Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kattiharjun tuulivoimapuistohanke etenee

Katti Harju

Kattiharjun tuulivoimapuistohanke etenee myötätuulessa. Tänäisessä Pohjankyrölehdessä oli ilmoitus millä myönnettiin lupa tuulenmittaustornin rakentamiseksi alueelle. Tuulivoimalan kiinteistövero on n. 15000 Euroa per vuosi. jos puolet noista sadasta myllystä tulee isonkyrön puolelle niin kiinteistöverotuotto on n. 750000 euroa.

Hienoa että saadaan lisää verotuloja itsenäiseen kuntaan.

31

1041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuuliveepperö

      toivottavasti rakennetaan veepperöitä oikein helevetisti, tollaset 800- 4000, saadaan ostaa naapurikuntiakin maineen, paskaojineen ja karvoneen omaksi.

      pisnes on aikamiästen hommaa, ei poikaasten.

    • pena vaan

      Tuleehan nuo myllyt Kattiharjulle. Rahaa metsäomistajille, kiinteistöveroa kuntaan, työllisyyttä seudulle. Vain positiivisia seikkoja ko. hankkeessa. Komeitakin ovat kun Vaasassa käydessä katselee noita 4 Torkkolan jo pyörivää myllyä Laenmäeltä pikitietä ajellessa. Ovat komee näky ja tahkoavat vaasalaisille rahaa.

    • isoon taloon paappa

      Joo poika osti mettää kattihariulta ja maksoo tuplasti sen mitä oli mettänhoitoyhyristyksen arvio. Mutta tua siootus kannatti ku sarka oli senverran isoo notta ny siihen tuloo 5 viipperyä pyärimähä. Ostettu pläntti maksaa nuaalla viipperönvuokrilla kolomes vuares itensä. Kyllä soon kulukaa rahateko heleppua ku se osaa niinku tua meirän poika.

    • samaa mieltä

      Kovasti nuoriso ainakin lehtien palstalla kehui vähäkyrön myllyjä kauniiksi.

    • Veli-Matti

      Komia oli kattiharjun tuulimylly kartta Pohjankyrö lehdessä.

      Valmistuttuaan myllyt tahkoavat hyvinvointia Isoonkyröön ja Laihialle.

      Hienoa.

      • rinkelis

        http://tuulivahinko.fi/


    • pississ

      Kyllä on mahtavaa!

      Kiinteistövero voimaloista on noin 6500-7500 euroa/ voimala ensimmäisenä vuotena.
      Laihia 225000,00
      Isokyrö 337500,00

      Liikevaihto voimaloista on kunnalle (maanomistajien kautta)
      Laihia 675000
      Isokyrö 967500 euroa

      Tuulivoimala työllistää 1 henkilön per 30 voimalaa. Työpaikoja olisi tulossa ehkä paikallisesti 2,5. Tuulivoimalan huolto on erikoisosaamista vaativaa työtä, joten ainakin muualla suomessa käytetään ulkomaalaisia alihankkijoita.

      Tuulivoimaloita ohjataan espanjasta tai hollannista, riippuu valmistajasta.

      Hienosti meni tähän saakka....

      Sitten ne haitat...
      Tuulivoimakaavalla olevat maa-alueita ei voi käyttää enää muuhun tarkoitukseen. Alueesta tulee tuulivoima energia tuotantoalue. Suomeksi teollisuusalue.

      Tuulivoima energiatuotantoalueen lähialue (2km) muuttuu käyttökelvottomaksi rakentamiseen. Myös kaikki asunnot 3,5 km säteellä saavat arvonalennuksen. Kiinteistövälittäjän mukaan luokkaa 30%.

      Jos alueella on esimerkiksi 50 taloa joiden keskihinta on 150000,00 on lähialueen talojen tappio 2 250 000,00 euroa.

      Yksittäisesti näitä arvioitaessa tuulivoimayhtiö ei koskaan pysty maksamaan niin paljoa vuokratuottoa, että se kattaisi lähialueiden arvonmenetyksen, puhumattakaan asumisviihtyvyyden ja luontoarvojen häviämisestä.

      Tässä ei nyt sitten vielä käsitelty koko suomen osalta vain lähialueen.

    • nikkelia

      Tässä nyt muutama maanomistaja on niin onnellinen, kun mahdollisesti on saamassa tuulivoima pennejä.

      Yrittäkääpäs katsoa asiaa hieman laajemmalta. Mitä tämä vouhotus maksaa Suomelle. Tuhotaan suomen maat ja mannut siirretään suomalaisten veronmaksajien rahat pääasiassa Saksalaisille eläkeyhtiöille. Ei tosikaan kun ne odottavat tyhmien suomalaisten veroeurojen tuottoa.

      • asiattomat

        Juu, ei sinne paikallista työvoimaa tarvita.
        Sinne tuodaan Saksalaisia, puolalaisia JNE......ainut mikä taitaa olla suomesta on Vartija koira, jonka tehtävä on pitää uteliaat, asiattomat pois alueelta varkaat.


    • Mainostaja
    • Kerroppa

      Torkkolan tuulipuistossa yhden myllyn kiinteistövero on 15000 € / vuosi.
      Miksi kuvittelet että Kattiharjulla kiinteistövero olisi myllyä kohden vain puolet edellämainitusta vaikka myllyt saman kokoisia ?????

      • kerrompa

        Mistä tiedät, että Torkkolassa on 15000,00 euroa. Se kuulostaa juuri siltä, että se olisi laskettu voimalan kokonaishankintahinnasta. Kiinteistöveroa ei lasketa siitä vaan ainoastaan kiinteistä osista jolloin oikeampi summan kiinteistöverosta per voimala on tuo 7500 euroa per voimala.

        Tuulivoimalan kokoluokalla ei ole kiinteistöveron kanssa tekemistä vaan sillä mitä tuulivoimayhtiö ilmoittaa voimalan kiinteiden osien arvoksi

        Kuten viranomaisneuvottelussa on kirjattu kunnanjohtajien sanomaksi, hakkeiden kiinteistöverotuotte ei ole kunnan kannalta ratkaiseva.

        Tuulivoimayhtiön lobbarit ovat myyneet hankkeet hyvin maanomistajille, mutta kannattaisi oikeasti tutustua ennen kuin antaa maansa 60 vuodeksi kiinni konkurssikypsälle yhtiölle.


    • kerroppa

      Olimpa tuolla kaavoituskokouksessa ja vähänkyrön kunnan edustaja kertoi kysyttäessä noin. jos kunnan edustaja puhuu muunneltua totuutta niin sille minä en voi mitään. Mutta uskon että tiesi asiansa. eli 15000€ vuosi

      • kerronpa

        VAlitetavasti joutuu toteamaan, että kunnan virkamiehet menevät niin ohkaisilla.
        Tosiaan tuulivoimalan kiinteistöverro ei ole kokonaishankintahinnasta vaan kiinteistä osista ja silloin kiinteistövero jää sinne 6000-7000 eur per voimala ja vain ensimmäisenä vuonna. Sittenhän se jatkaa laskuaan


    • KattiH

      Petoksista kaikkein typerin on itsepetos "Osmo Soininvaara"

    • omistaja 1

      Toivottavasti hanke toteutetaan mukava saada metsästä säännöllistä vuosituottoa!

    • metsänomistaja

      Toteutuuhan tuo. Vastustajat luulevat vielä voivansa estää hankkeen mutta joutuvat pettymään. Kaavoitukseen asti kun on edetty ja kunnat myötämielisiä niin hanketta ei estä enää mikään.

      • Maalaisjärki58

        Toivottavasti et joudu pettymään toiveissasi. Kattiharjun kaavahan on vielä täysin avoin. Pohjanmaan liiton tuulivoimavaihemaakuntakaava on vasta ympäristöministeriössä vahvistettavana, eikä käsittelyn lopputulosta tiedä kukaan. Kunta ei voi kaavoittaa vastoin maakuntakaavan määräyksiä sillä tämän kokoluokan tuulivoima-alueen rakentaminen edellyttää ratkaisua maakuntakaavassa.


    • metsänomistaja

      Hyvä ja myönteinen tunnelma oli kaavan julkistamistilaisuudessa Kylkkälän kylätalolla.

      Hienoa että hanke etenee.

    • metsänomistaja

      Kylkkälän tunnelma oli hilpeä!
      vastustajia oli tupa täynnä!

    • suoma2

      Kävin torkkolan tuulimyllyjen ääres kuuluu vain olematonta suhinaa niistä eli hiljaisia ovat! Ei muuta kun lakiat täyteen myllyjä

      • Pelttoripää

        Hyvä Suoma2
        Pakkaa autoon mukaan kuulosuojaimet ja aja noin kilometrin päähän voimaloista jotka ovat käynnissä. Sammuta auto ja ota rento asento penkillä. Laita kuulosuojaimet korvillesi ja laita silmät kiinni.

        Kun olet tuon tehnyt niin tule kertomaan tuntemuksesi tälle palstalle.


      • Nuijamies

        No joo, kokemuksia: ilman suojaimia pitää pienempää ääntä kuin talotuuletin, ja suojainten kera ei kuulu mitään.

        Joten en ymmärrä mitä järkeä tuossa testissä oli.


    • suoma2

      Liikenteen melu on paljon kovenpi kun tuulimyllyjen!! Munkin markille kuuluu kolmostien äänet varsinkin silloin kun joku ajaa äänivalliin ja eikä häiritse mun elämää yhtään. Painu pellttoripää vaikka kellariin tai suohon ja mätäne sinne!!

    • saakäyttäää

      hakekaa eu.tukea aaltovoiman asentamiseen kyrönjokeen..se on ny in euroopassa...vaasassa on yks koe pala suvilahdessa.eikai sitä oikeesti tarvi asentaa firma pystyyn,tuet pois,ja rioooon.....

    • Tuulivoimakusetusta
    • Tariff

      Mitäs nyt tehdään kun tariffikiintiö on täynnä!

    • tillintallina

      Kun tukien maksaminen loppuu, tuulisähköfirmat myyvät tuulimyllyt bulvaanifirmoille hyvään hintaan. Bulvaanifirmat menevät sitten kohta konkurssiin. Kun bulvaanituulimyllyfirmalla ei ole enää varoja, niin myllyjen ja niiden massiivisten betonijalustojen purkaminen sekä purkamisen kustannukset lankeavat maanomistajalle. Siinä vaiheessa maanomistaja voi sitten muistella sitä, kuinka kannattavaa maan vuokraaminen tuulisähköfirmalle pitikään olla.

      • Fuckiiri

        "Kun tukien maksaminen loppuu, tuulisähköfirmat myyvät tuulimyllyt bulvaanifirmoille hyvään hintaan. Bulvaanifirmat menevät sitten kohta konkurssiin. "

        Missäs tuossa on sitten se bisnes, siis sen bulvaanifirman näkökulmasta?


    • Samelin

      Eipä tule fyrryjä kattiharjulle. sori vaan teille jotka ostitte ylihintaisia metsiä alueelta ja luulitte pääsevänne kiinni myllynvuokriin. Omistamisessa on aina riskinsä.

    • metsäänmennään

      Tämä on kuin se kunnan rivitalohanke siihen Homekoulun tontille vuosia sitten.
      Arkkitehti, kunnanjohtaja hieroikäsiään, kun väkiä tuli kiitettävästi paikalle.

      Mutta, väkiväheni heti, kun tuli tietoa, mitä minkin kokoinen omistusasunto tulisi maksamaan. Omakotitalon verran ja kaupungista olisi saanut sillä rahalla osakkeenkin.
      Siis maksaa ittensä kipeäksi osakkeella, josta ei olisi tarvittaessa( päässyt eroon) saanut omiaan pois.

      Metsään mennään taas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2112
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      29
      1744
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1510
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1461
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1378
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1261
    Aihe