulla edes tulla eli ihan vain tippakin voi auttaa. Takapuolen pesu ennen näytteenottoa vähentää epäpuhtauksia, jos näyte viljellään.

    • taivaan lintu

      Koira voi monestakin syystä alkaa juomaan ja pissailemaan normaalia enemmän. Toiset syyt ovat vakavia ja toiset ei niinkään. Koira saattaa esim. talvella tykätä lumen syönnistä (kauhoo lenkillä välillä ns. ohimennen lunta suuhun), on vaihdettu ruokaa (meillä yhdet nappulat alkoivat janottamaan) jne. Ei siis kannata panikoida ennen kuin juominen on jatkunut pidempään ja asiaa on tutkittu.

      Meidän koiramme alkoi oppukesästä juomaan paljon ja pissaamaan myös nimen omaan päivisin. Yöt nukkui kyllä rauhassa. Koiralta tutkittiin kaikki mahdollinen (diabetes ja muut verinäytteet, munuaiset, loishäädettiin, kuvattiin..) ja leikattiin myös nisäkasvain pois. Kaikki oli periaatteessa kunnossa lukuunottamatta tuota nisäkasvainta, jonka ell omasta mielestään sai poistettua kokonaan elokuussa. No, viime yönä lähti sitten 12-vuotias mamma viimeiselle matkalleen. Illalla alkoi sattumaan mahaan, ei kärsinyt käydä maate. Oksensi ja oksennuksen mukana tuli verta. Ei muuta kuin yöllä päivystykseen. Ell paineli mahan, ja totesi että siellä tuntuu jotain. Otettiin röntgen ja kuvassa näkyi massiivinen kasvain mahassa. Pernakasvain oli ell:in veikkaus ilman patologin lausuntoa. Olimme jo muutenkin tehneet päätöksen, että vanhaa rouvaa ei enää leikellä ja ell:in lausunto ja röntgenkuva varmisti päätöksen. Mamma nukutettiin viimeiseen uneen ja tuotiin kotiin haudattavaksi. Leikkausta olisi kuulemma voinut yrittää, mutta kasvaimen koon huomioiden ja yleisesti ottaen leikkaustulosten kuuleminen (koirat elävät kuulemma useimmiten vain n. 1-3 kk "onnistuneen" pernan poiston jälkeen) päätös oli selvä: ei enää turhaa kärsimystä.

      Kannattaa todellakin tutkituttaa koira, jos lisääntynyt juominen jatkuu yhtään pidempään. Meidän tapauksessamme se ei vaikuttanut lopputulokseen, sillä tuota kasvainta ei huomattu. Ei kuitenkaan automaattisesti tarvitse ajatella pahinta, mutta kannattaa tutkia asiaa. Tuolla päivystyksessä ell sanoi, että lisääntynyt juominen ja syöminen (mutta koira hyvästä ruokahalusta huolimatta vähän jopa laihtuu) liittyvät aika usein kasvaimiin.

      Tämä oli vain meidän tarina eikä teidän kohdallanne ole välttämättä mitään hätää. Kannattaa kuitenkin tutkia. Kaikkea hyvää ja toivottavasti juomiselle ja pissaamiselle on joku vaaraton selitys!

    • Hyvä

      että käytät ell:llä,omallani oli virtsatulehdus juuri samanlaisilla oireilla.

    • tolling

      Olisipa mukava, että nimim. Huolissaan kertoisi, mitä on selvinnyt!
      Mutta kerronpa, mitä meille selvisi tai ainakin luulen niin. Koira alkoi juoda hirvittävästi. Kun hiukan yritettiin rajoittaa pissailun takia, niin pyrki wc-pöntölle tai esim. siivousämpärille. Tutkittiin paljon eikä syytä löytynyt, mutta ell sanoi, että joskus uusi kuivamuona saattaa aiheuttaa tällaista ja todellakin olin ostanut ekaa kertaa senioriruokaa, joka on kuitupitoisempaa. Pikku hiljaa juominen sitten normalisoitui noin kuukauden juomisen jälkeen ankä ainakaa enää koskaan osta senioriruokia. Koiralla oli myös nisäkasvain ja sitäkin mietittiin ja päädyttiin sitten vähän myöhemmin poistamaan.

    • Drunk doggy

      Vie koira katkaisuhoitoon, jos juominen on lähtenyt lapasesta. A-klinikalle soittamalla saat lisätietoja. Etsi kaikki kaapit ja muut piilopaikat piilopullojen varalta, sillä juopot ovat ovelia peittämään paheensa. Kyllä alkoholisoituminen on jo pitkällä, jos jo sisällekin kuseksitaan ja ollaan muutenkin rappiolla. Sitä minä vaan ihmettelen mistä se koira on viinansa saanut. En ole ainakaan Alkossa koskaan nähnyt koiraa ostoksilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      277
      2943
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1001
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe