Mauritius blogi

WMilena

68

5216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ooh ja kiitos! Tätä pitääkin ryhtyä lukemaan sinne helmikuun lopulle saakka! Yksi asiaa kiinnostaa Milena: Olen seurannut Forecan sääennusteita ja lähes päivittäin on näyttänyt ukkosta (joulukuu ja tämä tammikuun alku). Blogistasi päätellen mitään ukkosia ei ole ollut, onkohan ne olleet missä päin saarta? Me olemme tulossa Trou aux bichesin tuntumaan.

      • WMilena

        Eilen yöllä taisi olla eka kerta täällä kun kuulin yhden ukkosjyräyksen ja taisi vähän sataakkin. Nyt aamulla on hieman pilvistä, johten varmaan kun koko viikko oli pelkkää aurinkoa, mutta nämä päivät ovat parhaimpia jos haluaa lähteä kiertelemään nähtävyyksiä ym. Muuten ollut joka päivä täysin aurinkoista. Vaikka säätiedotukset näyttävät sadekuuroja on tosiaan kysymys vain ehkä 5-10 min lämpöisistä sadekuuroista jotka ei tunnu missään, ennemminkin virkistää ja siis niitäkin vain silloin tällöin :) Pohjoinen Mauritius on hyvä valinta, täällä on aina parhaimmat kelit :) Trou aux biches on yksi mun lempparirannoista, koska on niin iso ettei tarvitse olla ihan vieri vieressä muiden kanssa :)


    • malediivari1

      Hei . Kiinnostaa kyllä, helmikuun 23 pvä olemme tulossa sinne 2 viikoksi. Olimme 6 vuotta sitten siellä Grand Baien seutuvilla, nyt varasin itä rannikolta Belle Maren lähettyviltä Long Beach hotelliin. Onko todella itä rannikolla sateisempaa ja viileämpää kuin muualla saarella, lomalta odotan vain paljon aurinkoa ja lämpöä. Tuliko tehtyä väärä valinta ..

      • Ap.

        Hyvää juttua,kävin heti lukaisemassa! Kiitos blogin pitäjälle!!!
        Samalla kylällä olen minäkin majaillut,Pereybere oli oikein mukava pikkukylä!
        Lisää värikkäitä valokuvia meille tänne pimeyden ja kylmän keskelle,kiitos! :)

        Toivotaan että paikan päältä tulee ensikäden tietoa säästä mutta olen aika varma ettei siellä mitään isoja sateita ja ukkosia ole!
        Foreca ottaa säätietonsa Vacoasin ja Plaisancen sääasemilta ja niissä on ihan eri kelit kuin esim. pohjoisessa. Vacoas on Curepipen vieressä joka on Mauritiuksen sateisinta aluetta.
        Etelässä ja keskialueella on ihan eri sää kuin pohjoisessa tai jopa idässä!

        Viime matkalla Brasiliassa katselin Forecaa ja näytti sadetta ja ukkosta koko päiväksi,vettä saattoi tulla 10-30 min päivässä, yleensä illalla/ yöllä tai ei sitten ollenkaan.Ulkolaiset sääpalvelut näyttivät ihan eri ennusteita kuin Foreca eli suhtautukaa varauksella!


      • WMilena

        No sitä sanotaan että idässä on hiukan enemmän sateita ja tuulisempaa , mutta ei ne erot kokonaisuudessa nyt niin isoja ole :) Eli ei huolta aurinko paistaa siis varmasti sinnekkin :) Ja se että tuulee on vaan kiva juttu , koska tuuli on täällä lämmin ja virkistää mukavasti kun palvoo aurinkoa :D


      • WMilena

        No sitä sanotaan että idässä on hiukan enemmän sateita ja tuulisempaa , mutta ei ne erot kokonaisuudessa nyt niin isoja ole :) Eli ei huolta aurinko paistaa siis varmasti sinnekkin :) Ja se että tuulee on vaan kiva juttu , koska tuuli on täällä lämmin ja virkistää mukavasti kun palvoo aurinkoa :D


    • Ap.

      Siellä kaikki on siis niin kuin ennenkin eli suihkuja ( shower) ne sateet ovat.Ne sateet eivät haittaa yhtään! Edes siellä idässä ei ole tarvetta villapaidalle vaan lämmin on tuulesta huolimatta. :)
      Tämä oli varmasti helpottava tieto kaikille säästä kiinnostuneille!

      Kiitos sinne Pereybereen ja kovia treenejä,anna hien virrata! :D

    • Lomailija05

      Lähtö mauritiukselle 12.1 huolestuttaa hiukan ,sinne luvattu kovaa sykloni myrskyä ..onkohan ihan turvallista matkustaa sinne :( huolestuttaa..meneeköhän koko loma pilalle ja näämmekö aurinkoa ollenkaan..olisikohan pitänyt valita jokin toinen loma kohde..

      • WMilena

        Moi! Juuri kirjoittelin blogiin syklonista. Olen ollut täällä kolmekertaa syklonin aikana ja joka kerta kestänyt maksimissaan sen 3 päivää. Tosiaan enemmän sateita, tuulta ja aurinko ei paista paljoakaan sinä aikana. Kuitenkin yleensä noista kolmesta päivästä se keskimmäinen on "pahin". Eli kysymys on vain parista päivästä ja muuten aurinko paistaa varmasti :) Eli ei ole loma pilalla ja on turvallista tulla :) Syklonista annetaan eri tasoisia varoituksia ja pahimissa ei anneta lento lupaa, jolloin puhutaan sitten "myrskystä". Kuitenkin koskaan mun aikana täällä ei sellaista ole ollut eli aika lieviä vain ja viimeksikin 2014 varoiteltiin paljon syklonista, mutta todellisuus oli että 2 päivää pilvistä joilloin kierreltiin nähtävyyksissä ja sitten se 1 päivä ukkosti ja satoi. En tietenkään ole sää asiantuntia, mutta tässä on mitä itse olen kokenut :) Tsekkaa vielä blogi siellä vielä vähän lisä infoa syklonista :)


    • kisse4

      Miten sykloni käytännössä vaikuttaa turistin elämään? Siis voiko ulkona olla, onko se turvallista? Tylsää, jos joutuu 3 pv kökkimään hotellihuoneessa...
      Entä onko turvallinen paikka matkustaa 2 alle 3 vuotiaan kanssa. Ensi talvelle siis suunnitteilla matka. Tarkoitan turvallisuudella lähinnä jotain dengue kuumetta tai muita tarttuvia tauteja. Onko noilla sykloneilla joku vakkariaika, milloin tulee, vai vaihteleeko? Mietin vaan, että mihin väliin se matka kannattais varata. Toinen lapsi täyttää 2 helmikuun alussa, joten ennen sitä pitäis tulla, että pääsee vielä ilmaiseksi...

      • Tänään poistui sykloni varoitus :) Elikkä turistina ei tarvitse kököttää sisällä ja on ihan turvallista liikkua ulkona kun puhutaan 1 tai 2 luokan syklonista. Viimevuonna mukanani oli ystäväpariskunta ja heidän 2 vuotias poikansa. He ainakin nauttivat lomasta paljon ja oli turvallista, vaikka sykloni kävikin 2 päivää pyörähtämässä. Sykloni voi tulla milloin vain ei sitä tiedä, mutta ainakin viimiset kolmevuotta tullut tammikuun alkupuolella. Täällä ei ole dengue kuumetta tai muita vakavia tauteja, eli ei huolta :) Ja täällä on muutenkin todella kontroloitua terveys hommat. Mutta ei kannatta murehtia siitä syklonista, muina päivinä aurinko paistaa niin paljon että huh :)


      • Ap.
        wmilena kirjoitti:

        Tänään poistui sykloni varoitus :) Elikkä turistina ei tarvitse kököttää sisällä ja on ihan turvallista liikkua ulkona kun puhutaan 1 tai 2 luokan syklonista. Viimevuonna mukanani oli ystäväpariskunta ja heidän 2 vuotias poikansa. He ainakin nauttivat lomasta paljon ja oli turvallista, vaikka sykloni kävikin 2 päivää pyörähtämässä. Sykloni voi tulla milloin vain ei sitä tiedä, mutta ainakin viimiset kolmevuotta tullut tammikuun alkupuolella. Täällä ei ole dengue kuumetta tai muita vakavia tauteja, eli ei huolta :) Ja täällä on muutenkin todella kontroloitua terveys hommat. Mutta ei kannatta murehtia siitä syklonista, muina päivinä aurinko paistaa niin paljon että huh :)

        Olen samaa mieltä eli lasten kanssa uskaltaa hyvin Mauritiukselle lähteä.
        Meidän nuorin oli myös 2-vuotta matkalla ja mitään ongelmia ei ollut. Ikinä kukaan meistä ei ole saanut edes ripulia.
        Samoin denguekuume puuttuu eikä malarialääkkeitä tarvitse syödä.
        Me ollaan lomailtu helmi- ja maalis- ja huhtikuussa ja syklonista ei ole ollut harmia.
        Mauritius on kuitenkin aika pieni täplä Intian valtameressä joten ei se sykloni kauaa sen päällä riehu. :D


    • Ihastuttava meri!

      Olipa kiva löytää tuo blogi!

      Kävimme Mauritiuksella viisi tai kuusi vuotta sitten ja ihamstuimme! Olemmekin suunnitelleet nyt uutta matkaa Trou aux biches -rannalle, se oli ihanan luonnollinen ja tyhjä! Ja niitä kaloja!

      Lennot olivat silloinkin suorat, otimme äkkilähdön eikä hotelli ollut mikään posh, mutta kelpasi, sillä kaikki muu oli upeaa. Ihmiset olivat jotenkin pilaantumattomia turismiin. Kaikki paikalliset tervehtivät meitä aamulla ja ruoka oli yksinkertaista, mutta hyvää.

      Jos vain löytyy lentoja, niin lähdemme taas.

    • lomakuumessa

      Kiitos blogista!!! Paljon vinkkejä, i h a n a a a!

      • Nojatuolimatkalla

        Vieläkö blogi on? Löysin vasta nyt. Suunnitteilla matka sinne, lukisin mielelläni. Ei päästänyt kun mua ei oo kutsuttuisille lukemaan, niin vastasi.


    • jiphei

      Hei, ollaan lähdössä eka kertaa Mauritiukselle lasten 3 ja 11 v kanssa ja meillä on huoneistohotelli Cape Bay, josta kukaan ei tunnu tietävän paljoakaan. Sen kuvien perusteella ranta ei ole kovin lapsiystävällinen, mutta kuvia oli vähän ja vaikea hahmottaa. Olisinkin kysynyt onko siellä pohjoispuolella hyviä rantoja vai täytyykö sitä varten lähteä aina muualle. Onko siulla tietoa tästä hotellista tai paikasta, sen pitäisi olla lähellä sitä pereyberen kylää?? Ja jos pitää liikkua paljon, olisiko vinkkejä miten halvinta, kätevintä lasten kans, taksilla, bussilla tms? Kiitos.

      • jiphei

        Meinasi unohtua, kiitos blogista, sitä on todella mielenkiintoista lukea näin ennen matkaa!!


      • Moi, tulin tänään itsekkin Mauritiukselle :) cape bay on tässä aika lähellä noin 2 km on suurinpiirtein tohon pereyberen rantaan. Tää pereyberen ranta on ainakin mun mielestä tosi lapsiystävällinen että riittää hyvin ei tarvii lähtee kauemmas :) matala ja turvallinen ranta ei mitään äkkisyvyyksiä. Cape bayn vieressä olevasta rannasta ja itse paikasta en oo niin varma ni voin vaikka huomenna käydä kurkkaamassa millainen se on ja infota lisää :) taksi on mun mielestä hyvä ja edullinen vaihtoehto ku on lapset mukana :)
        Ja kiva homma, täytyykin varmaan päivitellä blogia nyt kun taas täällä oon :)


      • Ranta on ihan ok, aika paljon veneitä vaan siellä ja ei ole samanlaista ohjelmaa kuin pereyssä mut tosiaan pitkä matka pereyberen rantaan ei oo et voi kävelläkkin. Toki pitää olla aika varovainen sillä vaan puolet matkasta on kävelytietä. Cape bay näytti ainakin ulkoapäin hyvältä ja porukkaa oli mitä nyt kävin vähän stalkkailee :D


      • jiphei

        Suuret kiitokset siulle! Tätä juuri vähän mietittiin, että mihin rantaan olisi helppo ja nopea mennä. Ja myös, että rattaat on ilmeisesti pakko ottaa mukaan, jos joutuu autotiellä taaplailee. =)Olisi kiva tietää minkälaisia taksit ovat, mahtuuko isot rattaat kyytiin?
        Ranta olis kuitenkin lapsille ihan kiva, vaikka enemmän varmaan tykkäävät altaassa. Toiveissa olisi, että lähellä olisi edullisia paikallisia ruokapaikkoja, jossa voisi syödä ilman turistihintoja. Ja toki kauppa, josta voisi käydä ostamassa ruokatarpeita, kun pitäisi olla keittomahdollisuus. Se on sitten varmaan se Pereyberen kylä lähin, jossa näitä on? Rannasta vielä kysymys, onko parempi olla uimakengät, onko paljon korallia, meduusoja, teräviä simpukoita, lasia tms.? Kiitokset!


      • Joo elikkä takseja on pienempiä ja isompia että perus matkarattaat kyllä mahtuu :) pereyberestä löytyy paljon ravintoloita, jossa pystyy syömään edullisesti ilman turistihintoja. Tässä on tällainen hyvä kauppa winners sitä vois verrata vaikka suomen k-superiin :) perustarpeet löytyy. Lapsille uimakengät ei ole yhtään huono idea , mutta noihin perusrannoille ei kyllä tarvii tosi vähään mitään simpukoita korallia yms. Ja rannat siivotaan jokapäivä et yleisesti puhtaita on :) 2 päivää sitten tuli eka meduusavaroitus koska oli ollut kova aallokko ja ne oli tullut rantaan asti. Kuitenkin nyt tilanne rauhoittunut ja voi mennä taas uimaan että harvinaista se on että niitä niin lähelle rantaa tulisi :) tällä hetkellä ollut muuten aivan huippukelit :)


      • Mhy24

        Sellainen kysymys, että mitä kautta itse oot lentänyt? Ollaan lähdössä 13.2 Tuiflyn Dreamlinerilla ja vähän huolestuttaa esimerkiksi Syyrian poliittinen tilanne. Sinne ei varmaan lennetä Syyrian kautta enää? Ollaan menossa Bella Mareen, vissiin ihan hieno paikka :) LUX hotelliin.


      • Lennän yleensä ranskan kautta, eka Finnairilla Ranskaan ja sitten joko Air Mauritiuksella tai air francella Mauritiukselle ja on ollu toimiva. Oon myös lentänyt Dubain kautta emiraateilla. En usko että Syyrian kautta kyllä lennetään. Belle mare on hieno paikka, tulee varmasti hieno loma :)


      • Elämäniloja

        Tervehdys Milena
        Olemme tulossa 2 perheen voimin Mauritiukselle 22.12.2016 ja lomailemme parisenviikkoa. Perheemme miehet ja pojat nauttivat vedenalaisesta maailmasta sukellellen ja me naiset snorklauksesta... sekä tietty kaikkia muita saaren ihanuuksia unohtamatta.
        Haluaisimme kysyä sinulta muutaman hyvän vinkin vaikka olemmekin perehtyneet jonkinverran paikalliseen tarjontaan ym.

        1. Rahanvaihto: kannattaako paikallista valuuttaa vaihtaa etukäteen vai vasta siellä?
        Ja missä? Vaihdetaanko euroja rahanvaihtopisteessä vai pitääkö ottaa dollareita? Onko vaihtokurssilla suuria eroja?
        Mikä on edullisin vaihtoehto?
        Kortilla maksaminen kannattaako?
        2. Hintataso: Ruoka&juoma-viinit,limut ym....
        3. Liikkuminen taxilla tms. Tiedätkö jonkun joka tekisi päivän "keikkoja" saaren nähtävyyksiin ym. kiirettä pitämättä ja kohtuuhintaan:)
        4.Muuta mitä meidän olisi hyvä ottaa huomioon ja ehdottomasti näkemisen/kokemisen arvoisia paikkoja...
        5. Ravintolavinkkejä-arvostamme laadukasta ruokaa ja nautimme paikallisista fiiliksistä ja jos turismia voi jotenkin välttää niin se on aina plussaa:)

        Lomafiiliksissä jo täällä marraskuisessa pimeydessä
        T: M&K pesueineen:)


      • Moikka!
        Missä päin Mauritiusta aiotte majottua? :)


      • Niin kuin AP tossa vastailikin niin rahaa ei kannata missään nimessä vaihtaa suomen päässä. Joko lentokentällä tai sitten kylästä mihin olette menossa (melko samoissa hinnoissa ja kursseissa menee). Dollareita et tarvitse. Kortilla voi nykyään maksaa monessakin paikassa mutta suosittelen käteistä. Oikeastaan riippuu vähän paikasta missä asioi. Isommissa ravintoloissa, marketeissa/ ostoskeskuksissa yms. on turvallista maksaa kortilla mutta pienet kyläputiikit ym. kannattaa olla tarkkana . Tiedän siis tapauksia missä kortti on kopsattu ja jne.

        Taksi asiaan vastailen kun tiedän mihin päin olette menossa :) Niin pystyn suoraan suosittelemaan luotettavaa kuskia. Yleisesti taksilla kulkeminen on edullista, helppoa ja paras vaihtoehto jos omaa autoa ei vuokraa. Taksin saa melko nopeasti tien varresta :) Muista neuvotella hinta kuntoon sillä "turistilisä" on aina päällä.

        Laitan tähän vielä yhteystietoja ja linkkejä tosta sukellushommasta ja snorklailupaikoista kun tiiän missä päin majoitutte :)


      • duidunvelii

        Terve, olin kerran Maurilla toista viikkoa , siellä Luisissa , tympäännyin ja lähdin Madakasgarille jos viihdyn oikein hyvin , no sain kupan mutta emme elä täydellisessä maailmassa.
        Ikä alkaa painaa ja jos olen ymmärtänyt rivien välistä niin Maurilla talvehtii sitä samaa porukkaa kun no ranskikset Senegalissa ja Italialaiset Keniassa ja Tansaniassa.
        Onko sakuja paljon .


      • Elämäniloja
        wmilena kirjoitti:

        Niin kuin AP tossa vastailikin niin rahaa ei kannata missään nimessä vaihtaa suomen päässä. Joko lentokentällä tai sitten kylästä mihin olette menossa (melko samoissa hinnoissa ja kursseissa menee). Dollareita et tarvitse. Kortilla voi nykyään maksaa monessakin paikassa mutta suosittelen käteistä. Oikeastaan riippuu vähän paikasta missä asioi. Isommissa ravintoloissa, marketeissa/ ostoskeskuksissa yms. on turvallista maksaa kortilla mutta pienet kyläputiikit ym. kannattaa olla tarkkana . Tiedän siis tapauksia missä kortti on kopsattu ja jne.

        Taksi asiaan vastailen kun tiedän mihin päin olette menossa :) Niin pystyn suoraan suosittelemaan luotettavaa kuskia. Yleisesti taksilla kulkeminen on edullista, helppoa ja paras vaihtoehto jos omaa autoa ei vuokraa. Taksin saa melko nopeasti tien varresta :) Muista neuvotella hinta kuntoon sillä "turistilisä" on aina päällä.

        Laitan tähän vielä yhteystietoja ja linkkejä tosta sukellushommasta ja snorklailupaikoista kun tiiän missä päin majoitutte :)

        Milena,
        Kiitos tiedoista. Ollaan Flicflakin alueella sen pohjoispäässä rantaa. Miten tuo hintatason kanssa on, kovin vaihtelevaa on noi eri hintatiedot. Mitä tuollainen perus lounas maksaa juomineen (olut/viini) esim. Flicflakin ranta-alueella, paikallista ruokaa ei pitsaa tms.
        Entä vaatteiden osto, shorsia, hellemekkoa jne. Kannattaako ostaa sieltä vai tuoda kaikki Suomesta? Onko sulla yhteyksiä ton alueen sukelluskeskuksiin jota voi suositella, ehkä jopa suomalaista kouluttajaa, sille olis käyttöä nääs. Kannattaako vuokrata fillarit ja mitä niistä kannattaa maksaa?


      • Ruuasta jos jotain keskiarvoo heittää niin paikallinen lounas 200-500 (6-12 e) rupiaa per naama juomineen :) Jos jaksaa lähteä hieman kauemmaksi "turismi" alueelta saa todella halvalla isolle porukalle perinteistä ruokaa. Flicin rannan lähellä on Kiinalainen Ah Youn ravintola, josta sai kyllä isot annokset ja oli hyvää, suosittelen :) Kiinalaiset ja kreolilaiset ravintolat on halvimpia.

        Naisille on tarjolla paljon hellemekkoa ym. ja 150 -300 rup hinnalla saa kivoja. Esim naisille semmoinen huivi mistä voi tehdä "rantamekon" ni suosittelen ostaa. Vain 150 rup, melkein joka paikasta voi ostaa sellaisen, helppo, kiva ja halpa! Tarjolla on naisten vaatteita paljon enemmän ku miesten. Et pääasiassa omat vaatteet kotoa ja sitten vähän voi ostella maurilla.

        Mun lemppari sukellus opet löytyy täältä . http://www.basediving.net/en/
        omistaja Barlen on aivan huippu tyyppi ja osaa asiansa. Kuitenkin tämä sijaitsee Mauritiuksen pohjoisosassa, mutta sinne vaan viestiä niin Barlen varmasti suosittelee hyvää ja ammattitaitoista sukelluskeskusta Flicin alueelta. Tai järjestää sukelluksen teille sinne. Valitettavasti suomea puhuvaa en tiedä mutta hyvää ja ymmärrettävää englantia ainakin Barlenin porukka puhuu.

        Pyöräilyä en suosittele ihan turvallisuus syistä. Kevyenliikenteen väyliä on todella harvassa ja liikenne on paikoin aika hullua. Isolla porukalla ei ehkä hyvä idea.

        Oma päämaja sijaitsee Peryberessä lähellä Grambea niin luottokuskeja en osaa flicin alueelta suositella.

        P.s Casela puisto löytyy aika läheltä fliciä, sieltä löytyy kaikkea kivaa pientä elämystä. http://www.caselapark.com/en/ Suosittelen :)


      • Elämäniloja
        wmilena kirjoitti:

        Ruuasta jos jotain keskiarvoo heittää niin paikallinen lounas 200-500 (6-12 e) rupiaa per naama juomineen :) Jos jaksaa lähteä hieman kauemmaksi "turismi" alueelta saa todella halvalla isolle porukalle perinteistä ruokaa. Flicin rannan lähellä on Kiinalainen Ah Youn ravintola, josta sai kyllä isot annokset ja oli hyvää, suosittelen :) Kiinalaiset ja kreolilaiset ravintolat on halvimpia.

        Naisille on tarjolla paljon hellemekkoa ym. ja 150 -300 rup hinnalla saa kivoja. Esim naisille semmoinen huivi mistä voi tehdä "rantamekon" ni suosittelen ostaa. Vain 150 rup, melkein joka paikasta voi ostaa sellaisen, helppo, kiva ja halpa! Tarjolla on naisten vaatteita paljon enemmän ku miesten. Et pääasiassa omat vaatteet kotoa ja sitten vähän voi ostella maurilla.

        Mun lemppari sukellus opet löytyy täältä . http://www.basediving.net/en/
        omistaja Barlen on aivan huippu tyyppi ja osaa asiansa. Kuitenkin tämä sijaitsee Mauritiuksen pohjoisosassa, mutta sinne vaan viestiä niin Barlen varmasti suosittelee hyvää ja ammattitaitoista sukelluskeskusta Flicin alueelta. Tai järjestää sukelluksen teille sinne. Valitettavasti suomea puhuvaa en tiedä mutta hyvää ja ymmärrettävää englantia ainakin Barlenin porukka puhuu.

        Pyöräilyä en suosittele ihan turvallisuus syistä. Kevyenliikenteen väyliä on todella harvassa ja liikenne on paikoin aika hullua. Isolla porukalla ei ehkä hyvä idea.

        Oma päämaja sijaitsee Peryberessä lähellä Grambea niin luottokuskeja en osaa flicin alueelta suositella.

        P.s Casela puisto löytyy aika läheltä fliciä, sieltä löytyy kaikkea kivaa pientä elämystä. http://www.caselapark.com/en/ Suosittelen :)

        Moikka Milena,
        kiitos vinkeistä, saimme paljon tietoa!! Vielä yksi kyssäri:monet hotellit flicin alueella myyvät "pakettina" lentokenttäkuljetusta (meno/paluu) hintaan 50€/hlö.
        Tuntuu aika kalliilta 200€ laitta perheen taksikmatkoihin, kannattaako tuohon tarjoukseen tarttua?


      • a.pa

        200€ on ryöstöhinta!Hyvä firma on esim.taxismauritius.com.Heillä 1-3henkeä 35€ minne vain saarella ja 70€ jos väkeä on esim.4.


      • Elämäniloja
        a.pa kirjoitti:

        200€ on ryöstöhinta!Hyvä firma on esim.taxismauritius.com.Heillä 1-3henkeä 35€ minne vain saarella ja 70€ jos väkeä on esim.4.

        No niin mä vähän arvelinkin, ihan ryöstöhinta! Kiitti tiedoista!


      • Joo samaa mieltä ihan liikaa.


    • A.pa

      En ole Milena mutta vastaan silti nopeasti: rahat kannattaa vaihtaa heti tullessa lentokentän vaihtopisteistä,niissä on ( ainakin ennen) ollut paras kurssi.Älä missään nimessä vaihda Suomessa Forexilta! Häviät reilusti.
      Ja dollareita et tarvitse,eurot saa vaihdettua missä vaan jos lisää rupioita tarvitsee.
      Käteinen on hyvä vaihtoehto koska korttipäätteitä ei jokapaikassa ole.
      Takseja saa päiväksi mistä vain,niitä on todella reilusti tarjolla.
      Päivähinta n. 40-70€,riippuen reitistä,kuskista,päivän pituudesta ja omista neuvottelutaidoista.

      • Elämäniloja

        Kiitos vinkistä ja lisää vinkkejä otetaan vastaan...


    • A.pa

      Tässä vielä lisää vinkkejä:
      Ravintoiden hintatasoa saa selville tältä sivustolta :
      http://restaurants.mu/
      Valitset alueen missä lomailet ja sitten vain tutkimaan ravintoloiden listoja.
      Hinnat vaihtelevat reilusti joten vertailu kannattaa jos haluaa halvemmalla päästä.

      Kauppojen hintatasoa saa selville täältä eli saaren paras supermarket, Super -U,Grand Bayssä:
      http://www.superu.mu/en/cckgallery/promotions

      Länsirannalla on kylä nimeltä Flic en Flac,sen edustalla on hyvä sukelluskohde eli "black hole",syvä monttu,siitä kannattaa ehkä etsiä tietoa.
      Snorkkalata voi esim. Grand Baystä lähtevällä katamariiniristeilyllä.Alus menee pohjoispään saarille, Flat Islandille ja Ilot Gabrielille. Ile aux Cerf on myös kaunis paikka itärannikolla.

    • Farangkää

      Kävin siellä pari kuukautta laivalla keväälä 1975...Siihen aikaan Pointe aux Sablessa oli tanssipaikka nimeltään Golden Moon :D Viranomaiset ja kauan sitten sulkeneet.- Oli tosi mukavaa menoa.....olin sinne menossa 1977 mutt onneks oli Thaimaanmatka halvempi :-*

    • Häämatkalainen

      Moikka, olemme menossa joulukuussa kahdeksi viikoksi Grand Baieen. Osaatko yhtään sanoa minkä hintaisia ovat vesiurheilut, esim. polkuvene tai syvänmerenkalastusreissu? Että vähän osattaisiin varautua :-) Kiitos vastauksesta :-)

      • Häämatkalainen

        Ja lisää kysymyksiä...missä on hienoimmat vesiputoukset? Missä näkee kilpikonnia? Kiitos taas <3


      • A.pa

        Kilpikonnia voi käydä katsomassa vaikka Grand Bayn lähellä Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Gardenissa tai etelässä La Vanille Natural Parkissa.Jälkimmäisessä pääset kävelemään kilpikonnien sekaan ja ruokkimaankin niitä.
        Vesiputouksista hyviä esim. Chamarel,Tamarin ja Rochester.
        Riippuu tietenkin sademääristä joten kannattaa kysyä perillä esim. hotellin väeltä onko hyvä aika lähteä putouksia katsomaan.


      • Moi, granben lähellä joko pereybere tai trou aux biches on rannat missä enemmän vesiurheilua. Esim. pereyberen rannalla polkuvene maksaa 30 min 100 rup/per hlö. ja muut suppailu, pikavene, vesihiihto ym. siinä 300-600 rup. , riippuliito n.600-800 rup. Mun kaveri onkin tossa kalastuketjussa kysellyt porukkaa mukaansa kun lähtevät joulukuussa maureille. Venevuokra välineineen about. 500e. :)


    • A.pa

      Vielä lisäinfoa multa,vesiurheilua on tarjolla vaikka Grand Baysta seuraava kylä pohjoiseen eli Pereyberen yleisellä rannalla.Sinne pääsette nopeasti paikallisbussilla eikä taksikaan maksa paljoa.Minä en muista tarkkoja hintoja mutta ei ne vesilajit kalliita ollut.Banskukyyti oli puolet halvempi kuin Phuketissa.
      Kalastuksen hinta vaihtelee veneen mukaan.Grand Bay on kalliimpaa aluetta kun siellä on eniten turisteja.
      Tuossa vielä niitä vesiputouksia:
      https://www.tripadvisor.fi/Attractions-g293816-Activities-c57-t95-Mauritius.html

      • Häämatkalainen

        Kiitos A.pa vastauksista :-)


    • Maija-Roosa

      Mauritiukselle olisi matka helmikuussa 2018. Onko blogisi suljettu, kun en pääse sitä lukemaan?
      Tässä ollut jo paljon hyvää tietoa, mutta olisi mukava lukea myös blogiasi.

      • Marllan

        Täällä myös varattu matka Mauritiukselle helmikuussa 2018. En myöskään pääse blogia lukemaan. Minne päin Maija-Roosa olette suuntaamassa? :)


      • Moikka! Blogi on valitettavasti suljettu toistaiseksi mutta yritän piakoin päivittää sen uuteen pohjaan. Itse lähdössä takaisin Mauritiukselle 6 viikon päästä eli silloin viimeistään blogi on taas luettavissa. :)


      • Ira111
        wmilena kirjoitti:

        Moikka! Blogi on valitettavasti suljettu toistaiseksi mutta yritän piakoin päivittää sen uuteen pohjaan. Itse lähdössä takaisin Mauritiukselle 6 viikon päästä eli silloin viimeistään blogi on taas luettavissa. :)

        Hei, minäkin haluaisin tutkailla blogiasi, mutta yllä oleva linkki ei toimi. Onko osoite mahdollisesti muuttunut?


    • Tintsis

      Lukisin mielelläni. Muuuutta kun ei päästä lukemaan.

    • Kuume

      Kiva lukea täältä vinkkejä! Tammikuulle varattu lennot ja nyt kuume korkealla, liian pitkä aika kun aurinkoa nähnyt :) Ensimmäistä kertaa Mauritiukselle. Aasiaa, indonesiaa ja väli-etelä amerikkaa aiemmin reissannut. Nyt sattui halvalla suorat lennot TUIL:lta saamaan, itse varataan majoitus. Majoituksessa ei ole uima-allasta niin onko tietoa voiko muiden hotellien allas alueita maksua vastaan käyttää, jos haluaa joku päivä altaalla rannan sijasta olla?

      • Nyt en osaa kyllä yhtään sanoa :/ . Uskoisin kyllä että pystyy, riippuu tietty hotellista ja alueesta. Rannat on todella kivoja , että kyllä siellä viihtyy mielellään :)


      • Kuume

        ok, täytyy selvittää paikanpäällä, yleensä ranta onkin paras paikka, mutta näin iän myötä ajoittain kiva olla myös altaalla :) Entä onko saarella millainen liikenne, voisiko skootteria vuokrata/onko yleensä vuokralla? Ja jos on vinkkiä hyvistä retkifirmoista niin sellaisia myös mielellään otetaan vastaan :)


      • Kuume kirjoitti:

        ok, täytyy selvittää paikanpäällä, yleensä ranta onkin paras paikka, mutta näin iän myötä ajoittain kiva olla myös altaalla :) Entä onko saarella millainen liikenne, voisiko skootteria vuokrata/onko yleensä vuokralla? Ja jos on vinkkiä hyvistä retkifirmoista niin sellaisia myös mielellään otetaan vastaan :)

        Ymmärettävää :) Skootterin voi vuokrata monesta ja sillä on helppo kulkea. Itsellä myös aina välillä skootteri käytössä sen helppouden vuoksia. Liikenne on päinvastoin kuin suomessa ja on paikoittainen "sekanen" sillä paikallisilla on välillö vähän omia sääntöjä mutta normaalilla varovaisuudella pärjää kyllä. Minnepäin olette menossa? Retkifirmaa ajatellen :)


      • Kuume

        Tosiaan paikka jäi eli Grand bai! Nyt enää kolmisen viikkoa lähtöön, huippua!


      • Kuume kirjoitti:

        Tosiaan paikka jäi eli Grand bai! Nyt enää kolmisen viikkoa lähtöön, huippua!

        Okei, Grand Baien pääkatu on täynnä retkifirmoja , suosittelen kilpailuttaa ja vähän kyselemään mitä kukakin tarjoaa ja millä hinnalla. Suosittelen käymään Gabriel tai Flat saarella kun majoittuu pohjoisessa. Ehdottomat omat suosikit. Esim Catamaran risteily saarelle ja siellä ruuat ja juomat niin voin sanoa että ollaan paratiisissa :)


      • kuume

        kiitos! Juuri tuollaisia retkiä suunnitelmissa :)


      • Kuume

        Vielä muutama kysymys juuri ennen lähtöä ja pakkausten keskeltä :) Onko tietoa onko tuolla Grand baie rannoilla aurinkotuoleja joita vuokrata? Entä millaiset rannat, onko tarvetta uimatossuille vai pärjääkö ilman?


      • Syklon

        Aika Karu sääennuste.


      • Kuume kirjoitti:

        Vielä muutama kysymys juuri ennen lähtöä ja pakkausten keskeltä :) Onko tietoa onko tuolla Grand baie rannoilla aurinkotuoleja joita vuokrata? Entä millaiset rannat, onko tarvetta uimatossuille vai pärjääkö ilman?

        Mun mielestä Grand baien rannalla voi vuokrata aurinkotuoleja ainakin ennen on voinut, läheisellä mont choisyn rannalla ainakin voi vuokrata ja sinne suosittelen menemään jossain vaiheessa myös :) rannat on puhtaat sillä ne siivotaan todella usein ja niistä pidetään huolta ja hyvä hiekkapohja eli ei tarvitse uimatossuja.


      • Kuume

        Kiitos jälleen! Työkaveri oli toisella rannalla ja siellä oli teräviä koralleja ja rannalla merisiiliä niin siksi tuo tossu kysymys mutta jätän ne nyt kotiin. Oliko tuosta syklonista harmia siellä, millainen sää ollut nyt? Huomenna lähtö!


      • Kuume kirjoitti:

        Kiitos jälleen! Työkaveri oli toisella rannalla ja siellä oli teräviä koralleja ja rannalla merisiiliä niin siksi tuo tossu kysymys mutta jätän ne nyt kotiin. Oliko tuosta syklonista harmia siellä, millainen sää ollut nyt? Huomenna lähtö!

        Joo toki riippuu rannasta , mutta yleisesti rannat on siistejä. Ainakin mont choisy, pereybere ja grand baie. Kuitenkin jos myrskyä tulee niin silloin merestä rantautuu kaikenlaista moskaa rannalle mutta ei ne kauaa yleensä ole siellä. Sykloni oli pohjoisessa todella laimea. 2 päivää kesti , öiset sateet ja kova tuuli kuitenkin jopa aurinko pilkisteli välillä, etelässä olikin sitten vähän tehnyt enemmän tuhoja. Kuitenkin nyt on ollut aurinkoista, tänään hieman sadekuuroja tullut mutta aurinko paistanut myös. Tervetuloa! Olen itsekkin tulossa lentokentälle vastaan muutamaa suomituristia :) Saa tulla moikkamaan jos bongaa meitsin mustavalkoisissa haaremihousuissa heilumassa siellä:D


      • Arby

        Tossut ottaisin kyllä
        Ehdottomasti mukaan Mauritiukselle. Siellä eitä korallia ja kaikenlaisia mereneläviä sekä kiviä riittää vedessä. Tossut jalassa huomattavasti kivempi olla.


      • Varmasti Mauritiuksella on rantoja mihin tarvii uimatossuja mutta suurimmassa osassa ei tarvitse, :) kuten nyt oli kyse rannoista Grand Baiessa niin siellä ei tarvitse, eikä mont choisyssä, trou aux bichesissä eikä pereyberessä. :)


    • mcw

      Hei, milloin blogisi aukeaa vai pitääkö siihen saada kutsu?

      Tämä blogi on vain kutsuttujen lukijoiden käytettävissä

      http://milenagoestoafrica.blogspot.com/
      Näyttää siltä, että sinua ei ole kutsuttu lukemaan tätä blogia. Jos arvelet, että on tapahtunut virhe, ota yhteyttä blogin kirjoittajaan ja pyydä kutsu.

      • Lennän ylihuomenna Mauritiukselle niin eiköhän blogi lähde pyörimää taas kun asetun ennen joulua :) ja tosiaan se on olemassa mutta piilotettu vielä eli ei tarvitse erillistä kutsua. Se aukee kyllä piakoin. :)


    • laihianarska

      Mahtaako blogi olla vielä luettavissa. Yritin avata, mutta en päässyt sivulle.

    • Tramontana

      Mahtaakohan siellä jälkikasvua???? :)

    • paradiseadventure

      Ei pääse lukemaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1157
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe