Meksiko/Hotelli Riu Yucatan

Jonesly91

Moi! Meilla olisi ensi kesänä tiedossa kahden viikon reissu Meksikoon!
Ja hotelleista katsottuna valmiiksi tuo Riu Yucatan! Kuvista ja muista tiedoista päätellen on ihan huipputason hotelli ja Meksikosta muutenkin saanut hienon kuvan mutta olisiko jollain kertoa oma kohtaista kokemusta tuosta hotellista?
Palvelu,ruoka/huoneet ym?
Emme ole siis vielä matkaa varanneet mutta piakkoin se olisi edessä!
Ja muutenkin tuosta Playa del carmenistakin olisi kiva saaha joitan kokemuksia!
Kiitos etukäteen:)

9

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riussa

      Olen ollut Riu Playacarin asiakkaana, mutta kävmme myös Yucatanissa. Hotelli on todella moderni, Riun tapaan palvelut toimivat hyvin. Kooltaan se oli myös huomattavasti Playacaria suurempi. Meksikolainen tunnelma uupuu rakennuksesta, mutta ellei se ole tärkeää, valintanne on varmasti oikein hyvä. Hotellin kuntosali ja kauneushoitola olivat oikein siistit, pieni kauppa oli monipuolinen, siellä oli hyvä apteekki sekä lääkärinvastaanotto oli Yucatanissa. Kohteena mielestäni Carmen on hyvä, siitä pääsee tekemään retkiä hyvin, matkat lyhyemmät mayaraunioille kuin Cancunista. Ranta on oikein kaunista ja ostosmahdollisuudet ovat hyvät.

      • Ihanokpaikka

        Hotelli ihan ok. Siisti ja rantakin pidetään puhtaana. Liskoja pyörii hotellin alueella jonkin verran mutta itse pidin niistä. Toiset eivät voineet sietää. Ruoka ok. Kaupunkiin kohtuullisen lyhyt matka, menee tarpeen tullen vaikka kävellenkin. Ostosmahdollisuuksista voi olla montaa mieltä. Turistikrääsää playa del carmenissa riittää, pilipali koruja, viinaa ja sikareita sekä sekunda vaatteita. Hintatasokaan ei ole mitenkään erityisen halpaa joten kehumaan en ostosmahdollisuuksia menisi. Ihan kiva kaupungilla kuitenkin on pari tuntia pyöriä. Pientä asiakkaiden ahdistelua pakkomyynnillä kuitenkin esiintyy mutta sen kestää. Uskon että tulette viihtymään ja pidätte hotellistakin. Tai ainakin yleisistä tiloista. Halvimmat huoneet on vähän niin ja näin, mutta jos ei hae luksusta niin niissäkin pärjää.


    • Jonesly91

      Kiitos jo tästä :) Mitä retkiä suosittelisit? Ja jostain luin että hintataso shoppailussa olisi melkein suomen hintatasoa, pitääkö paikkaansa?

      • Jonesly91

        Ja mites kun on mainittu että hotellin alueella vilisee paljon kaikenmaailman eläimiä, pesukarhuja liskoja ym ni onko niistä ollu mitää ns.vaivaa vai vilistääkö ne ihan omissa oloissaa? Eioo ennen tullut euroopan ulkopuolella käytyä niin..:D


    • Mimmiiiii1111111

      Hola,
      En ole asunut Riu Yucatanissa, mutta käynyt siellä syömässä ja drinksuille, kun asuimme viereisessä Riu Tequilassa. Kaverimme asui Riu Yucatanissa ja kehui että hyvät huoneet olivat ja kaikki toimi hyvin. Sellainen mielikuva tuli että siellä oli enemmän bileporukkaa kuin Tequilassa.

      Riu Yucatan on kivalla paikalla ihan rannalla. Rannat ovat hienot tällä alueella.

      Hotellien alueella on nenäkarhuja jotka näyttivät olevan aika kesyjä ja iguaanoja näkyi myös välillä. Ne eivät tee mitään.

      25.1. lähdetään sitten Riu Palace Mexicoon sinne Playa del Carmeniin :)

    • Riussa

      Itse kävimme Cobassa retkellä, Chitzen itchaa kehuttiin koviasti. Xcaret aivan lähellä on myös suosittu paikka. Nyt olen suunnitellut retkeä Tulumiin, Akumalin kilpikonnarannalle sekä mahdollisesti vielä delfiiniuintia. Tekemistä kyllä löytyy. Hintataso lähelle Suomen hintoja, hopeakorut olivat todella kauniita ja suosittuja tuliaisia. Kohteena aivan mahtava!

      • kultaseppäopiskelija

        Hopeakorujen kanssa tulee olla kriittinen. Isännän ostamat hopeasormukset olivatkin alpakkaa samoin kuin äitini riipus (jonka hän osti liikkeestä). Leimat eivät tuollapäin kerro koko totuutta. Helpoin tapa testata onko koru hopeaa vai alpakkaa: pudota koru kovalle alustalle ja kuuntele korun päästämää ääntä (hopea kilisee ja muut metallisekoitukset tömähtää/kolisee).


    • matkaanvaan

      Juuri Riu Yucatanista tulleena voin antaa pari vinkkiä. Hotelli on suuri mutta kaikki toimii erittäin hyvin ja palvelu oli hyvää vaikka hotellissa oli yli tuhat asiakasta. Kuulostaa paljolta, mutta jotenkin ne sinne katoaa. Aamiaisella n. klo 8 voi olla hieman ruuhkaa.
      Hotellissa on myös kolme ala carte ravintolaa, joissa on kaksi kattausta/ ilta.Suosittelen aasialaista ja meksikolaista. Myös italialainen on hyvä, mutta sinne ei tarvitse varausta. Näihin pitää varata pöytä aina. Varauksen voi tehdä ainoastaan saman päivän aamuna. Varauksia otetaan vastaan aamulla klo 7 lähtien.... ja siellä on jono jo klo 6.45! Eli kun haluatte niihin syömään niin kello soimaan. Tai ehkäpä hotellin alueella asuvat mölyapinalauma on pitänyt jo huolen herätyksestä.
      Ihan hauskoja eläimiä seurata, mutta joinain aamuina pitivät todella kovaa ääntä.
      Allasalue on suuri ja siisti, samoin ranta. Altaalla on vaan aurinkotuolit aivan toisissaan kiinni, eikä juurikaan ole tilaa niitä siirrellä, Rannalla niitä voi sitten kantaa minne huvittaa. Ja niitä on niin paljon ettei kannata rynnätä varailemaan. Ihmiset alkavat valumaan aamupäivällä rannalle ja tilaa löytyy. Ja rantapojat kantaa lisää tuoleja jos näyttävät loppuvan.

      Hotellin taitaa suositella illallisille miehille pitkiä housuja, mutta myös siistit shortsit menee yhtä hyvin ja siisti paita. Päiväretkuissa ei kannata mennä.
      Tippaamisessa ei kannata matkia jenkkejä jotka työntää niitä dollarin seteleitään joka välissä.
      On ihan hyvä antaa baarimikolle esim. 20 peson seteli muutaman juoman jälkeen silloin tällöin, mutta joka juoman kohdalla ei todellakaan. Eivätkä he niin odotakaan. Huonesiivojille voi antaa n. 100-150 pesoa/ viikko. Antakaa se mielummin suoraan käteen.
      Jos ja kun varaatte retkiä, kannattaa käydä n. 400 metrin päässä ,oikealle hotellilta,olevalla pienellä ostarilla jossa on Starbuck kahvilan (WIFI) vieressä pieni matkatoimisto. Sieltä sai n.30-40% halvemmalla retkiä ja pääsylippuja puistoihin kun esim. hotellilta. Maksaa voi myös euroilla ja laskevat sen vielä hyvään kurssiin.
      Saatte käydä ilmeisesti rannekkeella myös Riu Teguilassa lounaalla ja baareissa. On siinä melkein vastapäätä ennen sitä ostaria. Paikka on tunnelmaltaan perinteinen ja lämpöisempi. Yucatanin moderni tyyli voi varsinkin iltaisin tuntua "kylmältä".

      Hauskaa lomaa!

      • jukka.s

        Allinclusive hotellissa ei ole syytä tipata. Olet jo maksanut tipit huoneen hinnassa.
        Voin vastata jo valmiiksi....ei, en ole persaukinen. On vain turha maksaa palvelusta josta on jo maksanut. Tippaaminen ei tietenkään ole kielletty mutta se ei myöskään ole velvollisuus.
        Sitten kun joku kuitenkin alkaa valittamaan miten huonot palkat ja olot siivoojilla ja baarimikoilla on niin voin todeta että turistien velvollisuus ei ole rahoittaa heidän toimeentuloaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1451
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      41
      951
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      777
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe