Asiallisia vastauksia seuraavaan vain. Muut älkää vaivautuko.

iloinen odottaja

Edessämme on ensimmäinen matka Phuketiin. Tsunamien vaara on ainainen. Löytyvätkö evakuointireitit helposti tai opastaako valmismatkojen opas ko. reiteille. Ovatko liput rannoilla hyvin näkyvillä? Entä saammeko suomalaisina tietää esim. että onko rannoilla meduusoja vai onko itse ko. asiaa tutkailtava. Emme haluaisi, että pienet lapset saavat polttamia ihoonsa heti ensimmäisten päivien aikana. Pärjääkö kaikissa thaimaalaisissa ruokapaikoissa hyvällä käsihygienialla vai mistä tietää, että mihin ruokapaikkaan voi mennä syömään ilman vatsataudin saamista?

27

682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nauttikaa

      Reitit hyvin näkyvillä ja varoitusjärjestelmä päivitetty tälle vuosituhannelle joten sen puolesta voitte olla huoleti. Meduusoja on, itsekin olen viisi matkaa sinne tehneenä nähnyt jopa yhden sellaisen jalkapallon kokoisen elävänä rantavedessä sekä yhteensä n. Kymmenkunta pienempää kuolleena huuhtoutuneena hiekalle. Eli niistä tuskin isompaa riesaa saatte... Moskiittoja saattaa olla mutta nekin tottelee suosiolla paikallisia kasvispohjaisia torjunta aineita, eli offia ei kannata repullista ottaa!

      Normaali hygienia riittää hyvin. Meidän reissuilla on ollut 2-6lasta mukana ja yhden ainoan kerran nuorimmainen sai oksennus ripuli taudin joka meni ohi ilman lääkäriä reilussa vuorokaudessa. Oli tuolloin 2vuotias. Muut olemme selvinneet taudeitta:) toki otimme kaikille hepatiitti rokotukset kun koko porukalla kuukauden lomailimme maassa, kannattaa harkita...

    • ghghuux

      Vatsaoireista vältyy kun huolehtii oikeasta bakteerikannasta vatsassaan. Se on helpointa kun syö paikallisia maitotuotteita jugurttia,jäätelöä,lettuja(nam)Ym.Suomeen mun palaa niin sitten syö niitä maitohappo pillereitä ei Thaimaassa. Käsipesu ennen ruokailua.

    • hipheijuu

      Rannoilla ja hotelleissa kaiketi joku varoitusjärjestelmä (rannalla iso "toteemi" ja hotellien käytävissä jokin hälytin), mutta missään ei mitään ohjeita mitä pitäisi tehdä tai minne mennä, jos tsunamivaara iskisi. Opas tai hotellin henkilökunta ei maininnut näistä mitään. Jos asia häiritsee, niin opas varmaan osaa kysyttäessä selostaa niistä.

      Thaimaassa vesi välillä "pistelee", mutta meduusoja en ole nähnyt. Ainakaan kaikilla rannoilla ei ole enää mitään palveluja, ei edes roskakoreja, joten omalla tutkailemisella on mentävä. Aallot ovat tuulisina päivinä niin suuria, että lasten kanssa en uimaan menisi. Isojen aaltojen mukana kulkee myös kaikkea tavaraa. Isoin esine, jonka näin oli rotvallikivi eli aallot jaksavat kyllä heitellä aikuistakin. Rannoilla maattava hiekassa, mutta ravuista ei suurempaa haittaa. Kannattaa ostaa hyvä varjo ja todella korkeakertoimista (esim. 75) aurinkorasvaa heti perillä.

      Aika huolettomasti Thaimaassa voi käydä syömässä. Käsidesiä mukaan.

      Lasten kanssa hyvä huomioida lisäksi pitkät odotusajat. Meillä meni Phuketin kentällä tullessa neljä tuntia ja lähtö kentälle oli kolmen jälkeen aamulla eli mennen tullen kentällä ollaan useita tunteja.

      Mukavaa matkaa.

      • Utelias.

        Miksi siellä kentällä meni niin kauan aikaa?


      • Paparazzit iskee
        Utelias. kirjoitti:

        Miksi siellä kentällä meni niin kauan aikaa?

        Kauan on mennyt...

        Maahan tultaessa tarkistetaan passit sekä maahantulokortti, tämän yhteydessä kaikki tulijat kuvataan johon menee sitten aikaa. Meillä meni laukkujen sekä maahantulo manöövereiden kans n.1,5h molemmilla aiemmilla kerroilla että pääsimme bussiin. Luulisin että kirjoittaja laski vielä mukaan myös bussi matkan hotellille. Kilometreinä matka kentältä phuketin hotelleille ei ole kummoinen rypistys mutta pahimmillaan ruuhkassa liikkuminen phuketissa on tooodella hidasta:)


    • hipheijuu

      Pohjoismainen yhteistyö vie aikaa. :) Eli matkatoimistot tyrkkää kaikki pohjoismaiden lennot lähes samaan aikaan, jotta oppaiden ei tarvitsisi olla koko päivää kentällä.

      Tullessa virallinen selitys oli, että koneemme oli etuajassa ja laskeutui samaan aikaan norjalaisten kanssa. Homma levisi maahantulolomake/ passintarkastusjonossa ihan käsistä, vaikka tiskejä oli auki noin kymmenen. Voisi olettaa, että sekä suomalaiset että norjalaiset ovat kuuliaisesti täyttäneet lomakkeet jo koneessa ja homma hoituisi hetkessä. No ei hoitunut :) Tässäkin tapauksessa lapsiperheet pääsee kuitenkin etuileen eli heidät ohjataan jonon kärkeen. Tämä toistuu Thaimaassa aina lasten kanssa liikkuessa.

      Paluumatkalla erään pariskunnan mies jäkätti jopa aggressiivisesti kenttäkuljetusten aikataulusta ihan kuin opas olisi ne omasta päästään heittänyt. Jäkätys kuitenkin väheni, kun odottelimme toista tuntia, että laukkuhihna saataisiin toimimaan ja lähtöselvitys avattua. No ei hihnaa saatu kuntoon ja ruotsalaisten saatua lähtöselvityksensä tehtyä, niin henkilökunta siirtyi kantamaan suomalaisten laukkuja. Silti palatessa kentällä aikaa todella runsaasti. Esim. ruotsalaisten kone lähti puolitoista tuntia meidän konetta aiemmin, mutta lähtöselvitys silti samaan aikaan.

      • Tsuhnami

        Siellä kaduilta löytyy kylttejä missä lukee tsunami route ja nuoli mihin päin kirmata paniikissa jos sellainen iskee. Ne johtaa sellaisiin koonti paikkoihin. Ei siihen kummempia ohjeita tarvi...


      • tuore tieto

        Onneksi Bangkokin kentällä nykyään hommat toimii noin 40min saapuessa ja lähtiessä marraskuussa. Kaksi vuotta sitten puolet kauemmin


      • Väärä kenttä
        tuore tieto kirjoitti:

        Onneksi Bangkokin kentällä nykyään hommat toimii noin 40min saapuessa ja lähtiessä marraskuussa. Kaksi vuotta sitten puolet kauemmin

        Juu... Suvarnabhumi ei ole phuketin kenttä mutta kivahan tuokin on tietää...


      • phroo wa
        Väärä kenttä kirjoitti:

        Juu... Suvarnabhumi ei ole phuketin kenttä mutta kivahan tuokin on tietää...

        Ei ole Suvarnabumi huomattavasti suurempi silti nopeammat muodollisuudet,vähemmän vain suomalaisia uusavuttomia paketetti matkaajia


    • Bangtao Bay

      Matkailin v. 2014 maassa, jonne en ainakaan v. 2015 uskaltaisi matkustaa. En halua kenenkään kommentoivan em. Oli aika, kun ystävät matkailivat Thaimaassa ja ihmettelin ystävien valintaa vuodesta toiseen. Thaimaan matkakärpänen puraisi minua jokunen vuosi sitten eli sekosin maahan. Täältä tuli niin paljon kielteistä infoa, että viime vuoden Thaimaan matka peruuntui. Kullakin maalla on omat haittansa, kuten Thaimaalla. Uiminen on minulle ja perheelleni suuri nautinto eikä maistuva ruoka ole este. Koen, että maailmanlaajuisesti Thaimaa on turvallinen matkakohde. Emme ole viime vuosina saaneet hyvää matkaseuraa eikä hyvä matkaseura messissäkään ole kielteinen asia. Viime vuonna majoituimme hotelliin, joka oli niin valtava, että suomalaisiin ei törmännyt joka nurkalla. Jos asiat menevät nappiin, niin lähdemme Thaimaahan ensi kuun loppupuolella. Toivon, että säästymme lääkärin hoitoa vaativilta taudeilta, moskiittojen puremilta ja vakavilta meduusojen polttamilta sekä maanjäristyksiltä tms. Kaikille Phuketiin matkaaville hyvää lomaa toivotellen jään jännityksellä odottamaan saammeko sitä mitä haluamme eli nautinnollisen loman. :) :) :) :) Kiitti asiavastauksistanne.

    • Mummeli 65

      Aloitamme pari päivää ennen lähtöä syödä allergia pillereitä. Auttaa moskiittojen puremien kutinaan eikä tule isoja mätä paiseita. Vatsataudin taas olemme saanut kuriin paikallisella jugurtilla tulee paikallinen bakteerikanta. Hyvää lomaa teille kaikille!

      • Sekolene hyttysmyrkk

        Oikea tapa teillä on välttää vatsataudit Thaimaassa, maitohappo pillerit turhia niitä voi syödä Suomeen palattuaan jos tarve. Vatsaan oikean bakteerikannan saa paikallisilla maitotuottela.
        Erittäin hyvä hyttysten torjunta aine on Sketolene sitä saa Thaimaasta pharmacystä (apteekki) Thaimaan hyttyset niin ovelia ettei niiden ininääkään kuule. Kun ravintoloissa tarjoilijat laittaa tuulettimen puhaltamaan niin se pitää myös hyttyset poissa.


      • hyttysetkökiusanaaina

        Olisi kiva, jos joku vaivautuisi vastaamaan. Päiväsaikaan elävät hyttyset saattavat levittää denguekuumetta ja ilta- ja yöaikaan elävät hyttyset taas malariaa. Ulkoasianministeriön matkustustiedotteessa tms. neuvotaan suojautumaan vaaleilla vaatteilla, mutta kuinka vaaleilla pitkähihaisilla paidoilla ja housuilla saa rusketusta? Eli ei kuinkaan. Häiritsevätkö hyttyset Phuketissa uima-altailla ja merenrannoilla aamuisin ja päivisin ja sitten vielä uusi hyttyslaji iltaisin. Kertokaahan viime käden vinkin, niin saatte iloisen mielen monelle Phuketiin ensi kertaa matkaavalle.


      • brunaa
        hyttysetkökiusanaaina kirjoitti:

        Olisi kiva, jos joku vaivautuisi vastaamaan. Päiväsaikaan elävät hyttyset saattavat levittää denguekuumetta ja ilta- ja yöaikaan elävät hyttyset taas malariaa. Ulkoasianministeriön matkustustiedotteessa tms. neuvotaan suojautumaan vaaleilla vaatteilla, mutta kuinka vaaleilla pitkähihaisilla paidoilla ja housuilla saa rusketusta? Eli ei kuinkaan. Häiritsevätkö hyttyset Phuketissa uima-altailla ja merenrannoilla aamuisin ja päivisin ja sitten vielä uusi hyttyslaji iltaisin. Kertokaahan viime käden vinkin, niin saatte iloisen mielen monelle Phuketiin ensi kertaa matkaavalle.

        Ei siellä nyt niitä hyttysiä niin paljon ole. Jokunen jossakin, mutta enemmin olisin huolissani selviitkö hengissä Thaimaan liikenteestä kun siitä, saatko Malarian tms hyttysistä. Apteekista kunnon moskiitto karkoitteet käyttöön ja biksut päälle! =)


    • Sketolene 10++++

      Tuo Sketolene tosi tehokas toimii Suomessa paremmin kuin Off ja muut Suomessa myytävät. Totesin metsällä viime syksynä ei yhtään pistoa mutta offin käyttäjillä niitä ole.

    • iloinen odottaja

      Sieltähän tuo nimikin tuli oikein kirjoitettuna l. lentsikasta ei tarvitse vastaavaa myrkkyä tilata, vaan vasta paikanpäältä. Antakaapa nyt Phuketissa jo käyneet yhtä hyviä viime käden vinkkejä. Trooppinen ilmasto on uusi tuttavuus. Pystyykö altailla tai merenrannalla olemaan pitkiä aikoja kerralla vai täytyykö etsiä varjoa vai onko käytävä vilvoittelemassa jossain, jossa on ilmastointi? Olen ollut matkalla, jossa ilmasto oli subtrooppinen ja em. ilmaston kesti hyvin. Ovatko illat viileitä vai vaiko lämpimiä? En nyt keksi kysyä mitään muuta, mitä olen jo kysynyt. Asialliset kaikki tiedot ovat hyvin tervetulleita.

      • Lomille lompsis !!

        Sketolenea saa siis ihan joka marketista. Ilmasto kostea ja kuuma. Varjossa kannattaa oleilla aina välillä, suojakerroin kannattaa alussa olla esim 30/40 tai jopa 50 ettei pala heti alkuunsa. Kevyt ja vilpoisa vaatetus myöskin illalla. Miehille saatavissa ihania valkoisia puuvillapaitoja, edullisi ostaa. Pyykit olen pesettänyt pesulassa, halpaa lystiä. Pesettänyt myöskin kotiin lähtiessä niin ei tarvitse kotona pyykkäillä lomavaatteita.
        Päiväretkellä kannattaa tilata taksi koko päiväksi, tingata kannattaa myöskin siinä. Aina saatu hyvä taksi, tullut sovittuna aikana.
        Big Budha kannatta myöskin käydä katsomassa, ota huivi käsivarsille, pitää olla peitettynä siellä temppelialueella.
        Watsalongilla temppelialue nähtävän arvoinen paikka, siellä myöskin ollut isot markkinat kun ollaan käyty siellä.
        Ruokapaikkoja löytyy moneen makuun. Iso tavaratalo Patongilla kannattaa myöskin katsastaa, paljon eri liikkeitä. Myöskin suuri ruokatavara osasto siellä.
        Toki muitakin isompia liikkeitä on.
        Kata ja Karon rauhallisempia paikkoja.
        Hyvää lomaa sinulle !!!! Kohta mekin sinne taas mennään


      • paras maa

        Kaikki pitkähihaiset vaatteet voitte jättää Suomeen iltaisin lämpötila alimmillaan 20 päivällä yli 30 astetta, olimme enimmäkseen hotellin omalla rannalla koko ajan varjon alla,siellä sai varjot olla.Kolme viikkoa olimme mukava rusketus molemmilla. Ensi vuonna joulukuussa uudelleen kuukaudeksi lennot ostimme tänään Bangkokiin sieltä sitten jonnekin Taxi matkan päähän vaihtelu virkistää,vaikka viihdyimmekin Katalla niinkuin aiemmin Krabilla.


      • iloinen odottaja
        paras maa kirjoitti:

        Kaikki pitkähihaiset vaatteet voitte jättää Suomeen iltaisin lämpötila alimmillaan 20 päivällä yli 30 astetta, olimme enimmäkseen hotellin omalla rannalla koko ajan varjon alla,siellä sai varjot olla.Kolme viikkoa olimme mukava rusketus molemmilla. Ensi vuonna joulukuussa uudelleen kuukaudeksi lennot ostimme tänään Bangkokiin sieltä sitten jonnekin Taxi matkan päähän vaihtelu virkistää,vaikka viihdyimmekin Katalla niinkuin aiemmin Krabilla.

        Joko aloitettaisi hehkuttamaan?


    • kale11

      Me olemme käyttäneet saman oppaan palveluja jo
      useammilla Thaimaan matkoilla. Hän on järjestänyt meille
      taksimatkoja, retkiä saarille ja Khao Sokin luonnonpuistoon.
      Retket puolta halvemmalla kuin matkatoimistot.Suosittelemme tätä
      luotettavaa, englantia taitavaa opasta.
      Yhteystiedot: Rainy mobile: 66843073993 tai 66887541237
      email: [email protected]
      Jos haluat keskustella aiheesta niin osoitteeni on : [email protected]
      Kale

      • ilo on puolellani

        Suora kysymys ja suora vastaus - ok? Milloin on seuraava Thaimaan reissunne?


      • ottakaa mallia
        ilo on puolellani kirjoitti:

        Suora kysymys ja suora vastaus - ok? Milloin on seuraava Thaimaan reissunne?

        Maaliskuussa kuukausi lennot ja hotelli buukattu ja marraskuu sitä seuraava lennot jo buukattu myös kuukausi.


      • eikö hehkuteta jo?
        ottakaa mallia kirjoitti:

        Maaliskuussa kuukausi lennot ja hotelli buukattu ja marraskuu sitä seuraava lennot jo buukattu myös kuukausi.

        Helmikuun lopulle matkavaraus ja takaisin Suomeen pitäis päästä maaliskuun alkupuolella. Ko. seuraava reissu on hamassa tulevaisuudessa. Mutta, parasta on elää tässä ja nyt, kosken usko, ettei Phuketissa ole tarpeeksi koettavaa ja nähtävää.


      • niiiinodotanjo

        lennot varattu 6 vk, lähtö joulukuun alussa, paluu tammikuun puolenvälin jälkeen. Hotelli buukattu: Merlin beach resort. Seurue 2 aikuista ja 3 lasta, kaikki 5v tai alle)


      • Vasta_puketista_tullut

        Otan osaa. Phuketissa tekemiset on vähissä ellei maksa itseänsä kipeäksi joka käänteessä. Ja liian kuuma sielä on aina. Haita rantavesissä, monenlaista bakteeriongelmaa, moskiitot, malaria ja vakavimpana liikenne.


    • Kotigeologi

      Moi !
      Tsunami ei tule tyhjästä. Tarvitaan vedenalainen maanjäristys,jossa mannerlaatta kohoaa äkisti .Aina edes se ei aiheuta tsunamia.Myös voimakkuus(montako magnitudia),järistyksen keskus (kuinka syvällä maankuoressa) vaikuttaa tuleeko tsunami vai ei.Hälyttimet ja pakotiet on jo nykyaikaa Thaimaassakin,ei vähiten vuoden 2004 tapahtumien takia, R.I.P.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe