Vihreä hämähäkki

ja KUVA!!!

Itseänkin ja monta muuta täällä näköjään pelotelleesta iljetyksestä löytyikin (helpottavaa) tietoa:

Viherhämähäkki (Micrommata virescens)
Eteläsuomalaiseen eläimistöön kuuluu helposti tunnettava viherhämähäkki, joka on huomiota herättävän kaunisvärinen. Vihreästä kasvillisuudesta sitä on vaikea havaita, mutta syksyisin monet yksilöt tulevat sisätiloihin ja herättävät löydettäessä huomiota. Viherhämähäkki onkin yksi tavallisimmista yleisön Eläinmuseolle tuomista näytteistä. "Onko kyse ´etelänmatkan tuliaisesta´?" "Onko otus myrkyllinen?" "Mihin varotoimiin sen suhteen pitäisi ryhtyä?", ovat löytäjää askarruttavia kysymyksiä.

Viherhämähäkki on heimonsa (Heteropodidae) yli 900 lajista ainoa, jota tavataan Euroopassa. Sillä on myrkkyleuat, mutta se ei pysty puremaan ihmisen ihon läpi. Se ei myöskään levitä tauteja eikä lisäänny sisätiloissa. Raajojen kärjessä sijaitsevat sukastupsut auttavat viherhämähäkkiä kiipeilyssä, vaivatta otus liikkuu pystysuoralla lasipinnallakin. Saalishyönteiset se sieppaa pyyntiverkkoa kutomatta. Sisältä löytyneestä viherhämähäkistä pääsee helpoimmin eroon kun siirtää sen takaisin ulos luontoon.

Kuvan siitä löytää oheiselta sivulta:

http://www.fmnh.helsinki.fi/elainmuseo/selkarangattomat/tietoa/viherhamahakki.htm

10

9399

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Listijä

   Löysin nimittäin äsken ehkä juuri tuommoisen keittiöni seinästä ja pakokauhussa tarjosin välittömästi sille monoa joten lituskaks meni :oI Mieleen tuli juuri joku etelän myrkyllinen otus joka ehkä kaupan ostoksien mukana tullut.

   • araknofobia

    Hämähäkkikammoisena pahin painajainen on löytää sisätiloista noita iljettäviä otuksia. Kertokaapas missä päin Suomea noita vihreitä iljetyksiä on tavattu, toivottavasti esiintyvät vain etelä-Suomessa..


   • suihkussa kävijä
    araknofobia kirjoitti:

    Hämähäkkikammoisena pahin painajainen on löytää sisätiloista noita iljettäviä otuksia. Kertokaapas missä päin Suomea noita vihreitä iljetyksiä on tavattu, toivottavasti esiintyvät vain etelä-Suomessa..

    Tapasin kyseisen hämähäkin suihkussa ollessani suihkuverhosta. Aika kammottava ja säikäyttävä näky. Kokosin itseni ja otin kuvan siitä ;)

    Helpotuksekseni löysin tämän threadin jossa kerrottiin että se ei pesi sisällä. Asun Pohjois-Karjalassa, eli eivät ne ihan Etelä-Suomen asukkeja ole. Jossain viestissä kerrottiin että oli tavattu vessassa. Kyseinen elukka taitaa viihtyä kosteissa paikoissa.


   • Anonyymi
    araknofobia kirjoitti:

    Hämähäkkikammoisena pahin painajainen on löytää sisätiloista noita iljettäviä otuksia. Kertokaapas missä päin Suomea noita vihreitä iljetyksiä on tavattu, toivottavasti esiintyvät vain etelä-Suomessa..

    Niit o raumal just eile tuli vastaa olkkaris


  • Juuri löysin

   Löysin juuri kyseisen hämiksen vessasta (klo 03.30 yöllä!) ja melkein paniikissa tarkistin koko talon ettei ole lisää ja sitten tulin nettiin katsomaan jos löytyisi infoa kyseisestä hämähäkistä ja kiitos että teit tämän threadin kerrankin näistä on apua!

  • Anonyymi

   Näin kerran vessan seinässä vihreän hämähäkin ja ihmettelin, että voiko Suomessa olla tuon värisiä hämähäkkejä. Jätin sen siihen ja sitten se hävisi jonnekin. En ole toista kertaa sellaista nähnyt ja harmittaa kun en ottanut siitä kuvaa! Jos näen sisällä hämähäkin, niin se saa mun puolestani olla. Eihän niistä haittaa ole.

   • Anonyymi

    Mäkin näin kerran vessan seinässä vihreän hämähäkin ja ihmettelin että onko Suomessa tuon värisiä. Mulla ei silloin ollut puhelimessa kameraa, muuten olisin ottanut kuvan! Jälkeen päin googlasin ja se on viherhämähäkki.


  • Anonyymi

   Olen nähnyt monta isoa vihreää hämähäkkiä kosteassa alavassa metsämaastossa

  • Anonyymi

   Itsekin tänään aamulla näin tommosen ja säikähdin ihan hitosti ku käveli mun huoneen seinällä ni otin sit lähemmän esineen (tabletin ja tapoin sen)

  • Anonyymi

   Wikipediasta löysin heti tuon ällötyksen kun vessassa huomasin kipittävän. Yök.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Merikarvian nuoriso

   taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
   Yleistä Satakunnasta
   69
   5050
  2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

   Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
   Ikävä
   72
   3556
  3. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

   Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
   Ikävä
   104
   3172
  4. Naiselle, rakkaalle!

   Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
   Tunteet
   42
   2841
  5. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

   Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
   Luterilaisuus
   175
   2713
  6. Kuvaile kaivattusi ulkonäköä?

   Asiallista keskustelua kiitos! Itse vastaan, naisella on isot rinnat.
   Ikävä
   116
   1926
  7. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

   https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
   Hindulaisuus
   619
   1798
  8. Morning has broken

   Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
   Ikävä
   150
   1610
  9. Jos et kaipaakaan minua täällä

   Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
   Ikävä
   18
   1334
  10. Ihanaa Juhannusviikkoa kaikille

   Erityisesti eräälle erityiselle Pupuselle🥹😍🐇🌿🌼 Tämä varmaan taas poistetaan kuitenkin, mutta kokeilen onneani✌🏻
   Sinkut
   142
   1237
  Aihe