Nokiaa, Fortumia, YIT salkussa

noviisisijoittaja

Myynkö huomenna YIT:n pois ja otan tappion, vai annanko olla ja katsotaan? Isoista arvoista ei ole kysymys, mutta tappio kirpaisee aina. Nyt ei ole edes mitään ihmeempiä voittoja josta vähentää.
Yleensäkin osakekehitys ja pörssin kehitys näin piensijoittajalle on ollut heikkoa. Tuleeko vuoden vaihteen jälkeen vielä pahempaa, vai onko osakkeilla nousua näkyvissä nykyisen kaltaisessa tilanteessa. Eurooppa ja Venäjä on heikoilla. Keskustelua!

3

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dippadaa

      Täällä toinen noviisi. Olen ollut tässä touhussa mukana vasta vajaan vuoden ja ensimmäiset tappiot tuli kuitattua jo. 1 rahaston ja jonkin verran osakkeita myin tappiolla ja ostin toisia osakkeita tilalle. Myydyt oli kotimaisia sijoituksia ja tilalle on tullut Norjalaista öljynporausfirmaa ja USAn pörssistä pari firmaa. Edelleen löytyy kotimaisia, Kemira ja Nokian renkaat on tappiolla 10 prosenttia mutta niistä en aio luopua vaan ne on salkussa pitkään ja Nokian renkaita ostan lisää jos kurssi tippuu vielä ja rahaa vain riittää. Summat on todella pieniä yleisellä tasolla vaan itselle isoja, duunarilla kun ei rahaa tunnu ikinä olevan tarpeeksi.
      Euron kurssin lasku dollaria ja norjan kruunua vasten toisi jo oman lisänsä omiin sijoituksiin ja voisi auttaa toisaalta kotimaisia vienti yrityksiä. Johonkin Venäjälle sijoittavaan rahastoon voisi jossain vaiheessa vähän laittaa, siellä kuitenkin jossain vaiheessa palataan normaalin kanssa käymiseen muun maailman kanssa.

    • Aktie

      Jos pikkusummat, älä tee mitään. Ja jos olet lisäksi nuori, nuorehko tai muuten aikaa odottaa, älä siis tee mitään. Laiskuus voi hyvinkin kannattaa. Lisäksi kaikki nuo kolme järkeviä firmoja, eri toimialat, päälista jne. Tähtää hiljalleen 12-15 osakkeen koriin, jossa kaikki osinkoyhtiöitä. Muista toimiala ja ajallinen hajautus ostojen suhteen, opiskele itse, lue vähemmän esim tätä palstaa. Muista firmojen kotisivut, raportit, alan lehdet ja eri tilaisuudet! - Tapåiohan tässä Sinulla realisoimaton?

    • Glen.Scandal

      Myy kaikki kolme pois ja sijoita paremmin. Venäjä heikoilla? Mitä ihmeen paskaa? Voittoa on tullut viime kuukausina, enemmän kuin koskaan.

      Ongelma on se, että piensijoittaja lukee kauppalehteä ja sijoittaa heidän ohjeiden mukaan. Luuleeko joku, että se joka oikeasti osaa kertoisi mihin raha kannattaa laittaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe