Miksi ei Palestiinaa?

Kysymys no1

Täällä on vain Israel, miksi ei Palestiinaa?

Esim Betlehem ja Jeriko ovat Palestiinassa, eivät Israelissa.

14

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyppä

      ylläpidosta.

    • Akkadi

      Onko sen nimistä valtiota tai kansaa koskaan ollut olemassakaan?

      • Mutta onhan

        Disneylandin olemassa.


      • P.A.Lestiina

        Ai tarkoitat Israelia, on se ollut vuodesta -48 asti. Se perustettiin Palestiinaan, maahan jota Palestiinalaiset olivat asuttaneet jo pitkään sitä ennen. Valitettavasti totuus ei pala tulessakaan.


      • Jubba
        P.A.Lestiina kirjoitti:

        Ai tarkoitat Israelia, on se ollut vuodesta -48 asti. Se perustettiin Palestiinaan, maahan jota Palestiinalaiset olivat asuttaneet jo pitkään sitä ennen. Valitettavasti totuus ei pala tulessakaan.

        Ennen kuin kirjoitat "palestiinalaisista", olisi hyvä että määrität "palestiinalaisen". Mikäli asia vaikuttaa sinusta ihan yksinkertaiselta, et tunne asiaa ollenkaan.

        Palestiina ei ole eikä ole ollut maa tai valtio, vaan maa-alue. Sellaista maata tai valtiota ei ole kuin Fennoskandia, mutta Fennoskandiassa sijaitsee mm. Suomi, Ruotsi ja Norja.


    • Tuskinpa ns. Palestiinan alueelle matkaillaan Suomesta käsin niin yleisesti, että sitä varten kannattaisi perustaa oma palstansa. Siitä voi keskustella vaikka "Yleistä Lähi-idän matkailusta"-palstalla, jos ei tämä Israel-palsta kelpaa.

      • tietoaeiunelmia

        Kyllä Palestiinalaisalueillekin paljon matkustetataan, ja myös Suomesta. Matkustavat vain eivät ole kiinnostuneita hankkimaan tietoa jostain Suomi24 tasoisesta paikasta. He hankkivat ajankohtaisimmat ja asiallisimmat tiedot suoraan matkajärjestäjiltä, Ulkoministeriöstä, Suomen Palestiinan Suurlähetystöstä ja erilaisilta aktivistisivuilta, joilla on kokemusta ko. alueen matkailusta, turismista, opastetuista retkistä, kohteista ja turvallisuustilanteesta. Suomi24-palstaa käyttävät Israel-romantisoijat, joten se ei anna minkäänlaista tarpeellista tietoa Palestiinalaisalueille matkustaville.


    • Kysymys no1, johtuu varmaankin siitä ettei Israel ole "palestiina"
      "Palestiina" on vain propagandistinen nimi Israelille.
      Israel itsenäistyi 14.05.1948 ja selvisi muslimien ylivoimaisesta invaasiosta hengissä sekä itsenäisenä, suvereenina valtiona tähän päivään asti ja varmasti tulevaisuudessakin.

      jasser arafat perusti ja julisti "palestiinansa" Israelin tilalle 15.11.1988.
      Tämän vääryyden ja laittomuuden on jostakin syystä hyväksynyt 125 YKn jäsenvaltioista. Useissa yhteyksissä Israelia sanotaan "palestiinaksi" etenkin vasenoikeasosialistit sekä muslimit, mutta ei siitä kannnata välittää.

      • ARAFATTI

        Katsoppa karttoja ennen vuotta 1948 ja huomaa Palestiinan olleen olemassa jo paljon ennen tuota ja Arafatin julistusta.


      • Netanjahu_2

        Palestiinan alue ei valtiota.


    • kantsii.ottaa.selvää

      Palestiina on nimitys, jonka roomalaiset antoivat Israelin alueelle v:n 135 juutalaiskapinan jälkeen.
      Mitään todellista Palestiinaa ei koskaan ole ollutkaan, ei ole nytkään.

      Balfourin julistus 1917 käsitti sekä nykyisen Jordanian että Israelin alueen, minkä britit jakoivat pian niin että läntinen osa käsitti sen alueen mikä nykyisinkin on Israelin hallinnassa (siis myös ns. Länsiranta, Golan ja Gaza). Tämä länsiosa (juutalaisten osa) sai 1920-luvun alussa Kansainliiton tunnustuksen, minkä myös 1945 perustettu YK on tunnustanut.

      Brittien alkaessa luopua "Palestiinan" ja Trans-Jordanian (nyk. Israel ja Jordania) mandaatistaan ei arabeille läntisen osan kohdalla kelvannut juutalaisten ja arabien liittovaltio vaan alue päätettiin jakaa erikseen juutalaisten ja arabien kesken. Juutalaiset hyväksyivät jaon siltikin, että se olisi pirstonut alueen. Sitä vastoin tämäkään jako ei lopulta arabeille kelvannut vaan he päätyivät hyökkäämään juuri itsenäistyneen Israelin kimppuun välittömästi toukokuussa 1948. Jako ei näinollen ollut olemassa toisen osapuolen (arabien) hylätessä sen jo lähtökuoppiinsa.

      Taistelujen päätyttyä 1949 ei rauhaa solmittu, koska arabit eivät rauhaan suostuneet. Aselepo kuitenkin saatiin aikaiseksi. Vuosien 1949-1967 "raja" Israelin ja arabien välillä oli tosiasialliseti aselepolinja eli demarkaatiolinja, jonne rintamalinja oli pysähtynyt aselevon voimaantullessa. 1948-49 sodan seurauksena Egypti miehitti Gazan aluetta 1967 sotaan saakka. Länsiranta (ja puolet Jerusalemia) jäi 1967 sotaan saakka arabien haltuun. Jossain vaiheessa Jordania liitti alueen omalla julistuksellaan itseensä. Palestiinalaisvaltiosta Länsirannalla ei edes keskusteltu tuolloin ns. palestiinalaistenkaan taholta. PLO perustettiin 1964, mutta sen asia ei näemmä ollut perustaa Palestiinaa Jordanian hallinnoimalle Länsirannalle (?). Sen asia oli tehdä loppu juutalaisten halinnoimasta alueesta eli Israelista.

      Vuoden 1967 kesäsodasta ja siihen johtaneista seikoista voi jokainen lukea. Vuoden 1979 rauhansopimuksessa Egyptillä ei ollut vaatimuksia Gazan alueeseen. Vuoden 1994 rauhansopimuksessa Jordanian ja Israelin rajaksi sovittiin Jordan joki. Länsiranta jäi siis Israelille, eikä Jordanialla ole siihen sen jälkeen ollut vaateita.

      Miten Israel on miehittäjä? Miten omia alueitaan voi miehittää? Kansainvälisen oikeuden näkökulmastakaan sen paremmin Länsiranta, Gaza kuin Golankaan ei ole koskaan kuulunut Israelin naapurivaltioille, sen enempää kuin jollekin "Palestiinalle", mitä valtionakaan ei ole ollut olemassa. Yleishumanistinen media mättää ihan kummaa mantraa. Liekö vika sitten historian ja kansainvälisten sopimusten tuntemattomuudessa vaiko missä?

      Minkä takia Israelin sisälle pitäisi perustaa toinen "palestiinalais-" eli arabivaltio kun Jordania jo sellainen on?

    • FactumOnTämä

      Siksi kun Israel jyrää...

      • plplplplp

        Hyvä kun jyräävät islamistit ja terroristit paikalleen. Menkööt Syyriaan riehumaan, raiskaamaan ja tappamaan.


    • kensotaanliittyy

      voisi myöskin kysyä.onko buurit samaa kansaa. miksei isis kiinnosta herroja.vaan oman alueen naapurit.sitten miksi roomaa ei pommiteta saati saksaa.miksei raamatussa ole että herra kansalle luvataan kaikki maat..oikeeastaan tooran ja raamatun koraanin somenkieliset versiot kannataa lukea. näillä on aina sodittu .vuosi satoja.kummatkin antaa jihadismin uskoon..ei israel eroa etelä afrikan buureista olenkaan.jos sota on 50 vuotta ollut niin jihadismia on vaikea poistaa. joku vallan himoinen on nämä uskonlahkot kehittänyt ja puollueet kaikilla on se pyhä sota mielessä.eli fyrer ich himmel.. jonka valtuus on imaameilla keisareilla puollueilla näistä ja suku riidoista sodat lähtee.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      132
      1308
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1175
    3. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      24
      804
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      147
      798
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      736
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      723
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      149
      705
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      698
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      27
      578
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      36
      551
    Aihe