Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Voiko jätesopimuksen irtisanoa.

tarpeeksi saanut

Asun kaava-alueella ja aikoisin laittaa kompostorin ja pahvit aijon polttaa takassa.

Voinko irtisanoa jäteastian mitä en enää tartte?








Lakeuden Etappi on ryöstöfirma.

20

3223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VenäjälläOllaan

      Ei voi irtisanoa. Jätelaki velvoittaa jokaisen talouden pitämään jäteastiaa tontillaan.

      Olet pahemmanluokan rikollinen jos sellaista edes ajattelet.

      Jätefirmat ovatkin röyhkeitä kun heillä on tälläinen laki takanaan, saavat toimia kuten haluavat.

      Jäteastiasta vapautumista voit anoa jätelautakunnalta, mutta epäilen ettei Korppi Korpinsilmää noki.

      • monestamaksan

        Ei tuossa kaikki maksut ole, ekomaksu lisäksi joka vuosi kaikilta kiinteistöiltä, pitää äänestää vihreitä jos vaikka ne keksisivät lisätä tuplamaksut kaikille ;)


    • Rosvon uhri

      Ei totisesti voi. Nythän kaivetaan esiin jokainen kiinteistö ja asumaton autiotalokin ja jäterosvofirmalta tulee lasku. Jätefirmat rahastaa aina ja ovat aivan monopoliasemassa. Rovaniemi, Ranua, Pello alueella on aivan mahdottoman ahne Napapiirin residuumi jolle ei riitä tiettömän taipaleen takan olevan autiotalon maksuksi perusmaksu vaan perii lähes 60E täysin olemattomista jätteistä. Valittaa voi, mutta ei se mitään muuta.

      • oikeatratkaisut

        Olette nukkuneet sen ajan kun juutalainen rikosliiga valloitti maanne .Myöhäistä
        rypistellä .Muuttakaa helvetissä muualle asumaan ,ennenkuin lähtee kalsaritkin jalasta . Me oivalsimme suuntauksen jo vuosia sitten ,ja pakkasimme kapsekit
        täyteen rätei ja lumpui ,ja eiku lentoon toiselle puolelle maapalloa ,ja hyvin menee .


    • bullshit t

      Aivan ja ovat vielä nakittaneet kunnat tarkkailemaan talouksien jäteasioita joten sitäkään heidän ei tarvitse tehdä, kääriä rahat vaan talteen.

      Talollinen ei saa polttaa palavaa takassaan mutta jätefirma saa, mikä on ero?

      • aattelin vaan

        Ja jos jäteastiasi on vajaatäytetty, lisätään tyhjennyskertoja, koska on todennäköistä että hävität jätteesi epäasianmukaisesti.


    • flatustelunkulut

      Ota firmaan yhteys ja kerro tehneesi päätöksen .Vekuuttavat varmasti ettei sitä saa tehdä .Peluuttavat että roskien poltto on kiellettyä ,koska eivät halua menettää maksavaa asiakasta .Yritä kuitenkin .Kompostoimisestakin on kait EU direktiivit .
      Pieruista ei toistaiseksi laskuteta ,mutta varmaan ehdotus on jo Stubbin pöydällä .

    • 0lli

      minulla tyhjennetään jäteastia kerran kuukaudessa ja maksu on parinkympin luokkaa takassa ja muissa tulisijoissa poltan kaikki mikä palaa.

      • roskisville

        Älä hemmetissä polta noita muoveja,menee hormit pilalle ja jätesäästöt tulee kalliiksi. Mutta kyllä jätetyhjennykset voi minimoida ja pienin astia on yleensä 120 l,Pääkaupunkiseudulla onnistuu joka neljäs viikko tyhjennys. Tosiaan silloin pitää olla komposti.Hyötyjätteitä saa useimmiten vietyä erilaisiin keräyspisteisiin eli jäljelle jää vain muoviroska.


      • MSM83

        Muoviroskat voi polttaa 200l tynnyrissä sun muut palavat jätteet, jos on vittumainen naapuri niin pönttöön kannattaa heittää starttipilottipullo, saapa naapuri paskahalvauksen.


    • näinkinsetoimii

      Jos ei voikaan kokonaan irtisanoa, voi tyhjennyskerrat neuvotella. Minulla käydään vain kahden kuukauden välein. Olen paljon poissa ja muutenkin aika vähän laitan ruokaa yms kotona. Soitin jätefirmaan ja kerroin tilanteeni ja lisäksi että lajittelen jätteet ja vien ne tarkoituksiin varattuihin keräyspaikkoihin. Sen enempää tivaamatta siellä suostuttiin kyseiseen järjestelyyn. Eikä kesäisinkään ole mitään hajuhaittoja vaikka joku on epäillyt kun on kuullut järjestelyn. Ilmeisesti on eroja jätefirmoissa.

      • eläkeukko

        Itse olen kansa neuvotellut sellaisen sopimuksen että kesällä 4kk on vakituisella asunnolla vapaa jakso. Maksamme jätemaksua mökiltä kuitenkin 5kk.Perustelin asian niin ettemme voi kahdessa paikassa asua yhtä aikaa. Kunnallinen jätemaksu tulee täytenä molemmista.


    • kuttu8

      Kyllä onnistuu, jos pystyy uskottavasti osoittamaan, että vie jätteensä vaikka jonkin sukulaisen tai tutun roskikseen. Itselläni ei ole omalla tontilla roskista lainkaan. Maksan jätemaksuni sukulaisen kanssa puoliksi, lasku tosin tulee sukulaiselleni, mutta maksan osuuteni hänelle käteisellä. Eli jätekimppa on ihan hyväksytty tapa, myös etapilla.

      Tällä tavalla saa jätelaskun ainakin puolitettua. Meillä on tuo 240 litran jäteastia yhteisenä. Molemmat olemme kompostoivia talouksia, ja lajittelemme/kierrätämme kaiken. Olemme saaneet etapilta 4 viikon tyhjäysvälin (normaalihan on 2 vkoa). Jo tuolla 4 viikon tyhjäysvälillä säästää paljon, ja tosiaan tämä kimppa puolittaa jäljelle jäävän maksun.

      Eli 13 tyhjäystä vuodessa tekee 4 x 13 = 52 euroa / vuosi.

      Ilman kimppaa ja kompostointia tekisi 8 x 26 = 208 euroa / vuosi.

      Täten kompostoimalla ja kahdenkimpalla jätehuolto maksaa noin 4-kertaa vähemmän, kuin yksittäistalous ilman kompostointia.

      Toki tämä vaatii ajatusmaailman, että muovit viedään muovikeräykseen, pahvit pahvikeräykseen, jne. Mutta kun siihen on oppinut, niin ei osaa heittää kaikkea samaan. Muovijätettähän tulee paljon, sen kun vie kauppareissulla erikseen muovinkeräykseen, niin eipä se roskis enää täytykään. Meidän kimpassa riittäisi vielä teoriassa harvempikin tyhjäysväli, koska useimmiten roskis tulee vain 3/4 täyteen. Mutta onpahan pelivaraa.

      Roskikseen menee oikeastaan likainen paperijäte (esim kalapaperi), jäätelöpaperit, hammastikut, hammaslangat, tiskirätit, rikkimenneet hanskat, yms pieni tilpethööri. Kaikki muu pystytään lajittelemaan jonnekin muualle. Muovia tulee paljon pakkausten mukana, ilman erillistä muovikeräystä tämä homma ei toimisi.

      Vastakohtiakin löytyy, eräs toinen naapurimme sulloo kaiken samaan, ja heillä on jo paria päivää ennen tyhjäystä roskiksen kansi ammollaan, usein siellä on pahviakin yms, hullua. Viime syksynä naapurin roskiksen vieressä lojui kuukausikaupalla auton akku. Ei sitä jäteauto vienyt, vaikka oli roskiksen vieressä. Huomautin asiasta naapurille, että se taitaa olla ongelmajätettä, sen jälkeen se siitä sitten hävisi.

      • eläkekko

        Maallahan voi ottaa vaikka kimppa-asian. Se on vaan säästösyistä. Todellisuudessa jätteet kerätään vaikka kuomulliseen peräkärriin ja syksyn tullen poltetaan jonkun mökin lähistöllä. Viimesyksynä pyysin pallo kuntaa sammuttamaan Jäteaumaa jota oli jo polteltu muutama päivä. Siinä oli vanhaa bitumikattohuomaa ,homeisia eristevilloja. Ym talous jätettä. Sytytysnesteenä jäteöljyä. Kaikki Riihimäelle vietävää ongelmajätettä. Sama jatkunut vuosia, vaikka saanut kaupungilta parikin huomautusta.


    • r0skis

      Voihan sen irtisanoa,sanoo,että vaihtaa yhtiötä,eikä otakkaan mitään tilalle.

    • ExPatti

      Voi. Asuin vuosia ulkomailla ja käytin asuntoani vain kesäsisin. Irtisanoin jätesopimuksen joka syksy ja tein uuden sopimuksen kesän alussa. Ei siinä ollut mitään ongelmaa.

    • jäte

      Tyhjennyskertojen väliä voi pidentää. Meillä on tällä hetkellä niin, että marraskuusta maaliskuuhun tyhjennetään kerran kuussa. Muulloin kahden viikon välein. Yllättävän paljon tuota jätettä kertyy, vaikka mekin poltetaan pahvit ja viedään lasit ja metallit keräykseen. Kyllä pakollinen jätehuolto mielestäni on ihan hyvä, mutta tyhjennysvälejä voisi varmasti monella pidentää. Jos tyhjennys olisi koko vuoden kerran kuussa, niin kustannukset olisi n. 50 € vuodessa, mikä ei mielestäni ole paljon.

      • näin_meilläpäin

        "Voi. Asuin vuosia ulkomailla ja käytin asuntoani vain kesäsisin. Irtisanoin jätesopimuksen joka syksy ja tein uuden sopimuksen kesän alussa. Ei siinä ollut mitään ongelmaa."

        Minä en ole koskaan irtisanonut sopimusta.
        Syksyllä soitan keräävään yhtiöön, että lopetetaan talveksi keräys, keväällä soitan, että saapi taas käydä, kunnes kielletään.


    • raksamiesrovaniemi

      Eivät anna irtisanoa mutta voit vittuilla raskaimman mukaan kaupungille/kunnalle/jäteyhtiölle kun kylvät tiet täyteen kolmentuuman nauloja. Kyllä päättäjiltä hyytyy menopelit kun naulamattoon ajavat.

      • hyytelö

        Kannatta kuitenkin muistaa , ettei itse aja noilla naulateillä, ja kertoa kavereille ja sukulaisille ynnä muille, missä noita naulateitä on, ettei vaan oma hymy hyydy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe