Miten saada kissa syömään raakaa lihaa?

Tiiu

Tämä on todella ikävää, kun kissalle ei maistu yksinkertaisesti raaka liha. Se tuli minulle nelivuotiaana enkä tiedä mitä se on aiemmassa kodissaan syönyt. Seitiä se syö, myöskin kaikki raksut menee (sekä eläinkaupan että kaupan). Mutta raaka jauheliha ei todellakaan maistu. Olen huomannut että se kerjää kun syön esim. pizzaa, onkohan se mahdollisesti ollut pizzavaliolla entisessä kodissaan? Pitäisikö ostaa kissanminttusumutetta ja ruiskuttaa sitä jauhelihaan? Jos alkaisi sitten maistua.. Sitä ainakin eläinkaupassa suositeltiin.. Tää ongelma on todella ikävä, kun kissalle kelpaa vain yksi lajike kaupan pehmeistä ruuista ja eläinkaupan purkkiruoka ei maistu ainakaan.

20

3690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä meidän kissalle jauheliha menee mutta ei aina. Pakaste seitiä menee pari kertaa päivässä. Ja raksut. Myös raaka kala vastakalastettuna menee. Riippuu kalan koosta. Hiiret, myyrät, pikkulinnut, oravat... ja muut semmoset elukat maistuu kans.
      Varis ja villiminkki oli liian isoja.

      Tietenkin eri kalkkuna ja kinkku fileet maistuu.

    • Kissan ystävä

      Kissaa ei kyllä mitenkään saa syömään mitä ne eivät itse halua. On ne niin itsepäisiä. Kissasi on ollut sinulla ilmeisesti vasta vähän aikaa joten kestää aikansa ennenkuin opit sen metkut. Kyllä luultavasti sinullakin on ruokia joita et missään nimessä halua syödä! Sama se on kissoillakin. Älä pakota kissaasi!

    • tyty

      syö just sitä mitä itse haluaa.. ja jos syö hyvää kuivamuonaa niin siitä saa varmasti kaikki tarvitsemansa ravintoaineet..
      kala ei muuten ole kissan luontaista ravintoa ja liika kala ei ole hyväksi.. kerta-pari viikossa riittää!!

      • Meidän kissa syö joka päivä pakaste kalaa. Seitiä. Eikä mitään ihmeellistä näkynyt.


      • tyty
        lammas-jr kirjoitti:

        Meidän kissa syö joka päivä pakaste kalaa. Seitiä. Eikä mitään ihmeellistä näkynyt.

        seiti kuuluu niihin turvallisiin vaihtoehtoihin.. = ) - tosin kissa ei siitä juuri muuta saa kuin vatsantäytettä..
        rasvainen kala liiallisena saattaa aiheuttaa ongelmia kissoille!!


      • Anonyymi

        Koska kissa saa vaktaisin nesteen ruyasta,kuivamuona ei sovellu yksinään.
        Jos kissa ei tykkää lihasta,kanaa saa purkeissa. Ja saahan sitä kokeilla esimerkiksi hirvenlihaa. Hankkia sitä jos se naistuu,ja pilkkoa pakkaseen annoksiin.
        Sydäntä voi koklata myös.
        Onneksi omalle maistuu lihat hyvin. Annan pari krt viikkoon. Muutoin on muita kunnollusia,viljattomia,kuten kanaa purkissa,mjau pussikosteaaa...


    • kulta

      hei,olen 14 vuotis kolli.koskaan en ole syonnyt raakaa lihaa.tuoreita silakoita saan yleensä lauantaisin torilta.ole koko ikäni ollut terve ja turkkini kiiltää.ulos en pääse,enkä kaipaa sinne.olenhan sisäkissa.herkkuani ovat kuoritut pakaste katkaravut,saan niitä yleensä jos on joku juhlapyhä.mammani ostaa minulle kaupasta erilaisia valmiita kissan ruokia.eniten maistuu ruuat,mitkä on pakattu kerta-annoksiin.joskus niistäkin syön vaan hyytelöt ja sitten tulee mammalta nuhteita.kissantonnikala on myös hyvää,mutta en tahdo sitä usein,muuten kyllästyn.minusta ruuan tulee olla vaihtelevaa ja monipuolista,tosin on kausia jolloin ruoka ei maistu.kuivaruokaa ja raikasta vettä pitää olla aina tarjolla.mammalla on tapana antaa joskus herkkupaloja kädestä esim:maksamakkaraa,keittokinkkua yms.en tosin saa paljon,sillä ne sisältävät suolaa ja se ei ole hyväksi minulle.hyviä kissan päiviä!

      • tanja

        Muistattehan madottaa raakaa järvikalaa syövat kissat säännöllisesti !! Meidän kissamme söi jopa kaurapuuroa koska sitä ei oltu opetettu nirsoksi.Ei kissa tai mikään muukaan eläin kuole täyden ruokakupin viereen....=9 Jouduin tosin luopumaan kissastani eikä se kuulemma suostu syömään kuin 2:ta eri makua Lazia......


    • Antero..

      En ole vielä tavannut kissaa jolle ei tuore raaka liha maistuisi oikein käsiteltynä. Jauhelihaa eivät tosin kaikki kissat suostu syömään siitä yksinkertaisesta syystä, ettei tämä liha ole tuoretta, vaan ns. riippunutta lihaa.

      Kasvattaja, jolta aikoinaan ostin ensimmäisen rotukissani, suositteli kissan ruokintaan tuoretta "lämpimänä verisenä rasvoineen" pakastettua naudanlihaa. Hän kertoi kissan olevan petoeläin, jonka ruoka on liha.

      Sopiviin annospusseihin pakattu liha on helppo paloitella keittösaksilla puoliksi sulaneena. Kissalle se tarjoillaan huonelämpimänä ja annetaan olla esillä puolisen tuntia minkä jälkeen tyhjä ruokakuppi korjataan pois. Raksuja voi olla jatkuvasti esillä. Ei se tämän monimutkaisempaa tarvitse olla.

    • että

      Jos kissasi ei syö raakaa lihaa, tulee sinun huolehtia siitä, että se syö laadukkaita eläinkaupan raksuja. Marketin raksuissa ja latzeissa ei ole lihaa kuin juuri ja juuri sen verran, että sanoa voi, ja niissä on myös aivan liian korkeat tuhkapitoisuudet (virtsakivet!).

      Kokeile eläinkaupan raksujen lisäksi korkealihapitoisia märkäruokia, sekoita salaa joukkoon jauhelihaa, niin kissasi saa tarvitsemansa ravintoaineet.

    • minä84

      moi! mä tänään sitten annoin molemmille elukoille (koiralle ja kissalle) raakaa lihaa, vaikka mua se kovasti iljetti =). eli ostin kaupasta tuoretta naudan suikalepaistia. koira söi kepun melkeen tyhjäks (ei mitenkään ahminut) ja kissa kyl maisto ruokaa, mut söi puolikkaan suikaleen ja lopetti siihen. olisiko siis jotain parempaa raakaa lihaa mitä kannattais kokeilla? kaveri pilkkas mua jo tänään kun kerroin että ostin nautaa. se kyseli että miksen possua kun se on halvempaa ja kun kerroin että nauta oli herkullisemman näköstä, niin sain kuulla siitä aika hyvin =)!

      • Antero..

        Mikäli haluat perustella ystävillesi sitä, että syötät kissallesi vain naudanlihaa, voit käyttää apuna kissa-alan ravintotieteilijöiden tutkimuksia. He kertovat sianlihan rasvamolekyylien olevan niin suuria, että ne tukkivat kissan hiussuonia ja aiheuttavat karvaongelmia.


      • minä84
        Antero.. kirjoitti:

        Mikäli haluat perustella ystävillesi sitä, että syötät kissallesi vain naudanlihaa, voit käyttää apuna kissa-alan ravintotieteilijöiden tutkimuksia. He kertovat sianlihan rasvamolekyylien olevan niin suuria, että ne tukkivat kissan hiussuonia ja aiheuttavat karvaongelmia.

        ok. mäpä teen näin jos joku kyselee =)! kiitos vain vinkistä..


    • mummeli

      meidän kissat syövät keuhkoa,munuaisia ja sydämiä.rahaa kyllä menee kissojen ruokaan,mutta onhan se sen arvoista.

    • ..voi kisusi sinulle paljastaa.
      Minulla oli 6-7 vuotta lemmikkinä ihana kisu, hemmottelin sitä vähintään kerran viikossa naudan sisäpaistilla.
      Sitä se söi niin innolla, että melkein purematta nieli. Joskus ei ihan yhtä innolla, ja silloin en keksinyt muuta syytä, kuin että liha ei parasta laatua. Tietenkin kesäaikaan, myös ulkoa pyydystettävät 'herkut' aiheuttivat pienemmän ruokahalun.

    • anzu_79

      meilläkään ei vanhemmalle kissalle maistu raaka liha(poikkeus possun suikale syöttämällä). en ikävä kyllä ollut parivuotta sitten yhtä ravintotietoinen kun nyt, joten ei tullut opetettua. Pienemmän opetin heti tavoille ja kaikki maistuu. munuainen on lempi herkkua, tosin mami yökkii sitä kaameaa hajua mikä siitä tulee YÖK! mitäpä sitä ei tekisi rakkaidensa puolesta.

      • anzu_79

        elämän kirjat sekaisin... 2v. aloi vaan yhtääkkiä syömään. nyt menee kalkkuna, sydän ja kieli ennen ei moisiin ollut koskenut. Olisiko tullut jokin kilpailutilanne nuorimmaisen kanssa. mut joka tapauksessa meillä oli juhlat asian kunniaksi :)


    • Nappe

      ...kisut eivät niinkään välitä jauhelihasta, kyllä ne sitä syö jos on pakko mutta eivät milellään. Raaka jauhettu maksa, sydän, munuaiset (liotettuna), kielet jne. menevät kyllä liukkaasti alas kurkusta. Kokeileppa jotakin näistä, mutta muista että sisäelimiä ei kannata antaa kuin kerran viikossa.

      Ja sydänhän ei sitten ole sisäelin vaan lihas eli sitä voi antaa useamminkin.

    • Anonyymi

      Aletaan syömää muslimimiesten lihaa, kissani ja koirani syövät raakana, ystävilleni paistan pannulla- itse en syö lihaa lainkaan. Olis noista muslimiehihistä jotain hyötyä, kun vois syöttää edes ruoaksi jollekin lihansyöjille. Mitä hiton muuta hyötyä niistä voisi olla? 🥰

    • Anonyymi

      Ootko kokeillut paahtaa hyvin tuoreet lihan päältäpäin äkkiä voissa,pannulla. Ei siis kypsäksi,vsin pikapaahtaa. Voikin antaa tuoksuvaa aromia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      406
      1623
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1308
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1220
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      844
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      836
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      830
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      189
      759
    Aihe